• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Can anyone tell me what this blue screen means?

Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#1
well though i had my system stable at 4.0 but ive been getting this bluescreen once inawhile, even if the computer is just left idle, I tried to fiqure out what it means but no go, anyone here tell me? here is a few shots of the error window
 

Attachments

Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#2
geez I thought for sure one of you gurus would know what this meant lol, Ive read that it is a driver issue with win7 of some sorts, but all my drivers for board, bios etc, all are up todate, maybe the bluescreen has nothng to do with my overclocks? any ideas??
 
Joined
Apr 11, 2009
Messages
921 (0.29/day)
Likes
186
Location
London, UK
Processor AMD FX 8350 Black Edition @ 4.2Ghz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD3 Rev 4.0
Cooling Corsair H100i
Memory Samsung Green 16GB 30nm 1600Mhz DDR3
Video Card(s) XFX HD 7950 DD 3GB @ 850/5000Mhz
Storage 240GB Intel 520 SSD + 2TB Seagate Barracuda
Display(s) ASUS PB278Q 27" QHD
Case Fractal Design R5 Black
Power Supply Seasonic Platinum 760W
Mouse Corsair Raptor M40
Keyboard Corsair Raptor K50
Software Windows 10 Pro
#3
run intelburntest to see if it really is stable because according to those bluescreens, it isnt
 
Joined
Jul 30, 2007
Messages
6,560 (1.73/day)
Likes
835
System Name Vintage
Processor i7 - 3770K @ Stock
Cooling Scythe Zipang II
Memory 2x4GB Crucial DDR3
Video Card(s) MSI GTX970
Storage M4 124GB SSD// WD Black 640GB// WD Black 1TB//Samsung F3 1.5TB
Display(s) Samsung SM223BW 21.6"
Case Generic
Power Supply Corsair HX 520W
Software Windows 7
#4
Did a bit of looking around, do you have Steam installed?
 
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#5
yes i have dirt2 so i needed to install steam
 
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#6
run intelburntest to see if it really is stable because according to those bluescreens, it isnt
ok i will need to download that as iam sure i dont have it, will try and see how it goes,
 
Joined
Jul 30, 2007
Messages
6,560 (1.73/day)
Likes
835
System Name Vintage
Processor i7 - 3770K @ Stock
Cooling Scythe Zipang II
Memory 2x4GB Crucial DDR3
Video Card(s) MSI GTX970
Storage M4 124GB SSD// WD Black 640GB// WD Black 1TB//Samsung F3 1.5TB
Display(s) Samsung SM223BW 21.6"
Case Generic
Power Supply Corsair HX 520W
Software Windows 7
#7
yes i have dirt2 so i needed to install steam
Well some users found that uninstalling steam helped the problem, no sure if you could do this.

Other solutions were to update drivers on the video cards but you seem to have done that.
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,546 (3.98/day)
Likes
8,052
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#8
If it's stable at stock, but not at overclocked settings, then it's the overclock that's causing the problem. There's no other possibility. Don't bother reinstalling drivers, patches, anything.

You can try to stabilize it by adjusting the amount of overclock and a lot of other settings in the BIOS. It's a time consuming process and can have you pulling your hair out.

If it makes you feel any better, my system now blue screens randomly and rarely. It too, is overclocked, at 4.11GHz, so I have the same exact problem. I'll be running it at stock for a while to see if it stabilizes it.
 
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#9
well intel burn test ran 10 passes and finished with no probs, so my overclock looks stable, might be the steam thing, its random so its not like it happens everday, but it still happens wich kinda ticks me off as i like to have things running good, or as good as could be
 
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,654 (1.69/day)
Likes
2,605
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#10
BC Code 124 means it is a general hardware error. It could be a video card, memory, hard drive, etc.. even, possibly, drivers can lead to it.

Here is good guide to help: Windows 7 - [2-Int] Stop 0x124 - what it means and what to try

I would suspect, like previously mentioned, o/c, memory or something in that area.
 
Last edited:
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#11
well iam then leaning towards my memory, hopefully my new ram gets here soon so i can rule that out thanx 95viper
 
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#12
did intel burn test a few times and passes it all
 

Attachments

Joined
Jan 2, 2007
Messages
597 (0.15/day)
Likes
63
Location
Under Columbus, Ohio
System Name Gen0cide
Processor AMD Phenom x4 920 2.8 @ 3.36 1.44v
Motherboard Asus M2N-Deluxe + WiFi
Cooling Thermoright True Rev C
Memory 2x 2gig of Gskill DDR2 1066 @ 5-5-5-15 20 2.125v
Video Card(s) Gigabyte 250 GTS 1 Gig
Storage 5x 730gig 7,200 RPM Raid 5 Western Digital Black
Display(s) Neovo F-417
Case Antec Twelve Hundred
Audio Device(s) On-Board
Power Supply SeaSonic M12 SS-600HM
Software Windows 7 x64 / Arch Linux-fluxbox(duel Boot)
#13
I would try the new ram but the best way to test is to 1) Widen ram timings 2)lower the FSB. There could be many things but there are settings you can play with to pin it down to a smaller area.
 
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#14
actually two of the four stick just arrived at my door!! prolly another 5 days or so until other two arrives from the egg!! The danishdevils made it here..thanx D.D.!!
 

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,486 (1.36/day)
Likes
927
Location
Planet Earth.
Processor Q9650
Motherboard Gigabyte.
Cooling air.
Memory 4gb kingston
Video Card(s) hd 5870
Software win7 64 bit
#15
Intel burn test failed at stock setting ! Junk!
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,546 (3.98/day)
Likes
8,052
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#16
DTV DRAGON: Why don't you try running your system at stock and see if it's stable. It's basic troubleshooting procedure and will give you a base line. If it's not stable there, then you're pissing in the wind otherwise.
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.47/day)
Likes
6,936
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#17
A STOP 0x124 error is an error that's reported via the Windows Hardware Error Architecture (WHEA). This type of error is reported by the hardware (most likely your CPU) and doesn't conform to the normal Windows memory dump analysis techniques.

These errors are normally hardware errors - and these are the most likely causes (in this order):
- hardware failure
- hardware incompatibility
- driver corruption/incompatibility (others disagree with this)

How did you install Vista Ultimate. What sort of disk did you use? Have you installed the drivers that are required by the OS? Check Device Manager to see if there are any unknown/problem drivers.

The BSOD errors are primarily hardware, with a smattering of other errors. These are primarily memory or hard drive issues. Since the memory tests were flawless (as long as they were run for 3 or more passes), then I'd have to suspect the hard drive sub-system.

Run the steps outlined in this post to provide us with more information: http://www.techsupportforum.com/1871981-post2.html

Try running a bootable hard drive diagnostic. Instructions here: http://usasma.vox.com/library/post/b...agnostics.html

Also, you've got numerous drivers that date back to 2006 - so I wonder if any of them could be causing this (but suspect not because XP is dated even earlier).

Then I'd suspect compatibility issues - but your system was designed by HP with either XP or Vista in mind - so that generally rules that out.

So, in the end, it's something wrong with the hardware.
- I've read of issues with MemTest86, so I'm now recommending the use of MemTest86+

http://www.memtest.org/download/2.11/memtest86+-2.11.iso.zip

SOURCE
 
Last edited:
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#18
DTV DRAGON: Why don't you try running your system at stock and see if it's stable. It's basic troubleshooting procedure and will give you a base line. If it's not stable there, then you're pissing in the wind otherwise.
for the most part it is stable,, i guess thats like kinda being pregnant lol its passed intel burn test and prime95 for 3 hours, just blue screen id say 1 per week , when puter is sitting at idle, runs vantage, etc.. all other tests, I dont think i tried memtest but i have tried windows memory test and it wa fine, I think my ram is just cheap stuff as it is still what came when i bought a acer desktop and i just kept the ram and placed it in this setup. but like i said i have two of the four sticks of g.skill cl7d ddr3-1600 1.65 volt here ready to install as soon as rest arrive,
 
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,435 (1.24/day)
Likes
733
Location
where everyone wants to be
System Name Everchanging
Processor Core i7 4790K
Motherboard ASUS ROG Maximus VII Hero
Cooling Custom loop
Memory 4x4GB Corsair Dominator Platinum 2800MHz 11-14-14-35
Video Card(s) 2xEVGA GTX 970 SSC
Storage SSD Main, 7TB backups
Display(s) Samsung 40" 4k UHD
Case Corsair 900D
Audio Device(s) Soundblaster thingy
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Steel Series Sensi
Keyboard Thermaltake eSports Posiden Z Cherry Blues
Software Windows 10 x64
#19
I remember a while ago seeing a OCing guide that listed the 0x124 stop as either being CPU volts too low or maybe it was VTT. Can't quite remember, but my guess is that one specific program doesn't like your overclock. When I was messing around with a PII 940, I was able to get over 3.7GHz when just playing, but if I ever tried to run over 3.7GHz and WCG Boinc, my PC would just crash. So if you can isolate that program, perhaps look in your bios for a way to save settings, and have one saved that is your 4GHz clock, and one that is lower which doesn't interfere with that program.
 
