• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

bad network card?

Joined
Oct 5, 2007
Messages
601 (0.15/day)
Likes
34
Location
North Carolina, USA
Processor Q6600 @ 3600mhz with 1600fsb
Motherboard Asus P5E x38
Cooling Zalman CPU, and 4x120mm fans
Memory 2 gig(2x1gig) Crucial ballistix 4gig(4x2gig) Corsair
Video Card(s) ATI 4850
Storage 150gig Raptorx/wd 320gig/2x raptor 37gig
Display(s) Samsung SnycMaster 906bw/acer 19inch
Case Lian Li PC V1000II
Audio Device(s) Creative SB X-FI
Power Supply 600w Silverstone ATX
Software vista 64, fruityloops, COD4, TF2, HL2
Benchmark Scores 15983 3dmark06
#1
I have a pfsense router, that has been running very well for the past month. all of a sudden I cant remote into the router. I still get internet connection, but I cant connect to 192.168.2.1. network is modem---->wan-pfrouter-lan---->switch----->computers.

i even by passed the switch. This is so strange to me, I think it could be the lan nic.
 
Joined
Oct 5, 2007
Messages
601 (0.15/day)
Likes
34
Location
North Carolina, USA
Processor Q6600 @ 3600mhz with 1600fsb
Motherboard Asus P5E x38
Cooling Zalman CPU, and 4x120mm fans
Memory 2 gig(2x1gig) Crucial ballistix 4gig(4x2gig) Corsair
Video Card(s) ATI 4850
Storage 150gig Raptorx/wd 320gig/2x raptor 37gig
Display(s) Samsung SnycMaster 906bw/acer 19inch
Case Lian Li PC V1000II
Audio Device(s) Creative SB X-FI
Power Supply 600w Silverstone ATX
Software vista 64, fruityloops, COD4, TF2, HL2
Benchmark Scores 15983 3dmark06
#2
PLEASE! I really need help with this. I cant register on pfsense's forum for some reason.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,896 (5.46/day)
Likes
11,171
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB Crucial MX500 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 480GB MX200 SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#3
Make sure you have the right IP address.

Run ipconfig in a command prompt, your router's ip wll be the default gateway.
 
Joined
Oct 5, 2007
Messages
601 (0.15/day)
Likes
34
Location
North Carolina, USA
Processor Q6600 @ 3600mhz with 1600fsb
Motherboard Asus P5E x38
Cooling Zalman CPU, and 4x120mm fans
Memory 2 gig(2x1gig) Crucial ballistix 4gig(4x2gig) Corsair
Video Card(s) ATI 4850
Storage 150gig Raptorx/wd 320gig/2x raptor 37gig
Display(s) Samsung SnycMaster 906bw/acer 19inch
Case Lian Li PC V1000II
Audio Device(s) Creative SB X-FI
Power Supply 600w Silverstone ATX
Software vista 64, fruityloops, COD4, TF2, HL2
Benchmark Scores 15983 3dmark06
#4
i know the ip address is right, the router(dhcp) is 192.168.2.1 and my computer is 192.168.2.197. I know its in the dhcp range, and it should connect to the router, but it just times out.