• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Ati Stream On HD 6950?

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#1
Hi to everyone here. my question is?

Why im not able to Use Ati stream acceleration on HD 6950? I come from Nvidia and I've been using Cuda for a while. But Now I'm trying to use my 6950 on Xilisoft and that software say Ati GPU acceleration UNSUPPORTED? Does AMD cards use Stream Acceleration?
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.30/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
#2
AFAIK, Stream is dead. AMD has become a smart company and they now rely on OpenCL and DirectCompute instead of on something that is only working on AMD cards (nvidia should do the same).
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,274 (5.51/day)
Likes
10,359
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#3
AFAIK, Stream is dead. AMD has become a smart company and they now rely on OpenCL and DirectCompute instead of on something that is only working on AMD cards (nvidia should do the same).
You act like it was AMD's choice...:laugh:

No one used Streams, people use CUDA, which is why CUDA is still alive and Streams isn't.

And can you even name a OpenCL accelerated app? I think there are only like 1 or 2 real world OpenCL apps while there are a bunch of CUDA apps. I think nVidia should stick with what works and what is actually making money, don't you?
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.30/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
#4
You act like it was AMD's choice...:laugh:
Their choice to stop throwing money in a money pit. Hence a, quote, "smart move".

No one used Streams, people use CUDA, which is why CUDA is still alive and Streams isn't.
True. No one used Stream so Stream is dead.

And can you even name a OpenCL accelerated app? I think there are only like 1 or 2 real world OpenCL apps while there are a bunch of CUDA apps. I think nVidia should stick with what works and what is actually making money, don't you?
I cannot tell you what "the industry" uses, though I guess that when companies use openGL for CAD and such, they won't use DirectX for GPGPU purposes but openCL else it's simply an offensive on logic (DirectCompute is part of DirectX, together with DirectSound and Direc3D). So as far as I can guestimate based on the above, it's either CUDA or openCL for companies. If those enterprises are smart they don't allow themselves to get locked-in, were they are able to and make themselves independent of either hardware manufacturer.
But maybe you are right about companies using CUDA for their GPGPU processes, which would mean that nVidia did the winning bet when deciding to risk to lose a lot of R&D money (making use of the fact that in business the same sheeple as in consumerland exist).
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,946 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
#5
i dont expect open cl to be a valid consumer useable for another couple years. however there is alot being done by larger companies with it.
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.30/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
#6
yeah but CUDA is not used much by consumers either, is it?
 

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#7
Nobody answer my question. im not asking if it is dead or not, Xilisoft converter use Cuda or Stream to convert video formats faster , when i used Nvidia the software detected Cuda and work fine, now when I installed my new HD it doesn't detect Stream. Stream is still available... but im going to respond myself. I think that version of Xilisoft doesnt support the New HD card. thank for ur comments
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,012 (1.48/day)
Likes
630
Location
UK
System Name PC
Processor AMD FX 8320E @4.3ghz
Motherboard Asrock 970 extreme3
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 8GB Corsair Vengeance Blue 1600mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage 128GB Kingston V200 SSD 1TB WD Blue, 750GB Maxtor
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
#8

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#9
yeah but CUDA is not used much by consumers either, is it?
Do you have any proof of that? are u an video editor? You sound like a Gamer lol
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,274 (5.51/day)
Likes
10,359
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#10
nobody answer my question im not asking if die or not. Stream still is available, but I think Xilisoft havent make i newer version that detect stream on HD Cards.
Yes, that is exactly it, it seems the software you are using simply doesn't support Streams, their sight says it supposts AMD APP, and lists the HD6950 as being supported. So you might have to download some special AMD APP driver to get it working on your card.
 

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,739 (2.75/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
#11
to be honest most apps ive seen accellerate the process with GPUs are only slightly faster then a good cpu, on the consumer lvl so right now cuda still sucks stream is dead and open cl no where to be found.

but more on topic i do believe the stream sdk can still be downloaded not sure if it supports the new gpus or not though as i dont use it.
 

