• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Athlon X4 760K Overheating

Joined
Jan 29, 2012
Messages
5,187 (2.01/day)
Likes
4,663
Location
Florida
System Name natr0n-PC
Processor 2600K @ 4.4Ghz / Dual Xeon 5675's @ 3.33GHz 12c/24t
Motherboard Sabertooth Z77 / GA-7TESM
Cooling Deepcool Assassin - 3 Fans / Custom
Memory 4x4GB 2133 MHz G.Skill Dual Channel / 6x4GB 1333MHz Samsung Hexa Channel
Video Card(s) Evga GTX 980 SC / Asus Strix 980ti
Storage Various SSD/HD
Display(s) Samsung 23' 2048x1152
Case Sunbeam Transformer Silver / Matrexx 55
Audio Device(s) SB X-fi on all systems
Power Supply Corsair TX 650w / Evga NEX 750B
Mouse Alienware AW558 @ 5000 DPI
Keyboard Asus KB34211
Software XP64/7/8.1/10
Benchmark Scores http://valid.x86.fr/79kuh6
#26
I’ll check for a BIOs update


There’s no way to manually set the voltage

This board has some really weird voltage settings
Can you screen cap it? I looked up the bios manual it doesnt show any pics for advanced voltage settings.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#27
His X4 760 is Richland, the bios update only mentions microcode update for Godvari. It may or may not help.

What are you using to check the CPU temperature?
It’s actually Trinity

But I’ve used speecy and Hwinfo64

Can you screen cap it? I looked up the bios manual it doesnt show any pics for advanced voltage settings.
I can try on my phone

But it only shows

Auto
Normal
And an option to add an offset voltage


BIOs version FB
 
Joined
Feb 6, 2010
Messages
1,143 (0.35/day)
Likes
637
Location
Sheffield Near City centre
System Name Little tiny thin
Processor Xeon e5-1680 v2
Motherboard Asus P9X79 PRO ATX io shield missing motherboard
Cooling AIO
Memory 4x4gb corsair dominator platinum 1866mhz
Video Card(s) 1060 6gb
Storage 1x480ssd 2x2tb
Display(s) 29'' IPS MONITOR
Case open air salvage from bifenix unknown model
Audio Device(s) built in
Power Supply too many.....
Mouse with ball underneath-USB Now with loads of buttons.
Keyboard ps2-USB now with RGB Light
Software WINDOWS 10.1 pro
#28
Hello, you can't do anything to cool down that CPU. That chip runs like hell even you put custom watercooling.
 
Joined
Jan 29, 2012
Messages
5,187 (2.01/day)
Likes
4,663
Location
Florida
System Name natr0n-PC
Processor 2600K @ 4.4Ghz / Dual Xeon 5675's @ 3.33GHz 12c/24t
Motherboard Sabertooth Z77 / GA-7TESM
Cooling Deepcool Assassin - 3 Fans / Custom
Memory 4x4GB 2133 MHz G.Skill Dual Channel / 6x4GB 1333MHz Samsung Hexa Channel
Video Card(s) Evga GTX 980 SC / Asus Strix 980ti
Storage Various SSD/HD
Display(s) Samsung 23' 2048x1152
Case Sunbeam Transformer Silver / Matrexx 55
Audio Device(s) SB X-fi on all systems
Power Supply Corsair TX 650w / Evga NEX 750B
Mouse Alienware AW558 @ 5000 DPI
Keyboard Asus KB34211
Software XP64/7/8.1/10
Benchmark Scores http://valid.x86.fr/79kuh6
#29
The offset voltage is what you want to play with.

You can try -0.25
 
Joined
Mar 23, 2016
Messages
1,602 (1.51/day)
Likes
1,777
Processor Ryzen 5 2600X
Motherboard MSI B350M Gaming Pro
Cooling Scythe Kotetsu with AM4 bracket
Memory PNY Anarchy-X XLR8 Red DDR4 3200 MHz C15-17-17-17-35
Video Card(s) XFX RS RX 480 GPU @ 1288 MHz - 1.045 mV from 1.175 | GDDR5 @ 2075 MHz
Storage Samsung 970 EVO NVMe M.2 500 GB, SanDisk Ultra II 480 GB
Display(s) Samsung SyncMaster C27H711
Case Phantek Eclipse P400S (PH-EC416PS)
Audio Device(s) Realtek ALC887 (dead)
Power Supply EVGA 850 BQ
Mouse Kingston HyperX Pulsefire FPS
Keyboard Logitech K520
Software Windows 10 Professional 64-bit
#30
Last edited:
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#31
Hello, you can't do anything to cool down that Apu CPU. That chip runs like hell even you put custom watercooling.
It’s not an APU. It doesn’t have a IGP
The offset voltage is what you want to play with.

