• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Battlefield 2142 error

Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#1
Hi there. I downloaded 2142. Installed it without any probs. But when i try to play it gives me this error message.
Does anyone know what to do about it?
Thanks
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.44/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#2

Attachments

Last edited:
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#3
Thanks tigger. Works great.
The new 2142 rocks.:rockout:
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,159 (3.89/day)
Likes
1,416
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#4
Same error here thanks
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.44/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#5
glad to be able to help guys;)
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#7
Does anyone know how to fix the EA server connection proclems.
I can play for 5 min and then i get kicked because EA master server connection is lost.:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
 

Casheti

New Member
Joined
May 3, 2006
Messages
4,421 (1.04/day)
Likes
29
#8
That's just EA being shit. Nothing you can do. Never happens to me tho.

On the other had, I have been kicked for "other" reasons...

Observe



ROFL!! :roll:
 

Alec§taar

New Member
Joined
May 15, 2006
Messages
4,677 (1.11/day)
Likes
86
Location
Someone who's going to find NewTekie1 and teach hi
Processor DualCore AMD Athlon 64x2 4800+ (o/c 2801mhz STABLE (Ketxxx, POGE, Tatty One, ME))
Motherboard ASUS A8N-SLI Premium (PCIe x16, x4, x1)
Cooling PhaseChange Coolermaster CM754/939 (fan/heatsink), Thermalright heatspreaders + fan built on (RAM)
Memory 512mb PC-3200 DDR400 (set DDR-33 for o/c) by Corsair (matched pair, 2x256mb) 200.1/200mhz
Video Card(s) BFG GeForce 7900 GTX OC 512mb GDDR3 ram (o/c manually to 686 core/865 memory) - PhaseChange cooled
Storage Dual "Raptor X" 16mb 10krpm/RAID 0 Promise EX8350 x4 PCIe 128mb & Intel IO chip/CENATEK RocketDrive
Display(s) SONY 19" Trinitron MultiScan 400ps 1600x1200 75hz refresh 32-bit color
Case Antec Super-LanBoy (aluminum baby-tower w/ lower front & upper rear cooling exhaust fans)
Audio Device(s) RealTek AC97 onboard mobo stereo sound (Altec Lansing ACS-45 speakers - 10 yrs. still running!)
Power Supply Antec 500w ATX 2.0 "SmartPower" powersupply
Software Windows Server 2003 SP #1 fully patched, & massively tuned/tweaked to-the-max (plus latest drivers)
#9
That's just EA being shit. Nothing you can do. Never happens to me tho.
Oh, there IS something you CAN do... provided that EA has more than 1 server, serving up this file...

:)

* If you can make a determination of this, and between the two of you, you SHOULD be able to do this? It's doable/gettable...

First thing to note: You have to remember - DNS servers are @ work resolving the addy for their D/L server(s) & odds are, they have more than 1 @ work for this...

Secondly: Using PING commands @ a DOS prompt? You can compare the IP addresses BOTH of you are using (ping the d/l server itself)... & get the file path on said server if possible from your browser.

(Here I would STRONGLY wager, that you both are getting the d/l file from 2 diff. servers, one being saturated for connections &/or bandwidth)

Thirdly/lastly: Once you have determined that you are getting the file from 2 diff. servers? Change your D/L URL & have @ the file where it CAN be gotten from!

(Again, because odds are, you may be, one from one EA server closer to HIS DNS from his BSP/ISP, & the other from another EA server closer to HIS DNS server from his BSP/ISP)...

APK

P.S.=> Think about that, see my point... doable! apk
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#11

Alec§taar

New Member
Joined
May 15, 2006
Messages
4,677 (1.11/day)
Likes
86
Location
Someone who's going to find NewTekie1 and teach hi
Processor DualCore AMD Athlon 64x2 4800+ (o/c 2801mhz STABLE (Ketxxx, POGE, Tatty One, ME))
Motherboard ASUS A8N-SLI Premium (PCIe x16, x4, x1)
Cooling PhaseChange Coolermaster CM754/939 (fan/heatsink), Thermalright heatspreaders + fan built on (RAM)
Memory 512mb PC-3200 DDR400 (set DDR-33 for o/c) by Corsair (matched pair, 2x256mb) 200.1/200mhz
Video Card(s) BFG GeForce 7900 GTX OC 512mb GDDR3 ram (o/c manually to 686 core/865 memory) - PhaseChange cooled
Storage Dual "Raptor X" 16mb 10krpm/RAID 0 Promise EX8350 x4 PCIe 128mb & Intel IO chip/CENATEK RocketDrive
Display(s) SONY 19" Trinitron MultiScan 400ps 1600x1200 75hz refresh 32-bit color
Case Antec Super-LanBoy (aluminum baby-tower w/ lower front & upper rear cooling exhaust fans)
Audio Device(s) RealTek AC97 onboard mobo stereo sound (Altec Lansing ACS-45 speakers - 10 yrs. still running!)
Power Supply Antec 500w ATX 2.0 "SmartPower" powersupply
Software Windows Server 2003 SP #1 fully patched, & massively tuned/tweaked to-the-max (plus latest drivers)
#13
Seriously?

Ok... you'd use IP addresses, NOT DNS resolved URL's...

1.) Someone who CAN connect to said gaming server, can ping the servername (from the URL) where they connected to (it has to have a servername, that, or a tool like netstat -ano can tell you, program PID's & the endpoints they're connected to online - to equate a PID to a program name, taskmgr.exe's PROCESS TAB can help here, if you select it from the VIEW menu, SELECT COLUMNS option & make PID visible)...