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#12
Yes, that is exactly it, it seems the software you are using simply doesn't support Streams.
thank u, thats the answer i was waiting for, Now I know User with a lot of "Stars" sometimes doesnt know nothing about what they talk about. Confusing more than helping
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,274 (5.51/day)
Likes
10,359
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#13
thank u, thats the answer i was waiting for, Now I know User with a lot of "Stars" sometimes doesnt know nothing about what they talk about. Confusing more than helping
NP. As I added to the post it does seem to support AMD APP, which is actually AMD's OpenCL implementation it seems, at least Version 6 says that is what it supports, I'm not sure what version you are running. If you are running an older version of Xilisoft it might still be looking for a Streams driver that AMD has removed from the latest driver packages(though it might still be downloadable as a stand alone download).

I have to say, this is the first comercially available piece of software that I've seen that actually seems to use OpenCL. What do you know, there is one...:rolleyes:
 

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#14
to be honest most apps ive seen accellerate the process with GPUs are only slightly faster then a good cpu, on the consumer lvl so right now cuda still sucks stream is dead and open cl no where to be found.

but more on topic i do believe the stream sdk can still be downloaded not sure if it supports the new gpus or not though as i dont use it.
to be honest with u, try Xilisoft video converter, that software is going to show you what format are supported with Cuda, you have to chosse one of them and the differense is extremely fast, Im talking about one video without Cuda take 15 minutes to compress and with Cuda enable 3 minutes. Do u think thats slightly? lol
 

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#15
NP. As I added to the post it does seem to support AMD APP, which is actually AMD's OpenCL implementation it seems, at least Version 6 says that is what it supports, I'm not sure what version you are running. If you are running an older version of Xilisoft it might still be looking for a Streams driver that AMD has removed from the latest driver packages(though it might still be downloadable as a stand alone download).

I have to say, this is the first comercially available piece of software that I've seen that actually seems to use OpenCL. What do you know, there is one...:rolleyes:
I have 6.5.2, yes i think have to look for those drivers, do you know where i can get it?
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,946 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
#16
Things like Adobe premiere or elements do not use stream for god awful things like HD video transcoding or editing. They do use Cuda but not fully. So meow.
 

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#17
Last edited:

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,274 (5.51/day)
Likes
10,359
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#18

erasmo84

New Member
Joined
May 12, 2011
Messages
33 (0.01/day)
Likes
0
Location
North Carolina
System Name Pro
Processor AMD 1090t
Motherboard GA-890FXA-UD5 (rev. 3.1)
Cooling Corsair H50
Memory Kingston Hyper Blue 1600, 8GB
Video Card(s) XFX HD 6950 (XFX HD-695X-ZNFC)
Storage (2)SSD Intel 40GB- RAID0
Display(s) HDTV LG 720p 37'
Case Thermaltake V9 Black Edition ATX
Audio Device(s) Realtek ALC889 codec (Logitec G930 USB)
Power Supply Rosewill BRONZE Series RBR1000-M 1000W
Software Windows 7 64bit (No pirate)
#19
yes is include it with catalyst and doest work, I was looking for APP and nothing. well ill keep trying thank u for your help
 

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,739 (2.75/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
#20
well i dont use xilisoft all video editing etc i do is in Adobe Premiere Pro, i dont convert because i export exactly what i want to begin. and maybe cuda has improved but in every app i have that has cuda support it does abosolutely jack shit in terms of improving over my Phenom II, when using adobe or autodesk products.
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.30/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
#21
yeah but CUDA is not used much by consumers either, is it?
good for video work
Forgot about that, lol. :D

Do you have any proof of that? are u an video editor? You sound like a Gamer lol
I did not think about video editing for a moment. Mistakes happen, I am but a human. :)

thank u, thats the answer i was waiting for, Now I know User with a lot of "Stars" sometimes doesnt know nothing about what they talk about. Confusing more than helping
Well, the stars only represent post count. Nothing more.