• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

BF3- Cant see ping (PC)

Joined
Oct 4, 2007
Messages
2,448 (0.51/day)
System Name PC
Processor i7 9700KF
Motherboard MSI Z390 A PRO
Cooling Noctua NH-U14S
Memory 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000mhz
Video Card(s) Palit GTX 1080 Jetstream
Storage Samsung 850 pro 512gb SSD, 2x Kingston 120GB SSD, 2TB WB Green
Display(s) LG 34UM68 34-Inch
Case Corsair Obsidian 550D
Audio Device(s) Audioengine A5+ Speakers
Power Supply Corsair RM750
Mouse Logitech G403
Keyboard Corsair Vengeance K70
Software Windows 10 64bit
Havent been on the forums in a few days so dont know if this has been asked already... but... how do you see your ping when playing BF3 multiplayer on PC?

I have a serious fibre connection and a pretty top end machine and the BF3 multiplayer gameplay seems a bit laggy... Is there a way of seeing your ping on a server either before you join or during gameplay?
 
Joined
Jul 19, 2006
Messages
43,057 (8.26/day)
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) RX 5700 XT
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Lian Li PC 011 Dynamic
Audio Device(s) Yamaha AG03, Beyerdynamic DT990 Pro, ModMic
Power Supply Corsair H1000i
Mouse PCMR Model O
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
Software Windows 10 Enterprise
I don't think there is a way to show ping while playing. Ping is shown on the server list though.
 

cadaveca

My name is Dave
Joined
Apr 10, 2006
Messages
17,104 (3.22/day)
Ping is shown on the server list though.
Doesn't for me. Whatever port they are using for that is blocked by my ISP. I'll always tend to play on the TPU server, jsut because of this, becuase it's hard for me to tell where a server is located, and most often, the results from a search for servers gives me UK/EU servers.
 
Joined
Dec 26, 2009
Messages
556 (0.14/day)
Location
boondocks, Michigan
System Name Majestic Command 3.0
Processor Ryzen 5 3600
Motherboard ASRock B450M Pro 4
Cooling Corsair water loop
Memory 2x8GB Ballistix DDR4
Video Card(s) RX 5600 XT
Storage 1TB WD Black SN750 M.2, a home server
Display(s) Asus VG249Q
Case Darkflash DLM22 - black
Audio Device(s) X-Fi HD>AT-HA25D>FR-N71X
Power Supply EVGA 600W standard
Mouse Razer Mamba Elite
Keyboard Razer Blackwidow Chroma TE
Software Windows 7 Ultimate (64bit) / "
Run it as an administrator! The pings will show up -ingame, well... meh
 
Joined
Jul 19, 2006
Messages
43,057 (8.26/day)
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) RX 5700 XT
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Lian Li PC 011 Dynamic
Audio Device(s) Yamaha AG03, Beyerdynamic DT990 Pro, ModMic
Power Supply Corsair H1000i
Mouse PCMR Model O
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
Software Windows 10 Enterprise
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,015 (1.07/day)
Location
UK
System Name PC
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard MSI B450 Mortar Max
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 32gb DDR4 3200mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage corsair mp600 1TB
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
Joined
Jul 19, 2006
Messages
43,057 (8.26/day)
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) RX 5700 XT
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Lian Li PC 011 Dynamic
Audio Device(s) Yamaha AG03, Beyerdynamic DT990 Pro, ModMic
Power Supply Corsair H1000i
Mouse PCMR Model O
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
Software Windows 10 Enterprise
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,015 (1.07/day)
Location
UK
System Name PC
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard MSI B450 Mortar Max
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 32gb DDR4 3200mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage corsair mp600 1TB
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
Joined
Jul 19, 2006
Messages
43,057 (8.26/day)
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) RX 5700 XT
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Lian Li PC 011 Dynamic
Audio Device(s) Yamaha AG03, Beyerdynamic DT990 Pro, ModMic
Power Supply Corsair H1000i
Mouse PCMR Model O
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
Software Windows 10 Enterprise
Router/network settings? I've heard some people talking about UPnP settings. Meh, works for me! :p
 

cadaveca

My name is Dave
Joined
Apr 10, 2006
Messages
17,104 (3.22/day)
Router/network settings? I've heard some people talking about UPnP settings. Meh, works for me! :p
Issue for me is that my ISP uses Cisco Modems with custom firmware that does not allow for ping-through on some ports. I also have very little control over which ports on router are open, as the router is built into the modem, and shares firmware.

I, at least, am very much SOL. :laugh:
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,015 (1.07/day)
Location
UK
System Name PC
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard MSI B450 Mortar Max
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 32gb DDR4 3200mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage corsair mp600 1TB
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
Router/network settings? I've heard some people talking about UPnP settings. Meh, works for me! :p
no, i don't think it's those, as i've actually managed to see my ping time list working once or twice, but like the way the game crashes once or twice a day, this list of ping times doesn't work too
 
Joined
Jan 10, 2011
Messages
848 (0.24/day)
Location
Sudan, the lesser known, bigger home of the Nile.
System Name 192.168.1.1~192.16.1.100
Processor Intel Core i7 4770k
Motherboard Asus B85M-G
Cooling Corsair H60
Memory 20GB mixed sticks (because screw best practices)
Video Card(s) Gigabyte GTX 1080 OC (Underclocked, underpowered)
Storage Samsung 850 Evo + lots of TBs of HDD storage.
Display(s) LG 24MK430 Primary + Samsung S24D590 secondary
Case Corsair Graphite 780T
Audio Device(s) On-Board
Power Supply Coolermaster 850V
Mouse Coolermaster MM530
Keyboard Kingston HyperX Alloy FPS
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Me no know English. What bench mean? Bench like one sit on?
Blame it on Battlelog ? That problem's been around since the beta. I see they haven't fixed it yet.
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,015 (1.07/day)
Location
UK
System Name PC
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard MSI B450 Mortar Max
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 32gb DDR4 3200mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage corsair mp600 1TB
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
Blame it on Battlelog ? That problem's been around since the beta. I see they haven't fixed it yet.
Blame it on EA and Dice, both of them just don't seem to be able to make games very well
 
Joined
Jan 10, 2011
Messages
848 (0.24/day)
Location
Sudan, the lesser known, bigger home of the Nile.
System Name 192.168.1.1~192.16.1.100
Processor Intel Core i7 4770k
Motherboard Asus B85M-G
Cooling Corsair H60
Memory 20GB mixed sticks (because screw best practices)
Video Card(s) Gigabyte GTX 1080 OC (Underclocked, underpowered)
Storage Samsung 850 Evo + lots of TBs of HDD storage.
Display(s) LG 24MK430 Primary + Samsung S24D590 secondary
Case Corsair Graphite 780T
Audio Device(s) On-Board
Power Supply Coolermaster 850V
Mouse Coolermaster MM530
Keyboard Kingston HyperX Alloy FPS
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Me no know English. What bench mean? Bench like one sit on?
Blame it on EA and Dice, both of them just don't seem to be able to make games very well
I beg to differ, DICE makes wonderful games, and that's me a CoD fan talking. But I believe it's EA's influence that's screwing the game(s). I'ts always often the publisher's fault when a game sucks. Specially when we're talking big publishers.
 
Last edited:
Joined
Feb 23, 2009
Messages
552 (0.13/day)
System Name Intel
Processor i5 2500k @ 4.5 ghz
Motherboard ASROCK extreem.4
Cooling Antec KÜHLER H₂O 620
Memory Gskill DDR3 2x4gb
Video Card(s) Saphire 7970 EX
Storage Samsung 840 256gb
Display(s) Hanns-G 28" wide screen 1080P
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) ASUS Xonar DS1
Power Supply Thermaltake 850
Software Windows 7 Ultimate 64 bit
Benchmark Scores Over Rated
Blame it on EA and Dice, both of them just don't seem to be able to make games very well
That's funny Dice makes great games and EA is one of the biggest if not the biggest game company there is. Maybe you don't like them because they are a little challenging and you have trouble competing on a higher level.

As with all games that are new this one needs a patch. I would be surprised not to see pings posted while in game considering all the complaints in the BF3 forum.
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,015 (1.07/day)
Location
UK
System Name PC
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard MSI B450 Mortar Max
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 32gb DDR4 3200mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage corsair mp600 1TB
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
I disagree, DICE makes wonderful games, and that's me a CoD fan talking. But I believe it's EA's influence that's screwing the game(s). I'ts always often the publisher's fault when a game sucks.
But there are quite a lot of bugs in the game itself
 
Joined
Jul 19, 2006
Messages
43,057 (8.26/day)
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) RX 5700 XT
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Lian Li PC 011 Dynamic
Audio Device(s) Yamaha AG03, Beyerdynamic DT990 Pro, ModMic
Power Supply Corsair H1000i
Mouse PCMR Model O
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
Software Windows 10 Enterprise
But there are quite a lot of bugs in the game itself
After the first 24 hours or so I've had nothing but a good experience. Even with a dual GPU setup.
 

nv40pimp

New Member
Joined
Apr 6, 2011
Messages
121 (0.03/day)
Location
NC, United States
System Name Like a Boss
Processor i5 2500k @ 4.5GHz
Motherboard MSI P67A-G43
Cooling H50 on CPU
Memory 8GB G.Skill Ripjaws 1600 XMP
Video Card(s) 1x GTX460 1GB
Storage 120GB Phoenix Pro SSD, 1TB WD Black, 500GB WD Blue
Display(s) Samsung 23'' + Samsung 19''
Case Lian-Li
Power Supply Lian-Li 650W
Software Win 7 Ultimate
If your ping is NOT showing in the server browser... REFRESH YOUR PAGE (F5) and they should show up!

