• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

ATI Catalyst 10.4 WHQL Driver Suite Released

btarunr

Editor & Senior Moderator
Staff member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
34,323 (9.23/day)
Likes
17,426
Location
Hyderabad, India
System Name Long shelf-life potato
Processor Intel Core i7-4770K
Motherboard ASUS Z97-A
Cooling Xigmatek Aegir CPU Cooler
Memory 16GB Kingston HyperX Beast DDR3-1866
Video Card(s) 2x GeForce GTX 970 SLI
Storage ADATA SU800 512GB
Display(s) Samsung U28D590D 28-inch 4K
Case Cooler Master CM690 Window
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
Power Supply Corsair HX850W
Mouse Razer Abyssus 2014
Keyboard Microsoft Sidewinder X4
Software Windows 10 Pro Creators Update
#1
AMD released the final iteration of Catalyst 10.4 graphics driver suite. The WHQL-signed drivers keep up with the company's one month update cycle, and introduce a wide range of changes. To begin with, game-specific performance improvements in this release are confined to STALKER - Clear Sky, with up to 6% improvement in frame-rates for the Radeon HD 5970, and up to 3% for HD 5800 and HD 5700 series GPUs. There are changes to the video-decoding features, namely addition of H.264 Level 5.1 support, and a fix that reduces the "mosquito noise" seen in highly-compressed video.

Show full news post
 
Last edited:
Joined
Mar 14, 2009
Messages
3,338 (1.04/day)
Likes
1,081
Location
Ohio
System Name Spanky
Processor Ryzen 1400
Motherboard MSI 350 gaming pro
Cooling NZXT Kracken X42
Memory 8gb Crucial 2133 at 2667
Video Card(s) Nvidia 1060
Storage 250gb WD blue
Display(s) Acer 32" 2560x1440
Case Raidmax Sigma
Audio Device(s) Sound Blaster Audigy FX
Power Supply Seasonic
Mouse Epicgear
Keyboard Razer Deatstalker
Software Windows 10Pro x64
#2
Don't bother with em..

I get a black screen in 4 games now AVOID EM
TOTAL GARBAGE

EDIT: I get a black screen with a mouse curser on everything that Involves 3D
HULU and all my Games I'll try to do a total driver reinstall and see if it helps
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.47/day)
Likes
6,936
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#3
would this be worth upgrading to from the preview version?
 
Joined
Apr 20, 2007
Messages
384 (0.10/day)
Likes
34
Processor i5 2500k @4.7Ghz
Motherboard ASUS P8Z68-V
Cooling Noctua se2 u12p
Memory 8GB CORSAIR 1600Mhz
Video Card(s) EVGA GTX 480 850 core
Storage CORSAIR P64GB SSD SAMSUNG 1TB
Display(s) NEC 20WGX2
Case Lian Li PC-60FW
Audio Device(s) Asus Xonar D2X
Power Supply CORSAIR HX750W
Software WINDOWS 7 64
#4
Joined
Oct 2, 2004
Messages
12,353 (2.56/day)
Likes
5,810
Location
Europe\Slovenia
System Name Dark Silence 2
Processor Intel Core i7 5820K @ 4.5 GHz (1.15V)
Motherboard MSI X99A Gaming 7
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory 32 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2400 MHz @ 2666 MHz 15-15-15-32 1T (1.25V)
Video Card(s) AORUS GeForce GTX 1080Ti 11GB (1950/11000 OC Mode)
Storage Samsung 850 Pro 2TB SSD (3D V-NAND)
Display(s) ASUS VG248QE 144Hz 1ms (DisplayPort)
Case Corsair Carbide 330R Titanium
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 + Altec Lansing MX5021 (HiFi capacitors and OPAMP upgrade)
Power Supply BeQuiet! Dark Power Pro 11 750W
Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard Cherry Stream XT Black
Software Windows 10 Pro 64-bit (Fall Creators Update)
#5
Makes me wonder if this long loading fix will affect Unreal 2 as well. It's taking so damn long to load on powerful system where it loaded instantly on my old system with half less memory, slower HDD, slower CPU and Radeon 9600 Pro and later x1950 Pro. But with HD5850, it's loading for ages.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,369 (10.18/day)
Likes
18,018
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#6
would this be worth upgrading to from the preview version?
If what you are currently using works well and you don't see anything you need in the release notes with the new ones. Stick with what you have. That's the way I've been doing it. :toast:
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.47/day)
Likes
6,936
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#7
If what you are currently using works well and you don't see anything you need in the release notes with the new ones. Stick with what you have. That's the way I've been doing it. :toast:
Thanks Erocker!
 
