• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Can somebody modify the Vram capacity of the bios?

Status
Not open for further replies.

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
53,936 (8.33/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles (Power efficient, <350W gaming load)
Processor Ryzen R7 5800X (PBO tweaked, 4.4-5.05GHz)
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling EK Quantum Velocity AM4 + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate. Dual rad.
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3800 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V, SoC 1.15V Hynix MJR)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Often underclocked to 1500Mhz 0.737v
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + WD AN1500 1TB + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Kogan 32" 4K 72Hz +Gigabyte G32QC (1440p 165Hz) + Phillips 328m6fjrmb (1440p 144Hz)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 |Razer Leviathan | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE (custom white and steel keycaps)
VR HMD Oculus Rift S
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS)
Benchmark Scores I don't quite know how i managed to get such a top tier PC, I am not rich.
They didn't come in 4GB, why do you want this?
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
17,317 (3.25/day)
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K @ 4GHz
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (2 x 8GB Corsair Vengeance Black DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) MSI RTX 2080 SUPER Gaming X Trio
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Black 4TB | WD Blue 6TB
Display(s) BenQ XL2720Z (144Hz, 3D Vision 2, 1080p) | Asus MG28UQ (4K, 60Hz, FreeSync compatible)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Mouse Microsoft Intellimouse Pro - Black Shadow
Keyboard Yes
Software Windows 10 Pro 64-bit
Because mine comes with 4GB
No it didn't, or the BIOS would reflect that. You've most likely got a fake card.

You can prove the amount of VRAM that you have by getting the part numbers off the memory chips, looking up the specs and then counting the number of chips.

If you want help with this, then post pictures here.

@eidairaman1 you might be interested in this one.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
36,561 (6.67/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Can somebody modify the memory size of the bios from 1G to 4G??

Get a GPU-Z screenshot, and remove the heatsink and get a close up picture of 1 ram chip with clear legible stenciling, then a zoomed out picture of the ram chips surrounding the gpu die and on the back of the card as well.

This will help us find the correct bios for that card.

No it didn't, or the BIOS would reflect that. You've most likely got a fake card.

You can prove the amount of VRAM that you have by getting the part numbers off the memory chips, looking up the specs and then counting the number of chips.

If you want help with this, then post pictures here.

@eidairaman1 you might be interested in this one.

Whats the deal @CharlesHT ?
 

CharlesHT

New Member
Joined
May 29, 2022
Messages
4 (0.12/day)
Get a GPU-Z screenshot, and remove the heatsink and get a close up picture of 1 ram chip with clear legible stenciling, then a zoomed out picture of the ram chips surrounding the gpu die and on the back of the card as well.

This will help us find the correct bios for that card.



Whats the deal @CharlesHT ?
There are 8 x H5GC4H24AFR on the board..........
 

Attachments

  • GT.gif
    GT.gif
    29 KB · Views: 102
  • Ram.jpg
    Ram.jpg
    775.1 KB · Views: 100

Toothless

Tech, Games, and TPU!
Supporter
Joined
Mar 26, 2014
Messages
8,024 (2.66/day)
Location
Washington, USA
System Name Veraltet
Processor 5950x
Motherboard Asus x570 Crosshair VIII Hero Wifi
Cooling CoolerMaster PL360 Flux
Memory Neo Forza Faye 2x32GB 3200mhz
Video Card(s) RX6800XT
Storage 2 NVME + 3 HDD
Display(s) LG 34UB88-P + 2x AOC 2425W
Case Fractal Design Meshify Lite 2
Audio Device(s) SteelSeries Arctis 5 + Moano condenser microphone
Power Supply EVGA GQ 850w
Mouse Corsair Nightsword
Keyboard Corsair K55
VR HMD HP Reverb G2
Software Windows 10 Professional
Benchmark Scores PEBCAK

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
53,936 (8.33/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles (Power efficient, <350W gaming load)
Processor Ryzen R7 5800X (PBO tweaked, 4.4-5.05GHz)
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling EK Quantum Velocity AM4 + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate. Dual rad.
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3800 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V, SoC 1.15V Hynix MJR)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Often underclocked to 1500Mhz 0.737v
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + WD AN1500 1TB + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Kogan 32" 4K 72Hz +Gigabyte G32QC (1440p 165Hz) + Phillips 328m6fjrmb (1440p 144Hz)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 |Razer Leviathan | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE (custom white and steel keycaps)
VR HMD Oculus Rift S
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS)
Benchmark Scores I don't quite know how i managed to get such a top tier PC, I am not rich.
Joined
Mar 20, 2022
Messages
137 (1.32/day)
Processor Ryzen 5 5600X
Motherboard Asus B550-F Gaming WiFi
Cooling Be Quiet! Dark Rock Pro 4
Memory 64GB G.Skill Ripjaws V 3600 CL18
Video Card(s) Gigabyte RX 6600 Eagle (de-shrouded)
Storage Samsung 970 Evo 1TB M.2
Display(s) 2 x Asus 1080p 60Hz IPS
Case Antec P101 Silent
Audio Device(s) Ifi Zen DAC V2
Power Supply Be Quiet! Straight Power 11 650W Platinum
Mouse JSCO JNL-101k
Keyboard Akko 3108 V2 (Akko Pink linears)
Because mine comes with 4GB

Because the dodgy Ebay seller said so? I think you'll find they were wrong. And also that they don't care because they've profited from your mistake.

