• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

AMD Rushes Out Catalyst 13.2 Beta 5 Driver to Correct 3DMark CrossFire Scaling Issue

btarunr

Editor & Senior Moderator
Staff member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
34,320 (9.23/day)
Likes
17,423
Location
Hyderabad, India
System Name Long shelf-life potato
Processor Intel Core i7-4770K
Motherboard ASUS Z97-A
Cooling Xigmatek Aegir CPU Cooler
Memory 16GB Kingston HyperX Beast DDR3-1866
Video Card(s) 2x GeForce GTX 970 SLI
Storage ADATA SU800 512GB
Display(s) Samsung U28D590D 28-inch 4K
Case Cooler Master CM690 Window
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
Power Supply Corsair HX850W
Mouse Razer Abyssus 2014
Keyboard Microsoft Sidewinder X4
Software Windows 10 Pro Creators Update
#1
AMD rushed out a new beta version of its Catalyst driver suite, which addresses the issue of improper performance scaling on the new 3DMark, on CrossFire multi-GPU setups. The new Catalyst 13.2 Beta 5 adds a CrossFire profile for 3DMark v1.00 launched on Monday (04/02). Along the way, it also introduced a couple of performance improvements in some highly specific scenarios. For systems running Far Cry 3 at 2560 x 1600 pixels, with 8x AA, performance could go up by 10 percent. With a refined profile, the driver could dole out up to 40 percent higher performance in Crysis 3, on CrossFire setups.

Show full news post
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,398 (5.83/day)
Likes
8,921
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#2
Good to see AMD is now addressing problems instead of denying their existence. Kudos.
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
46 (0.01/day)
Likes
21
Location
Portugal
Processor Intel Core i5 2500K
Motherboard Asus P8Z68-V Pro Gen3
Cooling Noctua NH-D14
Memory Kingston HyperX 16GB DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire R9 290 Tri-X + Morpheus + 2xP12
Storage Kingston SSDNow V+200 240GB
Display(s) Asus PA238Q IPS
Case Lian-Li PC-A10B
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series
Power Supply Antec TruePower New 750
Mouse Zowie EC1-A
Keyboard Logitech G19s
#3
That makes sense, I was getting a ridiculous 4986 (Fire Strike) with the 7950s. :wtf:
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.47/day)
Likes
6,936
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#4
I do not believe that this driver will be needed for everyone. I am still on the earlier betas and will most likely stay cause of the performance in arma II.
 

Phusius

New Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,316 (0.63/day)
Likes
369
Processor i5-2500k @ 4.5
Motherboard Asus Z68 Deluxe
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire 7950 @ 1200/1475 @ 1175v
Display(s) Dell 23" 2ms
Case Carbide 500r
Audio Device(s) Asus Xonar DG
#5
I do not believe that this driver will be needed for everyone. I am still on the earlier betas and will most likely stay cause of the performance in arma II.
Yeah, beta 3 is really the only one worth upgrading to. Unless your playing the Crysis 3 demo.
 
Joined
Sep 15, 2011
Messages
4,355 (1.91/day)
Likes
1,074
Processor Intel Core i7 3770k @ 4.3GHz
Motherboard Asus P8Z77-V LK
Memory 16GB(2x8) DDR3@2133MHz 1.5v Patriot
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G
Storage 59.63GB Samsung SSD 830 + 465.76 GB Samsung SSD 840 EVO + 2TB Hitachi + 300GB Velociraptor HDD
Display(s) Acer Predator X34 3440x1440@100Hz G-Sync
Case NZXT PHANTOM410-BK
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium PCIe
Power Supply Corsair 850W
Mouse Anker
Software Win 10 Pro - 64bit
Benchmark Scores 30FPS in NFS:Rivals
#6
That makes sense, I was getting a ridiculous 4986 (Fire Strike) with the 7950s. :wtf:
Same. I was getting lower scores on crossfire than on normal with 5870/5850.
 
Joined
Sep 7, 2011
Messages
173 (0.08/day)
Likes
58
Location
Pekanbaru - Riau - Indonesia - Earth - Universe
System Name My Best Friend...
Processor Qualcomm Snapdragon 650
Motherboard Made By Xiaomi
Cooling Air and My Hands :)
Memory 3GB LPDDR3
Video Card(s) Adreno 510
Storage Sandisk 32GB SDHC Class 10
Display(s) 5.5" 1080p IPS BOE
Case Made By Xiaomi
Audio Device(s) Snapdragon ?
Power Supply 2mA Adapter
Mouse On Screen
Keyboard On Screen
Software Android 6.0.1
Benchmark Scores 81570
#7
rebench the ASUS ROG ARES II 6144 MB with this catalyst please

still curious with CCC 13.1 performance.