You can try -0.25
I’ll see if it lets me actually drop the offset
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
2,760 (1.27/day)
Likes
2,264
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
#32
there is newer bios for your mb that by discription only adds support for carrizo but they may also have made some tweaks in bios
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
24,978 (5.87/day)
Likes
8,372
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Joined
Jul 5, 2013
Messages
4,641 (2.26/day)
Likes
2,903
Location
USA
#34
I’ll see if it lets me actually drop the offset
60c is hot to the touch, have you felt the heatsink to see if it's actually that hot? Is the air coming of the heatsink warm? It'll be obvious if it is. Next, determine if the temp sensor is on the mobo or if we're talking about an on die thermal sensor. If you look inside the socket it'll stand out. If so, does it show any damage at all?
 
Last edited:
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#35
The offset voltage is what you want to play with.

You can try -0.25
Tried but the BIOs won’t let me decrease the voltage any

Would the chipset drivers make any difference. I never installed them

60c is hot to the touch, have you felt the heatsink to see if it's actually that hot? Is the air coming of the heatsink warm? It'll obvious if it is. Next, determine if the temp sensor is on the mobo or if we're talking about an on die thermal sensor. If you look inside the socket it'll stand out. If so, does it damaged at all?
I’ll see today. Got tired and went to bed and the PC has been off
 
Joined
Jul 5, 2013
Messages
4,641 (2.26/day)
Likes
2,903
Location
USA
#36
I’ll see today. Got tired and went to bed and the PC has been off
No worries. My bet is one of three options; A, There is a simple setting somewhere being overlooked and in need of correction, B, the sensor is on the mobo and is damaged or C, the CPU itself is defective. Cross your fingers for A, maybe B. If A, the setting in question just need to be found and corrected. Taking snap-shot of your bios screens and posting them here will be helpful and we all can give input. If B, there might be a solution for by-passing the sensor if the board in not returnable. Chime in and we might be able to help you out.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#37
I’m installing and chipset driver and updating the BIOs to see if that works

But even with everything on default the voltage reads at 1.392V and from what I read online the CPU stock is suppose to be 1.35V

Athlon X4 760K.PNG


E4BF17D6-8A53-4CAA-AE94-9A2D8DAD3212.jpeg
A2842CA5-B438-4308-9A69-CA198963417B.jpeg
74BF2644-7A04-469F-B79B-A3ADE190DF0B.jpeg
9DA44B4E-0A5F-43B8-9F3C-42184A9E836D.jpeg


No matter what I set the BIOs is still pumping 1.392 or higher voltages

I tried everything I could think of but can’t get it to decrease

I was able to get the system to not shutdown but under load the temps still hit 85*C
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
2,760 (1.27/day)
Likes
2,264
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
#38
when in bios main screen press ctrl+F1
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#39
Joined
Mar 15, 2013
Messages
2,760 (1.27/day)
Likes
2,264
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
#40
Advanced settings page. Old gigabyte bioses had page with advanced settings hidden and ctrl+f1 made it visible. At some point they've stopped hiding it but i am not sure when exactly. It is worth trying it. In worse case you will open help window (f1)
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
24,978 (5.87/day)
Likes
8,372
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#42
Update the bios too, ga was known to have bios that were running volts way too high too.
I updated the BIOs earlier and it’s running even higher volts at stock 1.476v
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
24,978 (5.87/day)
Likes
8,372
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#43
I updated the BIOs earlier and it’s running even higher volts at stock 1.476v
Advanced settings, drop the vcore or snap that board in half.

What revision do you have, 1.0 or 1.1 of that board?
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
25,895 (5.35/day)
Likes
12,295
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB Crucial MX500 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 480GB MX200 SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#44
De-lid and replace the thermal paste. I've had a few of these older APUs having their thermal paste dry out and start overheating. AMD uses some shit thermal paste on these processors.
 
