• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Call of duty 4 Hosting problem

rafa30

New Member
Joined
Dec 15, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hi all.

My issue is, that I can't host properly, I don't know why , 3 years ago I could host perfect without any lag, now if i host, and there are 6-7 players on server including me, playing , pings just go crazy ( all players, most of the times including me ). I have 2 networks, one 600 kb/s and one with 50 mbps , I tried hosting from another pc, and playing from this one, still lags, tried to host and play on same computer, tried to play with lowest graphics, tried reinstalling windows and ports are forwarded (I hope they are good forwarded).My pc configuration is:
Processor: AMD Athlon(tm) 64 x2 dual core processor 4400+ 2.30 GHz
Ram: 4.00 GB
64 Bit
Display: ATI RADEON HD 5670
Main board: ABIT KN9 Ultra

If anyone has got any solution for this.. please help.

PS: I am hosting on GameRanger.
 

Wells

New Member
Joined
Oct 16, 2012
Messages
10 (0.01/day)
Likes
6
Location
CAVENDISH VIC 3314
#3
Hi all.

My issue is, that I can't host properly, I don't know why , 3 years ago I could host perfect without any lag, now if i host, and there are 6-7 players on server including me, playing , pings just go crazy ( all players, most of the times including me ). I have 2 networks, one 600 kb/s and one with 50 mbps , I tried hosting from another pc, and playing from this one, still lags, tried to host and play on same computer, tried to play with lowest graphics, tried reinstalling windows and ports are forwarded (I hope they are good forwarded).My pc configuration is:
Processor: AMD Athlon(tm) 64 x2 dual core processor 4400+ 2.30 GHz
Ram: 4.00 GB
64 Bit
Display: ATI RADEON HD 5670
Main board: ABIT KN9 Ultra

If anyone has got any solution for this.. please help.

PS: I am hosting on GameRanger.
have you evern tried to let others to host and then see if you are still lag?
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,533 (6.32/day)
Likes
6,954
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#4
Hi all.

My issue is, that I can't host properly, I don't know why , 3 years ago I could host perfect without any lag, now if i host, and there are 6-7 players on server including me, playing , pings just go crazy ( all players, most of the times including me ). I have 2 networks, one 600 kb/s and one with 50 mbps , I tried hosting from another pc, and playing from this one, still lags, tried to host and play on same computer, tried to play with lowest graphics, tried reinstalling windows and ports are forwarded (I hope they are good forwarded).My pc configuration is:
Processor: AMD Athlon(tm) 64 x2 dual core processor 4400+ 2.30 GHz
Ram: 4.00 GB
64 Bit
Display: ATI RADEON HD 5670
Main board: ABIT KN9 Ultra

If anyone has got any solution for this.. please help.

PS: I am hosting on GameRanger.
I don't think that PC you are using is powerful enough to be a server? I have never ran a COD server but I ran a multiple CS servers and they would lag on the Pentium D machine I had running it.