• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

BF2 High Ping

Joined
Feb 2, 2006
Messages
51 (0.01/day)
Likes
1
Location
Las Vegas
Processor AMD Athlon 64, FX57 San Diego, 2.8Ghz
Motherboard Asus A8N32-SLI Deluxe
Cooling 6 case fans; 2/Zalman VF900 VGA coolers; Zalman 9700 CPU Heatsink
Memory 2GB Corsair XMS3500LL PRO
Video Card(s) (2) XFX GeForce 7900 GT Extreme (520/1500), SLI'd
Storage (2) Seagate 300GB, SATA II (RAID 1)
Display(s) Sony 23" (SDM-P234/B)
Case Aspire X-Navigator
Audio Device(s) Soundblaster Audigy 2 ZS
Power Supply Kingwin ABT-600watt
Software Windows XP Home, Office 2003, Nvidia NTune (for OCing)
#1
I have been playing BF2 for awhile now with no major problems, once in awhile the ping went up a little bit but not excessive. Lately the ping has been even higher, when I join a squad or command the ping goes too high to play:eek: This just started about a week ago, about the same time I updated all of the Nvidia drivers and the latest 1.4 patch. I ran the network diagnostics, spyware checker, virus scan, defragged, updated Punbuster/GameSpy, etc. with no luck:banghead: I have plenty of system cooling, no heat problems. Some suggested turning down certain settings like sound quality, shadowing/lighting, this didn’t have any affect. Any suggestions would be appreciated.

System information:

Cable; 1Mb uplink / 10Mb downlink; Linksys wired router.
 
Last edited:

DR.Death

New Member
Joined
Jul 10, 2005
Messages
1,737 (0.38/day)
Likes
63
Location
Canada
System Name death machine
Processor intel 6600 quad core cooled by scythe mutgen 2
Motherboard dfi lanparty UT P35-T2R
Cooling air
Memory crucial ballistic tracer 4 gb
Video Card(s) nvida 260 gtx
Storage segate baracuta 500 GB , western digital blue 1TB
Display(s) asus 23.6 vh242h
Case lian-li pc-a70 full tower
Power Supply 650 watt Antec Earth Watts
Software windows 7 and lots of other titles
#2
it might be the amount of people on it because if there is alot of people on cable in your srounding area it will slow down
 
Joined
Mar 2, 2006
Messages
5,289 (1.23/day)
Likes
19
Processor AMD Athlon 64 3200+
Motherboard DFI LanParty nf4 Ultra-D
Cooling Thermaltake Big Typhoon
Memory 2x512MB GeIL
Video Card(s) ATI Radeon X800XL
Storage 2x80GB Western Digital
Display(s) HP vs17
Case SuperTalent
Audio Device(s) Soundblaster
Power Supply Ultra X-Finity 500 Watt
#3
True, Cox Communications is the main cable provider here, and many people have it. If a lot of people are on in the same area as you, and they're using it heavily, it begins to slow down.
 
Joined
Mar 2, 2006
Messages
5,289 (1.23/day)
Likes
19
Processor AMD Athlon 64 3200+
Motherboard DFI LanParty nf4 Ultra-D
Cooling Thermaltake Big Typhoon
Memory 2x512MB GeIL
Video Card(s) ATI Radeon X800XL
Storage 2x80GB Western Digital
Display(s) HP vs17
Case SuperTalent
Audio Device(s) Soundblaster
Power Supply Ultra X-Finity 500 Watt
#5
You like advertise them don't you?
 
Joined
Jan 29, 2006
Messages
9,066 (2.09/day)
Likes
287
Location
My house.
Processor AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane @ 2.8GHz (224x12.5, 1.425V)
Motherboard Gigabyte sumthin-or-another, it's got an nForce 430
Cooling Dual 120mm case fans front/rear, Arctic Cooling Freezer 64 Pro, Zalman VF-900 on GPU
Memory 2GB G.Skill DDR2 800
Video Card(s) Sapphire X850XT @ 580/600
Storage WD 160 GB SATA hard drive.
Display(s) Hanns G 19" widescreen, 5ms response time, 1440x900
Case Thermaltake Soprano (black with side window).
Audio Device(s) Soundblaster Live! 24 bit (paired with X-530 speakers).
Power Supply ThermalTake 430W TR2
Software XP Home SP2, can't wait for Vista SP1.
#6
No fighting guys :). Try restarting your router/modem. I usually do that when my internet gets funky...and if you have DynDNS make sure to update that. I seriously doubt it's a hardware or software issue, more like a network issue. Also, try not to play when everyone in your neighborhood is trying to access the internet...your internet will slow down lol. Which is one of the many reasons I buy DSL.
 

