1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

back up and running after new MB and CPU!!

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by ny_driver, Jan 14, 2007.

  1. ny_driver

    ny_driver New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    777 (0.20/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    central new york
    :toast: my first time, but I finally got it:roll:
     
    10 Year Member at TPU
  2. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,977 (1.83/day)
    Thanks Received:
    1,902
    Location:
    Florida, A.K.A. the Sweatbox
    first time doing what?
     
    10 Year Member at TPU
  3. ny_driver

    ny_driver New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    777 (0.20/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    central new york
    It was the 1st time I replaced the motherboard and cpu and had to hook everything up myself.:D And everything works:pimp:
     
    10 Year Member at TPU
  4. technicks

    technicks

    Joined:
    Apr 23, 2006
    Messages:
    3,558 (0.88/day)
    Thanks Received:
    255
    Location:
    Enschede, The Netherlands
    Great job man.;) :toast:
     
    10 Year Member at TPU
  5. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,977 (1.83/day)
    Thanks Received:
    1,902
    Location:
    Florida, A.K.A. the Sweatbox
    well, i'll be replacing the mobo in my computer in a week or so...

    was it a bitch doing all the drivers?
     
    10 Year Member at TPU
  6. JUDAS3 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    345 (0.09/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    suffolk uk
    10 Year Member at TPU
  7. ny_driver

    ny_driver New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    777 (0.20/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    central new york

    No it was pretty easy. The board came with a cd;)

    I don't have everest , but I will get it...and btw my cpu is currently idle at 17c and gpu 16c. I'll post pics today.
     
    10 Year Member at TPU
  8. JUDAS3 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    345 (0.09/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    suffolk uk
    they are too low - I had the same problem.

    The only way to cure it is to see if there is a bios update on your mobo website.

    Becareful though, if you are not sure how - get a m8 who is to do it for you.

    cheers and post the pics on the case gallery and tell us its there on here.
     
    10 Year Member at TPU
  9. ny_driver

    ny_driver New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    777 (0.20/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    central new york
    what is too low? my temperatures? I thought that was the idea mate:D
     
    10 Year Member at TPU
  10. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,977 (1.83/day)
    Thanks Received:
    1,902
    Location:
    Florida, A.K.A. the Sweatbox
    yea, they are too low, unless youre on some really damn good water cooling...:pimp:
     
    10 Year Member at TPU
  11. ny_driver

    ny_driver New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    777 (0.20/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    central new york
    why...condensation or something? explain please:confused:
     
    10 Year Member at TPU
  12. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,977 (1.83/day)
    Thanks Received:
    1,902
    Location:
    Florida, A.K.A. the Sweatbox
    well, first start off by telling us EXACTLY what youre using to cool that cpu, and we'll tell you if those temps sound right or not.
    :toast:
     
    10 Year Member at TPU
  13. cdawall

    cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    25,253 (6.38/day)
    Thanks Received:
    6,557
    Location:
    Houston
    of he opens his windows those temps are possible on air :roll:
     
    10 Year Member at TPU
  14. JUDAS3 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    345 (0.09/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    suffolk uk
    if you are using air cooling the best you will see is around 25 deg c.

    if you are using phase change you will be seeing what you've got or lower.

    The bios has problems reading the correct temp without a bios update to correct it.

    I changed my mobo and it was reading 12 deg c. I then updated and its reading 25 deg C. idle.

    I'm using a arctic cooler pro 7, which is one of the best.

    Its not a knock at you, you've done well.

    just something to look at.
     
    10 Year Member at TPU
  15. cdawall

    cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    25,253 (6.38/day)
    Thanks Received:
    6,557
    Location:
    Houston
    download core temp and run that it uses AMD thermal diode and will be the most accurate temp program
     
    10 Year Member at TPU
  16. JUDAS3 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    345 (0.09/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    suffolk uk
    the only way he will see those temps is if the room is at or lower than the cpu reading.

    I doubt his room is at 12 deg c. .................lol

    Wheres me jacket................:eek:
     
    10 Year Member at TPU
  17. ny_driver

    ny_driver New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    777 (0.20/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    central new york
    10 Year Member at TPU
  18. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,977 (1.83/day)
    Thanks Received:
    1,902
    Location:
    Florida, A.K.A. the Sweatbox
    ahh, so the temps are correct! carry on then!
     
    10 Year Member at TPU
  19. JUDAS3 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    345 (0.09/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    suffolk uk
    ???

    that dont mean nothin
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)