• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Cant Play COD Because I Keep Getting Dev Error 6068

Joined
Feb 27, 2020
Messages
254 (1.05/day)
hey guys so basically i play cod alot and i cant play becz i keep getting dev error 6068 i tried everything and im starting to think its my psu given the fact its really bad makes alot of noise and is only 550w i am upgrading to the rm850x i just wanna know if the psu could be causing it
 
Joined
Nov 30, 2007
Messages
174 (0.04/day)
Location
Croatia
System Name Cabal
Processor intel i9 9900k @ 5.0ghz 1.33v - cache @ 4.7ghz
Motherboard Asrock z370 fatal1ty gaming k6
Cooling Corsair H115i with 2x Corsair LL140mm rgb fans
Memory Corsair Dominator Platinum 32GB(4x8kit) ddr4 4000mhz@4100mhz
Video Card(s) Msi Gtx1080 Ti Gaming X Trio 11gb +100gpu/+700mem
Storage samsung evo 860 500gbx2, sandisk 3d ultra 500gbx2, kingston hyperX ssd 480gb, Seagate Barracuda3TB
Display(s) Asus ROG Swift pg278q G-Sync
Case Corsair 760t Graphite Series with 3x Corsair LL140mm fans
Audio Device(s) Sound Blaster X ae-5
Power Supply Corsair RM850i
Mouse Roccat Tyon
Keyboard Corsair RGB Strafe mechanical keyboard
Software win10pro 64bit
it would help if u posted ur system spec... do this for starters
it could be a bad overclock...
 

the54thvoid

Moderator
Staff member
Joined
Dec 14, 2009
Messages
8,352 (2.10/day)
Location
Glasgow - home of formal profanity
System Name Newer Ho'Ryzen
Processor Ryzen 3700X
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling TR Le Grand Macho
Memory 16Gb G.Skill 3200 RGB
Video Card(s) RTX 2080ti MSI Duke @2Ghz ish
Storage Samsumg 960 Pro m2. 512Gb
Display(s) LG 32" 165Hz 1440p GSYNC
Case Lian Li PC-V33WX
Audio Device(s) On Board
Power Supply Seasonic Prime TItanium 850
Software W10
Benchmark Scores Look, it's a Ryzen on air........ What's the point?
I googled and found this:


Doesn't sound like a PSU issue. If your GPU is overclocked, tune it to default. If the settings are high, try a medium level. It sounds, from the forum chat, that it's driver/setting related, i.e. too stressful for the GPU.
 
Joined
Feb 27, 2020
Messages
254 (1.05/day)
Hmm really bcz im getting like 170 fps you think i should just cap it bcz 5700xt should handle it no prob

Alsothe reason i mention psu is bcz it only realy crashes when the psu gets loud
 
Joined
Aug 12, 2019
Messages
423 (0.96/day)
System Name Custom
Processor i9 9900k
Motherboard Gigabyte Z390 arous master
Cooling corsair h150i
Memory 4x8 3200mhz corsair
Video Card(s) Asus Strix GTX 1070ti
Storage 500gb Samsung 970 Evo PLus
Display(s) MSi MAG341CQ
Case Lian Li Pc-011 Dynamic
Audio Device(s) Arctis Pro Wireless
Power Supply 850w Seasonic Focus Platinum
Mouse Logitech G403
Keyboard Logitech G110
Joined
Feb 27, 2020
Messages
254 (1.05/day)
Yea but i plan on buying rtx 3000 series and hooefuly tryna some what future proof it but thats besides the point does anyone have any idea on how to fx this game idk why this thing is full of problems

By problems i mean the game
 
Joined
Aug 12, 2019
Messages
423 (0.96/day)
System Name Custom
Processor i9 9900k
Motherboard Gigabyte Z390 arous master
Cooling corsair h150i
Memory 4x8 3200mhz corsair
Video Card(s) Asus Strix GTX 1070ti
Storage 500gb Samsung 970 Evo PLus
Display(s) MSi MAG341CQ
Case Lian Li Pc-011 Dynamic
Audio Device(s) Arctis Pro Wireless
Power Supply 850w Seasonic Focus Platinum
Mouse Logitech G403
Keyboard Logitech G110
Yea but i plan on buying rtx 3000 series and hooefuly tryna some what future proof it but thats besides the point does anyone have any idea on how to fx this game idk why this thing is full of problems

By problems i mean the game
Corsair RM850x is good, but if you want to buy a good psu i recommend seasonic brand.
I'm using using both Corsair RM750x and Seasonic Focus 850w Platinum, both are very good.

 
Joined
May 28, 2020
Messages
305 (2.02/day)
System Name Main PC
Processor AMD Ryzen 7 3700X
Motherboard ASUS X570 Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)
Cooling EKWB X570 VIII Hero Monoblock, Corsair HYDRO X 2080 Ti block & XD5 pump/res, Heatkiller IV SB block
Memory 2x 2x16GB 3200-14-14-14-34 G.Skill Trident RGB (OC: 3600-14-14-14-28)
Video Card(s) PNY GeForce RTX 2080 Ti OC
Storage Corsair Force LE SSD 500GB, Fusion IoDrive 2 1TB, Huawei HSSD 2TB
Display(s) 1x Dell U2913WM 2560x1080 75Hz, 1x BENQ XL2411Z 1920x1080 100Hz, 1x Acer XB1 xb271hu 2560x1440 144Hz
Case Phanteks P600S
Audio Device(s) Sennheiser HD599, Blue Yeti
Power Supply EVGA SuperNova G2 750W
Mouse Logitech G502 Lightspeed
Keyboard Corsair Strafe RGB MK2
Software Windows 10 Pro 2004
Benchmark Scores Cinebench R20: 5086 MC, 498 SC CPU-Z 17.01.64: 5788.9 MC 521.5 SC
If it was the PSU you'd probably see the GPU not being utilized 100%. I doubt it's the PSU in that sense.
Googling the error code it seems to relate to drivers or a corrupt video driver. It being a 5700XT, which is infamous for having driver issues.. It makes sense.
That being said, use MSI Afterburner and check the GPU usage. If it's 95%+, it's probably not the PSU. 550W should be enough to handle a 5700XT and 3600.
 
Joined
May 28, 2020
Messages
305 (2.02/day)
System Name Main PC
Processor AMD Ryzen 7 3700X
Motherboard ASUS X570 Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)
Cooling EKWB X570 VIII Hero Monoblock, Corsair HYDRO X 2080 Ti block & XD5 pump/res, Heatkiller IV SB block
Memory 2x 2x16GB 3200-14-14-14-34 G.Skill Trident RGB (OC: 3600-14-14-14-28)
Video Card(s) PNY GeForce RTX 2080 Ti OC
Storage Corsair Force LE SSD 500GB, Fusion IoDrive 2 1TB, Huawei HSSD 2TB
Display(s) 1x Dell U2913WM 2560x1080 75Hz, 1x BENQ XL2411Z 1920x1080 100Hz, 1x Acer XB1 xb271hu 2560x1440 144Hz
Case Phanteks P600S
Audio Device(s) Sennheiser HD599, Blue Yeti
Power Supply EVGA SuperNova G2 750W
Mouse Logitech G502 Lightspeed
Keyboard Corsair Strafe RGB MK2
Software Windows 10 Pro 2004
Benchmark Scores Cinebench R20: 5086 MC, 498 SC CPU-Z 17.01.64: 5788.9 MC 521.5 SC
Joined
Mar 14, 2009
Messages
4,626 (1.09/day)
Location
Ohio
System Name Rainbow puke/ Orange Poop
Processor AMD Ryzen 3600/ AMD Ryzen 2600x
Motherboard ASRock X570 Gaming 4s/ ASRock B450- pro 4 atx
Cooling Cooler master Master Air/ Corsair H110i
Memory 16GB G.Skill TridentZ 3200MHZ
Video Card(s) Zotac 2080 Super AMP
Storage Corsair 512gb PCI-E 4.0/ 960 EVO 500gb/256gb Inland Premium 2280 M2
Display(s) ACER 144hz 27"
Case Thermaltake Commander C33/ Radimax Gama (LoL)
Power Supply Seasonic
Mouse Red Dragon RGB 602 Griffin
Keyboard Razer Deatstalker
Software Windows 10Pro x64
I get this error and a Chronological error as well.
A fresh install helps..
sometimes...
not always.
 

ratsun81

New Member
Joined
Jun 27, 2020
Messages
3 (0.02/day)
Its not a PSU problem, I have a 2080TI and have the exact same issue with a plenty powerful PSU. (Evga 850W platinum)
Downclock your GPU and power targets and the issue will go away.

Also lodge a fault with Activision as its due to the games poor coding.
 
Joined
Feb 27, 2020
Messages
254 (1.05/day)
Hey giys so turns out i had radeon softwear setting to outo overclock i turned it off and everything was worming great i played for like r hours getting like 160 fps then i shut down my pc and took a hour break i come back go on cod as usual and for skme reason im getting 70 now idk what happend
 
Joined
Aug 13, 2016
Messages
106 (0.07/day)
Location
Italy
System Name Aria Nera
Processor i7-6800k @ 4.2ghz 1.35v p95 stable
Motherboard x99 pro carbon
Cooling Silver arrow sb-e + 4x AP-15 1850rpm
Memory 4x4GB team group hynix @ 3000 c 16-16-16 1.40v
Video Card(s) 5700XT NITRO+
Storage 2x HGST Ultrastar 7K6000 4TB + Samsung PM961 512GB
Display(s) BenQ XL2540@240Hz + Sony 50W805b
Case Silverstone FT05
Audio Device(s) Beyerdinamic DT990 600Ω & Dali Zensor 5 @ Cambridge Audio CXA60
Power Supply AX850 @ made in seasonic
Mouse Zowie FK1
Keyboard Leopold 900R PD
hey I had problem too with the 5700xt but I resolved with following things

press "windows"+R and type "msconfig"
in "services" (third tab) disable "AMD External events Utility" and "AMD Log Utlity". (https://i.gyazo.com/a5e0f7b64ab5141508fdc4d21f3b7846.png)
Reboot and hope!

also try this command in cmd for enabling windows power plan on ultimate

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

1593234751455.png


also make sure you have your windows game mode on

hope you resolve!! I play with around 220/270fps in MP , and around 180-200 in warzone , before those fix i was around 100fps stuttering all around the map.
 

ratsun81

New Member
Joined
Jun 27, 2020
Messages
3 (0.02/day)
hey I had problem too with the 5700xt but I resolved with following things

press "windows"+R and type "msconfig"
in "services" (third tab) disable "AMD External events Utility" and "AMD Log Utlity". (https://i.gyazo.com/a5e0f7b64ab5141508fdc4d21f3b7846.png)
Reboot and hope!

also try this command in cmd for enabling windows power plan on ultimate

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

View attachment 160366

also make sure you have your windows game mode on

hope you resolve!! I play with around 220/270fps in MP , and around 180-200 in warzone , before those fix i was around 100fps stuttering all around the map.
So you had dev error 6068?
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
9,829 (4.48/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Joined
Dec 31, 2009
Messages
18,710 (4.73/day)
Benchmark Scores Faster than yours... I'd bet on it. :)
Ok but overall you guys think thats what is causing the dev error the psu
Nope.

If it was the PSU you'd probably see the GPU not being utilized 100%
No. If your gpu isn't getting enough power, utilization does not go down...just no.

Hey giys so turns out i had radeon softwear setting to outo overclock i turned it off and everything was worming great i played for like r hours getting like 160 fps then i shut down my pc and took a hour break i come back go on cod as usual and for skme reason im getting 70 now idk what happend
hard to tell what fps you should be getting when you don't share resolution and settings. ;)

Please create system specs (in the appropriate place and include your monitor) so we know exactly what you are working with.
 
Last edited:

ratsun81

New Member
Joined
Jun 27, 2020
Messages
3 (0.02/day)
Nice
Redownload the game without pauses the only solution
Nup sorry thats not a fix. I tried it. ALL 190 Gigs and no its not going to fix the problem.

Again downclock the GPU is confirmed multiple times to stop this happening.

If you havent had this error and dont have a way to stop it please stop giving crap advise.
 

Bashdar09

New Member
Joined
May 15, 2020
Messages
25 (0.15/day)
Nice

Nup sorry thats not a fix. I tried it. ALL 190 Gigs and no its not going to fix the problem.

Again downclock the GPU is confirmed multiple times to stop this happening.

If you havent had this error and dont have a way to stop it please stop giving crap advise.
Thats what helped me ! also try to be sure that no monitoring program such as MSI after burner or amd metric is ON it ll crash it
 
Joined
Jun 25, 2020
Messages
14 (0.11/day)
System Name Custom
Processor Ryzen 2900X
Motherboard Gigabyte AMD B450 AORUS Elite
Memory 16GB DDR4 3200Mhz
Video Card(s) 2 X Sapphire RX 480
Storage 500GB NVME, 4TB, 1TB SSD
Display(s) 2X MSI Optix AG32CV
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000w gold
Mouse CORSAIR M65 Elite
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
hey guys so basically i play cod alot and i cant play becz i keep getting dev error 6068 i tried everything and im starting to think its my psu given the fact its really bad makes alot of noise and is only 550w i am upgrading to the rm850x i just wanna know if the psu could be causing it
COD (i assume warzone) is really buggy... i can't play it in fullscreen has to be windowed boarderless. When i first start it up i have to wait 5 mins for the cache too. Also when i first ever booted it on my PC that cache wouldn't install. your PSU be fine with any GPU out on market as long as its's only 1 GPU tho no SLI or CrossFire. re install the game and see whats happens again my advice.
 
Joined
Jan 8, 2017
Messages
5,867 (4.23/day)
System Name Good enough
Processor AMD Ryzen R7 1700X - 4.0 Ghz / 1.350V
Motherboard ASRock B450M Pro4
Cooling Deepcool Gammaxx L240 V2
Memory 16GB - Corsair Vengeance LPX - 3333 Mhz CL16
Video Card(s) OEM Dell GTX 1080 with Kraken G12 + Water 3.0 Performer C
Storage 1x Samsung 850 EVO 250GB , 1x Samsung 860 EVO 500GB
Display(s) 4K Samsung TV
Case Deepcool Matrexx 70
Power Supply GPS-750C
Again downclock the GPU is confirmed multiple times to stop this happening.
Then it sounds like a problem with the GPU if anything.
 
Top