This bugged the piss out of me... then I tried refresh and BAM... there they were
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,542 (4.81/day)
Mine works on and off but I dont mind right now cause I just check out the names of the server and usually they have the location in them like our TPU server said Chicago.
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,015 (1.07/day)
Location
UK
System Name PC
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard MSI B450 Mortar Max
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 32gb DDR4 3200mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage corsair mp600 1TB
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
After the first 24 hours or so I've had nothing but a good experience. Even with a dual GPU setup.
your in the minority, a very large proportion of people have been having problems

i'll just leave this quote here as it sums up the most important problems with the game


And the most retarded thing about the game despite already releasing a 500mb 'day one' patch is that the game is so retardedly broke. its more broken then the god damn beta...

weapons need rebalancing. - Pistols are going to get some serious rebalancing soon as they are 350% more fucking lethal then any other gun in BF3 in close quarters. no joke...you can play a whole game using just a pistol and you'd just rape shit up.

and maps are still as glitchy as hell. METRO is the worst offender. that map is like fucking quick sand - you fall through holes in the floor and you cant get out of it. and that makes RUSH on that map really really stupid as there are supply men on the opposing side who deliberately get them selves jammed under the map near one of the MCOMs so they just mow you down as you run past BECAUSE YOU CANT SEE THEM.

and theres no joystick support as yet....but hey - it works perfectly fine if you can hook an xbox controller upto your pc in place of the joystick.........In an interview done by IGN or Nvidia - Devs said "how hard could it be?" -- Exactomundo Mr Dev - Really how hard can it bloody be! you said that 2 weeks before the game was released, and since its gone gold - you still havent fixed the problem...how hard can it be indeed.


YES - **BrOkEn** in every sence, essence and meaning of the word. For a game that was so hyped up -its still worser then the bloody beta when released.

/rant

Camping and hit detection is still a huge issue with the game. hit detection has improved since the beta. but i still got killed a few times by an RPG that flew around a 45' corner that i was using as cover and killed me anyway as confirmed by my 3 other clan mates who were crouched in front me within kicking distance. None of them died or took any damage despite being in such close proximity - I just suddenly exploded for no reason

blah blah blah moan bitch bitch nag nag moan moan Origin bitch bitch bitch moan battlelog moan moan moan - the usual stuff.

------


the game is still fun despite this but only when youre playing with mates
 

nv40pimp

New Member
Joined
Apr 6, 2011
Messages
121 (0.03/day)
Location
NC, United States
System Name Like a Boss
Processor i5 2500k @ 4.5GHz
Motherboard MSI P67A-G43
Cooling H50 on CPU
Memory 8GB G.Skill Ripjaws 1600 XMP
Video Card(s) 1x GTX460 1GB
Storage 120GB Phoenix Pro SSD, 1TB WD Black, 500GB WD Blue
Display(s) Samsung 23'' + Samsung 19''
Case Lian-Li
Power Supply Lian-Li 650W
Software Win 7 Ultimate
After the first 24 hours or so I've had nothing but a good experience. Even with a dual GPU setup.
My only issue is that the mouse is not as smooth as it should be.... It feels like im stuck aiming on a grid and each increment is like 5 pixels instead of 1. Mouse sensitivity does nothing for this :(
 
Joined
Oct 4, 2007
Messages
2,448 (0.51/day)
System Name PC
Processor i7 9700KF
Motherboard MSI Z390 A PRO
Cooling Noctua NH-U14S
Memory 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000mhz
Video Card(s) Palit GTX 1080 Jetstream
Storage Samsung 850 pro 512gb SSD, 2x Kingston 120GB SSD, 2TB WB Green
Display(s) LG 34UM68 34-Inch
Case Corsair Obsidian 550D
Audio Device(s) Audioengine A5+ Speakers
Power Supply Corsair RM750
Mouse Logitech G403
Keyboard Corsair Vengeance K70
Software Windows 10 64bit
Joined
Jul 19, 2006
Messages
43,057 (8.26/day)
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) RX 5700 XT
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Lian Li PC 011 Dynamic
Audio Device(s) Yamaha AG03, Beyerdynamic DT990 Pro, ModMic
Power Supply Corsair H1000i
Mouse PCMR Model O
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
Software Windows 10 Enterprise
your in the minority, a very large proportion of people have been having problems

i'll just leave this quote here as it sums up the most important problems with the game
Well then lucky me.:ohwell:
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
907 (0.22/day)
Location
CO
System Name Rebirth
Processor Intel i5 2500k @4.5Ghz
Motherboard Asus P8P67 Pro
Cooling Megahalem 120x25 x2 GT AP-15 Push/Pull
Memory 2x4Gb Corsair Vengeance
Video Card(s) Sapphire HD7950 Vapor-X + MSI HD7950 TF3
Storage Samsung 840 Pro 120 SSD + Seagate 7200.12 1TB + 500gig WD + 3TB Hitachi
Display(s) X-Star Glossy DP2710
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar STX
Power Supply Antec CP-850
Software Microsoft Windows 8 Pro x64
What i have to do to get the pings to show up is List all the Servers in battlelog, then click on a server for information, then hit my back button on my browser and then the pings show up. I know its dumb to do this but it does work i do it everyday.
 
Top