Joined
Mar 14, 2009
Messages
3,338 (1.04/day)
Likes
1,081
Location
Ohio
System Name Spanky
Processor Ryzen 1400
Motherboard MSI 350 gaming pro
Cooling NZXT Kracken X42
Memory 8gb Crucial 2133 at 2667
Video Card(s) Nvidia 1060
Storage 250gb WD blue
Display(s) Acer 32" 2560x1440
Case Raidmax Sigma
Audio Device(s) Sound Blaster Audigy FX
Power Supply Seasonic
Mouse Epicgear
Keyboard Razer Deatstalker
Software Windows 10Pro x64
#8
OMG..
I was hoping these drivers would help loading times on few games..
Now I can't them to load at all....
I just uninstalled the drivers and removed all ATI downloads and I'm gonna try Driver sweeper and cCleaner and all that...If not I go back to 9-12 where at least my stuff loads
 

naoan

New Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
303 (0.10/day)
Likes
62
System Name AMD?
Audio Device(s) onboard
Software 7 X64
#9
Stick with these http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATI-Catalyst-10-4-a-Hotfix.aspx better and newer than the officials and contain the BC2 loading time fix for owners of cards other than the 5000 series.
My question is, does that contain all the fix/change introduced in this whql releases? I'm interested in L5.1 dxva decoding and 2D performance fix but it looks like the whql also introduces some quirk. :confused:

btw, the changelog for those interested http://www2.ati.com/relnotes/Catalyst_104_release_notes.pdf

edit: nvm, tested it myself, seems 10.4a contain the 10.4 whql fix at least in video playback. It can play practically any h264 video in dxva mode, I can even play 720p with 16 reference frame. Just need to untick compatibility check, bravo ATi! this put them on par with Nvidia. :)
 
Last edited:
Joined
Mar 14, 2009
Messages
3,338 (1.04/day)
Likes
1,081
Location
Ohio
System Name Spanky
Processor Ryzen 1400
Motherboard MSI 350 gaming pro
Cooling NZXT Kracken X42
Memory 8gb Crucial 2133 at 2667
Video Card(s) Nvidia 1060
Storage 250gb WD blue
Display(s) Acer 32" 2560x1440
Case Raidmax Sigma
Audio Device(s) Sound Blaster Audigy FX
Power Supply Seasonic
Mouse Epicgear
Keyboard Razer Deatstalker
Software Windows 10Pro x64
#10
well after running Driver sweeper and all that fun stuff games do load..but they take about 4 minutes and it seems like I now have Horrific LAG with any and all online games...even those with Known good servers with a 35 ping...WOW
NICE DRIVERS AMD..

I'm sure they fixed all the issues listed but it would seem they created a crap load more..
on a positive note all is fine with my 4830..it would seem they have fixed all my issues with that..now if they could just work on fixing this long load black screen with my 5750 I'd be happy

EDIT: Correction the lag is most likely caused from an update from Windows update for REALTEK GBE PCIe Family Controller
 
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#11
I think Iam useing the 10.3b previews and all working good .so do you think there is any benifit for me to try the 10.4a previews?
 
Joined
Jul 19, 2008
Messages
1,156 (0.34/day)
Likes
236
Location
Australia
Processor Intel i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Deluxe
Cooling Thermalright Ultra Extreme 120
Memory Corsair Dominator 1866Mhz 4X4GB
Video Card(s) Asus R290X
Storage Samsung 850 Pro SSD 256GB/Samsung 840 Evo SSD 1TB
Display(s) Samsung S23A950D
Case Corsair 850D
Audio Device(s) Onboard Realtek
Power Supply Corsair AX850
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G710+
Software Windows 10 x64
#12
Don't bother with em..

