1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

CoD 4 Won't start

Discussion in 'Games' started by TheMailMan78, Jan 14, 2009.

  1. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    22,346 (5.89/day)
    Thanks Received:
    9,093
    Location:
    'Merica. The Great SOUTH!
    Ok I finally got my new rig running. (see specs) and I cant seem to get CoD4 to start now. Every time I go to start her up I get an error after the screen goes black saying "iwmp3 has stopped working" Any ideas what could be causing this? It always ran fine on my old system. FYI CoD5 runs fine.
     
    10 Year Member at TPU
  2. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,006 (4.09/day)
    Thanks Received:
    3,002
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    From what I can see, due to my work computer not allowing me to much sites, is that it's a corrupted install.. They got it fixed by uninstalling, cleaning reg, and reinstalling...

    But, to me, the wording of the problem sounds sound related.. how's your onboard extra's on sound set up?
     
    10 Year Member at TPU
  3. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    2,027 (0.60/day)
    Thanks Received:
    112
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Go to your miles folder, delete that mp3 file in it and make sure sure hardware sound acceleration is on full.
     
  4. LittleLizard

    LittleLizard

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,779 (1.16/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    Latin America, Uruguay
    get another copy or reinstall or install in safe mode
     
  5. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,178 (2.18/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    Try a reinstall.
     
    10 Year Member at TPU
  6. MadClown

    MadClown

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,365 (0.40/day)
    Thanks Received:
    109
    Location:
    Alden, NY
    Yep reinstall, and if its anything like WAW set your audio quality to 48khz
     
  7. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    2,027 (0.60/day)
    Thanks Received:
    112
    Location:
    Dundalk, Maryland
    COD4 works just fine, on my computer. I am pretty sure its that file in the miles folder. If not, its his sound or something or maybe even the drivers.
     
  8. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,404 (1.76/day)
    Thanks Received:
    683
    I had the same problem the other day on my lappy. The fault was caused by video drivers. I installed xfastest 180.70 and the game constantly crashes...then I installed Dox 180.84.1 and had no issues. These are laptop drivers...as for desktop...try another version of drivers.
     
    10 Year Member at TPU
  9. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    22,346 (5.89/day)
    Thanks Received:
    9,093
    Location:
    'Merica. The Great SOUTH!
    Ok problem solved. All I had to do is disable the front headphone jacks in the Realtek CP. Runs great now!
     
    10 Year Member at TPU
  10. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,006 (4.09/day)
    Thanks Received:
    3,002
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    Glad to see that it's working now for ya man!!

    :toast:
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)