1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

crashes in certain games

Discussion in 'AMD / ATI' started by snakeeater, May 15, 2009.

  1. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    English isn't my first language,so sorry if trere is spelling mistakes .

    i have crashes in certain games ,the monitor stop displaying and force me to make restart.
    the crash occur in Dead Space . i tried to disable nod32 protection but it didn't helped.

    i had crashes on Wanted Weapons of Fate too ,but disabling nod32 protection solve the problem.


    event viewer give me the following errors :

    1

    0000000001: 2009-05-15 17:06:48:478 Failed to merge manifest file: C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\MOM-InstallProxy\mom-installproxy.xml with exception: Could not find file 'C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\MOM-InstallProxy\mom-installproxy.xml'.
    Error Called by: ATI.ACE.CLI.Foundation.MergeManifest::ReadManifest processID:02672 threadID:( ) domainName:(CCC.exe ) assemblyName:(CLI.Foundation.XManifest, Version=2.0.3363.26525, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    2

    0000000002: 2009-05-15 17:06:55:128 Validation: Caste

    * is null

    Error Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::Run processID:02672 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=2.0.3363.36787, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3

    0000000003: 2009-05-15 17:06:55:440 Exception <atixcode.dll>: Retrieving the COM class factory for component with CLSID {981145A7-E08E-48F3-A1C4-52C28BCAAAF9} failed due to the following error: 80040154.
    Exception Called by: ATI.ACE.CLI.Aspect.TransCode.Graphics.Shared.TC_C omponent::CheckTrancodeComObject processID:02672 threadID:(CCCThreadNew:Wizard) domainName:(CCC.exe ) assemblyName:(CLI.Aspect.TransCode.Graphics.Shared, Version=2.0.3363.26501, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
    ************************************************************************************************************************

    4

    0000000004: 2009-05-15 17:06:55:471 Exception <AutoResetEvent exception on ICCC.Start>: Object reference not set to an instance of an object.
    Exception Called by: ATI.ACE.CCC.Implementation.CCC_Main::Start processID:02672 threadID:( ) domainName:(CCC.exe ) assemblyName:(CCC.Implementation, Version=2.0.3363.36872, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
    ************************************************************************************************************************

    5

    0000000005: 2009-05-15 17:06:55:549 Exception: No value exists with that name.
    Exception Called by: ATI.ACE.LOG.Foundation.Implementation.Setting::DeleteRegistry processID:02672 threadID:(CCCThreadNew:Systemtray) domainName:(CCC.exe ) assemblyName:(LOG.Foundation.Implementation, Version=2.0.3363.36870, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
    ************************************************************************************************************************

    6
    0000000006: 2009-05-15 17:06:55:674 Exception <AutoResetEvent exception on ICCC.Start>: Object reference not set to an instance of an object.
    Exception Called by: ATI.ACE.CCC.Implementation.CCC_Main::Start processID:02672 threadID:( ) domainName:(CCC.exe ) assemblyName:(CCC.Implementation, Version=2.0.3363.36872, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
    ************************************************************************************************************************

    my system:
    WINDOWS 7 32BIT (the crashes occurs in xp as well)
    Connect3d HD4850
    E7200
    2GB
    Gigabyte GA-EP43-DS3L


    what seem to be the problem?
     
  2. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,817 (3.59/day)
    Thanks Received:
    5,629
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Since all of the errors are ATI related, I would completely uninstall and reinstall the video drivers.
    Use the link in my sig for getting instructions.
     
    10 Year Member at TPU
  3. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i followed the instructions and installed CCC 9.5 but it didnt work.
    any ideals?

    can one of the moderators move this thread to Graphics Cards forum ?
     
    Last edited: May 15, 2009
  4. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    help?
    please.
     
  5. grunt_408

    grunt_408

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    2,147 (0.59/day)
    Thanks Received:
    880
    Location:
    Australia
    Are they just random crashes? Or do they most commonly occur 5 minutes into playing a certain game?
     
    10 Year Member at TPU
  6. BulgarianBoy92

    BulgarianBoy92 New Member

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    69 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Kardzhali
    whats your power supply?
    do you overclock?
     
  7. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,817 (3.59/day)
    Thanks Received:
    5,629
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Snakeeater, if you go into the UserCP and fill in all your system specs (including any overclocking), people will be able to help you a lot better.
     
    10 Year Member at TPU
  8. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Done.
    don't have overclock.
    the crashes are dependent on the game i think.
    Wanted Weapons of Fate - after 5-7 min.
    Dead Space - after 3-10 min.
    S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky - 5 min.
    S.T.A.L.K.E.R. SOC - about 7-8 hours.

    thanks for reply.
     
  9. Geofrancis

    Geofrancis

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    1,042 (0.34/day)
    Thanks Received:
    153
    Location:
    SCOTLAND!
    it sounds like the graphics card is overheating it could be clogged with dust. clean the heatsink out then try running it again.
     
  10. erocker

    erocker Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    42,233 (10.44/day)
    Thanks Received:
    18,194
    snakeeater says thanks.
    10 Year Member at TPU
  11. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Tried that alredy .

    the temp was at 56.0 when it crash according to GPU-Z Sensor Log.
    i'll try to clean the dust from the heatsink .
     
  12. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,229 (1.54/day)
    Thanks Received:
    668
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    no , try 9.4 it is WHQL is it should have no problems
     
    snakeeater says thanks.
  13. BulgarianBoy92

    BulgarianBoy92 New Member

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    69 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Kardzhali
    reinstall your drivers, clean your case and if that doesnt work look at your power supply

    400W is just enough to powerup ur system... but save some money and get a quality brand power supply - smthn like corsair or fotron.

    keep in mind that the stickers on the cheap PSUs dont always say right - a friend got a 450W psu and he had similar problems like you - we took it to a friend and tested it - the psu took up only 120 W at load - just enough to power up your CPU


    when your pc is idle it doesnt suck too much wattage but when you start playing games thats where it sucks at max

    my tip is if anything else doesnt work - change ur PSU

    Good Luck ;)
     
  14. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,817 (3.59/day)
    Thanks Received:
    5,629
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    It really looks like something is missing between the graphics drivers and the OS. Especially seeing the "object reference not set to an instance of the object" errors. I usually see those for two reasons. I forget to create the appropriate object, or it's a timing issue where the code is trying to access an object before it has a chance to be created.

    What .NET framework(s) do you have installed?
    What version of the C++ 2005 Redistrabutable do you have installed?
     
    Last edited: May 19, 2009
    10 Year Member at TPU
  15. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i tried the guide again with 9.4 but unfortunately it keep crashing.
    cleaning the card didn't work also.

    i have win7 so it include .NET framework,right?
    i have the version of C++ 2005 Redistrabutable which come with ati driver.

    about the PSU .
    how come i played games like : Mirrors Edge ,GTA IV ,DMC4,Gears Of War ,Mass Effect,TheWitcher without crashes ?
    however it could be it,i have 350W PSU. he worth trying ?
     
  16. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,817 (3.59/day)
    Thanks Received:
    5,629
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    If you go into the Programs section of the control panel it will show you what frameworks you have installed, and also which C++ Redist. I had to install the C++ Redist hotfix to get 9.4 working correctly (however, I was not having the same problem as you).
     
    snakeeater says thanks.
    10 Year Member at TPU
  17. Kenshai

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    1,645 (0.48/day)
    Thanks Received:
    218
    Location:
    Raleigh, North Carolina
    Seasonic is a great brand of PSU's There is no way his system pulls enough or that to be the problem, my entire system under 100% full load doesn't even break 360W.
     
    snakeeater says thanks.
  18. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable product version: 8.0.56336.
    in Programs and features i dont see any version of framework .

    where can i find the hotfix ?
    and what version of .NET framework should i instal?
     
    Last edited: May 19, 2009
  19. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
  20. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    ?
     
  21. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i get now Minidump after 3 crashes,although it was'nt bluescreen.
    when the os startup it give a message:

    Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.1.7100.2.0.0.256.1
    Locale ID: 1037

    Additional information about the problem:
    BCCode: 100000ea
    BCP1: 863B3510
    BCP2: 00000000
    BCP3: 00000000
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_1_7100
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

    i update the dmp files;
    http://rapidshare.com/files/235610614/Minidump.rar.html
    someone please can Analyse them for me ?
     
  22. snakeeater New Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i checked now in turn "windows features on or off" and there is framework 3.5.1.
    i turned it off so i could install framework but he dont let me ,he tells me go to windows features on or off .
    i also turn off all filter in Dead Space and its didnt crash ,as i turn some of them (i think aa and post processing) it crash . is that indicating the video card is fault?
    may be some of the filters don't supported by my card ?
    please someone help me , i really want to play this game .
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)