Assassin's Creed 3 and etc so very low fps.
 
Joined
May 4, 2011
Messages
66 (0.03/day)
Likes
11
System Name Arena-Fighter3u
Processor AMD Phenom II x4 B35
Motherboard Gigabyte GA-MA785GM-US2H
Cooling Air
Memory 4x1GB 1066MHz DDR2
Video Card(s) Gigabyte HD7790 OC PCI-Ex 1GB GDDR5
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium PCIe x1
Power Supply OCZ ZS550
Software Windows 7 x64 Enterprise SP1/Ubuntu 13.04 amd64
#8
rebench the ASUS ROG ARES II 6144 MB with this catalyst please

still curious with CCC 13.1 performance.

Assassin's Creed 3 and etc so very low fps.
Do not bother with assassin's creed 3 game, this was released in pre-alpha stage as final product and ubisoft did not announce anything about fixing the game, they only said "devs are aware" and they said it 3 months ago.

In Boston harbor even top hardware (i7-3770k, 16GB, geforce 690, ssd) can reach... 20fps xD
 

Phusius

New Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,316 (0.63/day)
Likes
369
Processor i5-2500k @ 4.5
Motherboard Asus Z68 Deluxe
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire 7950 @ 1200/1475 @ 1175v
Display(s) Dell 23" 2ms
Case Carbide 500r
Audio Device(s) Asus Xonar DG
#9
Do not bother with assassin's creed 3 game, this was released in pre-alpha stage as final product and ubisoft did not announce anything about fixing the game, they only said "devs are aware" and they said it 3 months ago.

In Boston harbor even top hardware (i7-3770k, 16GB, geforce 690, ssd) can reach... 20fps xD
Yep, I am never buying another AC game ever, AC Revelations was very well optimized for PC... really sad AC 3 failed so bad on PC
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
46 (0.01/day)
Likes
21
Location
Portugal
Processor Intel Core i5 2500K
Motherboard Asus P8Z68-V Pro Gen3
Cooling Noctua NH-D14
Memory Kingston HyperX 16GB DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire R9 290 Tri-X + Morpheus + 2xP12
Storage Kingston SSDNow V+200 240GB
Display(s) Asus PA238Q IPS
Case Lian-Li PC-A10B
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series
Power Supply Antec TruePower New 750
Mouse Zowie EC1-A
Keyboard Logitech G19s
#10
Checks. Just re-tested with these beta5, now I'm having 9654. :)

was getting a ridiculous 4986 (Fire Strike) with the 7950s. :wtf:
 

Phusius

New Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,316 (0.63/day)
Likes
369
Processor i5-2500k @ 4.5
Motherboard Asus Z68 Deluxe
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire 7950 @ 1200/1475 @ 1175v
Display(s) Dell 23" 2ms
Case Carbide 500r
Audio Device(s) Asus Xonar DG
#11
BLACK OPS 2 is not working for me with the beta 5 drivers, i can still load the game and play it, but my gun and is all pixelated looking, odd... going back to beta 4, never had an issue with them.
 

RCoon

Gaming Moderator
Staff member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
11,364 (5.51/day)
Likes
9,491
Location
Gypsyland, UK
System Name HP Omen 17
Processor i7 7700HQ
Memory 16GB 2400Mhz DDR4
Video Card(s) GTX 1060
Storage Samsung SM961 256GB + HGST 1TB
Display(s) 1080p IPS G-SYNC 75Hz
Audio Device(s) Bang & Olufsen
Power Supply 230W
Mouse Roccat Kone XTD+
Software Win 10 Pro
#12
Do not bother with assassin's creed 3 game, this was released in pre-alpha stage as final product and ubisoft did not announce anything about fixing the game, they only said "devs are aware" and they said it 3 months ago.

In Boston harbor even top hardware (i7-3770k, 16GB, geforce 690, ssd) can reach... 20fps xD
When a C2D and a 560 get more frames in a game than a top end chip and gpu, everyone caught on at how badly the game was made :D
 
Joined
Sep 15, 2011
Messages
4,355 (1.91/day)
Likes
1,074
Processor Intel Core i7 3770k @ 4.3GHz
Motherboard Asus P8Z77-V LK
Memory 16GB(2x8) DDR3@2133MHz 1.5v Patriot
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G
Storage 59.63GB Samsung SSD 830 + 465.76 GB Samsung SSD 840 EVO + 2TB Hitachi + 300GB Velociraptor HDD
Display(s) Acer Predator X34 3440x1440@100Hz G-Sync
Case NZXT PHANTOM410-BK
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium PCIe
Power Supply Corsair 850W
Mouse Anker
Software Win 10 Pro - 64bit
Benchmark Scores 30FPS in NFS:Rivals
#13
When a C2D and a 560 get more frames in a game than a top end chip and gpu, everyone caught on at how badly the game was made :D
Console port is bad port. And they will sell Titanium crap card for 900 bucks!! LOL. The irony!
 
Joined
Sep 7, 2011
Messages
173 (0.08/day)
Likes
58
Location
Pekanbaru - Riau - Indonesia - Earth - Universe
System Name My Best Friend...
Processor Qualcomm Snapdragon 650
Motherboard Made By Xiaomi
Cooling Air and My Hands :)
Memory 3GB LPDDR3
Video Card(s) Adreno 510
Storage Sandisk 32GB SDHC Class 10
Display(s) 5.5" 1080p IPS BOE
Case Made By Xiaomi
Audio Device(s) Snapdragon ?
Power Supply 2mA Adapter
Mouse On Screen
Keyboard On Screen
Software Android 6.0.1
Benchmark Scores 81570
#14
really?
WTH, I'm not playing it yet, but just little bit weird for the fps.

so both AMD and nVidia not optimize for AC3 if we use SLI or CF?
 
Joined
May 4, 2011
Messages
66 (0.03/day)
Likes
11
System Name Arena-Fighter3u
Processor AMD Phenom II x4 B35
Motherboard Gigabyte GA-MA785GM-US2H
Cooling Air
Memory 4x1GB 1066MHz DDR2
Video Card(s) Gigabyte HD7790 OC PCI-Ex 1GB GDDR5
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium PCIe x1
Power Supply OCZ ZS550
Software Windows 7 x64 Enterprise SP1/Ubuntu 13.04 amd64
#15
really?
WTH, I'm not playing it yet, but just little bit weird for the fps.

so both AMD and nVidia not optimize for AC3 if we use SLI or CF?
Problem with ac3 is not on driver side (nvidia nor amd) but on game's side. This is just, as i said before, pre-alpha version software released as final product with no further support.
 
Joined
Apr 14, 2009
Messages
180 (0.06/day)
Likes
15
System Name Mark II
Processor i7 3930k @ 4.5ghz
Motherboard MSI Big Bang Xpower II X79
Cooling XSPC Raystorm + Koolance WBs for GPU + RX360 + EX360 + Nova Xtreme 1080 MCPP 655-B + MCP 655-B
Memory 4x8gb ddr3 1866 ripjaws z
Video Card(s) Gigabyte 7970 + gigabyte 7970 + sapphire 7970 + xfx 7970 with koolance blocks
Storage 1tb samsung F3 + 40gb Intel 320 ssd boot + 1tb WD caviar black
Display(s) 3xLG flatron E2342
Case Xigmatek Elysium
Audio Device(s) integrated ....=(
Power Supply Lepa G1600W
Software Win7 ult
#16
Sooo yeah Beta 5 = Far Cry 3 CTD upon startup
3d mark - still locks up the video, drivers go bonkers and the system locks up
3d mark 11 and Heaven 3.0 still run like champs

that's on tri-fire of 7970s and x79 system ( at least it doesn't lock up in half of eyefinity games anymore lol)
 
Joined
Sep 15, 2007
Messages
2,734 (0.73/day)
Likes
855
Location
Police/Nanny State of America
System Name More hardware than I use :|
Processor 4.7 8350 - 4.2 4560K - 4.4 4690K
Motherboard Sabertooth R2.0 - Gigabyte Z87X-UD4H-CF - AsRock Z97M KIller
Cooling Mugen 2 rev B push/pull - Hyper 212+ push/pull - Hyper 212+
Memory 16GB Gskill - 8GB Gskill - 16GB Ballistix 1.35v
Video Card(s) Xfire OCed 7950s - Powercolor 290x - Oced Zotac 980Ti AMP! (also have two 7870s)
Storage Crucial 250GB SSD, Kingston 3K 120GB, Sammy 1TB, various WDs, 13TB (actual capactity) NAS with WDs
Display(s) X-star 27" 1440 - Auria 27" 1440 - BenQ 24" 1080 - Acer 23" 1080
Case Lian Li open bench - Fractal Design ARC - Thermaltake Cube (still have HAF 932 and more ARCs)
Audio Device(s) Titanium HD - Onkyo HT-RC360 Receiver - BIC America custom 5.1 set up (and extra Klipsch sub)
Power Supply Corsair 850W V2 - EVGA 1000 G2 - Seasonic 500 and 600W units (dead 750W needs RMA lol)
Mouse Logitech G5 - Sentey Revolution Pro - Sentey Lumenata Pro - multiple wireless logitechs
Keyboard Logitech G11s - Thermaltake Challenger
Software I wish I could kill myself instead of using windows (OSX can suck it too).
#17
Do not bother with assassin's creed 3 game, this was released in pre-alpha stage as final product and ubisoft did not announce anything about fixing the game, they only said "devs are aware" and they said it 3 months ago.

In Boston harbor even top hardware (i7-3770k, 16GB, geforce 690, ssd) can reach... 20fps xD
It's almost mind boggling. The game even uses multiple threads. It was eating 70% of my 8350 @ 4.7 GHZ and I'm still getting only 29-30 fps at worst, usually low 30s, in boston harbor!!!!! :banghead: :nutkick:
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,369 (10.18/day)
Likes
18,018
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#18
Sooo yeah Beta 5 = Far Cry 3 CTD upon startup
3d mark - still locks up the video, drivers go bonkers and the system locks up
3d mark 11 and Heaven 3.0 still run like champs

that's on tri-fire of 7970s and x79 system ( at least it doesn't lock up in half of eyefinity games anymore lol)
You might want to try some sort of driver clean-up software. I think the issue is going beyond just the driver you have installed.

Or, you system isn't stable somewhere for other reasons.
 
Joined
Apr 14, 2009
Messages
180 (0.06/day)
Likes
15
System Name Mark II
Processor i7 3930k @ 4.5ghz
Motherboard MSI Big Bang Xpower II X79
Cooling XSPC Raystorm + Koolance WBs for GPU + RX360 + EX360 + Nova Xtreme 1080 MCPP 655-B + MCP 655-B
Memory 4x8gb ddr3 1866 ripjaws z
Video Card(s) Gigabyte 7970 + gigabyte 7970 + sapphire 7970 + xfx 7970 with koolance blocks
Storage 1tb samsung F3 + 40gb Intel 320 ssd boot + 1tb WD caviar black
Display(s) 3xLG flatron E2342
Case Xigmatek Elysium
Audio Device(s) integrated ....=(
Power Supply Lepa G1600W
Software Win7 ult
#19
Prime stable. OCCT stable. Heaven + 3d mark 11 stable

Used the AMD cleaning utility.

I might try to use ATIman stuff ?
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,369 (10.18/day)
Likes
18,018
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#20
Joined
Sep 15, 2007
Messages
2,734 (0.73/day)
Likes
855
Location
Police/Nanny State of America
System Name More hardware than I use :|
Processor 4.7 8350 - 4.2 4560K - 4.4 4690K
Motherboard Sabertooth R2.0 - Gigabyte Z87X-UD4H-CF - AsRock Z97M KIller
Cooling Mugen 2 rev B push/pull - Hyper 212+ push/pull - Hyper 212+
Memory 16GB Gskill - 8GB Gskill - 16GB Ballistix 1.35v
Video Card(s) Xfire OCed 7950s - Powercolor 290x - Oced Zotac 980Ti AMP! (also have two 7870s)
Storage Crucial 250GB SSD, Kingston 3K 120GB, Sammy 1TB, various WDs, 13TB (actual capactity) NAS with WDs
Display(s) X-star 27" 1440 - Auria 27" 1440 - BenQ 24" 1080 - Acer 23" 1080
Case Lian Li open bench - Fractal Design ARC - Thermaltake Cube (still have HAF 932 and more ARCs)
Audio Device(s) Titanium HD - Onkyo HT-RC360 Receiver - BIC America custom 5.1 set up (and extra Klipsch sub)
Power Supply Corsair 850W V2 - EVGA 1000 G2 - Seasonic 500 and 600W units (dead 750W needs RMA lol)
Mouse Logitech G5 - Sentey Revolution Pro - Sentey Lumenata Pro - multiple wireless logitechs
Keyboard Logitech G11s - Thermaltake Challenger
Software I wish I could kill myself instead of using windows (OSX can suck it too).
#21
Prime stable. OCCT stable. Heaven + 3d mark 11 stable

Used the AMD cleaning utility.

I might try to use ATIman stuff ?

Lately, I just use driver fusion and only install the driver. Forget CCC and that other useless stuff.
I use radeon pro (get latest beta) for my in game settings. It's a nifty little tool. I can even use dynamic vsync :p
 
Joined
Apr 14, 2009
Messages
180 (0.06/day)
Likes
15
System Name Mark II
Processor i7 3930k @ 4.5ghz
Motherboard MSI Big Bang Xpower II X79
Cooling XSPC Raystorm + Koolance WBs for GPU + RX360 + EX360 + Nova Xtreme 1080 MCPP 655-B + MCP 655-B
Memory 4x8gb ddr3 1866 ripjaws z
Video Card(s) Gigabyte 7970 + gigabyte 7970 + sapphire 7970 + xfx 7970 with koolance blocks
Storage 1tb samsung F3 + 40gb Intel 320 ssd boot + 1tb WD caviar black
Display(s) 3xLG flatron E2342
Case Xigmatek Elysium
Audio Device(s) integrated ....=(
Power Supply Lepa G1600W
Software Win7 ult
#22
Ok. Cleaned everything with ATIman.

Reinstalled.

No dice.

Guess they've messed up somewhere. FC3 still no go, 3d mark still locks up the system. I get the feeling that they've messed up the portion regarding x79 and cross/tri/quad fire with 79xx series. ( which produces lockups in tons of games, then they actually acknowledged the problem, and fixed it in 13.1 I believe, maybe something needs tweaking again).
 

cadaveca

My name is Dave
Joined
Apr 10, 2006
Messages
16,543 (3.88/day)
Likes
10,907
Location
Parkland County, Alberta
System Name Gamer
Processor Intel i7-6700K (ES)
Motherboard MSI Aegis TI
Cooling Custom Dragon Cooler
Memory 16 GB Kingston HyperX 2133 MHz C13
Video Card(s) 2x MSI GAMING GTX 980
Storage 2x Intel 600P
Display(s) Dell 3008WFP
Case MSI Aegis Ti
Mouse MSI Interceptor DS B1
Keyboard MSI DS4200 GAMING Keyboard
Software Windows 10 Home
#23
Ok. Cleaned everything with ATIman.

Reinstalled.

No dice.

Guess they've messed up somewhere. FC3 still no go, 3d mark still locks up the system. I get the feeling that they've messed up the portion regarding x79 and cross/tri/quad fire with 79xx series. ( which produces lockups in tons of games, then they actually acknowledged the problem, and fixed it in 13.1 I believe, maybe something needs tweaking again).
X79 and dual 7-series here, no issue to report. I don't have FC3 installed, however. You can find a tonne of my benchmarks in 3DMark in the pertinent thread, both single and dual card. I suspect some other issue, either hardware or software, might be afoot here.
 
Joined
Apr 14, 2009
Messages
180 (0.06/day)
Likes
15
System Name Mark II
Processor i7 3930k @ 4.5ghz
Motherboard MSI Big Bang Xpower II X79
Cooling XSPC Raystorm + Koolance WBs for GPU + RX360 + EX360 + Nova Xtreme 1080 MCPP 655-B + MCP 655-B
Memory 4x8gb ddr3 1866 ripjaws z
Video Card(s) Gigabyte 7970 + gigabyte 7970 + sapphire 7970 + xfx 7970 with koolance blocks
Storage 1tb samsung F3 + 40gb Intel 320 ssd boot + 1tb WD caviar black
Display(s) 3xLG flatron E2342
Case Xigmatek Elysium
Audio Device(s) integrated ....=(
Power Supply Lepa G1600W
Software Win7 ult
#24
Ok. Did some digging.
FC3 still won't work. Buuut I found the reason for 3d mark's behavior: HPET was off via bios. And apparently unlike 11, this one relies heavily on it.
 
Joined
May 21, 2012
Messages
70 (0.03/day)
Likes
10
Processor Intel Core i7 4790k
Motherboard Asrock Z97 Extreme 4
Cooling Noctua NH-C14
Memory Kingston HyperX Savage 16gb DDR3 @ 2400mhz
Video Card(s) 2 XFX R9 280x Xfire
Storage Boot: 256gb Samsung 840 Pro, Files: 512gb Crucial MX100
Display(s) LG 27MC67-B
Case Corsair Obisian 750d w/ 6 140mm fans
Audio Device(s) Creative Labs SB X-fi Titanim Pci-Express
Power Supply Seasonic SS-760XP2 760w Platinum
Mouse Razer Deathadder 2013
Keyboard Corsair Vengeance K70R
Software Win 10 Pro 64-bit
#25
Ok. Did some digging.
FC3 still won't work. Buuut I found the reason for 3d mark's behavior: HPET was off via bios. And apparently unlike 11, this one relies heavily on it.
How old is your psu? Because i could see that your psu is more than capable of handling all of that load but maybe your psu is giving up. have you tried running prime95 and furmark at the same time? see if it crashes?