Joined
Jun 3, 2008
Messages
877 (0.25/day)
Likes
63
Location
canada
System Name family system
Processor intel quad core Q9650 o/c'ed to 4.1
Motherboard gigabyte EP45T-USB3P ( new board)
Cooling custom cpu and gpu cooling
Memory 8 gig G.Skills RipJaws @ 7,8,7,24,@1440mhz
Video Card(s) HD5870 SAPPHIRE 1018@1310at1.29v on water
Storage 750 gig sata 7500rpm X2 seagate barracuda
Display(s) acer 22.5 lcd
Case Antec 600
Audio Device(s) 7.1 internal, soon to be auzentech x-fi forte
Power Supply thermaltake 850 watt modular (new version, single rail)
Software Windows 7, 64 ult.
Benchmark Scores vantage E47428 3DMARK06 23290 needs updateing
#20
yeah i was told that i should raise my cpu volts up abit more from a guy on extreme o/c as they have a thread dedicated to this type of boards, here is my bios settings
Code:
******Motherboard Intelligent Tweaker (M.I.T.)******

Robust Graphics Booster.........................[ AUTO ]
CPU Clock Ratio.................................[ 9 ]
Fine CPU Clock Ratio............................[ + 0.0 ]
CPU Frequency ............................[ 445x9] 4.0       

******Clock Chip Control******

CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 445]
PCI Express Frequency (Mhz).....................[ 100 ]
C.I.A 2.........................................[ Disabled ]

******Advanced Clock Control******

CPU Clock Drive.................................[ 800mv ]
PCI Express Clock Drive.........................[8 00mv ]
CPU Clock Skew..................................[ 0ps ]
MCH Clock Skew..................................[ 0ps ]

******DRAM Performance Control******

Performance Enhance.............................[ STANDARD ]

(G) MCH Frequency Latch.........................[ 333]
System Memory Multipler.........................[ 240B ]
Memory Frequency 1333...........................[ 1068 ]
DRAM Timing Selectable..........................[ manual ]

CAS Latency Time................................[ 9]
tRCD............................................[ 9]
tRP.............................................[ 9]
tRAS............................................[ 24]

******Advanced Timing Control******

tRRD[4].........................................[ 4]
tWTR[5].........................................[ 5]
tWR[10].........................................[ 10 ]
tRFC[74] .......................................[ 74 ]
tRTP[5].........................................[ 5]
Command Rate (cmd)[0]...........................[ Auto ]

******Channel A Timing Settings******

Static tRead Value [ 11 ] ................[ 11 ]
tRD Phase0 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase1 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase2 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase3 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]

tRD 2rd (Differnt Rank) [ 8 ] ................[ Auto ]
tWR 2wr (Differnt Rank) [ 8 ] ................[ Auto ]
tWR 2rd (Differnt Rank) [ 7 ] ................[ Auto ]
tRD 2wr (Same/Difft Rank) [ 9 ] ................[ Auto
Dimm 1 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
Dimm 2 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
DDR Write Training..............................[ Auto ]

******Channel A Driving Settings******

Drive Strength Profile..........................[ Auto ]
Data Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
cmd Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
clk Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]

Data Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
cmd Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
clk Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]

******Channel B Timing Settings******

Static tRead Value [ 11] ................[ 11 ]
tRD Phase0 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase1 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase2 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]
tRD Phase3 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ]

tRD 2rd (Differnt Rank) [ 8 ] ................[ Auto ]
tWR 2wr (Differnt Rank) [ 8 ] ................[ Auto ]
tWR 2rd (Differnt Rank) [ 7 ] ................[ Auto ]
tRD 2wr (Same/Difft Rank) [ 9 ] ................[ Auto ]

Dimm 1 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
Dimm 2 Clock Skew Control.......................[ Auto ]
DDR Write Training..............................[ Auto ]

******Channel B Driving Settings******

Drive Strength Profile..........................[ Auto ]
Data Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
cmd Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Up Level......................[ Auto ]
clk Driving Pull Up Level.......................[ Auto ]

