1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Anyone here have the stock 625/725 clock bios for the x1800xt?

Discussion in 'Graphics Cards' started by Quake2owns, Jan 25, 2006.

  1. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.09/day)
    Thanks Received:
    1
    Seems with the sapphire x1800xt pe bios i cant even hit 750/850 stable anymore.
    I lost my original bios in reformat forgot to save it lol.
    Does anyone know where you can download the default x1800xt bios>?
     
    10 Year Member at TPU
  2. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    4,013 (0.91/day)
    Thanks Received:
    1,213
    Location:
    Canuck in Norway
    You bring up a good point that people with these cards need to be nice and submit there BIOS dumps to the BIOS Collection here. I only see the one Sapphire BIOS currently.Do you have the first revision PCB? I know it was revised as the first ones werent handling higher speeds all to well
    Edit:
    ah Try HERE
     
    10 Year Member at TPU
  3. BIOHazard87

    BIOHazard87 New Member

    Joined:
    Sep 3, 2005
    Messages:
    162 (0.04/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    California, USA
    i heard the XT PE bios raises the voltage to over 1.4 or something lol
     
    10 Year Member at TPU
  4. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    4,013 (0.91/day)
    Thanks Received:
    1,213
    Location:
    Canuck in Norway
    Yep it had been reported on this site quite some time ago that it was possibly dangerous

    THREAD
     
    10 Year Member at TPU
  5. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.09/day)
    Thanks Received:
    1
    it's only dangerous to the x1800xt's with only 5 power capacitors anything with 6 is fine and mine has 6 lol.
     
    10 Year Member at TPU
  6. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    4,013 (0.91/day)
    Thanks Received:
    1,213
    Location:
    Canuck in Norway
    Well did that link have the BIOS you wanted? they had 2 but I cant look at em in RaBiT nor the ATIWinflash a friend with X1800 sent me
    But I did look at versions and the Rev.01 looks like the original as I have the OC one and it matches Rev 02
     
    10 Year Member at TPU
  7. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.09/day)
    Thanks Received:
    1
    Havent tried yet i forgot where to download the flash tool, but yea the old bios lets you overclock better.
     
    10 Year Member at TPU
  8. spyke New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    it is possible to put the bios of x1800xt on one the XL?
    tnk!
     
    10 Year Member at TPU
  9. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.09/day)
    Thanks Received:
    1
    I dont think that would be a good idea because i think the x1800xl uses 1.4ns ram rated to 1400 mhz.
     
    10 Year Member at TPU
  10. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.09/day)
    Thanks Received:
    1
    The x1800xt uses 1.25ns gddr3 rated 800 mhz meaning 1600 mhz the x1800xl uses 1.4ns gddr3 rated for 700 mhz meaning 1400 mhz. My X1800XT can easily handle meaning 850 = 1700mhz on memory just like 7800 gtx 512 mb i used to beable to hit 1800mhz meaning 900 mhz memory, but now my xt wont do it for some reason maybe because of the 6.1 drivers.
     
    Last edited: Jan 26, 2006
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)