2.) Someone who CANNOT CONNECT to said gaming server, can ping the servername (from the URL) where they connected to (it has to have a servername, that, or a tool like netstat -ano can tell you, program PID's & the endpoints they're connected to online - to equate a PID to a program name, taskmgr.exe's PROCESS TAB can help here, if you select it from the VIEW menu, SELECT COLUMNS option & make PID visible)...

3.) Compare IP Addresses (gotten from your DNS servers, provided you are on diff. ISP/BSP providers)

:)

* If EA Software has more than 1 server, serving up this file, OR server connection you need?

Odds are, the IP range is the same & they DO have more than 1 game server... perhaps several supplementing a master one in some server closet somewhere (I have had to fix these before for companies various ways like bridges &/or route commands to alter their routing tables, etc.).

However, the server(s), especially if you find you are D/L'ing OR connecting to from your rig to a DIFF. IP address, SHOULD only differ in the last octet in the IP Address (those who can, vs. those who cannot)?

Using the hardcoded IP address of the ones folks are using that DO WORK, should still fall into EA's allotted address range... & you should be able to hardwire this in your game config. files... or network setup.

When doing your configuration (if this game allows this, most do) You CAN 'substitute in' the IP for the servername in the URL & you will get it as well, connecting, odds are (if it is a 2nd'ary server or not)...

APK

P.S.=> E.G.-> Does everyone see this URL as www.google.com via a DOS prompt:

64.233.161.99

?

Doubt it... GOOGLE has 1000's of servers is why... & here? There is an equal chance of this being the case, finding alternate servers for a working connection for him, FOR THIS GAME, & this IS a method of doing so... apk
 
Last edited:
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#14
Alec you are going way to deep for me.:)
I don't realy understand what you are talking about.:ohwell:
I just wanted to know if there is a way to stop BF 2142 EA server problem.
I gues it's just the beta and they will fix it.
So i am going to uninstall BF2142 and :cry: for a while.:laugh:
 

Alec§taar

New Member
Joined
May 15, 2006
Messages
4,677 (1.11/day)
Likes
86
Location
Someone who's going to find NewTekie1 and teach hi
Processor DualCore AMD Athlon 64x2 4800+ (o/c 2801mhz STABLE (Ketxxx, POGE, Tatty One, ME))
Motherboard ASUS A8N-SLI Premium (PCIe x16, x4, x1)
Cooling PhaseChange Coolermaster CM754/939 (fan/heatsink), Thermalright heatspreaders + fan built on (RAM)
Memory 512mb PC-3200 DDR400 (set DDR-33 for o/c) by Corsair (matched pair, 2x256mb) 200.1/200mhz
Video Card(s) BFG GeForce 7900 GTX OC 512mb GDDR3 ram (o/c manually to 686 core/865 memory) - PhaseChange cooled
Storage Dual "Raptor X" 16mb 10krpm/RAID 0 Promise EX8350 x4 PCIe 128mb & Intel IO chip/CENATEK RocketDrive
Display(s) SONY 19" Trinitron MultiScan 400ps 1600x1200 75hz refresh 32-bit color
Case Antec Super-LanBoy (aluminum baby-tower w/ lower front & upper rear cooling exhaust fans)
Audio Device(s) RealTek AC97 onboard mobo stereo sound (Altec Lansing ACS-45 speakers - 10 yrs. still running!)
Power Supply Antec 500w ATX 2.0 "SmartPower" powersupply
Software Windows Server 2003 SP #1 fully patched, & massively tuned/tweaked to-the-max (plus latest drivers)
#15
Alec you are going way to deep for me.:)
Re-read it, it MAY help... I rewrote it, more detail.

I don't realy understand what you are talking about.:ohwell:
Again, I rewrote it better.

I just wanted to know if there is a way to stop BF 2142 EA server problem.
That is a way... provided your game allows for this much "fine grained" control connecting to servers for it.

APK

P.S.=> Many games have config (.cfg type ini files really on disk in their folder, or one of the game's subfolders, perhaps even the registry - depends on the game) & it is possible you CAN control it, finding a server that works for you... unless it does not, or the game itself has an issue... possible too!

Edits of your HOSTS file might help also, you never know (depends on how the game is "wired" & constructed for this capacity really (hopefully NOT hardcoded to certain IP addresses in the game .exe itself))... apk
 

xymz

New Member
Joined
Oct 14, 2006
Messages
12 (0.00/day)
Likes
0
#17
Hey I can't get in BF 2147 IM HAVING A ERROR SAYING SOMETHING ABOUT DIGITAIL PRODUET ID if u need a pic just ask ..............
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.44/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#18
welcome to tpu.

post a pic of the error if you can.
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.44/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64

xymz

New Member
Joined
Oct 14, 2006
Messages
12 (0.00/day)
Likes
0
#22
Can't get it to run. And I don't mean the d9dx9.29.dll problem.. it crashes as soon as I start it with

"BF2142.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience. And on the bottem it says ( Send Error Report or Don't send)

Error signature
AppName: bf2142.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: renddx9.dll ModVer: 0.0.0.0 Offset: 017310"

I've tried updating DX (I already had the last version), putting the d9dx9.29.dll file in its folder and reinstalling. Some other people seem to have the same problem.
Any ideas?
 
Last edited: