• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Can not find the windows installer

Joined
Oct 28, 2008
Messages
52 (0.02/day)
Likes
5
Processor E8500
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Stock
Memory Corsair XMS2 Xtreme TWIN2X4096-6400C5 G 2x2GB
Video Card(s) XFX GeForce 9800GT 512MB
Storage Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS 500GB
Case Antec Sonata III
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Audigy SE
Power Supply EarthWatts 500W
Software Vista home premium 64-bit
#1
Hi, somehow my wife's computer went nuts and a bunch of programs had to be uninstalled/repaired. But when trying to install skype again it gives her the following error: Can not create the directory: C:\windows\installer\{5C82DAE5-6EB0-4374-9254-BE3319BAE82} a file with this name already exists. Please rename or remove the file and click retry.


The problem is there is not even a folder called installer (view hidden folders is on), we also tried to just create a folder called installer in the windows folder but then it said the folder already existed. Is there some kind of extra ninja sneakyness the folders can do other than the standard hidde folder tag?

Oh right, she got XP.
 

stanhemi

New Member
Joined
Sep 12, 2008
Messages
801 (0.24/day)
Likes
347
Location
Montreal,-Canada.
System Name CRUNSHING MINI FARM
Processor Q9550 C1(lapped)@4105mhz 1,38vcore/Q6600 G0 @3010mhz 1,24vcore
Motherboard P5Q-E 8.5 x 483 fsb/P5QPL-AM 9x334fsb
Cooling watercooled storm,mcw60,2x240mm,micro res rev2,laing ddc3.2/Xig s1283(lapped)
Memory CORSAIR DOMINATOR 2X2G 1066MHZ@965-mhz 5-4-5-15/kingston kvr800mhz 2x1g
Video Card(s) SAPPHIRRE 4870 1G @850/1020/ati x1950 pro
Storage RAID0 2X RAPTOR 74gb/wd 250g
Display(s) 22'' LCD 1680x1050/lg 17" 1280x1024
Case Antec 900 white inside/crappy white case
Audio Device(s) onboard/onboard
Power Supply ocz 700 watt mod xstream pro/enermax noiseblocker 485 watt
Software Windows 7 x64/vista 32
Benchmark Scores 3dmark06 18950
#2
The sims 2 does same thing on my wife rigs.If i want to reinstall the sims2 i have to clean the registry before.
 
Joined
Oct 28, 2008
Messages
52 (0.02/day)
Likes
5
Processor E8500
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Stock
Memory Corsair XMS2 Xtreme TWIN2X4096-6400C5 G 2x2GB
Video Card(s) XFX GeForce 9800GT 512MB
Storage Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS 500GB
Case Antec Sonata III
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Audigy SE
Power Supply EarthWatts 500W
Software Vista home premium 64-bit
#3
Tried deleting as much as we could find in the registry but it did not solve it sadly. Thanks for the suggestion though.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#4
Try using JV16 tools 1.3.0.195 as it's allways worked for me when programs will not install due to reg issue's. I've only used the freeware version in XP and the software is payware these days.
http://www.321download.com/LastFreeware/index.html

{5C82DAE5-6EB0-4374-9254-BE3319BAE82} Could be the link to tell the program it has been installed.

Check here see if you have that folder. I am on a XP x64 so if your on x86 OS remove the (x86).

D:\Program Files (x86)\InstallShield Installation Information

It is possible to move all contents of this folder to a new one just to see if it works or not BUT make sure you put them all back after.
 
Joined
Oct 28, 2008
Messages
52 (0.02/day)
Likes
5
Processor E8500
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Stock
Memory Corsair XMS2 Xtreme TWIN2X4096-6400C5 G 2x2GB
Video Card(s) XFX GeForce 9800GT 512MB
Storage Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS 500GB
Case Antec Sonata III
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Audigy SE
Power Supply EarthWatts 500W
Software Vista home premium 64-bit
#5
Sadly neither of those solutions worked either but thanks for the suggestions. Seems like we might have to format the computer.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
#6
Do you have Hide protected operating system files unchecked as well? I run xp64 and do indeed have a c:\windows\installer folder with a pile of stuff in it. You should see this:
 
Last edited:
Joined
Oct 28, 2008
Messages
52 (0.02/day)
Likes
5
Processor E8500
Motherboard Asus P5Q-E
Cooling Stock
Memory Corsair XMS2 Xtreme TWIN2X4096-6400C5 G 2x2GB
Video Card(s) XFX GeForce 9800GT 512MB
Storage Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS 500GB
Case Antec Sonata III
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Audigy SE
Power Supply EarthWatts 500W
Software Vista home premium 64-bit
#7
Well don't we feel stupid now, yeah totaly missed the system folders thing. I guess there was an extra ninja sneaky hidey thingy then.

Thanks alot, it sure works now.