• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

CPU-Z only seeing one core?

Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.66/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#1
I'm just wondering what would cause CPU-Z to only see 1 core. Multicore is enabled in the BIOS. My Computer says I'm running 2 cores at 2.49GHz whereas CPU-Z says I have 1 core
at 1.197GHz...I installed all the drivers and stuff for Windows 7, and I didn't have this issue in
the other beta of Windows 7...
 
Last edited:
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,852 (9.25/day)
Likes
18,855
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) GTX 1080
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake Core X5
Audio Device(s) SoundBlaster Zx
Power Supply Corsair H1000i
Mouse Finalmouse Pro
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
#2
Perhaps it's the old version of CPU-Z that you're running with a newer processor. Try 1.49
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.66/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#3
Nope, Still get the same reading... :(
 
Joined
Feb 26, 2008
Messages
4,875 (1.21/day)
Likes
683
Location
Joplin, Mo
System Name Ultrabeast GX2
Processor Intel Core 2 Duo E8500 @ 4.0GHZ 24/7
Motherboard Gigabit P35-DS3L
Cooling Rosewill RX24, Dual Slot Vid, Fan control
Memory 2x1gb 1066mhz@850MHZ DDR2
Video Card(s) 9800GX2 @ 690/1040
Storage 750/250/250/200 all WD 7200
Display(s) 24" DCLCD 2ms 1200p
Case Apevia
Audio Device(s) 7.1 Digital on-board, 5.1 digital hooked up
Power Supply 700W RAIDMAXXX SLI
Software winXP Pro
Benchmark Scores 17749 3DM06
#4
sounds about right. didnt realize the t9xxx series was out yet.
 
Joined
Feb 26, 2008
Messages
4,875 (1.21/day)
Likes
683
Location
Joplin, Mo
System Name Ultrabeast GX2
Processor Intel Core 2 Duo E8500 @ 4.0GHZ 24/7
Motherboard Gigabit P35-DS3L
Cooling Rosewill RX24, Dual Slot Vid, Fan control
Memory 2x1gb 1066mhz@850MHZ DDR2
Video Card(s) 9800GX2 @ 690/1040
Storage 750/250/250/200 all WD 7200
Display(s) 24" DCLCD 2ms 1200p
Case Apevia
Audio Device(s) 7.1 Digital on-board, 5.1 digital hooked up
Power Supply 700W RAIDMAXXX SLI
Software winXP Pro
Benchmark Scores 17749 3DM06
#6
RMA la computadora!
it is most definately a power saving feature. Go ahead and run superpi and check on it while running it
also, post a 1m score with that cpu.
 
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,852 (9.25/day)
Likes
18,855
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) GTX 1080
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake Core X5
Audio Device(s) SoundBlaster Zx
Power Supply Corsair H1000i
Mouse Finalmouse Pro
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
#7
Hmmm.. try turning off all of the power saving features in your BIOS to see if that does anything. Strange problemo....
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.66/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#8
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,852 (9.25/day)
Likes
18,855
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) GTX 1080
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake Core X5
Audio Device(s) SoundBlaster Zx
Power Supply Corsair H1000i
Mouse Finalmouse Pro
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
#9
RMA la computadora!
it is most definately a power saving feature. Go ahead and run superpi and check on it while running it
also, post a 1m score with that cpu.
Lol, funny we posted the same thing at the same time and even used a bit of the ol' Spanish language! :laugh:
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.66/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#10
Hmmm.. try turning off all of the power saving features in your BIOS to see if that does anything. Strange problemo....
All the power saving features I could find I turned off...I'm absolutely puzzled here...
 
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,852 (9.25/day)
Likes
18,855
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) GTX 1080
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake Core X5
Audio Device(s) SoundBlaster Zx
Power Supply Corsair H1000i
Mouse Finalmouse Pro
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
#11
According to the multi and CPU speed, speedstep is deffinitely on.
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.66/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#12
I posted my SuperPi with XP in the thread but can't find the post...
I'm going to go fish through my BIOS again. I'll be back with a report.
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.66/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#13
actually, speedstep was disabled, which meant it would make it the lowest setting possible.
Thanx mate, musta skipped over it when i was looking at it haha
it now goes up to 2.5-2.6 so its all good.
 
Top