• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Audio pops and stutters on my 5600x with msi mag b550 bazooka.

Joined
Oct 23, 2021
Messages
84 (0.18/day)
System Name Mypc
Processor AMD Ryzen 5 5600x
Motherboard MSI MAG B550M BAZOOKA
Cooling Coolermaster Hyper 212 Rgb
Memory Corsair 3600 mhz Cl16 ddr4 8x2
Video Card(s) AMD Sapphire Pulse rx 580 8gb
Storage Samsung SSD PCI-E 4
Case Coolermaster TD500 Mesh White
Power Supply Corsair CX-650F RGB
Software Windows 11
Hello everyone, i built this pc that you can see in my system specs and i have always had weird audio pops and stutters when loading benchmarks or heavy programs for the first time.

I have all my chipset, gpu, audio and ethernet drivers up to date. Windows is up to date, tried various updated bioses from 1.2.0.3 to 1.2.0.5 to 1.2.0.6 and problems persists on all of them.

The problem was happening way more often on windows 10, but also happens on windows 11.

I checked the latency of the computer using latencymon and the audio crackling, stutters happen simultaneously when the latencies go up roughly 1000-1500 ms.

Average latency was 5 to 30 ms but goes up to 1000-1500 ms during the problem.

My bios settings are stock only the XMP is enabled.

After reading up online people say it is a stability issue with the msi b550 boards, and they suggest increasing vddg, IOD or VDDP voltages. I am really frustrated and sad.

Please help me troubleshoot whats going on.

Does this happen because im using a higher ram frequency than supported 3200 mhz on AMD website for 5600x, and either the cpu or the mobo cant keep up ?

I am on the verge of dumping this motherboard and getting a new one, and if i should which one would you recommend i should go for ?
 
Joined
Apr 30, 2011
Messages
2,423 (0.56/day)
Location
Greece
Processor AMD Ryzen 5 5600@76W
Motherboard MSI B550 Tomahawk
Cooling Deepcool Gammaxx 400 Black
Memory 2*8GB PATRIOT PVS416G400C9K@3733MT_C16
Video Card(s) Sapphire Radeon RX 6750 XT Pulse 12GB
Storage Sandisk SSD 128GB, Kingston A2000 NVMe 1TB, Samsung F1 1TB, WD Black 10TB
Display(s) AOC 27G2U/BK IPS 144Hz
Case SHARKOON M25-W 7.1 BLACK
Audio Device(s) Realtek 7.1 onboard
Power Supply Seasonic Core GC 500W
Mouse Sharkoon SHARK Force Black
Keyboard Trust GXT280
Software Win 7 Ultimate 64bit/Win 10 pro 64bit/Manjaro Linux
What is the BIOS version? Do you use an onboard soundcard? Do you hear sounds of the PC through a bluetooth device?
 
Joined
Oct 23, 2021
Messages
84 (0.18/day)
System Name Mypc
Processor AMD Ryzen 5 5600x
Motherboard MSI MAG B550M BAZOOKA
Cooling Coolermaster Hyper 212 Rgb
Memory Corsair 3600 mhz Cl16 ddr4 8x2
Video Card(s) AMD Sapphire Pulse rx 580 8gb
Storage Samsung SSD PCI-E 4
Case Coolermaster TD500 Mesh White
Power Supply Corsair CX-650F RGB
Software Windows 11
Hello there, thanks for the reply. I am now on the newest bios and havent seen the issue happen for now, 1.2.0.6b. I have an onboard soundcard which is a realtek.
 
Joined
Apr 30, 2011
Messages
2,423 (0.56/day)
Location
Greece
Processor AMD Ryzen 5 5600@76W
Motherboard MSI B550 Tomahawk
Cooling Deepcool Gammaxx 400 Black
Memory 2*8GB PATRIOT PVS416G400C9K@3733MT_C16
Video Card(s) Sapphire Radeon RX 6750 XT Pulse 12GB
Storage Sandisk SSD 128GB, Kingston A2000 NVMe 1TB, Samsung F1 1TB, WD Black 10TB
Display(s) AOC 27G2U/BK IPS 144Hz
Case SHARKOON M25-W 7.1 BLACK
Audio Device(s) Realtek 7.1 onboard
Power Supply Seasonic Core GC 500W
Mouse Sharkoon SHARK Force Black
Keyboard Trust GXT280
Software Win 7 Ultimate 64bit/Win 10 pro 64bit/Manjaro Linux
Hello there, thanks for the reply. I am now on the newest bios and havent seen the issue happen for now, 1.2.0.6b. I have an onboard soundcard which is a realtek.
My sound hiccups I had for some months were coming from my bluetooth which in the balanced power profile was on eco mode and didn't have constant signal. Once I made it run on full speed, those problems vanished for good.
 
Joined
Oct 23, 2021
Messages
84 (0.18/day)
System Name Mypc
Processor AMD Ryzen 5 5600x
Motherboard MSI MAG B550M BAZOOKA
Cooling Coolermaster Hyper 212 Rgb
Memory Corsair 3600 mhz Cl16 ddr4 8x2
Video Card(s) AMD Sapphire Pulse rx 580 8gb
Storage Samsung SSD PCI-E 4
Case Coolermaster TD500 Mesh White
Power Supply Corsair CX-650F RGB
Software Windows 11
I have the power management on high performance.
 

Kissamies

S.T.A.R.S.
Joined
Dec 16, 2012
Messages
9,289 (2.51/day)
Location
Central Finland
System Name Meow
Processor AMD Ryzen 5 3600
Motherboard Asus Crosshair VII Hero
Cooling Arctic Freezer 50 + 5 case fans
Memory 32GB HyperX Fury DDR4 @ 3466
Video Card(s) Radeon RX 6700 XT
Storage ~3TB of SSDs + 7TB HDDs
Display(s) 32" 4K IPS & 24" 1080p VA
Case Corsair 4000D Airflow White
Audio Device(s) Corsair HS35
Power Supply Seasonic 750W
Mouse Logitech MX518 Legendary
Keyboard NOS C450 Mini Pro RGB
VR HMD Oculus Rift CV1
Software Win 10 Pro EN
Try with 3200MHz RAM though I doubt that it's the culpript, I have no problems running my 3200 sticks at 3466.
 
Joined
Feb 23, 2019
Messages
4,687 (3.26/day)
Location
Poland
Processor Ryzen 7 5800X
Motherboard Gigabyte X570 Aorus Elite
Cooling BeQuiet Dark Rock 4
Memory 2x16 GB Crucial Ballistix 3600 CL16 Rev E @ 3800 CL16
Video Card(s) RTX3080 Ti FE
Storage SX8200 Pro 1 TB, Plextor M6Pro 256 GB, WD Blue 2TB
Display(s) Acer XB273GP
Case SilverStone Primera PM01 RGB
Audio Device(s) SoundBlaster G6 | Fidelio X2 | Sennheiser 6XX
Power Supply SeaSonic Focus Plus Gold 750W
Mouse Logitech G400 | SteelSeries Rival 300
Keyboard MK Typist (Kailh Box White)
Joined
Nov 18, 2010
Messages
6,245 (1.40/day)
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor AMD RYZEN 9 5950X
Motherboard ASUS Strix X570-E
Cooling Custom Loop. Two 360ies + 280 rad. 8x Nidec Servo Gentle Typhoons. EK-Quantum Momentum monoblock.
Memory 4x8GB G.SKILL Trident Z RGB F4-4133C19D-16GTZR 14-16-12-30-44
Video Card(s) ASUS 1080 Ti SLI + water blocks
Storage Optane 900P + Samsung PM981 NVMe 1TB + 750 EVO 500GB+ 1TB 980PRO
Display(s) Philips PHL BDM3270 + Acer XV242Y
Case Lian Li O11 Dynamic EVO
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer BlackWidow V3 - Yellow Switch
Software Windows 11 insider
No point, stick to AMD Ryzen Balanced power plan.

Ryzen 5000 doesn't have it.

Use the latency mon and see what driver exactly causes the hiccup. Show a screenshot.
 

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
56,201 (8.40/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles (Power efficient, <350W gaming load)
Processor Ryzen R7 5800x3D (Undervolted, 4.45GHz all core)
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling Alphacool Apex UV - Alphacool Eisblock XPX Aurora + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3866 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V Hynix MJR - SoC 1.175V)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Underclocked to 1700Mhz 0.737v (375W down to 250W))
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Kogan 32" 4K 70Hz + Gigabyte G32QC (1440p 165Hz) + Phillips 328m6fjrmb (1440p 144Hz)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Fractal Ion+ 2 860W (Platinum) (This thing is God-tier. Silent and TINY)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE (custom white and steel keycaps)
VR HMD Oculus Rift S + Quest 2
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS) OpenRGB - ditch the branded bloatware!
Too high RAM speeds can cause this issue on some of the cheaper boards - simply try 3200 and find out?


Are you running a PCI-E riser?
Try dropping to PCI-E gen 3
 

INSTG8R

Vanguard Beta Tester
Joined
Nov 26, 2004
Messages
7,717 (1.16/day)
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 5.1(same case new guts)
Processor Ryzen 7 5800X3D
Motherboard MSI X570S MAG Torpedo Max
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)EK Velocity CPU Block/Noctua EK Quantum DDC Pump/Res
Memory 2x16GB Gskill Trident Neo Z 3600 CL16
Video Card(s) Powercolor Red Devil 6950XT
Storage 970 Evo Plus 500GB 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue Corsair MP600 Core 2TB
Display(s) Alienware OLED 34” 3440x1440 175Hz
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic TX~’850 Platinum
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
VR HMD Oculus Quest 2
Software Win 10 Pro x64
Disable Spread Spectrum in the BIOS(not needed anyway) not heard it effect onboard but it absolutely screws up internal* sound cards…
 
Last edited:
Joined
Sep 27, 2019
Messages
1,078 (0.88/day)
Location
Canada
System Name New compy
Processor AMD Ryzen 5600x
Motherboard MSI MPG x570S EDGE MAX WiFi
Cooling Noctua NH-D15S w. FHP141 + Xigmatek AOS XAF-F1451
Memory 32gb G.Skill F4-4000C18D-32GVK
Video Card(s) EVGA GeForce RTX 2080 FTW3 Ultra Gaming
Storage 15.5tb
Display(s) Alienware AW2518H 24" 240hz, LG 43" 4k HDR TV 43UM6910PUA
Case Thermaltake Core v71
Audio Device(s) iFi Nano Idsd Le, Creative T20 + T50, Sennheiser HD6Mix
Power Supply EVGA Supernova G2 1000w
Mouse Logitech G502 Hero custom w. G900 scroll wheel mod, Rival 3 + Rival 3 wireless, Razer Orochi V2
Keyboard Corsair K68 RGB + K70 RGB + K57 RGB Wireless + Logitech G613
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores https://valid.x86.fr/83f50d
Try setting the soc voltage to 1.1 if it isn't running that already and manually set your rams voltage to what is printed on the ram itself and set the vref for the boosted voltage, your mobo will boost eg 1.35v to 1.37v so you need to adjust for that by adding 10mv per channel for dual ram sticks which for 1.35v is 0.685v vref instead of 0.675.

The issue could also be with unstable infinity fabric, if you're running your ram at 3200mhz 1:1 your fclk should be 1600mhz which should be completely stable but if you go higher eg 1900 fclk or higher audio issues is a symptom of instability.

I'm running my 5600x @ 1.2v manual 4.65ghz all core and ram @ 3666mhz and 1833mhz fclk and have no audio issues during downloads or stressing.

Disable Spread Spectrum in the BIOS(not needed anyway) not heard it effect onboard but it absolutely screws up external sound cards…
Can't do that on msi boards, it's stuck on but shouldn't mess with audio, it doesn't on mine.
 
Joined
Mar 31, 2014
Messages
1,525 (0.47/day)
Location
Grunn
System Name Indis the Fair (cursed edition)
Processor 11900k 5.1/4.9 undervolted.
Motherboard MSI Z590 Unify-X
Cooling Heatkiller VI Pro, VPP755 V.3, XSPC TX360 slim radiator, 3xA12x25, 4x Arctic P14 case fans
Memory G.Skill Ripjaws V 2x16GB 4000 16-19-19 (b-die@3600 14-14-14 1.45v)
Video Card(s) EVGA 2080 Super Hybrid (T30-120 fan)
Storage 970EVO 1TB, 660p 1TB, WD Blue 3D 1TB, Sandisk Ultra 3D 2TB
Display(s) BenQ XL2546K, Dell P2417H
Case FD Define 7
Audio Device(s) DT770 Pro, Topping A50, Focusrite Scarlett 2i2, Røde VXLR+, Modmic 5
Power Supply Seasonic 860w Platinum
Mouse Razer Viper Mini, Odin Infinity mousepad
Keyboard GMMK Fullsize v2 (Boba U4Ts)
Software Win10 x64/Win7 x64/Ubuntu
Can be too high SoC voltage, as above try 1.1v or lower.

Also, did you carry over your windows installation from an Intel system? If so, reinstall fresh on the ryzen system.
 

INSTG8R

Vanguard Beta Tester
Joined
Nov 26, 2004
Messages
7,717 (1.16/day)
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 5.1(same case new guts)
Processor Ryzen 7 5800X3D
Motherboard MSI X570S MAG Torpedo Max
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)EK Velocity CPU Block/Noctua EK Quantum DDC Pump/Res
Memory 2x16GB Gskill Trident Neo Z 3600 CL16
Video Card(s) Powercolor Red Devil 6950XT
Storage 970 Evo Plus 500GB 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue Corsair MP600 Core 2TB
Display(s) Alienware OLED 34” 3440x1440 175Hz
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic TX~’850 Platinum
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
VR HMD Oculus Quest 2
Software Win 10 Pro x64
Can't do that on msi boards, it's stuck on but shouldn't mess with audio, it doesn't on mine.
Well that’s terrible I was speaking of internal cards. Externals don’t count…I edited my post for clarity
 
Joined
Sep 27, 2019
Messages
1,078 (0.88/day)
Location
Canada
System Name New compy
Processor AMD Ryzen 5600x
Motherboard MSI MPG x570S EDGE MAX WiFi
Cooling Noctua NH-D15S w. FHP141 + Xigmatek AOS XAF-F1451
Memory 32gb G.Skill F4-4000C18D-32GVK
Video Card(s) EVGA GeForce RTX 2080 FTW3 Ultra Gaming
Storage 15.5tb
Display(s) Alienware AW2518H 24" 240hz, LG 43" 4k HDR TV 43UM6910PUA
Case Thermaltake Core v71
Audio Device(s) iFi Nano Idsd Le, Creative T20 + T50, Sennheiser HD6Mix
Power Supply EVGA Supernova G2 1000w
Mouse Logitech G502 Hero custom w. G900 scroll wheel mod, Rival 3 + Rival 3 wireless, Razer Orochi V2
Keyboard Corsair K68 RGB + K70 RGB + K57 RGB Wireless + Logitech G613
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores https://valid.x86.fr/83f50d
Well that’s terrible I was speaking of internal cards. Externals don’t count…I edited my post for clarity
I had all kinds of troubles with the 3600x popping audio during downloads regardless of whether I used mobo audio or dac which is weird. Tried a bunch of things to get rid of it but with the 3600x I was using manual voltages for vddp etc. with the 5600x I just left everything but cpu voltage on auto and haven't had the normal pops during downloads or stressing.
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
1,327 (0.32/day)
Location
Springfield, Vermont
System Name KHR-1
Processor Ryzen 7 5800X
Motherboard ASRock B550 PG Velocita
Memory 32 GB G.Skill Trident Z Neo F4-3600C18D-32GTZN
Video Card(s) Sapphire Nitro+ Radeon RX 6750 XT
Storage Western Digital Black SN850 1 TB NVMe SSD
Display(s) Samsung Odyssey G40B 27-inch
Case Corsair 275R
Audio Device(s) Technics SA-EX140 receiver with Polk VT60 speakers
Power Supply eVGA Supernova G3 750W
Mouse Logitech G Pro (Hero)
Software Windows 11 Pro x64 22H2
I have pops and crackles that are possibly related to the Windows Audio service. My audio is stellar with YouTube, but Windows 10 notifications, has inconsistent audio quality, often starts with a crack or a pop!

Looks like there are hits for the Windows 10 notifications sound issue:


It doesn't seem to be OC-related and that's unlikely with Fclk at 1600.

It's nothing like the problem I have with my SoundBlaster ZXR on the Gigabyte GA-F2A88X-D3HP motherboard, where every sound played, has a crack!
 
Last edited:
Joined
Feb 28, 2022
Messages
263 (0.79/day)
Standard Realtek motherboard drivers aren't great, have you tried the official Realtek ones for your audio chip or some of the unofficial modded ones? I'm running unnofficials which gives me the old style audio manager which is way better than the official ones that wanted to install the horrible Windows store app that didn't work. You may need to use DDU to uninstall them, disable automatic driver installs and disconnect from the internet to stop Windows installing default drivers in the background.
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
1,327 (0.32/day)
Location
Springfield, Vermont
System Name KHR-1
Processor Ryzen 7 5800X
Motherboard ASRock B550 PG Velocita
Memory 32 GB G.Skill Trident Z Neo F4-3600C18D-32GTZN
Video Card(s) Sapphire Nitro+ Radeon RX 6750 XT
Storage Western Digital Black SN850 1 TB NVMe SSD
Display(s) Samsung Odyssey G40B 27-inch
Case Corsair 275R
Audio Device(s) Technics SA-EX140 receiver with Polk VT60 speakers
Power Supply eVGA Supernova G3 750W
Mouse Logitech G Pro (Hero)
Software Windows 11 Pro x64 22H2
Standard Realtek motherboard drivers aren't great, have you tried the official Realtek ones for your audio chip or some of the unofficial modded ones?
I have custom ones, because some stuff was missing that was supposed to be there. The others I tried, are BS!

I get the best audio quality out of what I have now. It's just a problem that I can confirm with Windows 10 notifications, so far.
 
Joined
Feb 28, 2022
Messages
263 (0.79/day)
I have custom ones, because some stuff was missing that was supposed to be there. The others I tried, are BS!

I get the best audio quality out of what I have now. It's just a problem that I can confirm with Windows 10 notifications, so far.
Same here, why I use the custom ones also, I mean if you're happy with your motherboard aside the audio issues, you could always buy a dedicated sound card instead of a new motherboard which may come with it's own issues and be more expensive
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
1,327 (0.32/day)
Location
Springfield, Vermont
System Name KHR-1
Processor Ryzen 7 5800X
Motherboard ASRock B550 PG Velocita
Memory 32 GB G.Skill Trident Z Neo F4-3600C18D-32GTZN
Video Card(s) Sapphire Nitro+ Radeon RX 6750 XT
Storage Western Digital Black SN850 1 TB NVMe SSD
Display(s) Samsung Odyssey G40B 27-inch
Case Corsair 275R
Audio Device(s) Technics SA-EX140 receiver with Polk VT60 speakers
Power Supply eVGA Supernova G3 750W
Mouse Logitech G Pro (Hero)
Software Windows 11 Pro x64 22H2
Same here, why I use the custom ones also, I mean if you're happy with your motherboard aside the audio issues, you could always buy a dedicated sound card instead of a new motherboard which may come with it's own issues and be more expensive
I thought about getting a brand new SoundBlaster, but I'm focused on attempting a video card upgrade. I plan to go to a Micro Center for the first time! The availability, already looks much better than 1 year ago! Even if the prices are likely still higher than normal.
 
Joined
Oct 23, 2021
Messages
84 (0.18/day)
System Name Mypc
Processor AMD Ryzen 5 5600x
Motherboard MSI MAG B550M BAZOOKA
Cooling Coolermaster Hyper 212 Rgb
Memory Corsair 3600 mhz Cl16 ddr4 8x2
Video Card(s) AMD Sapphire Pulse rx 580 8gb
Storage Samsung SSD PCI-E 4
Case Coolermaster TD500 Mesh White
Power Supply Corsair CX-650F RGB
Software Windows 11
Hey everyone, my issue seems to be gone after the latest bios update 1.2.0.6b. I will be replying here if the issue happens again.

Regarding the advices telling me to lower ram speed, i recall trying using slower ram speed on the other bioses and the issue still happened when i disable XMP and ran the rams on 2133 MHZ.

Latencymon always reported wdf01000 as the highest latency driver.

I am not using pci-e riser and its on auto which is pci-e gen 3 for rx 580.

I am %99 sure its a motherboard problem.

I also saw system interrupts process taking about %1-2 of cpu usage during idle, not sure if thats normal behaviour.

Saw this quote on reddit. "System interrupts is entirely a hardware thing. It's not even a real process, the only reason it shows up in task manager is for it to report how much the CPU is getting "interrupted" by hardware interrupt requests. My best guess is that you have some kind of hardware plugged in that has gone haywire".

Could also be an incompatiblity in my system caused by the older rx 580, because i remember when i uninstalled the gpu drivers the issue stopped.
 
Last edited:

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
56,201 (8.40/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles (Power efficient, <350W gaming load)
Processor Ryzen R7 5800x3D (Undervolted, 4.45GHz all core)
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling Alphacool Apex UV - Alphacool Eisblock XPX Aurora + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3866 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V Hynix MJR - SoC 1.175V)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Underclocked to 1700Mhz 0.737v (375W down to 250W))
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Kogan 32" 4K 70Hz + Gigabyte G32QC (1440p 165Hz) + Phillips 328m6fjrmb (1440p 144Hz)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Fractal Ion+ 2 860W (Platinum) (This thing is God-tier. Silent and TINY)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE (custom white and steel keycaps)
VR HMD Oculus Rift S + Quest 2
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS) OpenRGB - ditch the branded bloatware!
Joined
Oct 23, 2021
Messages
84 (0.18/day)
System Name Mypc
Processor AMD Ryzen 5 5600x
Motherboard MSI MAG B550M BAZOOKA
Cooling Coolermaster Hyper 212 Rgb
Memory Corsair 3600 mhz Cl16 ddr4 8x2
Video Card(s) AMD Sapphire Pulse rx 580 8gb
Storage Samsung SSD PCI-E 4
Case Coolermaster TD500 Mesh White
Power Supply Corsair CX-650F RGB
Software Windows 11
Joined
Dec 17, 2005
Messages
435 (0.07/day)
System Name Desktop |Laptop Eluktronics Max 17
Processor X5675@4.8Ghz|Intel Core i7 9750H -140mW undervolt
Motherboard ASUS P6T Deluxe
Cooling Thermalright True Black Ultra-120 Extreme | pk-3 | conductonaut
Memory 16Gb Trident DDR3 2400Mhz@2095Mhz | 10-9-10-20 | 64Gb DDR4 @ 2666 laptop
Video Card(s) BFG GTX 280 | RTX 2070 Max P
Storage Vertex 4 Raid 0 | 2 x 2Tb Inland Premium nvme
Display(s) Dell fpw 2005 20.1" 16:10 1680x1050
Case Tt Black Armor
Audio Device(s) Creative X-FI Fatality platinum & Extrememusic x-fi
Power Supply Evga P2 1000 | Corsair H1000i
Mouse Razer Viper ulti
Keyboard Saitek
Benchmark Scores (PR 9750H Cne15 2100|Cne20-3150) (as-SSD-7000 &6600pts 2 Tb Nvme) (PR x5675 Cne11.5 -1102Pts)
I was running cortex and everytime it boosted and thereafter, critical realtek and modded drivers processes would change their cpu affinity to cores 0 and 1. It caused serious stutter and slow game performance. Wouldnt hurt to check cpu affinity on those audio processes.
 
Top