I get a black screen in 4 games now AVOID EM
TOTAL GARBAGE

EDIT: I get a black screen with a mouse curser on everything that Involves 3D
HULU and all my Games I'll try to do a total driver reinstall and see if it helps
LOL Drivers are fine for me.

well after running Driver sweeper and all that fun stuff games do load..but they take about 4 minutes and it seems like I now have Horrific LAG with any and all online games...even those with Known good servers with a 35 ping...WOW
NICE DRIVERS AMD..

I'm sure they fixed all the issues listed but it would seem they created a crap load more..
on a positive note all is fine with my 4830..it would seem they have fixed all my issues with that..now if they could just work on fixing this long load black screen with my 5750 I'd be happy

EDIT: Correction the lag is most likely caused from an update from Windows update for REALTEK GBE PCIe Family Controller
LOL, dude why not sort your stuff out before posting the drivers are broke and crap and then posting this is ok, its not ok, windows update broke it bla bla etc etc


The 2D fix seems to work well. My desktop feels much snappier.
 
Last edited:
Joined
Mar 14, 2009
Messages
3,338 (1.04/day)
Likes
1,081
Location
Ohio
System Name Spanky
Processor Ryzen 1400
Motherboard MSI 350 gaming pro
Cooling NZXT Kracken X42
Memory 8gb Crucial 2133 at 2667
Video Card(s) Nvidia 1060
Storage 250gb WD blue
Display(s) Acer 32" 2560x1440
Case Raidmax Sigma
Audio Device(s) Sound Blaster Audigy FX
Power Supply Seasonic
Mouse Epicgear
Keyboard Razer Deatstalker
Software Windows 10Pro x64
#13
MW2 seemed OK and the desktop is fine as well..

Anyways I went back to 10-1 and all is better now except for COD WaW..
I guess I'll have to wait for the next release to see if that gets fixed..
I thought the release notes said it fixed the Black screen on most stuff..Which I only had 1 program b4 10-4 with that problem after I tried it, it was just about every program..Glad to hear it works for somebody..

Just wish they would fix this crap..
 
Joined
Sep 29, 2004
Messages
877 (0.18/day)
Likes
164
Location
Palm Desert, CA
System Name The Shroomiest One!
Processor AMD FX 8320
Motherboard Asus 990FX Sabertooth R2.0
Cooling Corsair H60
Memory 4x4GB Samsung 1600 Low Profile
Video Card(s) MSI GTX660ti PE OC
Storage Samsung 840 Pro 256GB / Western Digital 2Tb Black
Display(s) LG W2361VG 23" 1080p
Case Corsair Carbide Series 400R Graphite Grey
Audio Device(s) X-FI Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Corsair AX850
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#14
is the x264 l 5.1 fix for all 2k and up cards or just the newer 5k series
 
Joined
Jan 17, 2009
Messages
2,143 (0.66/day)
Likes
312
System Name THE MAD BEAST!!!
Processor Tinfoil rapper with some coathangers
Motherboard Graham cracker with with frosting
Cooling A shovel full of snow
Memory Grey matter out of a corpse
Video Card(s) Cat eyes
Storage A whales brain
Display(s) Cyclops eyeball
Case Inside a yetis hollowed out corpse
Audio Device(s) howling banchee
Power Supply 32 hamster on a massive wheel
Software WHo needs software when you have a box of kittens
Benchmark Scores IS gatrillions a number?
#15
im gonna stay away from these drivers for now, i have 10.4a's installed and all works well except just cause 2 these drivers cause the game to not work. but im sacrificing that for the bc2 load times. so its a trade off, i might eventually go back to 10.3B's and deal with the load time and flickering textures so i can play just cause 2
 
Joined
Jul 13, 2005
Messages
353 (0.08/day)
Likes
11
Processor Intel Core i7 950 @ 4.5 Ghz
Motherboard X58 SABERTOOTH
Cooling Corsair H100i
Memory 24 GB
Video Card(s) EVGA 980 ti sc @ 1550 mhz
Storage EVO 512 gb
Display(s) ASUS 24 QE248
Case ANTEC Twelve Hundred
Audio Device(s) Soundbalster
Power Supply EVGA 1300 Supernova
Mouse Zowie EC1-A
Keyboard Steelseries 6gv2
Software Windows 10
Benchmark Scores high
#16
will i even notice a difference with my 4890? D:
 