Try to not be so trusting of Shenyang Progressive Joy Technology Company (or whatever they call themselves) from China promising a graphics card 60% cheaper than average market value. Learn the obvious signs of a scam.

Oh, and also don't get into a van if the driver says he's got free candy.....
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
36,561 (6.67/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
There are 8 x H5GC4H24AFR on the board..........

If you look up datasheets, that is obviously a 1GB card. It is either a 450 GTS or a gtx 550/550ti.

It is physically not a 4GB card in anywhich way. It is for sure a fake.

Well the GPU-Z screen matches.

If you need a 4GB card look up a R9 290, RX 480/580/470/570/560/460, Fury/X/Nano and buy it.

You can't get blood out of a turnip.

If you are trying to falsify that gpu to make it appear like a 1050/60, or 700/900 series card, that is a crime and can be considered bootlegging on the forums and result in a ban for illegal activity

Yeah, and 8x 128MB = 1024MB. It's a 1GB card.
Usually measured as 1 Gibibit or .125 GibiBytes * 8 is 1024 MebiBytes/1Gibibyte
 
Last edited:

Toothless

Tech, Games, and TPU!
Supporter
Joined
Mar 26, 2014
Messages
8,024 (2.66/day)
Location
Washington, USA
System Name Veraltet
Processor 5950x
Motherboard Asus x570 Crosshair VIII Hero Wifi
Cooling CoolerMaster PL360 Flux
Memory Neo Forza Faye 2x32GB 3200mhz
Video Card(s) RX6800XT
Storage 2 NVME + 3 HDD
Display(s) LG 34UB88-P + 2x AOC 2425W
Case Fractal Design Meshify Lite 2
Audio Device(s) SteelSeries Arctis 5 + Moano condenser microphone
Power Supply EVGA GQ 850w
Mouse Corsair Nightsword
Keyboard Corsair K55
VR HMD HP Reverb G2
Software Windows 10 Professional
Benchmark Scores PEBCAK
If you look up datasheets, that is obviously a 1GB card. It is either a 450 GTS or a gtx 550/550ti.

It is physically not a 4GB card in anywhich way. It is for sure a fake.

Well the GPU-Z screen matches.

If you need a 4GB card look up a R9 290, RX 480/580/470/570/560/460, Fury/X/Nano and buy it.

If you are trying to falsify that gpu to make it appear like a 1050/60, or 700/900 series card, that is a crime and can be considered bootlegging on the forums and result in a ban for illegal activity


Usually measured as 1 Gibibit or .125 GibiBytes * 8 is 1024 MebiBytes/1Gibibyte
Sir, are you okay?
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
36,561 (6.67/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Sir, are you okay?
I've been updating the post without using the edit function that is why you see that. No I have not been hacked either.

@CharlesHT the gpu is working correctly as per specifications by nvidia and asus, leave it alone. It is a very old gpu.
 

CharlesHT

New Member
Joined
May 29, 2022
Messages
4 (0.12/day)
I've been updating the post without using the edit function that is why you see that. No I have not been hacked either.

@CharlesHT the gpu is working correctly as per specifications by nvidia and asus, leave it alone. It is a very old gpu.
I know it's an old graphics card, I'm just curious how to change the Bios data to the correct one, according to the web page, it's really 4G capacity....

128Mx32 x8 = 32768Gb =4096GB
 

Attachments

  • 1654070828387.jpg
    1654070828387.jpg
    94.3 KB · Views: 19

Toothless

Tech, Games, and TPU!
Supporter
Joined
Mar 26, 2014
Messages
8,024 (2.66/day)
Location
Washington, USA
System Name Veraltet
Processor 5950x
Motherboard Asus x570 Crosshair VIII Hero Wifi
Cooling CoolerMaster PL360 Flux
Memory Neo Forza Faye 2x32GB 3200mhz
Video Card(s) RX6800XT
Storage 2 NVME + 3 HDD
Display(s) LG 34UB88-P + 2x AOC 2425W
Case Fractal Design Meshify Lite 2
Audio Device(s) SteelSeries Arctis 5 + Moano condenser microphone
Power Supply EVGA GQ 850w
Mouse Corsair Nightsword
Keyboard Corsair K55
VR HMD HP Reverb G2
Software Windows 10 Professional
Benchmark Scores PEBCAK
I know it's an old graphics card, I'm just curious how to change the Bios data to the correct one, according to the web page, it's really 4G capacity....

128Mx32 x8 = 32768Gb =4096GB
Read your chips dude. T0C not T2C. Simple googling ends up showing the GTX550Ti uses the same chips, and is 1GB.




Also your math is horrid. Your card does not have 4TB of memory.
 
Joined
Nov 25, 2019
Messages
474 (0.50/day)
Location
Taiwan
Processor i5-9600K
Motherboard Gigabyte Z390 Gaming X
Cooling Scythe Mugen 5S
Memory Micron Ballistix Sports LT 3000 8G*4
Video Card(s) EVGA 3070 XC3 Ultra Gaming
Storage Adata SX6000 Pro 512G, Kingston A2000 1T
Display(s) Gigabyte M32Q
Case Antec DF700 Flux
Audio Device(s) Edifier C3X
Power Supply Super Flower Leadex Gold 650W
Mouse Razer Basilisk V2
Keyboard Ducky ONE 2 Horizon
I know it's an old graphics card, I'm just curious how to change the Bios data to the correct one, according to the web page, it's really 4G capacity....

128Mx32 x8 = 32768Gb =4096GB
Why would you think that 4GB would be the correct bios if neither GTS450 or GTX550Ti is designed with 4GB?
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
17,317 (3.25/day)
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K @ 4GHz
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (2 x 8GB Corsair Vengeance Black DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) MSI RTX 2080 SUPER Gaming X Trio
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Black 4TB | WD Blue 6TB
Display(s) BenQ XL2720Z (144Hz, 3D Vision 2, 1080p) | Asus MG28UQ (4K, 60Hz, FreeSync compatible)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Mouse Microsoft Intellimouse Pro - Black Shadow
Keyboard Yes
Software Windows 10 Pro 64-bit
@CharlesHT am I right in saying that you want the bios to report 4GB so that you can sell the card for more money?
 
Joined
May 2, 2017
Messages
6,516 (3.45/day)
Location
Norway, currently in Lund, Sweden
System Name Hotbox
Processor AMD Ryzen 7 5800X
Motherboard ASRock Phantom Gaming B550 ITX/ax
Cooling Aquanaut + Laing DDC 1T Plus PWM + Corsair XR5 280mm + 2x Arctic P14
Memory 32GB G.Skill FlareX 3200c14
Video Card(s) PowerColor Radeon 6900XT Liquid Devil Ultimate, UV@950mV/2050MHz/180W
Storage 2TB Adata SX8200 Pro
Display(s) Dell U2711 main, AOC 24P2C secondary
Case SSUPD Meshlicious
Audio Device(s) Optoma Nuforce μDAC 3
Power Supply Corsair SF750 Platinum
Mouse Logitech G602
Keyboard Cooler Master MasterKeys Pro M w/DSA profile caps
Software Windows 10 Pro
I know it's an old graphics card, I'm just curious how to change the Bios data to the correct one, according to the web page, it's really 4G capacity....

128Mx32 x8 = 32768Gb =4096GB
"x32" means the chip has a 32-bit interface, not that the amount of memory is 128MB*32. That would ... just be a nonsensical way of listing a spec. Also, even if that was correct, why are you going from bytes to bits and then back to bytes? And even your (very wrong) calculations don't agree with you - that says you have 4 terabytes of VRAM, after all.

These are 128MB/1024Mb chips, of which you have eight on board, which means the GPU has 1GB/8Gb of VRAM.
 
Joined
Jan 27, 2015
Messages
1,052 (0.39/day)
System Name loon v4.0
Processor i7-11700K
Motherboard asus Z590TUF+wifi
Cooling Custom Loop
Memory ballistix 3600 cl16
Video Card(s) eVga 3060 xc
Storage WD sn570 1tb(nvme) SanDisk ultra 2tb(sata)
Display(s) cheap 1080&4K 60hz
Case Roswell Stryker
Power Supply eVGA supernova 750 G6
Mouse eats cheese
Keyboard warrior!
Benchmark Scores https://www.3dmark.com/spy/21765182 https://www.3dmark.com/pr/1114767

Tatty_One

Senior Moder@tor
Staff member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
24,943 (4.15/day)
Location
Hartlebury, Worcestershire, UK
System Name The Grey
Processor Intel Comet Lake Core i5 10600K
Motherboard MSI MAG Z490 TOMAHAWK
Cooling Artic Cooling Liquid Freezer II 280mm AIO + 4 Phantek 140mm case fans
Memory 16GB Patriot Viper Steel DDR4 4133Mhz @ 4000Mhz 16-16-16-36 2T 1.43v
Video Card(s) Gigabyte RTX 2060 SUPER Windforce OC 8GB
Storage WD Blue SN550 1TB M.2 NVME//SkHynix 120GB SSD//CrucialM4 64GB SSD
Display(s) AOC Q2781PQ 27 inch Ultra Slim 2560 x 1440 IPS
Case Phanteks Enthoo Pro M Windowed - Gunmetal
Audio Device(s) Realtek ALC1200-VD1 via SPDIF/Sony AVR through Tangent 4.1 speakers/Yamaha YST-SW40 sub
Power Supply Seasonic Core Gold 650w Semi modular
Mouse Coolermaster Storm Octane wired
Keyboard Element Gaming Carbon Mk2 Tournament Mech
Software Win 10 Home x64
At this point, I think it is prudent to shut up shop as it has been made pretty clear that the OP owns a 1GB graphics card ......... good day.
 
Status
Not open for further replies.
Top