Joined
Mar 26, 2014
Messages
5,791 (3.23/day)
Likes
4,329
Location
Washington, USA
System Name Volt
Processor i7-4790k
Motherboard Gigabyte GA-Z97X Gaming 5
Cooling NZXT Kraken X60
Memory G.Skill Ripjaws 4x8GB
Video Card(s) MSI GTX1080 Ti Gaming X
Storage 250GB SSD / 2x1TB + 2x2TB HDD
Display(s) LG 34UB88-P + 3x AOC 2425W
Case Nanoxia Deep Silence 6
Audio Device(s) LucidSound LS30
Power Supply Rosewill Fortress 750w
Mouse Logitech G602
Keyboard G.Skill KM780 RGB (Brown switches)
Software Windows 10 Professional
Benchmark Scores Technical term is PEBCAK issue, which stands for Problem Exists Between Chair And Keyboard
#45
De-lid and replace the thermal paste. I've had a few of these older APUs having their thermal paste dry out and start overheating. AMD uses some shit thermal paste on these processors.
That's not an APU. The Athlons were not APUs for that socket.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#46
Advanced settings, drop the vcore or snap that board in half.

What revision do you have, 1.0 or 1.1 of that board?
Rev 1.1

That’s what I’ve been trying to figure out. I’m positive if I could drop the voltage everything would be ok
 
Joined
Mar 23, 2016
Messages
1,602 (1.51/day)
Likes
1,777
Processor Ryzen 5 2600X
Motherboard MSI B350M Gaming Pro
Cooling Scythe Kotetsu with AM4 bracket
Memory PNY Anarchy-X XLR8 Red DDR4 3200 MHz C15-17-17-17-35
Video Card(s) XFX RS RX 480 GPU @ 1288 MHz - 1.045 mV from 1.175 | GDDR5 @ 2075 MHz
Storage Samsung 970 EVO NVMe M.2 500 GB, SanDisk Ultra II 480 GB
Display(s) Samsung SyncMaster C27H711
Case Phantek Eclipse P400S (PH-EC416PS)
Audio Device(s) Realtek ALC887 (dead)
Power Supply EVGA 850 BQ
Mouse Kingston HyperX Pulsefire FPS
Keyboard Logitech K520
Software Windows 10 Professional 64-bit
#47
That's not an APU. The Athlons were not APUs for that socket.
Technically it's still the same die except the iGPU was fused off.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
24,978 (5.87/day)
Likes
8,372
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,132 (2.12/day)
Likes
2,057
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 7 1700X @3.9GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling Corsair H70
Memory SK Hynix 32GB(8GBx4) DDR4 @2666MHz
Video Card(s) EVGA RTX 2070 XC Ultra Gaming
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 2TB
Display(s) HP LA2405WG 24" Triple Monitor (5760x1200)
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply Corsair RM750X
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
#49
De-lid and replace the thermal paste. I've had a few of these older APUs having their thermal paste dry out and start overheating. AMD uses some shit thermal paste on these processors.
I didn’t even know AMD pasted these. I thought all AMD chips were soldered

It if that was the case wouldn’t it also overheat in the BIOs as well not just in Windows

BIOs reads 36-41*C on CPU 1.412-1.476v which btw 1.5v is suppose to be the max voltage this cpu can handle and this system isn’t that farm from it

Update: I may slap a 360mm Water cooler on it and see if it still manages to overheat

But I’m thinking now something maybe up with the board or Gigabyte just screwed the Board and how it handles the power load

When I get home I’ll try some other methods
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
24,978 (5.87/day)
Likes
8,372
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#50
I didn’t even know AMD pasted these. I thought all AMD chips were soldered

It if that was the case wouldn’t it also overheat in the BIOs as well not just in Windows

BIOs reads 36-41*C on CPU 1.412-1.476v which btw 1.5v is suppose to be the max voltage this cpu can handle and this system isn’t that farm from it

Update: I may slap a 360mm Water cooler on it and see if it still manages to overheat

But I’m thinking now something maybe up with the board or Gigabyte just screwed the Board and how it handles the power load

When I get home I’ll try some other methods
Screenshot_2018-08-22-21-56-53.png
Screenshot_2018-08-22-21-57-07.png
Screenshot_2018-08-22-21-57-35.png
Screenshot_2018-08-22-21-57-47.png
Screenshot_2018-08-22-22-00-10.png
Screenshot_2018-08-22-22-00-41.png
Screenshot_2018-08-22-22-00-47.png
Screenshot_2018-08-22-22-00-54.png


Yo bro, sorry I wasn't able to get back soon enough, busy with real life lol. Anyways here is multiple pages of your manual, page 21 has the voltage setting you need. Automatic locks any adjustments out, you need to set to normal and then enter the numbers manually and save them.
 
Top