Gzero

New Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
718 (0.15/day)
Likes
52
Location
Scotland
Processor Intel i5 750
Motherboard MSI P55-GD80
Cooling Xigmatek S1283
Memory 4x2gb G.Skill DDR3 1600mhz 8-8-8-24 1t
Video Card(s) HIS 4870 512mb - powerplay modded
Storage Samsung F3 1TB
Display(s) Samsung LE40F86/Viewsonic vx2260wm
Case ThermalTake Tai Chi
Audio Device(s) Realtek ALC 889
Power Supply Corsair TX 750W
#17
These are dated:
DriverVer=04/06/2010, 8.723.0.0000

10.4a are:
DriverVer=04/19/2010, 8.723.5.0000

So these are obviously older, except 10.4a broke dvxa for me so going to give them a shot and if its still not working going back to opengl drivers 10.3
 

JTS

New Member
Joined
Nov 21, 2009
Messages
144 (0.05/day)
Likes
32
Location
Brisbane
System Name DUST FILTRATION UNIT
Processor i7 920 @ 4.0 ghz+HT
Motherboard Asus P6X58D Premium
Cooling Noctua NH-D14 + plenty of case fans
Memory 6 GB OCZ Gold
Video Card(s) Asus GTX 580 Direct CUII
Storage x2 Samsung F1 640GB, 1TB Seagate 7200.12
Display(s) U2410 : 58" Samsung
Case HAF 932
Audio Device(s) X-FI Forte 7.1 / AD900
Power Supply Corsair HX1000W
Software 7 Ultimate x64 : 7 x64 PRO
#18
im gonna stay away from these drivers for now, i have 10.4a's installed and all works well except just cause 2 these drivers cause the game to not work.
Really? I have the 10.4a installed and Just Cause 2 is fine on my 4890 :confused:
 

naoan

New Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
303 (0.10/day)
Likes
62
System Name AMD?
Audio Device(s) onboard
Software 7 X64
#19
So these are obviously older, except 10.4a broke dvxa for me so going to give them a shot and if its still not working going back to opengl drivers 10.3
is it the lower resolution video (less than 720p) as it seems that it broke here too but imo 720p and above is where DXVA counts, so no big deal for me.

please do share your finding though. :toast:
 

Gzero

New Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
718 (0.15/day)
Likes
52
Location
Scotland
Processor Intel i5 750
Motherboard MSI P55-GD80
Cooling Xigmatek S1283
Memory 4x2gb G.Skill DDR3 1600mhz 8-8-8-24 1t
Video Card(s) HIS 4870 512mb - powerplay modded
Storage Samsung F3 1TB
Display(s) Samsung LE40F86/Viewsonic vx2260wm
Case ThermalTake Tai Chi
Audio Device(s) Realtek ALC 889
Power Supply Corsair TX 750W
#20
Just cycled through 10.3ogl4, 10.4, 10.4a.
Strange, one file that is LS3.1 works on 10.3, but on 10.4 it doesn't :(
However an older file that is encoded with LS5.1 isn't working on 10.4
BUT, I'm pretty sure when I watched that file, I was using 10.3ogl and it was fine then too. :S

So confused, switching through the driver sets is annoying lol.

Dumping info:
10.4
Code:
Working (it seems)
General
Complete name                    : D:\file1.mkv
Format                           : Matroska
File size                        : 349 MiB
Duration                         : 24mn 0s
Overall bit rate                 : 2 030 Kbps
Movie name                       : Cough
Encoded date                     : UTC 2010-01-13 16:27:49
Writing application              : mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups') built on Dec 12 2009 15:20:35
Writing library                  : libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1
Cover                            : Yes

