• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Bad Modding, Help Plz

Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hi! Im a new member here, this is my first post...
This is my problem, I bought a 9800pro BBa, Hynix 2.5 256mb, core r360, but somebody had made a bad modding to 9800xt and the card doesn't start, not even if I put a PCI, the 9800 card doesn't seem to be dead, but I can't be sure... I tried it in several Athlon mothers and a couple athlon 64 motherboards... any help?
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#2
have you attempted to flash it back to a 9800PRO to start with to see if it still alive? I understand you have a PCI card but that is for the purpose of using it to flash back the dead AGP card. Im not sure if thats what your trying to do
 
Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#3
sorry, didn't express well...
yes, Im trying to flash it back to 9800pro, but the card doesn't start, and if I use a PCI and the 9800 the PCI doesn't start
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#4
So you cant flash it or the flash is unsuccessful?
 
Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#5
I can't flash because I don't get a Video Signal from any of the cards (pci nor agp).
the PCI card works fine, also the AGP slot in my mother works fine
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#6
well the steps to flashin and AGP card from a PCI involve a few things.
1 go into your BIOS and set it to initialize from the PCI card(make sure monitor is plugged into PCI of course)
2 run flash program and run the VGA check to see that the card is recognized(I have always used Gigabytes flash program V1.1 so the command for that is GFV11 -v, if using another program just type the name e.g. A:atiflash and it will give you the switches)
3 If seen, your good to reflash it
 
Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#7
but i can't flash the AGP card because I dont get a video signal, without Video signal, PC's Dont work.
Iput my PCI card
Start the computer
Computer Starts.
I set init PCI first.
turn the PC off
I put my AGP card in the AGP slot,
I put my PCI card in the pCi slot
Turn on the computer... NEither of the video card works.
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#8
Odd issue indeed. I had that happen to me once(Bad flash) I am now trying to figure out how I worked around that.....Try booting into Windows once with the PCI card in to make sure the system/BIOS knows whats the "primary" I think thats how I got it to recognize the PCI card to I could run the flash program
 
Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#9
plz try to remember how you solve it.
my pc recognicesthe pci if I use it alone (actually it's the video card I'm using right now)
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#10
well I will not say this is the "right" way to do it but I did a hotswap at one point and it worked. Basically I let the PC boot up on the PCI and as the Post screen went past I plugged in the AGP before I ran the Dos Boot disk .
NOT the safest way to do it but it did work
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#12
well as I said its not the safest but it would work and my card and MoBo still lives
 
Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#13
mmm, I don't think I'll dare...
but still...
I should Start the PC with a PCI card... the Ati Card should be plugged to the PSU.
then when the PC has finished booting in DOS mode (with a boot disk) I plug the AGP card and try to flash it.
thats it, right?
 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#14
well truly you want both cards to show up in the DMI pool on seperate IRQs why yours isnt doing that Im not sure the Hotswap still may not work as if it doesnt show up in the DMI Pool its not gonna show up at all no matter what you do
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#16
Well if you cant get it to show up then it may just be dead you have tried it in a few different systems and you cant get it to post with it in there it just might be toasted
 

kenling

New Member
Joined
Sep 18, 2004
Messages
36 (0.01/day)
Likes
0
Processor Intel Celeron 320 E0 Stepping @ 3.6Ghz-200 fsb @ stocks volts
Motherboard Abit IS7-E rev 1.2 bios 2.4
Cooling XP-90 and ATI Silencer Rev. 3
Memory KVR PC3200 DT-D43 512mb X 2 @ 1:1 dual channel 2-3-3-5 @ 2.6 volts
Video Card(s) MSI Radeon 9800PRO @ XT
Storage WDC WD2000JS
Power Supply Cooler Master RS-450-ACLX
Software WinXP Pro
#17
i'd say try the hot swap. i've tried it before on a old geforce4 many times and it's quite safe. maybe try it without connecting the psu first.
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#21
well he got it KNOWING is was screwed and is trying to bring it back. Unfortunatly he cant get it run with PCI card to reflash it but I am beginning to suspect the card is just dead
 
Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#23
the card wasn't dead, had to clear the bios by making a shortcut... Already working really good... thank you all... if u are wondering why I bought a 9800pro knowing it could be dead... it was 60 dollars =D
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#24
GJ and sweet deal. I paid almost $300US for mine as Im in Norway(From Canada) and mine is quite happy as an XT
 
Joined
Feb 19, 2005
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#25
one question, DId u have to use another cooler (such as arctic cooler or the likes) or are you using the stock cooler?