Data Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
cmd Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]
ctrl Driving Pull Down Level....................[ Auto ]
clk Driving Pull Down Level.....................[ Auto ]

******Motherboard Voltage Control******

Load-Line Calibration...........................[ENABLED]
CPU Vcore [ 1.25 ]...................[ 1.29375]
CPU Termination [ 1.20 ]...................[ 1.26]
CPU PLL [ 1.55]...................[ 1.57]
CPU Reference [ 0.805]...................[ NORMAL]

MCH Core [ 1.100 ]...................[ 1.30 ]
MCH Reference [ 0.760 ]...................[ NORMAL ]
MCH/DRAM Refernce [ 0.760]...................[ NORMAL]
ICH I/O [ 1.500 ]...................[ NORMAL ]
ICH Core [ 1.100 ]...................[ NORMAL]

DRAM Voltage [ 1.5]...................[ 1.58]
DRAM Termination [ 0.75]...................[NORMAL]
Channel A Ref [ 0.900 ]...................[ DONT HAVE ]
Channel B Ref [ 0.900 ]...................[ DONT HAVE ]

******Advanced BIOS Features******

Limit CPUID Max to 3............................[ Disabled ]
No-Execute memory Protect.......................[ Disabled ]
CPU Enhance Halt (CIE)..........................[ Disabled ]
C2/C2E State Support............................[ Disabled ]
C4/C4E State Support............................[ Disabled ]
CPU Thermal Monitor.............................[ Disabled ]
CPU EIST Function...............................[ Disabled ]
Virtualization Technology.......................[ Disabled ]__________________
 
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,435 (1.24/day)
Likes
733
Location
where everyone wants to be
System Name Everchanging
Processor Core i7 4790K
Motherboard ASUS ROG Maximus VII Hero
Cooling Custom loop
Memory 4x4GB Corsair Dominator Platinum 2800MHz 11-14-14-35
Video Card(s) 2xEVGA GTX 970 SSC
Storage SSD Main, 7TB backups
Display(s) Samsung 40" 4k UHD
Case Corsair 900D
Audio Device(s) Soundblaster thingy
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Steel Series Sensi
Keyboard Thermaltake eSports Posiden Z Cherry Blues
Software Windows 10 x64
#21
If you're running those volts for 4.0GHz you may be very low. I've noticed with some chips, they do great at low volts to one point, then each step up started needing more and more volts. For instance, this i5 650 I am running, up to 4.5GHz I was using 1.35v and possibly could have done less, but once I started going over 4.5GHz I had to use 1.4v or more.
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.45/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#22
My E8600 does 4ghz fine at 1.2v which is stock,maybe its just a good chip.

Ive had that dreaded 0x124 before,i never did find out what it was as it just stopped doing it.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,369 (10.18/day)
Likes
18,018
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#23
Do you think it's the RAM or know it's the RAM? If you haven't, download and run MemTest to find out. :toast:
 
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,435 (1.24/day)
Likes
733
Location
where everyone wants to be
System Name Everchanging
Processor Core i7 4790K
Motherboard ASUS ROG Maximus VII Hero
Cooling Custom loop
Memory 4x4GB Corsair Dominator Platinum 2800MHz 11-14-14-35
Video Card(s) 2xEVGA GTX 970 SSC
Storage SSD Main, 7TB backups
Display(s) Samsung 40" 4k UHD
Case Corsair 900D
Audio Device(s) Soundblaster thingy
Power Supply Enermax Revolution 85+ 1050w
Mouse Steel Series Sensi
Keyboard Thermaltake eSports Posiden Z Cherry Blues
Software Windows 10 x64
#24
My E8600 does 4ghz fine at 1.2v which is stock,maybe its just a good chip.

Ive had that dreaded 0x124 before,i never did find out what it was as it just stopped doing it.
I had a E8400 E0 that would do 4GHz at 1.2v as well, those duals clock so very differently that the quads. The s775 quads were actually 2 dies on one chip.

EDIT: I agree with erocker, could be ram too. What are the stock speed and timings on your ram?
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,006 (4.04/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
#25
Every time I've seen the 124 error, it wasn't due to ram, but due to a secondary setting in bios that needs to be raised. Like with p55 it most likely means that you need to raise a vtt or pll just a notch.

Ram gives you a strange "letter/number" error.. like.. 0x0000000B3 or 0x0000000A4. Or at lease every time I see a ram issue.