• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Can't get my head round all this new nvidia stuff

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (2.07/day)
Likes
799
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg
#1
Ok I'm a bit confused about all the new hybrid sli :confused:can someone explain what it allows me to do and what I need to do it, also with hybrid sli will that mean I could have my 8800gt and a 8600 with the 86 doing physX and 88 doing the graphics.
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
1,801 (0.49/day)
Likes
307
Location
Toronto, CA
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield L724A629 @ 3.8Ghz 423x9 1.47v
Motherboard Abit IP-35 Pro Beta 16.B04 (vDroop)
Cooling 6x Scythe S-Flex SFF21F, EK Multi Option 2 Port, dB-1 Compact, Swiftech MCR80, Swiftech Apogee GT
Memory 2x1 OCZ Flex XLC PC-9200 @ 5-5-5-18 1220 2.3v
Video Card(s) Inno3D Geforce 8800GTS 320
Storage Western Digital Raptor X 150
Display(s) Samsung Syncmaster 226BW 22"
Case Cooler Master RC-690
Audio Device(s) Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer 7.1
Power Supply Thermaltake ToughPower 1000
#2
from wiki: Currently, the hybrid SLI for desktop platform only supports GeForce 8500 GT to be paired with nForce 700 series chipsets and GeForce 8400 GS graphics cards with GeForce Boost feature only. Also, another feature, the HybridPower, is not supported for the nForce 730a.[14]

if you have a 8500GT and the proper chipset you can enable Hybrid SLI so that the IGP can assist in 2D Applications like Web Browsing saving energy.

- Christine
 

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (2.07/day)
Likes
799
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg
#3
ahh ok thanks do you think they will expand on that.
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
1,801 (0.49/day)
Likes
307
Location
Toronto, CA
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield L724A629 @ 3.8Ghz 423x9 1.47v
Motherboard Abit IP-35 Pro Beta 16.B04 (vDroop)
Cooling 6x Scythe S-Flex SFF21F, EK Multi Option 2 Port, dB-1 Compact, Swiftech MCR80, Swiftech Apogee GT
Memory 2x1 OCZ Flex XLC PC-9200 @ 5-5-5-18 1220 2.3v
Video Card(s) Inno3D Geforce 8800GTS 320
Storage Western Digital Raptor X 150
Display(s) Samsung Syncmaster 226BW 22"
Case Cooler Master RC-690
Audio Device(s) Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer 7.1
Power Supply Thermaltake ToughPower 1000
#4
probably :)

- Christine
 

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (2.07/day)
Likes
799
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg
#5
I noticed nvidia have been going over their drivers and got fah working and nvidia physX working just wondering if I can use it on anything.
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
1,801 (0.49/day)
Likes
307
Location
Toronto, CA
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield L724A629 @ 3.8Ghz 423x9 1.47v
Motherboard Abit IP-35 Pro Beta 16.B04 (vDroop)
Cooling 6x Scythe S-Flex SFF21F, EK Multi Option 2 Port, dB-1 Compact, Swiftech MCR80, Swiftech Apogee GT
Memory 2x1 OCZ Flex XLC PC-9200 @ 5-5-5-18 1220 2.3v
Video Card(s) Inno3D Geforce 8800GTS 320
Storage Western Digital Raptor X 150
Display(s) Samsung Syncmaster 226BW 22"
Case Cooler Master RC-690
Audio Device(s) Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer 7.1
Power Supply Thermaltake ToughPower 1000
#6
Ageia PhysX and CUDA PhysX are only supported by the Geforce 280, 260 and 9800GTX right now they plan to expand support for the Geforce 8 Series, be patient.

- Christine
 

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (2.07/day)
Likes
799
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg
#7
I was playing about with it all last night and got it all working :) I can use the demo's etc and everything is recognised properly.