• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

ATI tool 25b7 freezes with Spysweeper

REVHEAD

New Member
Joined
Aug 27, 2005
Messages
300 (0.07/day)
Likes
28
Location
Sydney/ Australia
Processor Intel i7 920 d0 stepping @ 200x19 qpi
Motherboard Gigabyte EX58-UD3R
Cooling Noctua
Memory Patriot 1333 MHZ ram 6gb Triple Channel @ 1600 MHZ
Video Card(s) ATI 5870 x2 in Crossfire
Storage 4X WD 80gb Veloci Raptors in Raid 0 & Seagate 500gb 7200.11 x 2 in raid 0
Display(s) Dell 3007 WFP
Case Lian Li A-10b
Audio Device(s) Asus Xonar STX
Power Supply CoolerMaster realpower pro 1000w
Software Windows 7 X64 ultimate RC
#1
Hello
I have a small problem ,its no biggy but had me dumb founded for a while.

I am running Windows 64 ,and ATI tool version 25 beta 7 ,when I run Spysweeper to do a fullsystem Scan it gets to the ATI Tool files and just freezes my whole system and I need to do a full reboot,It took me a while to work out what was doing it ,but found that shutting ATI tool down and then running a scan it would not freeze,then starting ATI tool again after scan.

I have ATI Tool to run on startup via Reg key,I never had problems with Spysweeper and ATI tool 23,or 24 builds,but obviosly I had problems with ATI fan speed settings and other numerous ATI tool problems within windows 64 with these earlier ATI builds ,so for me going back to an earlier version of ATI tool is not an option for me.

I just thought I would let you guys know about this problem ,and were wondering if others have had it, I would love it if you guys could fix this problem up ,but it not this may at least help some pple who have the problem ,and all they have to do is manually shut ATI tool down before doing a full Spysweeper Scan ,then to start ATI Tool again once scan is complete.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,057 (3.44/day)
Likes
17,961
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#2
i'll check out the trial version and see what happens
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,057 (3.44/day)
Likes
17,961
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#3
well i just tried with spy sweeper to scan the atitool directly while atitool is running and it works fine ..

can you verify that the crash appears when you start atitool and scan only the folder?

i'm on 32-bit though
 

REVHEAD

New Member
Joined
Aug 27, 2005
Messages
300 (0.07/day)
Likes
28
Location
Sydney/ Australia
Processor Intel i7 920 d0 stepping @ 200x19 qpi
Motherboard Gigabyte EX58-UD3R
Cooling Noctua
Memory Patriot 1333 MHZ ram 6gb Triple Channel @ 1600 MHZ
Video Card(s) ATI 5870 x2 in Crossfire
Storage 4X WD 80gb Veloci Raptors in Raid 0 & Seagate 500gb 7200.11 x 2 in raid 0
Display(s) Dell 3007 WFP
Case Lian Li A-10b
Audio Device(s) Asus Xonar STX
Power Supply CoolerMaster realpower pro 1000w
Software Windows 7 X64 ultimate RC
#4
W1zzard said:
well i just tried with spy sweeper to scan the atitool directly while atitool is running and it works fine ..

can you verify that the crash appears when you start atitool and scan only the folder?

i'm on 32-bit though
ATI tool is running ,and I do a full system scan with Spysweeper ,when it gets to certain ATI tool files it freezes
 

REVHEAD

New Member
Joined
Aug 27, 2005
Messages
300 (0.07/day)
Likes
28
Location
Sydney/ Australia
Processor Intel i7 920 d0 stepping @ 200x19 qpi
Motherboard Gigabyte EX58-UD3R
Cooling Noctua
Memory Patriot 1333 MHZ ram 6gb Triple Channel @ 1600 MHZ
Video Card(s) ATI 5870 x2 in Crossfire
Storage 4X WD 80gb Veloci Raptors in Raid 0 & Seagate 500gb 7200.11 x 2 in raid 0
Display(s) Dell 3007 WFP
Case Lian Li A-10b
Audio Device(s) Asus Xonar STX
Power Supply CoolerMaster realpower pro 1000w
Software Windows 7 X64 ultimate RC
#5
Ok I have run it again ,and this is were it freezes C:\ProgramFiles\(x86)\AtiTool\Atitool.exe.

I have formatted 3 times over the last 2 weeks for numerous other reasons,but eachtime Spysweeper locked up, at first I thought it was Spysweeper ,and then I noticed it was freezing on the same file each time,so what I did was shut Atitool down,and then run Spysweeper ,and Spysweeper didnt lock up each time.

Its a complete system Freeze,the only way out of it is for me to do a full reboot using the reset button on my case,its not a huge problem as I can just shut AtiTool down before doing a scan ,but it does get annoying,my antivirus doesnt lockup when scanning.

Make shure when using the latest Spysweeper you run a full system scan,and allso make shure Spysweeper is up to date
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,057 (3.44/day)
Likes
17,961
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#6
does it crash if you right click the atitool folder and click "scan now" ?
 

REVHEAD

New Member
Joined
Aug 27, 2005
Messages
300 (0.07/day)
Likes
28
Location
Sydney/ Australia
Processor Intel i7 920 d0 stepping @ 200x19 qpi
Motherboard Gigabyte EX58-UD3R
Cooling Noctua
Memory Patriot 1333 MHZ ram 6gb Triple Channel @ 1600 MHZ
Video Card(s) ATI 5870 x2 in Crossfire
Storage 4X WD 80gb Veloci Raptors in Raid 0 & Seagate 500gb 7200.11 x 2 in raid 0
Display(s) Dell 3007 WFP
Case Lian Li A-10b
Audio Device(s) Asus Xonar STX
Power Supply CoolerMaster realpower pro 1000w
Software Windows 7 X64 ultimate RC
#7
I never have had that option in the right click menu , I have used Spysweeper for a long long time ,and it never even gives me that option to install the Spysweeper into the rightclick menu ,I can not scan files on demand I can only do a full system scan.

I am running Webroot Spysweeper 4.0.4 (Build 430) full reatail version
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,057 (3.44/day)
Likes
17,961
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#8
i just downloaded the latest trial off the web and it gave me the option to install a right click extension ..
 

REVHEAD

New Member
Joined
Aug 27, 2005
Messages
300 (0.07/day)
Likes
28
Location
Sydney/ Australia
Processor Intel i7 920 d0 stepping @ 200x19 qpi
Motherboard Gigabyte EX58-UD3R
Cooling Noctua
Memory Patriot 1333 MHZ ram 6gb Triple Channel @ 1600 MHZ
Video Card(s) ATI 5870 x2 in Crossfire
Storage 4X WD 80gb Veloci Raptors in Raid 0 & Seagate 500gb 7200.11 x 2 in raid 0
Display(s) Dell 3007 WFP
Case Lian Li A-10b
Audio Device(s) Asus Xonar STX
Power Supply CoolerMaster realpower pro 1000w
Software Windows 7 X64 ultimate RC
#9
I dont have the option ,even on install,I have asked 2 of my friends that run Spysweeper allso and they dont have it in the right click menu either ,I do know older versions use to have it there ,but this version doesnt seem too
 
Joined
Apr 27, 2006
Messages
14 (0.00/day)
Likes
0
Location
USA
#10
hey w1zzard

:banghead: :banghead: ATI tool.25 beta crashes spy sweeper during scan still are you guys fixing this or are we going to shut it down during scans? i always forget to close it since im a gamer and clock my card all the time:respect: :toast: