• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Asus GTX1060 only outputting blank screen from one HDMI port after failed overclock (Code 43)

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,849 (5.70/day)
Likes
7,737
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#26
Well with the issue you have it is a bad flash. The part is broken. Throw it in the bin and start over
 
Joined
Jun 6, 2017
Messages
88 (0.16/day)
Likes
31
System Name Xena
Processor 2x X5660 2.8 Ghz
Motherboard Tyan S7010
Memory 48 GB DDR3 1333Mhz ECC registered
Video Card(s) Gigabyte GTX 660 ti windforce
Storage 3 TB WD red
Case MaxData platinum 500
Power Supply Chieftec APS-850CB
Software Win 7 X64 ultimate
#27
Then you shouldn't have flashed your card as it was working properly. Your flash has now stopped it working properly, compounding the problem. All the overclock did was crash the computer and mess up your Windows installation/drivers which just required a software fix - at most a complete reinstall of Windows from scratch.
That's what i said him at first place , thanks
He didn't do it just because the overclock failed. I don't think your issue was the same as his, form what I understand in his case it never showed a video-out even after a driver uninstall before he flashed it. If it was just a high overclock that should have been enough to clear that up.
yes he did and you understand wrong and @infrared says thanks qq
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,849 (5.70/day)
Likes
7,737
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#29

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
15,723 (3.90/day)
Likes
9,332
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#32
I have tried to flash it back to stock. And no, the card was not working. As I said, I got the bios screen only when using internal graphics. I get zero output besides sometimes a black screen from the card, when I'm only plugged into the discrete card. Please scroll up to see the bios error I'm getting now.
Hang on, you told me that you did get a boot screen after the crash, but before the flash. You said it right here:

Yes I got a proper boot screen.
So, which is it? I get the distinct feeling that you broke it with an unnecessary flash and now don't want to admit it. If that's the case, then you're wasting all of our time here.

Such a friendly community.
Yes we are, but we don't like timewasters.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,849 (5.70/day)
Likes
7,737
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

jhorne4

New Member
Joined
Jul 9, 2017
Messages
15 (0.03/day)
Likes
2
#35
Hang on, you told me that you did get a boot screen after the crash, but before the flash. You said it right here:



So, which is it? I get the distinct feeling that you broke it with an unnecessary flash and now don't want to admit it. If that's the case, then you're wasting all of our time here.


Yes we are, but we don't like timewasters.
I got a proper boot screen when using the internal graphics.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,849 (5.70/day)
Likes
7,737
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
15,723 (3.90/day)
Likes
9,332
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#37
I got a proper boot screen when using the internal graphics.
That's not what you told me. Just RMA it or throw it away and be done with it.
 
Joined
Jan 8, 2017
Messages
3,491 (4.94/day)
Likes
2,597
System Name Good enough
Processor AMD Ryzen R7 1700X - 4.0 Ghz / 1.350V
Motherboard ASRock B450M Pro4
Cooling Scythe Katana 4 - 3x 120mm case fans
Memory 16GB - Corsair Vengeance LPX
Video Card(s) ASUS GTX 1060 Turbo 6GB ~ 2139 Mhz / 9.4 Gbps
Storage 1x Samsung 850 EVO 250GB , 1x Samsung 860 EVO 500GB
Display(s) 4K Samsung TV
Case Zalman R1
Power Supply 500W

dorsetknob

"YOUR RMA REQUEST IS CON-REFUSED"
Joined
Mar 17, 2005
Messages
7,690 (1.53/day)
Likes
9,712
Location
Dorset where else eh? >>> Thats ENGLAND<<<
#40
It wasn't a bad flash. It completed successfully.
It WAS A BAD FLASH if does not work after flashing with all functionality enabled then flash was incorrect ( or Bad ).

Flash of another Sort>>> "Newsflash"
I got a proper boot screen when using the internal graphics.
And that is not the descrete card
lol. Just because it completed doesn't mean it was good
A Bad Flash will Result in any onboard Graphics to be used instead of your Discrete graphics Card


Finally
Such a friendly community.
This community is awfully friendly with many members committing precious time and knowledge/information to help people such as yourself
You do yourself no help or Favour by knocking those trying to help you.
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,704 (2.43/day)
Likes
4,277
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#41
card is trashed done finito over you done broke it good job do not pass go do not collect 200 dollars
 

jhorne4

New Member
Joined
Jul 9, 2017
Messages
15 (0.03/day)
Likes
2
#42
I have RMA'd it. Sucks that the demand for graphics cards is so high that I cannot find another card to buy temporarily for a decent price! :) Thanks everyone.
 
Joined
Jul 28, 2008
Messages
2,557 (0.67/day)
Likes
517
System Name Desktop | Poweredge r410
Processor i5 6500 4.5GHz@1.275V | 2 x E5620 @2.4GHz
Motherboard ASRock Fatal1ty Gaming | Intel 5500
Memory 16GB DDR4 2400MHz | 32GB ECC DDR3
Video Card(s) RX480 8GB |On-Board
Storage 250GB SSD + 512GB SSD|4x320GB
Display(s) 27" Dell + 2 x 24" LCD Setup
Case Fractal Design Define Nano S
Software Windows 10 | Server 2012 r2
#43
I have RMA'd it. Sucks that the demand for graphics cards is so high that I cannot find another card to buy temporarily for a decent price! :) Thanks everyone.
Sounds like a bad flash.
Saving the original bios prior flashing always a good policy.
Re-flashing the original bios would have give us some answers.
Trying on another computer would have been very helpful too.
I had similar experience with overclocking one my 1060 for mining.
I had one 1070 and two 1060 on the machine.
The monitor was connected on to one of the 1060s.
I went to far with the overclock and the screen went black.
On reboot it would post on the graphics card.
I moved the monitor cable to the next graphic card and it worked.
I was afraid that I've killed the 1060.
Even though having like decade of experience in overclocking it didn't make sense.
If you don't overvolt/overheat the gpu/cpu you can set it to +2GHz for a sec and besides instant crush I don't think you can do any other damage.
So when I opened GPUz it would show as detected but core/mem freq was also zero.
In device manager I think was listed under unknown devices.
Stil looked like a bricked card.
But I just delete it and manually install the driver and it worked again.
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
15,723 (3.90/day)
Likes
9,332
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#44
I have RMA'd it. Sucks that the demand for graphics cards is so high that I cannot find another card to buy temporarily for a decent price! :) Thanks everyone.
That's great, let us know how you get on with your repair/replacement. :)
 
Joined
Jul 16, 2014
Messages
2,621 (1.62/day)
Likes
1,330
Location
SE Michigan
System Name Dumbass
Processor AMD-9370BE @4.6
Motherboard ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 +SB950
Cooling CM Nepton 280L
Memory G.Skill Sniper 16gb DDR3 2400
Video Card(s) GreenTeam 1080 Gaming X 8GB
Storage C:\SSD (240GB), D:\Seagate (2TB), E:\Western Digital (1TB)
Display(s) 1x Nixeus NX_EDG27, 2x Dell S2440L (16:9)
Case Phanteks Enthoo Primo w/8 140mm SP Fans
Audio Device(s) onboard (realtek?) SPKRS:Logitech Z623 200w 2.1
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech G910 Orion Spark
Software windows 10
Benchmark Scores https://i.imgur.com/aoz3vWY.jpg?2
#45
On a side note: that CX650 is tier 5 or 6, 7 being the worst.

I wanna bet the PSU assisted in the brick job.
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,704 (2.43/day)
Likes
4,277
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#46

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,704 (2.43/day)
Likes
4,277
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#48
I would't use a CX in any of my builds ever
but did it contribute to you not having a clue .... nope
this was pure PEBKAC I am sorry to say
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,849 (5.70/day)
Likes
7,737
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#49
4400 people disagree.
With what you are using, you'd might aswell use a raidmax, aerocool, or certain rosewill psus. Or some other off brand/generic unit
 
Joined
Aug 20, 2007
Messages
10,332 (2.50/day)
Likes
9,284
System Name Pioneer
Processor Intel i7 8700k @ 5.0 GHz All-Core + Uncore & AVX Offset @ 0
Motherboard ASRock Z370 Taichi
Cooling Noctua NH-D15 + A whole lotta Sunon and Corsair Maglev blower fans...
Memory G.SKILL TridentZ Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-3200 @ 3333MTs 14-14-14-34-2T
Video Card(s) EVGA GTX 1080 FTW2
Storage HGST UltraStar 7K6000 3.5" HDD 2TB 7200 RPM (w/128MBs of Cache)
Display(s) LG 32GK850G-B 1440p 32" AMVA Panel G-Sync 144hz Display
Case Thermaltake Core X31
Audio Device(s) Onboard Toslink to Schiit Modi Multibit to Asgard 2 Amp to AKG K7XX Ruby Red Massdrop Headphones
Power Supply Seasonic PRIME 750W 80Plus Titanium
Mouse ROCCAT Kone EMP
Keyboard WASD CODE 104-Key w/ Cherry MX Green Keyswitches, Doubleshot Vortex PBT White Transluscent Keycaps
Software Windows 10 Enterprise (From former workplace, yay no telemetry)
Benchmark Scores FSext/TS: FSext 10770:https://www.3dmark.com/fs/17394505 TS 8140:https://www.3dmark.com/spy/5371816
#50
With what you are using, you'd might aswell use a raidmax, aerocool, or certain rosewill psus. Or some other off brand/generic unit
Brand name loyalty is a funny thing. A decent raidmax came out this year, based on an Andyson platform that's quite awesome. Every other raidmax ever was basically an electrical firecracker.

At any rate, CX is not great, but it's far better than most of what you just listed.
 
Top