Video
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : High@L4.1
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 5 frames
Muxing mode                      : Container profile=Unknown@4.1
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 23mn 59s
Width                            : 1 280 pixels
Height                           : 720 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate                       : 23.976 fps
Original frame rate              : 29.970 fps
Resolution                       : 8 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Title                            : AVC (720p)
Writing library                  : x264 core 80 r1376 3feaec2
Encoding settings                : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=10 / psy=1 / psy_rd=0.5:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=32 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / constrained_intra=0 / bframes=2 / b_pyramid=0 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / wpredp=2 / keyint=250 / keyint_min=1 / scenecut=60 / rc_lookahead=60 / rc=crf / mbtree=1 / crf=18.0 / qcomp=0.60 / qpmin=5 / qpmax=51 / qpstep=30 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.25
Language                         : Japanese
Code:
Not Working:
Format                           : Matroska
File size                        : 30.7 MiB
Duration                         : 1mn 11s
Overall bit rate                 : 3 580 Kbps
Movie name                       : The Melancholy of Haruhi Suzumiya: Special Ending
Encoded date                     : UTC 2007-05-09 12:50:35
Writing application              : mkvmerge v2.0.0 ('After The Rain Has Fallen') built on Jan 13 2007 19:58:56
Writing library                  : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.0
Cover                            : Yes / Yes

Video
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : High@L5.1
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 11 frames
Muxing mode                      : Container profile=Unknown@5.1
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 1mn 11s
Bit rate                         : 3 349 Kbps
Nominal bit rate                 : 3 400 Kbps
Width                            : 704 pixels
Height                           : 480 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Original display aspect ratio    : 3:2
Frame rate                       : 23.976 fps
Original frame rate              : 29.970 fps
Resolution                       : 8 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.413
Stream size                      : 28.7 MiB (94%)
Title                            : The Melancholy of Haruhi Suzumiya: Special Ending
Writing library                  : x264 core 54 svn-614M
Encoding settings                : cabac=1 / ref=8 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=esa / subme=7 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=24 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=1 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=3400 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.0:15.0
Language                         : Japanese

General
Complete name                    : D:\File2.mkv
Format                           : Matroska
File size                        : 147 MiB
Duration                         : 23mn 24s
Overall bit rate                 : 878 Kbps
Encoded date                     : UTC 2010-04-03 16:36:21
Writing application              : mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups') built on Dec 12 2009 15:20:35
Writing library                  : libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1
Cover                            : Yes

Video
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : High@L3.1
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 8 frames
Muxing mode                      : Container profile=Unknown@3.1
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 23mn 24s
Nominal bit rate                 : 750 Kbps
Width                            : 864 pixels
Height                           : 480 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate mode                  : Variable
Frame rate                       : 23.976 fps
Resolution                       : 8 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.075
Writing library                  : x264 core 65
Encoding settings                : cabac=1 / ref=8 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.1:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=1 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=6 / b_pyramid=1 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=240 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=750 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=1927 / vbv_bufsize=1927 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.50


General
Complete name                    : D:\file3.mkv
Format                           : Matroska
File size                        : 171 MiB
Duration                         : 27mn 37s
Overall bit rate                 : 867 Kbps
Encoded date                     : UTC 2007-06-06 11:53:18
Writing application              : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Writing library                  : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Cover                            : Yes / Yes / Yes

Video
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : High@L5.1
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 8 frames
Muxing mode                      : Container profile=Unknown@5.1
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 27mn 37s
Nominal bit rate                 : 683 Kbps
Width                            : 848 pixels
Height                           : 480 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate                       : 23.976 fps
Resolution                       : 8 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.070
Writing library                  : x264 core 54 svn-654
Encoding settings                : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=683 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30
Language                         : English
Edit: Well some of my filters aren't passing it through to decode on the gpu for certain codecs eg avc->mpeg2.
Going to sweep and try 10.3 again just to double check.
 
Last edited:
Joined
Jan 8, 2009
Messages
436 (0.13/day)
Likes
90
Location
Florida
System Name AMD RyZen PC
Processor AMD RyZen 1800x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero 370x
Cooling Corsair H100i
Memory 64GB G.Skill Trident Z DDR4 3200 MHz 14C x2
Video Card(s) AMD Radion VEGA 64 / 280x
Storage Seagate 3TB + 2TB + 2TB external + 256 Samsung M.2
Display(s) Samsung UN65KS8000F 4K, LG 4K 27UD69P-W
Case NZXT - H440
Audio Device(s) XI-FI 8.1
Power Supply EVGA 700W
Mouse Microsoft
Keyboard Microsoft
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores https://valid.x86.fr/njplmm
#21
Mosquito noise removal will apply for all but not for 5400Series which is not mentioned hmmmm just like Auto Tune Support is not supported for 5970

but that can be fixed :)
 

naoan

New Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
303 (0.10/day)
Likes
62
System Name AMD?
Audio Device(s) onboard
Software 7 X64
#22
I've tried all sort of videos and it seems that :

- All video above certain resolution (720p it seems) will work with DXVA, regardless of profiles though kinda unsure with 1080p @ L5.1 (I only have L4.1)
- 1024x576 High@L4.2 15ref frames works, need more samples
- All video below certain resolution (848x480 and below) will have blocking artifact, regardless of profiles but I also have an odd case where it works

The odd video format :
Code:
Video
ID                               : 1
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : Main@L3.1
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 3 frames
Muxing mode                      : Container profile=Unknown@3.1
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 2mn 37s
Width                            : 848 pixels
Height                           : 480 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate                       : 29.970 fps
Resolution                       : 8 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Writing library                  : x264 core 65 r1051M 549cc55
Encoding settings                : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0x131 / me=umh / subme=6 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=4 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=crf / crf=19.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=0
 
Joined
Feb 7, 2010
Messages
1,453 (0.51/day)
Likes
227
System Name 2K Gamer
Processor AMD 8370 @ 4.5GHZ
Motherboard ASUS Pro Gaming / Aura 970
Cooling Corsair H60 AIO
Memory 16GB G. Skill RipJaw @ 1600MHZ
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 1070
Storage Samsung 600 Gig HDD (Raid 0 @ 7,500) / WD 1TB Blue @ 7,200 / PNY 128 GB SSD For Linux
Display(s) 27'' ASUS 144MHZ G-SYNC Read 1400p Gaming Monitor / 23'' LG LCD Flatron W2361VG 1080p @ 50,000:1
Case NZXT Source 530
Audio Device(s) Onboard 7.1 HD Realtek
Power Supply 750w Corsair HX
Mouse Cougar Gaming Mouse
Keyboard Saitek Eclipse
Software Windows 10 64bit Education Edition
#23
I will try the 10.4 when I get home ... I have the 10.4a but is it me, or does BFBC2 "Join Game" not "Map Loading" seem to be longer? I don't know if it's a BFBC2 bug or ATI bug because this happen after BFBC2 updated it's game ... anybody else have this problem?


In case you don't understand me, when you die you respawn, after like 10 seconds, I will hit "Join Game" and it freezes (brings my FPS down to 1 FPS) and then it loads back up and I have to press "Join Game like 10 times until I am finally available to respawn ...?:banghead:
 

Gzero

New Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
718 (0.15/day)
Likes
52
Location
Scotland
Processor Intel i5 750
Motherboard MSI P55-GD80
Cooling Xigmatek S1283
Memory 4x2gb G.Skill DDR3 1600mhz 8-8-8-24 1t
Video Card(s) HIS 4870 512mb - powerplay modded
Storage Samsung F3 1TB
Display(s) Samsung LE40F86/Viewsonic vx2260wm
Case ThermalTake Tai Chi
Audio Device(s) Realtek ALC 889
Power Supply Corsair TX 750W
#24
After a sweep and clean, 10.3ogl4 working fine for all of the above files I used before.
Posting another thread as I need helping getting dxva accel on a file that isn't playing nice.
 
Joined
Apr 5, 2010
Messages
17 (0.01/day)
Likes
1
System Name Average Joe
Processor Core i7 975 @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asus Rampage 2 Extreme
Cooling EK Supreme HF - EK FC6970 - XSPC RX480 - XSPC RX240 Dual loop
Memory 6x2GB Dominator GT 2000Mhz 7-8-7-20
Video Card(s) CFX Asus 6950s 840c/ 1325m MAX in CCC
Storage 3x OCZ Vertex 2 E 120GB raid0
Display(s) 3x ViewSonic VP2650wb 25.5" 5760x1200 Eyefinity
Case Silverstone TJ07 Black custom
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series
Power Supply Silverstone Strider 1500w
Software Windows 7 Ultimate x64 retail
#25
These drivers are awesome went from 16secs load times to 4secs CFX HD5870s Windows 7 64bit :rockout: :roll: