• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Computer wont load windows.

Joined
Nov 28, 2006
Messages
2,266 (0.56/day)
Likes
192
Location
Houston
System Name mult1kill
Processor Ryzen 7 1700X
Motherboard GA-AX370-GAMING 5
Cooling Cryorig H7
Memory G.Skill DDR4 16GB 3000mhz
Video Card(s) XFX R9 390 DD XXX OC
Storage Seagate 3TB+ Corsair 120GB SSD+120 ssd smansung
Display(s) Samsung SyncMaster 220WM/ Benq 144hz
Case NZXT S340
Audio Device(s) Q701 + Schiit Vali+ Modi 2
Power Supply Corsair 650w (one of the originals!)
Mouse WMO
Keyboard Ducky Shine 3
Software Windows 8.1
#1
My computer goes past the motherboard brand mine says "Lanparty" DFI etc. and when I press the delete button I get into bios perfectly and I tried using fail safe defaults. when it goes past the bios section there just an underscore blinking when it should be loading and checking things looks like __ but blinking just in case you guys need to know:

Intel Q6600
DFI LANPARTY DK X48-T2RS
Corsair RAM 2x 1 gb 2x 512mb
BFG 8800GTS OC
300 GB HD
Sony DVD-RW
Using Windows 7


nothing is overclocked except the graphics card but its factory overclocked
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.56/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
#2
Any time that happened with mine it was a HDD fault.

Have you it set to boot from the correct drive or even another drive to try.
 
Joined
Nov 28, 2006
Messages
2,266 (0.56/day)
Likes
192
Location
Houston
System Name mult1kill
Processor Ryzen 7 1700X
Motherboard GA-AX370-GAMING 5
Cooling Cryorig H7
Memory G.Skill DDR4 16GB 3000mhz
Video Card(s) XFX R9 390 DD XXX OC
Storage Seagate 3TB+ Corsair 120GB SSD+120 ssd smansung
Display(s) Samsung SyncMaster 220WM/ Benq 144hz
Case NZXT S340
Audio Device(s) Q701 + Schiit Vali+ Modi 2
Power Supply Corsair 650w (one of the originals!)
Mouse WMO
Keyboard Ducky Shine 3
Software Windows 8.1
#3
yeah I set it to boot from hardrive
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.73/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#4
Have you it set to boot from the correct drive or even another drive to try.
I would say try and boot from cd and see if it boots into windows using the cd.
Edit: maybe it has to do with windows 7?
 
Joined
Nov 28, 2006
Messages
2,266 (0.56/day)
Likes
192
Location
Houston
System Name mult1kill
Processor Ryzen 7 1700X
Motherboard GA-AX370-GAMING 5
Cooling Cryorig H7
Memory G.Skill DDR4 16GB 3000mhz
Video Card(s) XFX R9 390 DD XXX OC
Storage Seagate 3TB+ Corsair 120GB SSD+120 ssd smansung
Display(s) Samsung SyncMaster 220WM/ Benq 144hz
Case NZXT S340
Audio Device(s) Q701 + Schiit Vali+ Modi 2
Power Supply Corsair 650w (one of the originals!)
Mouse WMO
Keyboard Ducky Shine 3
Software Windows 8.1
#5
well I tried booting the cd drive first and with my luck I still get nothing but the blinking underscore


I suspect 2 things: harddrive or the ram either way.... this computer has been giving me problems since day 1 and I want to get a new computer now
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.56/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
#6
yeah I set it to boot from hardrive
Yeah, sorry just covering all the bases..well time to start swapping out parts and see if it helps , if you can.

Start by trying with one stick of RAM etc

EDIT: Maybe try setting correct values in Bios for voltage,RAM timings etc instead of using the Auto option.
 
Joined
Nov 28, 2006
Messages
2,266 (0.56/day)
Likes
192
Location
Houston
System Name mult1kill
Processor Ryzen 7 1700X
Motherboard GA-AX370-GAMING 5
Cooling Cryorig H7
Memory G.Skill DDR4 16GB 3000mhz
Video Card(s) XFX R9 390 DD XXX OC
Storage Seagate 3TB+ Corsair 120GB SSD+120 ssd smansung
Display(s) Samsung SyncMaster 220WM/ Benq 144hz
Case NZXT S340
Audio Device(s) Q701 + Schiit Vali+ Modi 2
Power Supply Corsair 650w (one of the originals!)
Mouse WMO
Keyboard Ducky Shine 3
Software Windows 8.1
#7
WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF I turn off my pc and turned the power supply off and even unplugged it and guess what......everything loads up when I turn everything back on.......I love bullshit

I have a headache, I really wish I could of recorded what was happening with the computer
 
Last edited:
Joined
Mar 27, 2007
Messages
2,746 (0.70/day)
Likes
371
Location
just outside of new orleans
Processor Intel Core i7-4790 Haswell Quad-Core 3.6GHz LGA 1150 84W
Motherboard GIGABYTE GA-H87-D3H LGA 1150 Intel H87 HDMI
Cooling CPU - Cooler Master Hyper T4 / Case - cooler master 120mm rear case fan (Air cooling)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
Video Card(s) ASUS GTX660-DC2O-2GD5 2GB 192-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready SLI support
Storage Samsung 500 GB 840 EVO SSD Drive
Display(s) ASUS 23" LED Monitor
Case COOLER MASTER Centurion 5 (silver & black)
Audio Device(s) (onboard audio) Realtek ALC892
Power Supply CORSAIR SU-750TX 750W ATX12V / EPS12V
Software Windows 7 Home Premium 64bit Edition
#8
yeah I set it to boot from hardrive
set it to boot from cd then set hdd as second boot device, then you can pop in the windows cd and do a repair of windows because as said earlier its probably the hdd failed. failed hdd lose some bad sectors and so its missing parts of the operating system now. (thats usually what causes it)

if you dropped the computer or the hdd then you may be ok and the impact caused the bad sectors but if not then your hdd will fail again so if you get it going dont turn it off again untill all data has been transfered to another device.
 
Joined
Mar 27, 2007
Messages
2,746 (0.70/day)
Likes
371
Location
just outside of new orleans
Processor Intel Core i7-4790 Haswell Quad-Core 3.6GHz LGA 1150 84W
Motherboard GIGABYTE GA-H87-D3H LGA 1150 Intel H87 HDMI
Cooling CPU - Cooler Master Hyper T4 / Case - cooler master 120mm rear case fan (Air cooling)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
Video Card(s) ASUS GTX660-DC2O-2GD5 2GB 192-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready SLI support
Storage Samsung 500 GB 840 EVO SSD Drive
Display(s) ASUS 23" LED Monitor
Case COOLER MASTER Centurion 5 (silver & black)
Audio Device(s) (onboard audio) Realtek ALC892
Power Supply CORSAIR SU-750TX 750W ATX12V / EPS12V
Software Windows 7 Home Premium 64bit Edition
#9
WTF......everything loads up when I turn everything back on.......I love bullshit

I have a headache, I really wish I could of recorded what was happening with the computer
in that case it may have just been a loose sata cable or no power to the hdd issue, i would still backup all data just in case because i have a feeling the gremlins will return
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,047 (2.68/day)
Likes
5,146
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#10
Or a bad SATA cable, I've had that happen before, it was really just an end that had gotten to the point it would no longer maintain a full and proper seat at the HDD, replaced the cable, and was good to go. The cable came with my old Asus board...I had a spare from my G/F's P35-DS3L that I'm still using. :D
 
Joined
Nov 28, 2006
Messages
2,266 (0.56/day)
Likes
192
Location
Houston
System Name mult1kill
Processor Ryzen 7 1700X
Motherboard GA-AX370-GAMING 5
Cooling Cryorig H7
Memory G.Skill DDR4 16GB 3000mhz
Video Card(s) XFX R9 390 DD XXX OC
Storage Seagate 3TB+ Corsair 120GB SSD+120 ssd smansung
Display(s) Samsung SyncMaster 220WM/ Benq 144hz
Case NZXT S340
Audio Device(s) Q701 + Schiit Vali+ Modi 2
Power Supply Corsair 650w (one of the originals!)
Mouse WMO
Keyboard Ducky Shine 3
Software Windows 8.1
#11
Or a bad SATA cable, I've had that happen before, it was really just an end that had gotten to the point it would no longer maintain a full and proper seat at the HDD, replaced the cable, and was good to go. The cable came with my old Asus board...I had a spare from my G/F's P35-DS3L that I'm still using. :D
I'll replace all the cables today then as of right now its running and working fine but Ill replace them in a bit