• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

ATITool 0.0.22 Bugs

Joined
Sep 1, 2004
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#2
When I scan for artifacts,there is none. But when I try to find max cor/mem it finds artifacts at the start and clocks down. My card is 9600xt 500/600, brand : rosewill, using cat 4.8.Same thing happened with omega drivers.On the 21 version the same thing happened but I would get artifacts on the scan also.
 
A

armagedon

Guest
#3
kernel driver not running ???

Just tried .22 but just after installation and upon all Atitool start, i get the error message :

"The kernel driver does not seems to be running...bla bla"

Atitools does not recognise my card. Alright back to .20.

Win2k SP4
Radeon 9800Pro ATI
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,072 (3.44/day)
Likes
17,990
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#4
armageddon: did you try uninstalling, rebooting, installing ?
 
S

supreme

Guest
#5
GREAT JOB !!! The only things I presume to be a bug is about temperature.
I have a Sapphire 9800 Pro 256MB (by ARLT) and how you can see http://sandokan.altervista.org/atibug.jpg the temperature is going down form 69° to 20° when I start Show 3D View.
By the way I live in Stuttgart..spitze!!! :D
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,072 (3.44/day)
Likes
17,990
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#6
supreme: i thought this was fixed .. is it always 20° as soon as the card is loaded with 3d stuff or just sometimes?
 
S

supreme

Guest
#7
As you see I was put the card lower in the core and mem because I have always in idle 76°;
when I play 3D games I go fastly to 87°. With the value I have put I have in idle 69° that are going up to 75° playing games.The 20° I have always at any frequency when I begin 3D in version 0.0.22 (after 1 minute), was not with the 0.0.21. :confused:
Here you can see my card: http://sandokan.altervista.org/sapphire.jpg
 
Last edited by a moderator:

Vigilante

New Member
Joined
Aug 19, 2004
Messages
16 (0.00/day)
Likes
0
#8
I'm still getting an occaisional problem with installing, with the the atihooks.dll error message. It happened twice with .22 betas and then again with the .22 official. Each time I closed ATITool from the systray and selected the repair option while installing. I've taken to just uninstalling each time and then installing the new version. So far, so good that way. I can't replicate this problem consistently. I don't know if this is an ATITool problem or a service pack 2 problem, as I've been having some weird issues with it as well.

Another problem I've been getting inconsistently, but not usually, since the last couple .22 betas and again with the release, is with the find max core/mem tests. It seems to be finding artifacts at speeds which should be easily artifact-free. For example, I had it first find artifacts at around 384 on the core, stopped the test, restarted and it ran artifact-free up untill about 418 before finding artifacts. This has happened several times during my tests, but not consistently. The problem seems to occur usually right when coming out of a heat-up phase.

Junk log entries being created is back in the .22 release as well. A small example:

2004-09-01 03:33:49 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:33:51 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:33:53 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:33:55 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:33:57 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:33:59 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:01 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:03 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:05 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:07 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:09 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:11 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:13 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:15 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:17 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:19 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:21 Clock set to: 0.00 / 0.00
2004-09-01 03:34:23 Clock set to: 0.00 / 0.00

And also:
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:16 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:17 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:17 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:17 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:17 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
2004-09-01 01:20:17 Scan for Artifacts running for: 0:54:00
 

acrowley23

New Member
Joined
Aug 23, 2004
Messages
78 (0.02/day)
Likes
0
#9
with final 0.22 and Scanning for Artifacts entrys in LogFile, there isn't a correct Time running.....
I become only Scan for Artifacts running for: 0:00:00...at every Time....
The clock and Date on the Left is runnig already, but Scan for Artifacts is standing on 0 sec. ! The wohle Log down.... that isn't a correct run ,isn´t ist ?....with older Versions there is a correct Log entry....

small sample:
2004-09-01 19:01:29 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
2004-09-01 19:01:29 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
2004-09-01 19:01:29 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
2004-09-01 19:01:30 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
2004-09-01 19:01:30 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
2004-09-01 19:01:30 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
2004-09-01 19:01:30 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
2004-09-01 19:01:30 Scan for Artifacts running for: 0:00:00
 
A

armagedon

Guest
#10
W1zzard said:
armageddon: did you try uninstalling, rebooting, installing ?
sadly yes. I reboot after to see and samething again. Reinstall .20, run fine immediately.

That's funny as we spend sometime you and me a while ago to debug .22.
The last unfinished version you gave me run without that problem.

Zstrange...
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,072 (3.44/day)
Likes
17,990
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#11
armagedon: install and run debugview (google) and let it run while instlaling atitool, install 0.0.22 .. should give you a bunch of debugging messages .. can you get back to me with those?
 
Q

Qix

Guest
#12
Hi there W1zzard, thanks for the software! Really Rocks!

Only problem here is that after every reboot Ati Tool stops sending MBM infos about the GPU temps!

I had this problem with the early builds of Ati Tool 0.0.22, than the problem disappeared with one of the latest build, but now with the final version the prob happened again!

Powercolor X800 Pro VIVO @XT, MBM version 5.3.5.1, DNA 2848a, ATi Tool 0.0.22 final

Sorry for my english!
Thanks in advance!
 
A

armagedon

Guest
#14
W1zzard said:
armagedon: install and run debugview (google) and let it run while instlaling atitool, install 0.0.22 .. should give you a bunch of debugging messages .. can you get back to me with those?
W1zzard, i am not sure what you mean.
debugview (google) ? what's that ?
 

tomati

New Member
Joined
Sep 5, 2004
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#16
Hi W1zzard ,

First of all , thanks for your great job,

so I try 0.22 with an 9800pro 128mo (xt pcb /lm 63) flashed to xt , I have also the temp bug "20°" after I used the check for high frequence for core so I get back to 0.21 & I never have it again.
 
A

armagedon

Guest
#17
veryhumid said:
woops, i guess i was slow that day... anyway here's the output after install and running :

00000000 0.00000000 ATITOOLSYS(IRQL 00): Compiled at 10:02:17 on Aug 31 2004
00000001 0.00002766 ATITOOLSYS(IRQL 00): ATIToolSys loading.. searching for devices..
00000002 0.00049839 ATITOOLSYS(IRQL 00): found ati device: 0x1002 0x4E48
00000003 0.00050789 ATITOOLSYS(IRQL 00): Device found: bus 2. dev 0.
00000004 0.00051962 ATITOOLSYS(IRQL 00): device fbPhy: 0xD0000000, mmrPhy: 0xE5000000.
00000005 0.00052968 ATITOOLSYS(IRQL 00): mmapped mmr to 0xEB800000
00000006 0.00053890 ATITOOLSYS(IRQL 00): BIOS at 0xC0000
00000007 0.00054811 ATITOOLSYS(IRQL 00): mmapped bios to 0xB3A97000
00000008 0.00201702 ATITOOLSYS(IRQL 00): LM63 temp chip detection failed 0x0
00000009 0.00348368 ATITOOLSYS(IRQL 00): ASUS temp chip detection failed 0x0
00000010 0.00349123 Detected Temp. Chip: None
00000011 0.00349989 ATITOOLSYS(IRQL 00): device initialized successfully
00000012 6.27781715 [920] Hook checking process: atitool.exe
-----------------------------------------------------------------------
The error message is again :
"The kernel mode driver does not seems to be running.
A device driver is required for communication with the video hardware."

Gee i can't believe that i'm the only one with that error ???

Win2KPro sp4
Radeon 9800Pro
Cat 4.8
 
A

armagedon

Guest
#18
armagedon said:
woops, i guess i was slow that day... anyway here's the output after install and running :

UPDATE

wth, after a couple of program start and close, the error went way ???
Now it seems ok and sees my card.

zstrange ...
 

Cynips

New Member
Joined
Sep 7, 2004
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#19
armagedon said:
Gee i can't believe that i'm the only one with that error ???
No, it has happened to me too. And it was preceeded by a terrifying experince where I thought my x800 pro was broken...
 
Joined
Sep 1, 2004
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#20
Is my problem a bug? My 9600xt w/ ati tool can't find max core/mem and it only clocks down? When I only scan for arifacts it doesn't find artifacts but does when trying to find max core/mem.
 
Last edited:
R

Ruisbak

Guest
#21
armagedon said:
Just tried .22 but just after installation and upon all Atitool start, i get the error message :

"The kernel driver does not seems to be running...bla bla"

Atitools does not recognise my card. Alright back to .20.

Win2k SP4
Radeon 9800Pro ATI
Same problem here. :eek:
Never seen this before with older releases.
Downgrading over here.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,072 (3.44/day)
Likes
17,990
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#22
ruisback: can you check what debugview (linked here a few posts above) shows for you?
 
R

Ruisbak

Guest
#23
W1zzard said:
ruisback: can you check what debugview (linked here a few posts above) shows for you?
This is weird :confused:

I installed v0.0.21 and no problem, for your request I uninstalled it and installed v0.0.22 again.
Guess what... Running fine with no errors. :(

The debug gives me:

00000000 0.00000000 ATITOOLSYS(IRQL 00): Compiled at 10:02:17 on Aug 31 2004
00000001 0.00002803 ATITOOLSYS(IRQL 00): ATIToolSys loading.. searching for devices..
00000002 0.00025990 ATITOOLSYS(IRQL 00): found ati device: 0x1002 0x4E48
00000003 0.00026533 ATITOOLSYS(IRQL 00): Device found: bus 1. dev 0.
00000004 0.00027309 ATITOOLSYS(IRQL 00): device fbPhy: 0xD0000000, mmrPhy: 0xFE8F0000.
00000005 0.00027957 ATITOOLSYS(IRQL 00): mmapped mmr to 0xEB7B0000
00000006 0.00028484 ATITOOLSYS(IRQL 00): BIOS at 0xC0000
00000007 0.00029048 ATITOOLSYS(IRQL 00): mmapped bios to 0xAE834000
00000008 0.00116623 ATITOOLSYS(IRQL 00): LM63 temp chip detection failed 0x0
00000009 0.00199407 ATITOOLSYS(IRQL 00): ASUS temp chip detection failed 0x0
00000010 0.00199746 Detected Temp. Chip: None
00000011 0.00200199 ATITOOLSYS(IRQL 00): device initialized successfully
00000012 13.69383653 [660] Hook checking process: atitool.exe
00000013 23.79524589 [660] D3DX: (INFO) Using SSE2 Instructions
00000014 24.14144176 [660] Miss rate before optimization: 1.058824
00000015 24.14193597 [660] Miss rate after optimization: 1.000000
00000016 24.14230692 [660] D3DX: The system cannot find the path specified.
00000017 24.14230692 [660]
00000018 24.14267004 [660] D3DX: The system cannot find the path specified.
00000019 24.14267004 [660]
00000020 24.14289471 [660] D3DX: The system cannot find the path specified.
00000021 24.14289471 [660]

But I think it's of no help at this time.

The funny D3DX message appears when I press "Show 3D View" but everything is OK now. :)

Edit: Running W2K SP4 + Club3D Radeon 9800 Pro 128MB with arctic VGA silencer Rev. 3 + Catalyst 8.05-040727a-017086E-ATI
 
Last edited by a moderator:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,072 (3.44/day)
Likes
17,990
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#24
looks all good to me ... the d3dx messages are normal
 
R

Ruisbak

Guest
#25
W1zzard said:
looks all good to me ... the d3dx messages are normal
Thanks.
When installing future update I will watch over it with debugview.
Hope to give you some better info about this bug. (Because it did happen.)