1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Anyone else having issues with the RX 480 and a 4K desktop?

Discussion in 'AMD / ATI' started by AntDeek, Feb 23, 2017.

  1. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    20,035 (6.30/day)
    Thanks Received:
    9,280
    Location:
    IA, USA
    Yeah, if it isn't a setting and multiple DisplayPort cables have been tried then it has to be the card or the monitor.
     
    Crunching for Team TPU
  2. eidairaman1

    eidairaman1 The Exiled Airman

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    17,681 (4.85/day)
    Thanks Received:
    3,949
    Turn off GPU scaling, I noticed if it is turned on, my VGA monitor cannot run above 60Hz, with it off it can run at 75Hz like it has been since I owned an ATI Radeon All In Wonder 9700 Pro.
     
    INSTG8R and AntDeek say thanks.
  3. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Will try that.

    That was not my video man @cdawall
     
  4. eidairaman1

    eidairaman1 The Exiled Airman

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    17,681 (4.85/day)
    Thanks Received:
    3,949
    A lound pop could indicate that monitor is flaky or oulet/powerstrip maybe going bad, by the way one last thing to try too, rip all parts out of the case and run them on a bench, even swap to a different outlet in the room and use a different power strip. A client had a weird anomaly with a 754 rig where a monitor would dump out, moved everything off said outlet to another and hasn't had an issue since.
     
  5. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Never heard a pop. But the monitor works fine in 4k60 on my PS4 pro so I believe it's an RX 480 issue
     
  6. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Apparently according to that video of that guy, the only way to get it to work is using a DisplayPort to HDMI adaptor to stop this blinking problem. I am at a loss. Seems to effect only XFX cards
     
  7. eidairaman1

    eidairaman1 The Exiled Airman

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    17,681 (4.85/day)
    Thanks Received:
    3,949
    Get on the horn with XFX then or @XFXSupport needs to show up here.

    One last thing please try my advice...
     
  8. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    20,035 (6.30/day)
    Thanks Received:
    9,280
    Location:
    IA, USA
    Used the same cable? If yes, RMA time for the video card.
     
    eidairaman1 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  9. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    This happened across two rx480 cards, both the same XFX model. Even bringing the tower upstairs on a different outlet made no difference.

    The ONLY way to fix 4K on these XFX cards is to use a DP to HDMI adaptor. This fixed my problem but now I lost Freesync :(
     
  10. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    20,035 (6.30/day)
    Thanks Received:
    9,280
    Location:
    IA, USA
    Are you out of the refund period? I'd explain the issue in detail to XFX, preferably over the phone. XFX might have a newer revision of the card with the issue fixed that they can send you. If XFX cannot or will not fix the issue and it is under a year since you bought it, I'd open a dialog with the retailer explaining the situation. If it was Newegg, they'll likely want it back and give you store credit (refunds on original charge card only available in 30 days). The card then becomes XFX's problem again.
     
    AntDeek says thanks.
    Crunching for Team TPU
  11. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Gotcha. I think @XFXSupport is off for the weekend. I think my warranty is void due to replacing thermal paste with Grizzly which sucks and my amazon return window closed January 31st
     
  12. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
  13. XFXSupport

    XFXSupport

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    133 (0.13/day)
    Thanks Received:
    263
    Hello,

    Yes, i was off duty this weekend. 4k Flickering on 480s? We're investigating reports of it and confirmed some units had issues with 4k. We're replacing them with the brand new models that have fixed this issue. Have you made a ticket at xfxsupport.com? pm me the ticket# and ill get it started.

    Thanks

    XFX Support
     
  14. eidairaman1

    eidairaman1 The Exiled Airman

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    17,681 (4.85/day)
    Thanks Received:
    3,949
    Send him a direct message
     
    AntDeek says thanks.
  15. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Cool, shipping the card later and got my RMA, do I need to wait for the card to get to California before you guys send out the replacement? What's the turnaround time that I'll be stuck with my iGPU?
     
  16. XFXSupport

    XFXSupport

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    133 (0.13/day)
    Thanks Received:
    263
    it will be tested here and we will update you if there are any problems. Otherwise, a replacement will be shipped out within 48 hours of it arriving.
     
  17. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    I sent it already and its overlocked to 1400, will that be an issue?
     
  18. XFXSupport

    XFXSupport

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    133 (0.13/day)
    Thanks Received:
    263
    Does the flickering occur when its not overclocked? This is why we typically insist on a ticket first so things like this aren't overlooked...
     
  19. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Issue occurs regardless. This happened out of the box.
     
    eidairaman1 says thanks.
  20. eidairaman1

    eidairaman1 The Exiled Airman

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    17,681 (4.85/day)
    Thanks Received:
    3,949
    As long as you didn't do any firmware flashes but used software then no it won't be as the clock speeds to ramp up to or down to are encoded into the card itself.
     
  21. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Ugh ground shipping. $260 for this card and I have to wait 2 weeks. Should be like Amazon who will send out a new card to replace the faulty one
     
  22. XFXSupport

    XFXSupport

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    133 (0.13/day)
    Thanks Received:
    263
    From New Jersey to California? it should be around $12 USPS priority, but thats not important as I sent you a prepaid label via Fedex-email when the RMA was issued. Did you not receive it?
     
    eidairaman1 and AntDeek say thanks.
  23. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    I shipped with the FedEx ground label you sent
     
    eidairaman1 says thanks.
  24. XFXSupport

    XFXSupport

    Joined:
    Aug 1, 2014
    Messages:
    133 (0.13/day)
    Thanks Received:
    263
    Oh i see, Amazon is much faster if that is still an option for you
     
  25. AntDeek

    AntDeek

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    312 (0.95/day)
    Thanks Received:
    96
    Return window was closed :(
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)