• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Build done and problems

BTK

New Member
Joined
Sep 2, 2007
Messages
53 (0.01/day)
Likes
3
#1
I just built

GIGABYTE GA-P35-DS3R
Intel Core 2 Duo E6750
Scythe Infinity HSF
eVGA 8800GTS 320MB Superclocked
2x1GB Crucial Ballastix (MicronD9GMH)
WD 250GB 7200RPM SATA
sony CD/DVD
Apevia X-Cruiser case heavily modded
Corsair HX520W PSU
Vista Home Premium

first oc attempt

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=242827

-----------

but

In oblivion @ 1280x1024 max settings 2XAA in CP

in the opening in very beggining when your in jail when the people appear i get around 25 fps...........

company of heroes 1280x1024 maxed 2XAA 8XAF i get in the bench 63 fps avg

i got that with my 7900gs

whats wrong
lastest beta for 8800
 

pbmaster

New Member
Joined
Aug 6, 2006
Messages
2,588 (0.62/day)
Likes
288
Location
Savannah, GA
Processor AMD Phenom II 955
Motherboard Asus Crosshair III Formula
Cooling Cooler Master V8 CPU cooler, 120 mm and 200 mm exhaust, 3 x 120 mm intake
Memory 4 GB OCZ DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890
Storage Western Digital 500 GB Blacks in RAID 0/ Wesdtern Digital SE16 250 GB
Display(s) Acer 19" widescreen
Case Antec Nine Hundred
Audio Device(s) Supreme X-Fi
Power Supply Seasonic M12 SS-700HM
Software Windows Vista Home Premium x64 SP2
Benchmark Scores 3dMark 03-~62k 3dMark 05-~22k 3dMark 06-18268
#2
I bet you are playing CoH in DX10...it auto-selected that for me when I use Vista. I don't know what to say about Oblivion, considering I've never played the game.
 

pbmaster

New Member
Joined
Aug 6, 2006
Messages
2,588 (0.62/day)
Likes
288
Location
Savannah, GA
Processor AMD Phenom II 955
Motherboard Asus Crosshair III Formula
Cooling Cooler Master V8 CPU cooler, 120 mm and 200 mm exhaust, 3 x 120 mm intake
Memory 4 GB OCZ DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890
Storage Western Digital 500 GB Blacks in RAID 0/ Wesdtern Digital SE16 250 GB
Display(s) Acer 19" widescreen
Case Antec Nine Hundred
Audio Device(s) Supreme X-Fi
Power Supply Seasonic M12 SS-700HM
Software Windows Vista Home Premium x64 SP2
Benchmark Scores 3dMark 03-~62k 3dMark 05-~22k 3dMark 06-18268
#4
Ah well, then I have no idea!! What kind of driver settings are you using? That could be part of the problem..but on my single core and 7900 GT I got way better FPS than that on CoH
 

BTK

New Member
Joined
Sep 2, 2007
Messages
53 (0.01/day)
Likes
3
#5
167.63 beta ones or w/e the latest beta are

the crysis/bioshock ones

im upset
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.52/day)
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#6
check the driver settings maybe? excellent build btw.
 

BTK

New Member
Joined
Sep 2, 2007
Messages
53 (0.01/day)
Likes
3
#7
i checked em all - default driver settings

i disabled a bunch of services too i have like 30 now

and ATI tool won't work either

says like windows cant use something

and i dont know how to take a pic in this vista
 

pbmaster

New Member
Joined
Aug 6, 2006
Messages
2,588 (0.62/day)
Likes
288
Location
Savannah, GA
Processor AMD Phenom II 955
Motherboard Asus Crosshair III Formula
Cooling Cooler Master V8 CPU cooler, 120 mm and 200 mm exhaust, 3 x 120 mm intake
Memory 4 GB OCZ DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890
Storage Western Digital 500 GB Blacks in RAID 0/ Wesdtern Digital SE16 250 GB
Display(s) Acer 19" widescreen
Case Antec Nine Hundred
Audio Device(s) Supreme X-Fi
Power Supply Seasonic M12 SS-700HM
Software Windows Vista Home Premium x64 SP2
Benchmark Scores 3dMark 03-~62k 3dMark 05-~22k 3dMark 06-18268
#8
Make sure you have the right version of ATiTool for Vista, .27 I think it is. All of your driver settings should be "Application Controlled". On a side note, I was able to play Bioshock perfectly fine without using the BETA drivers...
 
Joined
Sep 8, 2007
Messages
253 (0.07/day)
Likes
21
Location
Israel
System Name GG!
Processor Core i7 5820K 6 core
Motherboard Gigabyte X99 UD5 WIFI
Cooling Corsair H110 H2O
Memory Kingston HyperX 2400Mhz 16GB
Video Card(s) EVGA GTX 980 Superclocked ACX2.0
Storage Samsung EVO 840 256GB + 1TB WD Black
Display(s) DELL 24ich IPS FullHD
Case Fractal R5
Audio Device(s) Onboard (Sounds Great)
Power Supply SeaSonic 850W Platinum
Mouse Razer Orochi
Keyboard Ducky Shine 4
Software Windows 10 Pro
#10
167.63 beta ones or w/e the latest beta are

the crysis/bioshock ones

im upset

Try something else (Not Beta)
I think it is OS Issue, get XP or Vista Ultimate or wait untill Vista SP1.
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#12
i checked em all - default driver settings

i disabled a bunch of services too i have like 30 now

and ATI tool won't work either

says like windows cant use something

and i dont know how to take a pic in this vista
If you want to take desktop pics using Vista, just install the sidebar snap-shot taking tool ;)
 

BTK

New Member
Joined
Sep 2, 2007
Messages
53 (0.01/day)
Likes
3
#13
does anyone have an idea whats wrong?

and vista says i got 256mb dedicated vid memory but thats wrong and ms site says it can do that

riva/CP says 320mb

and it says generic pnp monitor

and when i switch tto 70 or 75 hz the screen position goes all weird
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.52/day)
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#15
its looks like a vista problem if its reading your vid card stuff wrong, and it'll only utilize that parts of your vid that it can detect.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.52/day)
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#17
what does windows detect your video card as?
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.52/day)
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#19
isn't 10k in 05 like 5k in 06? cause if it is, then thats really bad, my system gets 6k in 07, and you're should do loads better.
 

BTK

New Member
Joined
Sep 2, 2007
Messages
53 (0.01/day)
Likes
3
#21
well reformatted and installed and 17k 3d05

@ 3.2 ghz

and barely oc'd gts

i think it fixed
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.52/day)
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#23
well reformatted and installed and 17k 3d05

@ 3.2 ghz

and barely oc'd gts

i think it fixed
yup, though i bet there was an easier way, you have to mod this file in windows, people had to do that when switching from single core to dual core systems otherwise windows would only use one core, i think a similiar thing to you, well congrats.