• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Anyone have problems running 480s in SLI?

va4leo

New Member
Joined
Nov 2, 2009
Messages
284 (0.10/day)
Likes
30
Location
London
System Name Hector v1.0
Processor Intel Core i7 920 2.67GHz @ 4.209GHz
Motherboard Rampage II Extreme
Cooling Corsair H100
Memory 12GB Corsair XMS3 1600MHz
Video Card(s) EVGA GTX 580 Vanilla under an Arctic Cooling Xtreme Plus
Storage 2x 1TB Samsung 7200 RPM RAID0 + 2x 60GB OCZ Vertex 2 RAID0
Display(s) Acer GD245HQ
Case HAF932
Audio Device(s) Creative Titanium Fatal1ty Champion Series
Power Supply Coolermaster 1000W Real Power M Active PSU
Software Windows 7 Home Premium 64-bit
Benchmark Scores 3DMark11 P6115 http://3dmark.com/3dm11/525931
#1
I am considering getting a second GTX480 to run in SLI. However, based on previous experience with GTX 285s in SLI I just wanted to check if anyone had any problems with this.


Basically, with my old SLI setup, crashing was frequent. I could have just entered a game, loaded a map, or been playing for hours and then a sudden crash. The screen went black, everything froze (audio etc) and I had to restart my PC. Some times i get that message that "nvlddmkm.sys stopped working and has sucessfully recovered".


This was even worse with the 256 drivers. I had to roll back to 196.21 before the crashing became less frequent.


Has anyone experienced anything similar with the 480s?

Many thanks in advance!
 
Joined
May 15, 2008
Messages
2,863 (0.82/day)
Likes
272
Location
Brasil
System Name Sovereign // HTPC
Processor i7 3770k 4.2 // i7 3770k 4.2
Motherboard Maximus V Gene // Sabertooth Z77
Cooling Noctua D14 // Intel HSF
Memory 16GB Samsung // 16GB VengeanceLP
Video Card(s) Deciding // 660 DC2
Storage OS (X25-M), Data (Seagate 1TB) // Samsung 840 120GB & bunch of drives
Display(s) Samsung T240HD // LG TV
Case TJ08e // Grandia GD08
Audio Device(s) DT880 Pro 250 ohm // TV speakers
Power Supply Seasonic Plat 1000 // Seasonic Gold 760
Software Windows 8 Pro x64 // Windows 7 Pro x64
#2
There are people that find trouble running 2 in a 1000W PSU
 

va4leo

New Member
Joined
Nov 2, 2009
Messages
284 (0.10/day)
Likes
30
Location
London
System Name Hector v1.0
Processor Intel Core i7 920 2.67GHz @ 4.209GHz
Motherboard Rampage II Extreme
Cooling Corsair H100
Memory 12GB Corsair XMS3 1600MHz
Video Card(s) EVGA GTX 580 Vanilla under an Arctic Cooling Xtreme Plus
Storage 2x 1TB Samsung 7200 RPM RAID0 + 2x 60GB OCZ Vertex 2 RAID0
Display(s) Acer GD245HQ
Case HAF932
Audio Device(s) Creative Titanium Fatal1ty Champion Series
Power Supply Coolermaster 1000W Real Power M Active PSU
Software Windows 7 Home Premium 64-bit
Benchmark Scores 3DMark11 P6115 http://3dmark.com/3dm11/525931
#3
There are people that find trouble running 2 in a 1000W PSU
So I saw in hv43082's FS thread. it is interesting that nVidia would certify certain 1000w (even 950w) PSUs to run SLI in the SLI Zone -.-

I am taking that this would be enough to set off the nvlddmkm.sys stopped working nonsense?
 
Joined
Jan 2, 2008
Messages
3,247 (0.89/day)
Likes
396
System Name Thakk
Processor i7 6700k @ 4.5Ghz
Motherboard Gigabyte G1 Z170N ITX
Cooling Deepcool Maelstrom 120k / H55
Memory 16GB Corsair LPX DDR4 2400
Video Card(s) GTX1080ti Founders Ed. AIO Cooled
Storage Corsair Force GT 120GB SSD / Intel 250GB SSD / Samsung Pro 512 SSD / 3TB Seagate SV32
Display(s) Acer Predator X34 100hz IPS Gsync / HTC Vive
Case Cougar QBX mini itx
Audio Device(s) Realtek ALC1150 > Creative Gigaworks T40 > AKG Q701
Power Supply Thermaltake 600w 140mm
Mouse Logitech G900
Keyboard Ducky Shine TKL MX Blue + Vortex PBT Doubleshots
Software Windows 10 64bit
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/fs/12108888
#4
I ran 2x GTX260 sli before and have no bluescreens related to nvlddmkm.sys before.. must depend on each's setup.. not all of it are the same.. (OS, patches, background apps, bios, etc..). Lots of reasons for it.. else everyone with a gtx480 sli setup would be bitchin about it.
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#5
nvlddmkm.sys crashes are generally related to the drivers and not the cards themselves, if your PSU isn't sufficient enough to handle the cards, it would just shut itself off, but getting a second card should be fine and shouldn't cause any error.

Also as said, 1000w is a bit on the low side for that setup, as GF100's are some beastly and power hungry cards, running two of them in addition to an i7@ 4GHz, you're gonna need a quality PSU with a fair amount of more wattage.
 
Last edited:

va4leo

New Member
Joined
Nov 2, 2009
Messages
284 (0.10/day)
Likes
30
Location
London
System Name Hector v1.0
Processor Intel Core i7 920 2.67GHz @ 4.209GHz
Motherboard Rampage II Extreme
Cooling Corsair H100
Memory 12GB Corsair XMS3 1600MHz
Video Card(s) EVGA GTX 580 Vanilla under an Arctic Cooling Xtreme Plus
Storage 2x 1TB Samsung 7200 RPM RAID0 + 2x 60GB OCZ Vertex 2 RAID0
Display(s) Acer GD245HQ
Case HAF932
Audio Device(s) Creative Titanium Fatal1ty Champion Series
Power Supply Coolermaster 1000W Real Power M Active PSU
Software Windows 7 Home Premium 64-bit
Benchmark Scores 3DMark11 P6115 http://3dmark.com/3dm11/525931
#6
nvlddmkm.sys crashes are generally related to the drivers and not the cards themselves, if your PSU is sufficient enough to handle the cards, it would just shut itself off, but getting a second card should be fine and shouldn't cause any error.

Also as said, 1000w is a bit on the low side for that setup, as GF100's are some beastly and power hungry cards, running two of them in addition to an i7@ 4GHz, you're gonna need a quality PSU with a fair amount of more wattage.
I think i might hold off on two cards for awhile. :(

Will be getting the Artic Cooling Xtreme Plus...might render my card overclockable. We will see! Thanks everyone!