JC316

Knows what makes you tick
Joined
Jan 24, 2006
Messages
9,370 (2.16/day)
Likes
982
System Name Budget Gaming
Processor AMD FX6300
Motherboard Gigabyte 880GMA-USB3
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB Ripjaws DDR3 1600
Video Card(s) HD7850 1GB
Storage 1TB Sata2
Display(s) Acer 24" LED
Case Generic black
Audio Device(s) Stock onboard
Power Supply FSP Aurum Gold 650W
Software Windows 7 Home Premium 64bit
#7
Alot of times it's on the servers end. If I get a good server in UT2004, I go as low as 20 ping, but if I get a bad one, I can go as high as 500.
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.73/day)
Likes
663
#8
You like advertise them don't you?
nothing wrong telling you something that works great. for me, it drop most of my pings 33% in most of my fps and almosted doubled my torrenting speed...now its around 500kbs. i found this program as a much (and i mean much) cheaper alternative than that killernic!
 
Last edited:
Joined
Feb 2, 2006
Messages
51 (0.01/day)
Likes
1
Location
Las Vegas
Processor AMD Athlon 64, FX57 San Diego, 2.8Ghz
Motherboard Asus A8N32-SLI Deluxe
Cooling 6 case fans; 2/Zalman VF900 VGA coolers; Zalman 9700 CPU Heatsink
Memory 2GB Corsair XMS3500LL PRO
Video Card(s) (2) XFX GeForce 7900 GT Extreme (520/1500), SLI'd
Storage (2) Seagate 300GB, SATA II (RAID 1)
Display(s) Sony 23" (SDM-P234/B)
Case Aspire X-Navigator
Audio Device(s) Soundblaster Audigy 2 ZS
Power Supply Kingwin ABT-600watt
Software Windows XP Home, Office 2003, Nvidia NTune (for OCing)
#9
No fighting guys :). Try restarting your router/modem. I usually do that when my internet gets funky...and if you have DynDNS make sure to update that. I seriously doubt it's a hardware or software issue, more like a network issue. Also, try not to play when everyone in your neighborhood is trying to access the internet...your internet will slow down lol. Which is one of the many reasons I buy DSL.

I did the restart thing, even updated Punkbuster/GameSpy. I think it is a network issue as well. I called the cable folks and they said I was running at 1.1 uplink/10.1 downlink and they didn't see any problems. I have tried playing at different times of the day with no luck. Just as soon as I join a squad or command (no matter how many people are in the game or where the server is located) my Ping shoots way up:banghead:
 
Joined
Feb 2, 2006
Messages
51 (0.01/day)
Likes
1
Location
Las Vegas
Processor AMD Athlon 64, FX57 San Diego, 2.8Ghz
Motherboard Asus A8N32-SLI Deluxe
Cooling 6 case fans; 2/Zalman VF900 VGA coolers; Zalman 9700 CPU Heatsink
Memory 2GB Corsair XMS3500LL PRO
Video Card(s) (2) XFX GeForce 7900 GT Extreme (520/1500), SLI'd
Storage (2) Seagate 300GB, SATA II (RAID 1)
Display(s) Sony 23" (SDM-P234/B)
Case Aspire X-Navigator
Audio Device(s) Soundblaster Audigy 2 ZS
Power Supply Kingwin ABT-600watt
Software Windows XP Home, Office 2003, Nvidia NTune (for OCing)
#10
try cfosspeed...
Is this a good program if you have cable or is it mostley for DSL or if you are using your phone service through your provider?
 
Last edited: