• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Bulldozer CPUs to possibly work with some AM3 boards?

Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,238 (0.31/day)
Likes
168
Location
SoCal
Processor AMD Phenom II 1055T @ 3.6ghz 1.3V
Motherboard Asus M5A97 EVO
Cooling Xigmatek SD1284
Memory 2x4GB Patriot Sector 5 PC3-12800 @ 7-8-7-24-1T 1.7V
Video Card(s) XFX Radeon HD 7950 DD @ 1100/1350 1.185V
Storage OCZ Agility 3 120GB + 2x7200.12 500GB Raid1
Display(s) QNIX QX2710 27" LCD 1440p @ 120hz
Case Cooler Master 690M
Audio Device(s) Realtek ALC892
Power Supply Enermax Liberty 620W Eco Edition
Software Windows 7 Professional x64 / Ubuntu 12.04 x64
#1
Anyone seen this? Sounds pretty counter to what AMD has been saying for a while, but it wouldn't be that unreasonable. I remember my buddy running a Phenom X4 9200 on his AM2 motherboard with the old HTT, and it worked fine, but slightly crippled.

Also, MSI has been saying that their 890FX gd65 motherboard is AM3+ CPU compatible. We also saw that Asrock board that advertises AM3+ cpu support on the 890FX chipset. We'll see, but if any AM3 boards are going to be compatible with Bulldozer, I'm going to bet they'll have to be 8xx series, so us 7xx series guys will have to upgrade anyway.
 
Last edited:

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#2
Im guessing it will be most motherboards by the end of it. i believe if it will work with some, they will find a way to make them work on all DDR3 boards just like they made thuban work on older chipset DDR2 boards
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#3
I believe AMD already said that Bulldozer CPU's will not be compatible with AM3 boards, but AM3+ boards are capable of using AM3 chips.

Though it would be awesome if i could throw a Bulldozer chip on my current AM3 mobo, it would save me a good amount of cash, so here's hoping they consider Bulldozer backwards compatibility.:)
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#4
I think the pin layout is the same and all they would really need to do is configure the AM3/DDR3 board to recognize the cpu right?
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,012 (1.47/day)
Likes
630
Location
UK
System Name PC
Processor AMD FX 8320E @4.3ghz
Motherboard Asrock 970 extreme3
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 8GB Corsair Vengeance Blue 1600mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage 128GB Kingston V200 SSD 1TB WD Blue, 750GB Maxtor
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
#5
I think the pin layout is the same and all they would really need to do is configure the AM3/DDR3 board to recognize the cpu right?
if thats true i hope they get around to releasing a bios update for my board- unlikely however as its a geforce 630a/7025 board
 
Joined
Feb 18, 2006
Messages
5,100 (1.18/day)
Likes
1,255
Location
AZ
System Name Thought I'd be done with this by now
Processor i7 4790K 4.4GHZ turbo currently at 4.6GHZ at 1.16v
Motherboard MSI Z97-G55 SLI
Cooling Scythe Mugen 2 rev B (SCMG-2100), stock on gpu's.
Memory 8GB G.SKILL Ripjaws Z Series DDR3 2400MHZ 10-12-12-31
Video Card(s) EVGA GTX 760 Superclocked replaced HIS R9 290 that was artifacting
Storage 1TB MX300 M.2 OS + Games, 4x ST31000524NS in Raid 10 Storage and Backup, external 2tb backup,
Display(s) BenQ GW2255 surprisingly good screen for the price.
Case Raidmax Scorpio 668
Audio Device(s) onboard HD
Power Supply EVGA 750 GQ
Software Windows 10
Benchmark Scores no one cares anymore lols
#6
see I've never understood the whole backwards slot compatibility. I mean especially when you can get a new amd board so cheap most of the time. Typically a cheap asrock of the new spec will outperform a top of the line asus of the old spec and you can sell the top of the line asus on the old spec for more than the cost of the new spec asrock.


so why continue to run the old one?

just upgrade the board. I've never understood amd users utter refusal to change boards. I mena sure it's been a while since I've been on an amd platform but with my fx-62 it was an easy change from a 939 4000 sandiego. I don't see the same thing on intel, most intel users will swapout boards at a moments notice and while this may say something about board stability it makes sense to do so when there's a new platform out and you want to upgrade.

I for 1 think they shouldn't make bulldozer backwards compatible so that everyone running bulldozer gets full bulldozer power.
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,712 (0.92/day)
Likes
1,777
Location
Denmark
System Name The work PC / Folder 1 & 2 (+3 on/off)
Processor W3670 4.00 GHz/ W3670 3.8 / 4790K 4.4/ i7 920
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/ UD5
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/D14
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/ Mus
Video Card(s) 1070 X MSI/ 970 ASUS / 2x970 MSI/970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD, all EVO 840
Display(s) Dell UltraSharp 2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 500 W / AX 860/700 W Enermax
Software WIN7 64 bit
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#7
if thats true i hope they get around to releasing a bios update for my board- unlikely however as its a geforce 630a/7025 board
About the same time as I replaced my 8086 with a Nec 30 or was it the year after :p

Edit: if so it only states that AMD, in terms of user friendliness has be a better choice then "the other camp".
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,012 (1.47/day)
Likes
630
Location
UK
System Name PC
Processor AMD FX 8320E @4.3ghz
Motherboard Asrock 970 extreme3
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 8GB Corsair Vengeance Blue 1600mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage 128GB Kingston V200 SSD 1TB WD Blue, 750GB Maxtor
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
#8
just upgrade the board. I've never understood amd users utter refusal to change boards. I mena sure it's been a while since I've been on an amd platform but with my fx-62 it was an easy change from a 939 4000 sandiego. I don't see the same thing on intel, most intel users will swapout boards at a moments notice and while this may say something about board stability it makes sense to do so when there's a new platform out and you want to upgrade.

I for 1 think they shouldn't make bulldozer backwards compatible so that everyone running bulldozer gets full bulldozer power.
yeah but i still run DDR2 and For the price of a CPU+New Mobo+New Ram you can get better performance by just buying a better processor
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#9
I believe if it does go backwards, it will only be for DDR3 boards
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,012 (1.47/day)
Likes
630
Location
UK
System Name PC
Processor AMD FX 8320E @4.3ghz
Motherboard Asrock 970 extreme3
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 8GB Corsair Vengeance Blue 1600mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage 128GB Kingston V200 SSD 1TB WD Blue, 750GB Maxtor
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
#10
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,238 (0.31/day)
Likes
168
Location
SoCal
Processor AMD Phenom II 1055T @ 3.6ghz 1.3V
Motherboard Asus M5A97 EVO
Cooling Xigmatek SD1284
Memory 2x4GB Patriot Sector 5 PC3-12800 @ 7-8-7-24-1T 1.7V
Video Card(s) XFX Radeon HD 7950 DD @ 1100/1350 1.185V
Storage OCZ Agility 3 120GB + 2x7200.12 500GB Raid1
Display(s) QNIX QX2710 27" LCD 1440p @ 120hz
Case Cooler Master 690M
Audio Device(s) Realtek ALC892
Power Supply Enermax Liberty 620W Eco Edition
Software Windows 7 Professional x64 / Ubuntu 12.04 x64
#11
I believe if it does go backwards, it will only be for DDR3 boards
Well that is for sure, as AMD have already stated that Bulldozer Zambezi chips will have a dual-channel DDR3 memory controller only.
 
Joined
Feb 18, 2006
Messages
5,100 (1.18/day)
Likes
1,255
Location
AZ
System Name Thought I'd be done with this by now
Processor i7 4790K 4.4GHZ turbo currently at 4.6GHZ at 1.16v
Motherboard MSI Z97-G55 SLI
Cooling Scythe Mugen 2 rev B (SCMG-2100), stock on gpu's.
Memory 8GB G.SKILL Ripjaws Z Series DDR3 2400MHZ 10-12-12-31
Video Card(s) EVGA GTX 760 Superclocked replaced HIS R9 290 that was artifacting
Storage 1TB MX300 M.2 OS + Games, 4x ST31000524NS in Raid 10 Storage and Backup, external 2tb backup,
Display(s) BenQ GW2255 surprisingly good screen for the price.
Case Raidmax Scorpio 668
Audio Device(s) onboard HD
Power Supply EVGA 750 GQ
Software Windows 10
Benchmark Scores no one cares anymore lols
#12
yeah but i still run DDR2 and For the price of a CPU+New Mobo+New Ram you can get better performance by just buying a better processor
in that case for the price of buying a new processor you can just overclock your old one and skip the expense altogether or buy a new cooler. In fact you could buy nothing, reinstall your os and get better performance.

you're not doing yourself any favors by simply changing cpu while running an old platform. You're gettign half the features and pairing it with a slower chipset abnd slower memory for a marginal boost you'd get more easily by clocking your current cpu faster.

new architecture needs a new board and memory to match it. otherwise it's like running a gtx480 with a pentium 4.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,370 (10.17/day)
Likes
18,019
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#13
you're not doing yourself any favors by simply changing cpu while running an old platform.
You never know. It's possible that the performance benefit is there from just upgrading my CPU if possible. I honestly don't find myself needing an upgrade anyways.
 
Joined
Jan 1, 2009
Messages
355 (0.11/day)
Likes
16
Location
Brazil - São Paulo
System Name "I2I3 Overclocking Team"
Processor Phenom II x6 1090T 3.2
Motherboard ASUS M4A785TD-V EVO
Cooling Stoock
Memory G.SKILLl Ripjaws 4GB (2 x 2GB) DDR3-1600
Video Card(s) Geforce 9800gx2 EVGA
Storage Sansung 500GB
Display(s) LG
Case Box motherboard
Software Windows 7
Benchmark Scores Hunt3r
#14
I do not think they would show the design of an AM3 motherboard + stupidly.

AM3 + bulldozer will be fact ..
 
Joined
Jul 2, 2010
Messages
4,012 (1.47/day)
Likes
630
Location
UK
System Name PC
Processor AMD FX 8320E @4.3ghz
Motherboard Asrock 970 extreme3
Cooling Phanteks PH-TC12DX, 3 x NZXT FN 140mm, 1x NZXT FV V2 120mm
Memory 8GB Corsair Vengeance Blue 1600mhz
Video Card(s) ASUS R9 290 DCII-OC 4GB
Storage 128GB Kingston V200 SSD 1TB WD Blue, 750GB Maxtor
Display(s) LG 27MB85Z 27" 1440p
Case NZXT Source 340
Power Supply Thermaltake 675w
Mouse Logitech G500S
Keyboard Logitech G510S
Software Windows 8.1 64 bit
#15
@yogurt

have you actualy used a board with an older chipset - the cpu is about 5-10% slower in worst case and in most programs its unoticible as they dont use enough memory for the chipsets limitations to cause a bottleneck the only limitation thats noticible is PCi v1 and on mid range gfx card thats 1>%

sorry if post is poor quality psp has problems with tpu

edit it could be worse for buldozer though as theyve got 8 cores
 
Joined
Sep 4, 2009
Messages
967 (0.32/day)
Likes
221
System Name El Superbeasto V1.2
Processor Intel i5-2500k @ 5.0 ghz
Motherboard MSI Z77A-GD55
Cooling XSPC Raystorm CPU + 2 RX360 radiator + xspc Razor R9-290 w/ backplate
Memory 16gb G.skill Sniper 1866 ddr3 (9-9-9-24)
Video Card(s) XFX R9 290 w/ XSPC Razor full cover block and backplate
Storage Hyper-X 120gb-OS, WD Caviar black 2TB-Steam, Plextor M5S 256gb - MMOs+RTS games
Display(s) Samsung 23" 120hz 3d LCD w/ 3d glasses, using 'lightboost' trick
Case NZXT H630 white watercooling case
Audio Device(s) Soundblaster ZX + Sennheiser HD 598
Power Supply XFX Pro 850 XXX semi-modular
Software Windows 10 Pro (Had some mystery error on Win7 and decided to go W10)
#16
They should release Bulldozer as AM4, new socket/platform. Maybe Tri or Quad channel DDR3 memory, Sata III, USB3 and PCIE-3. Market it as high end enthusiast, professional. Like i7.

And release modified 32nm Phenom/Athlon/Sempron as AM3+. More cache, stronger IMC, stronger IPC, maybe some backwards compatibility with AM3.

That way they could have platforms to compete directly with i3, i5, i7, and Atom.
 
Last edited:

Over_Lord

News Editor
Joined
Oct 13, 2010
Messages
764 (0.29/day)
Likes
91
Location
Hyderabad
System Name BAH! - - tHE ECo FReAK
Processor Athlon II X4 620 @ 1.15V
Motherboard ASUS 785G EVO
Cooling Stock
Memory Corsair Titanium 4GB DDR3 1600MHz C9
Video Card(s) Sapphire HD5850 @ 1.049v
Storage Seagate 7200.12 500GB
Display(s) BenQ G2220HD
Case Cooler Master Elite 334
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VX550W
Software Windows 7 Ultimate x64
#17
Maybe Tri or Quad channel DDR3 memory,
triple channel did nothing much(except benchmarks) to prove performance gain.

look at sandy bridge v/s i980x for this
 
Joined
Sep 4, 2009
Messages
967 (0.32/day)
Likes
221
System Name El Superbeasto V1.2
Processor Intel i5-2500k @ 5.0 ghz
Motherboard MSI Z77A-GD55
Cooling XSPC Raystorm CPU + 2 RX360 radiator + xspc Razor R9-290 w/ backplate
Memory 16gb G.skill Sniper 1866 ddr3 (9-9-9-24)
Video Card(s) XFX R9 290 w/ XSPC Razor full cover block and backplate
Storage Hyper-X 120gb-OS, WD Caviar black 2TB-Steam, Plextor M5S 256gb - MMOs+RTS games
Display(s) Samsung 23" 120hz 3d LCD w/ 3d glasses, using 'lightboost' trick
Case NZXT H630 white watercooling case
Audio Device(s) Soundblaster ZX + Sennheiser HD 598
Power Supply XFX Pro 850 XXX semi-modular
Software Windows 10 Pro (Had some mystery error on Win7 and decided to go W10)
#18
No, it didn't for gamers. But if used as a professional platform, it gives the option to use more RAM. Which is a plus for heavy duty Video/Graphics, photography and audio/music editing.

And if the games/apps/etc are actually coded from the ground up to be 64 bit native, and maybe better multi-threading, then tri and quad channel memory would be a boon.
But, programmers and the like are creatures of habit, and in many cases, lazy. So this is probably just a pipedream.
 
Last edited:
Joined
Jan 20, 2010
Messages
868 (0.30/day)
Likes
160
Location
Toronto, ON. Canada
System Name Gamers PC
Processor AMD Phenom II X4 965 BE @ 3.80 GHz
Motherboard MSI 790FX-GD70 AM3
Cooling Corsair H50 Cooler
Memory Corsair XMS3 4GB (2x2GB) DDR3-1333
Video Card(s) XFX Radeon HD 5770 1GB GDDR5
Storage 2 x WD Caviar Green 1TB SATA300 w/64MB Buffer (RAID 0)
Display(s) Samsung 2494SW 1080p 24" WS LCD HD
Case CM HAF 932 Full Tower Case
Audio Device(s) Creative SB X-FI TITANIUM -PCIE x 1
Power Supply Corsair TX Series CMPSU-650TX (650W)
Software Windows 7 Ultimate 64-bit
#19
Bulldozer can't be compatible with AM3, because AM3 based motherboards are missing design elements to properly utilize the new CPUs.

Also naming the new Socket AM3+ is not a good idea, perhaps AMD should re-think it and name it AM4 or something to reduce as much confusion as possible.

Rumored new name for AMD's upcoming Bulldozer CPU's "AMD SuperaCore x4, x8 :twitch:and AMD SuperaCore FX 1000, 2000, :eek:etc...
 
Joined
Sep 4, 2009
Messages
967 (0.32/day)
Likes
221
System Name El Superbeasto V1.2
Processor Intel i5-2500k @ 5.0 ghz
Motherboard MSI Z77A-GD55
Cooling XSPC Raystorm CPU + 2 RX360 radiator + xspc Razor R9-290 w/ backplate
Memory 16gb G.skill Sniper 1866 ddr3 (9-9-9-24)
Video Card(s) XFX R9 290 w/ XSPC Razor full cover block and backplate
Storage Hyper-X 120gb-OS, WD Caviar black 2TB-Steam, Plextor M5S 256gb - MMOs+RTS games
Display(s) Samsung 23" 120hz 3d LCD w/ 3d glasses, using 'lightboost' trick
Case NZXT H630 white watercooling case
Audio Device(s) Soundblaster ZX + Sennheiser HD 598
Power Supply XFX Pro 850 XXX semi-modular
Software Windows 10 Pro (Had some mystery error on Win7 and decided to go W10)
#20
Superacore sounds kinda dumb. Maybe go with ProFX or somesuch. Shame to throw away namebrand recognition if they do get rid of the Sempron, Athlon, and Phenom designations.

AMD marketing seems like they are kind of halfway retarded recently. Rumored to be phasing out the current processor naming scheme.

Mucking about with the GPU naming scheme, and adding in tons of confusion in the process.
Maybe they caught the dumb from the driver team. LOL.
 
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
#21
I don't think it will me compatible.

*

looks to me like am3+ socket is longer.

Hence mobos being backwards compatible ( smaller things fit into larger things of course) but not the other way round.



*I know this is a 890fx board to, but look at that socket also says AM3b on the thing.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
#22
I hope it's not compatible the only way amd is going to move in the right direction is to remove all the backwards compatible bs they have been running with for the last 10 years
 
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,238 (0.31/day)
Likes
168
Location
SoCal
Processor AMD Phenom II 1055T @ 3.6ghz 1.3V
Motherboard Asus M5A97 EVO
Cooling Xigmatek SD1284
Memory 2x4GB Patriot Sector 5 PC3-12800 @ 7-8-7-24-1T 1.7V
Video Card(s) XFX Radeon HD 7950 DD @ 1100/1350 1.185V
Storage OCZ Agility 3 120GB + 2x7200.12 500GB Raid1
Display(s) QNIX QX2710 27" LCD 1440p @ 120hz
Case Cooler Master 690M
Audio Device(s) Realtek ALC892
Power Supply Enermax Liberty 620W Eco Edition
Software Windows 7 Professional x64 / Ubuntu 12.04 x64
#23
They should release Bulldozer as AM4, new socket/platform. Maybe Tri or Quad channel DDR3 memory, Sata III, USB3 and PCIE-3. Market it as high end enthusiast, professional. Like i7.

And release modified 32nm Phenom/Athlon/Sempron as AM3+. More cache, stronger IMC, stronger IPC, maybe some backwards compatibility with AM3.

That way they could have platforms to compete directly with i3, i5, i7, and Atom.
Dear God, no! That is one of the things I despise most about Intel right now, ie there are 3 sockets on their market (with a fourth incoming; five if you count the older s775), and none of the processors for one are compatible with any other. It isn't a huge deal for a TPU'er to understand which Intel chip goes where, but try to explain it to anyone not tech savvy, and AMD's strategy quickly becomes more desirable. AMD learned from the number of people they pissed off (myself included) with the unnecessarily short-lived s939.

I'm all for Bulldozer being backwards compatible with AM3 (even with a performance penalty), just as long as they don't sacrifice any performance on the AM3+ socket. If they have to compromise performance for compatibility, I'd prefer that they did not. On the other hand, if they can just add in some extra logic for AM3 support (possibly at the expense of die area), but keep performance the same on AM3+, then by all means do so.

And Pantherx12, I think that is just a bad picture. The AM3+ socket is the same exact shape, but with a different number of pins.

I hope it's not compatible the only way amd is going to move in the right direction is to remove all the backwards compatible bs they have been running with for the last 10 years
Lol, that's how I feel about Microsoft Windows. Stupid registry (Mac OSX and Linux got it right).
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
#24
Lol, that's how I feel about Microsoft Windows. Stupid registry (Mac OSX and Linux got it right).
The only thing they didnt get right was mainstream functionality,both of those OSes would be more popular if they worked for the average user
 
Joined
Jan 20, 2010
Messages
868 (0.30/day)
Likes
160
Location
Toronto, ON. Canada
System Name Gamers PC
Processor AMD Phenom II X4 965 BE @ 3.80 GHz
Motherboard MSI 790FX-GD70 AM3
Cooling Corsair H50 Cooler
Memory Corsair XMS3 4GB (2x2GB) DDR3-1333
Video Card(s) XFX Radeon HD 5770 1GB GDDR5
Storage 2 x WD Caviar Green 1TB SATA300 w/64MB Buffer (RAID 0)
Display(s) Samsung 2494SW 1080p 24" WS LCD HD
Case CM HAF 932 Full Tower Case
Audio Device(s) Creative SB X-FI TITANIUM -PCIE x 1
Power Supply Corsair TX Series CMPSU-650TX (650W)
Software Windows 7 Ultimate 64-bit
#25
Superacore sounds kinda dumb. Maybe go with ProFX or somesuch. Shame to throw away namebrand recognition if they do get rid of the Sempron, Athlon, and Phenom designations.

AMD marketing seems like they are kind of halfway retarded recently. Rumored to be phasing out the current processor naming scheme.

Mucking about with the GPU naming scheme, and adding in tons of confusion in the process.
Maybe they caught the dumb from the driver team. LOL.
I agree, also ProFX does sound great. Though I do understand why AMD want's to re-name the Bulldozer CPU something new so they won't assosiate it with the Phenom brand. I beleive this makes a lot of sense in a way.

Let's just hope they name it something that sounds good, new and fast :D