• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

blue screen????red screen???

orome83

New Member
Joined
Jun 10, 2007
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
Processor amd64 6000+ @ normal
Motherboard dfi infiniti cfx3200-m2g
Cooling stock
Memory 2gb corsair xms 2 @800 MHz
Video Card(s) 2* ati hd 2900 xt
Storage wd raptor 74 gb @ 10000 rpm *2
Display(s) philips 190e
Case coolermaster staker 830
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply thermaltake touhgpower 850 watts
Software xp
#1
i decided to use vista ultimate to my system......the specs are<...when i try to play a game after 10-15 min system shows a blue or red screen :twitch: and then reboots....any thought????? :shadedshu :shadedshu
 
Joined
Oct 5, 2007
Messages
601 (0.16/day)
Likes
34
Location
North Carolina, USA
Processor Q6600 @ 3600mhz with 1600fsb
Motherboard Asus P5E x38
Cooling Zalman CPU, and 4x120mm fans
Memory 2 gig(2x1gig) Crucial ballistix 4gig(4x2gig) Corsair
Video Card(s) ATI 4850
Storage 150gig Raptorx/wd 320gig/2x raptor 37gig
Display(s) Samsung SnycMaster 906bw/acer 19inch
Case Lian Li PC V1000II
Audio Device(s) Creative SB X-FI
Power Supply 600w Silverstone ATX
Software vista 64, fruityloops, COD4, TF2, HL2
Benchmark Scores 15983 3dmark06
#2
is there any text at all, or just a blank colored screeen?
 

orome83

New Member
Joined
Jun 10, 2007
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
Processor amd64 6000+ @ normal
Motherboard dfi infiniti cfx3200-m2g
Cooling stock
Memory 2gb corsair xms 2 @800 MHz
Video Card(s) 2* ati hd 2900 xt
Storage wd raptor 74 gb @ 10000 rpm *2
Display(s) philips 190e
Case coolermaster staker 830
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply thermaltake touhgpower 850 watts
Software xp
#3
yes the classic blue screen message about dump or physical memory...
 
Joined
Oct 5, 2007
Messages
601 (0.16/day)
Likes
34
Location
North Carolina, USA
Processor Q6600 @ 3600mhz with 1600fsb
Motherboard Asus P5E x38
Cooling Zalman CPU, and 4x120mm fans
Memory 2 gig(2x1gig) Crucial ballistix 4gig(4x2gig) Corsair
Video Card(s) ATI 4850
Storage 150gig Raptorx/wd 320gig/2x raptor 37gig
Display(s) Samsung SnycMaster 906bw/acer 19inch
Case Lian Li PC V1000II
Audio Device(s) Creative SB X-FI
Power Supply 600w Silverstone ATX
Software vista 64, fruityloops, COD4, TF2, HL2
Benchmark Scores 15983 3dmark06
#4
have you OCed at all?
 

orome83

New Member
Joined
Jun 10, 2007
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
Processor amd64 6000+ @ normal
Motherboard dfi infiniti cfx3200-m2g
Cooling stock
Memory 2gb corsair xms 2 @800 MHz
Video Card(s) 2* ati hd 2900 xt
Storage wd raptor 74 gb @ 10000 rpm *2
Display(s) philips 190e
Case coolermaster staker 830
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply thermaltake touhgpower 850 watts
Software xp
#5
cpu only.....@ 3,2 ghz.... mem @ stock.....:confused:
 
Joined
Oct 5, 2007
Messages
601 (0.16/day)
Likes
34
Location
North Carolina, USA
Processor Q6600 @ 3600mhz with 1600fsb
Motherboard Asus P5E x38
Cooling Zalman CPU, and 4x120mm fans
Memory 2 gig(2x1gig) Crucial ballistix 4gig(4x2gig) Corsair
Video Card(s) ATI 4850
Storage 150gig Raptorx/wd 320gig/2x raptor 37gig
Display(s) Samsung SnycMaster 906bw/acer 19inch
Case Lian Li PC V1000II
Audio Device(s) Creative SB X-FI
Power Supply 600w Silverstone ATX
Software vista 64, fruityloops, COD4, TF2, HL2
Benchmark Scores 15983 3dmark06
#6
thats what i thought...this happens to me when my ram modules need more voltage. as you up your cpu voltage you need to up your dram voltage also.
 

orome83

New Member
Joined
Jun 10, 2007
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
Processor amd64 6000+ @ normal
Motherboard dfi infiniti cfx3200-m2g
Cooling stock
Memory 2gb corsair xms 2 @800 MHz
Video Card(s) 2* ati hd 2900 xt
Storage wd raptor 74 gb @ 10000 rpm *2
Display(s) philips 190e
Case coolermaster staker 830
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply thermaltake touhgpower 850 watts
Software xp
#7
or return to stock....
 

Black Panther

Senior Moderatorâ„¢
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,957 (2.33/day)
Likes
2,166
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) Zotac 670 4GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#8
yes the classic blue screen message about dump or physical memory...
And the red screen? A red BSOD (RSOD?) :confused: Or is that just plain red with no text?
 

orome83

New Member
Joined
Jun 10, 2007
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
Processor amd64 6000+ @ normal
Motherboard dfi infiniti cfx3200-m2g
Cooling stock
Memory 2gb corsair xms 2 @800 MHz
Video Card(s) 2* ati hd 2900 xt
Storage wd raptor 74 gb @ 10000 rpm *2
Display(s) philips 190e
Case coolermaster staker 830
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply thermaltake touhgpower 850 watts
Software xp
#9
no is with text....just yhe same text as blue screen....
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,990 (0.52/day)
Likes
267
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#10
RSoD happens on earlier versions of vista... A google search pointed me towards wikipedia and RSoD's are from beta versions of vista
 
Joined
Jun 17, 2007
Messages
7,325 (1.91/day)
Likes
995
Location
C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
System Name Unknown
Processor AMD Bulldozer FX8320 @ 4.4Ghz
Motherboard Asus Crosshair V
Cooling XSPC Raystorm 750 EX240 for CPU
Memory 8 GB CORSAIR Vengeance Red DDR3 RAM 1922mhz (10-11-9-27)
Video Card(s) XFX R9 290
Storage Samsung SSD 254GB and Western Digital Caviar Black 1TB 64MB Cache SATA 6.0Gb/s
Display(s) AOC 23" @ 1920x1080 + Asus 27" 1440p
Case HAF X
Audio Device(s) X Fi Titanium 5.1 Surround Sound
Power Supply 750 Watt PP&C Silencer Black
Software Windows 8.1 Pro 64-bit
#11
No, even with my VIsta full updated I still get RSOD's if my overclock isn't stable.
 
Joined
Jun 5, 2007
Messages
1,990 (0.52/day)
Likes
267
Location
127.0.0.1
System Name Zangief (Reborn)
Processor AMD Ryzen R7 1700X @ 3.825ghz , 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-AX370 Gaming K7 Rev 1.0 BIOS F7b
Cooling Noctua NH-D15 Push / Push Config | 2x ML120 | 2x Phanteks 120 mm
Memory 2x8GB G.Skill Trident Z @ 3200mhz cl 16 - 16 - 16 - 30 1.45v
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080
Storage 250 GB Samsung Evo 850 / 1tb WD Black / 3tb WD Blue
Display(s) Asus VX239H 23" AH-IPS Led
Case Phanteks Enthoo Pro M TG
Audio Device(s) On Board Realtek HD / Logitech G633 Gaming Headset
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Logitech Proteus Core G502 | Logitech G602 Wireless Gaming
Keyboard Corsair K70 Cherry Red
Software Windows 10 Pro x64
#12
^Woot, I see... Thanks for the update! :D
 

Co_Op

New Member
Joined
Jan 3, 2008
Messages
55 (0.02/day)
Likes
10
Location
Cluj.RO
System Name OC on a budget
Processor Intel E4400 3Ghz (9x333@1.4375 bios) a.k.a. "Sh!tclocker"
Motherboard Gigabyte P35-DS3 rev. 1 bios F11
Cooling Scythe Infinity stock fan + AS5 + custom mount
Memory 4x1 Gb A-Data Vitesta 800 Extreme @ 833 4-4-4-12@2.1V
Video Card(s) Gigabyte 8800GTS 320 stock cooling @ 653/1566/1008
Storage WD 3200 AAKS
Display(s) Dell 2407WFP
Case Thermaltake Soprano
Audio Device(s) onboard
Power Supply Fortron BlueStorm II 500W
Software Vista 32bit
Benchmark Scores 3DMark06(vista) 11265 with CPU@3,2Ghz (9x356 @ 1.525V bios), RAM 890Mhz@4-4-4-12@2.1 V
#13