• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Crysis 2 will support Dx11 (as well as 9, 10)

Joined
Apr 8, 2008
Messages
1,034 (0.29/day)
Likes
167
Location
Scotland
Processor Phenom II X4 B50 @ 3.4Ghz
Motherboard Gigabyte GA MA790XT-UD4P
Cooling Vendetta 2, several case fans
Memory 8GB Geil Ripjaws 1666Mhz
Video Card(s) Powercolor 5850 1GB
Storage 1TB Samsung F1
Display(s) LG 23" W2361V TFT Widescreen
Case Antec 300
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply Antec HCG 750W
Software Windows 7 Pro 64bit
#1
Some new cryengine 3 info that was presented at SIGGRAPH has been released. I was looking through the slides and I noticed that it said cryengine 3 will support dx 11, look below.



They also released some videos of some of the new technology that will come with the cryengine 3. You can see everything here.

From the Presentation said:
Cross-platform engine which supports multiple graphics API like: Xbox 360, PlayStation 3, DirectX 9, DirectX 10.
DirectX 11 API is coming soon…
The engine is completely multithreaded.
We have seamless world streaming technology for huge levels.
You can see some completely different environment created with CryEngine recently: left top – Jungles, right top – Frozen area, right bottom – San Francisco GDC demo, left bottom – recently created forest area.
We’re working on Crysis 2 for PC and consoles right now...
 
Joined
May 19, 2007
Messages
7,662 (1.99/day)
Likes
536
Location
c:\programs\kitteh.exe
Processor C2Q6600 @ 1.6 GHz
Motherboard Anus PQ5
Cooling ACFPro
Memory GEiL2 x 1 GB PC2 6400
Video Card(s) MSi 4830 (RIP)
Storage Seagate Barracuda 7200.10 320 GB Perpendicular Recording
Display(s) Dell 17'
Case El Cheepo
Audio Device(s) 7.1 Onboard
Power Supply Corsair TX750
Software MCE2K5
#2
they can keep it
 
Joined
Dec 5, 2007
Messages
5,048 (1.38/day)
Likes
1,782
System Name Addison Clark
Processor I7 7700k @ 5GHZ 1.35v
Motherboard Asus Z270 ITX
Cooling Corsair H100
Memory Corsair 16GB DDR4-3600
Video Card(s) Zotac 1080 TI F.E.
Storage Plextor M8Pe 1TB M.2
Display(s) Asus 28" 4K
Case Corsair 380T
Audio Device(s) Creative Omni USB
Power Supply EVGA G3 Supernova 1KW
Mouse G.Skill 780
Keyboard MS Sidewinder x4
Software Win 10 Pro
#3
It's called "Cry" engine for a reason. The 3 after it means it will take the computing power of "3" NASA systems to play it @ 30fps :laugh:
 

AltecV1

New Member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,286 (0.39/day)
Likes
169
Location
Republic of Estonia
Processor C2D E8400@3.6 ghz
Motherboard ASUS P5KPL-AM
Cooling Freezer 7 pro
Memory Kingston 4GB 800Mhz cl6
Video Card(s) Sapphire HD4850 700/1000 + Accelero S1 Rev. 2
Storage WD 250 GB AAKS
Display(s) 22" Samsung SyncMaster 226BW
Audio Device(s) int.
Power Supply Forton Blue Storm II 500W
Software Windows 7 64bit Ultimate
#4
It's called "Cry" engine for a reason. The 3 after it means it will take the computing power of "3" NASA systems to play it @ 30fps :laugh:
:laugh:
 
Joined
Apr 8, 2008
Messages
1,034 (0.29/day)
Likes
167
Location
Scotland
Processor Phenom II X4 B50 @ 3.4Ghz
Motherboard Gigabyte GA MA790XT-UD4P
Cooling Vendetta 2, several case fans
Memory 8GB Geil Ripjaws 1666Mhz
Video Card(s) Powercolor 5850 1GB
Storage 1TB Samsung F1
Display(s) LG 23" W2361V TFT Widescreen
Case Antec 300
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply Antec HCG 750W
Software Windows 7 Pro 64bit
#5
"We have seamless world streaming technology for huge levels."

I think that should help with the consoles very restricting RAM budget and will stop the levels becoming boring and linear.
 

AltecV1

New Member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,286 (0.39/day)
Likes
169
Location
Republic of Estonia
Processor C2D E8400@3.6 ghz
Motherboard ASUS P5KPL-AM
Cooling Freezer 7 pro
Memory Kingston 4GB 800Mhz cl6
Video Card(s) Sapphire HD4850 700/1000 + Accelero S1 Rev. 2
Storage WD 250 GB AAKS
Display(s) 22" Samsung SyncMaster 226BW
Audio Device(s) int.
Power Supply Forton Blue Storm II 500W
Software Windows 7 64bit Ultimate
#6
so i understand this right consoles will have dx9 and pc s dx9/10/11:confused: and i hope they take time and optimise this game! or they will go with the strategy like in crysis,sacrifise performance to make it absolutly gorgeous:ohwell: well we just have to wait and see:)
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#7
Lolz and still DX9 compatible... Not as if Crysis was any good imo but i do hope they add a better story to there next game i might be a little tempted then. Is about time they made a FULL game not 1/2 ones( if that ).

I hope there is a boost from using DX11 time will tell i guess.
 
Joined
Sep 25, 2007
Messages
5,822 (1.56/day)
Likes
618
Processor Core I7 3770K@4.3Ghz
Motherboard AsRock Z77 Extreme
Cooling Cooler Master Seidon 120M
Memory 12Gb G.Skill Sniper
Video Card(s) MSI GTX 1070
Storage Sandisk SSD + 1TB Seagate Barracuda 7200
Display(s) IPS Asus 26inch
Case Antec 300
Audio Device(s) Xonar DG
Power Supply EVGA Supernova 650 G2
Software Windows 10/Windows 7
#8
the top 2 look like crysis 1 to me
 
Joined
Jun 16, 2008
Messages
3,166 (0.91/day)
Likes
467
Location
North Chili, NY
System Name Woot!:D
Processor Intel Core i5 4690k
Motherboard AsRock z97 Extreme3
Cooling Stock
Memory 16GB 1333 DDR3
Video Card(s) EVGA GTX 780
Storage 240GB Intel SSD 2TB Seagate Barracuda
Display(s) Cintiq 21UX 1600x1200, LG 23" 1920x1080
Case Thermaltake v6
Power Supply EVGA 850 B2
Software Windows 7 Home Premium 64 bit
#9

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#10
Lolz and still DX9 compatible
Thats good. Looks great in DX9 and would suck if it didn't support it.
 
Joined
Jan 11, 2005
Messages
1,086 (0.23/day)
Likes
357
Location
66 feet from the ground
System Name 2nd AMD puppy
Processor Phenom II x4 BE 970-3.6 Ghz
Motherboard Gigabyte GA-970A-UD3
Cooling Cooler Master Hyper TX2
Memory 16 Gb DDR3:8GB Kingston HyperX Beast + 8Gb G.Skill Sniper(by courtesy of tabascosauz &TPU)
Video Card(s) MSI HD6850 Cyclone;860/1100 Mhz
Storage SSD-840 pro 128 Gb;Seagate 500Gb;WD-1Tb
Display(s) Samsung 2032BW
Case NZXT 820 PHANTOM
Audio Device(s) Audigy SE with Logitech Z-5500
Power Supply Cooleer Master RP M520
Mouse Razer copperhead / Gamdias zeus (by courtesy of sneekypeet & TPU)
Keyboard MS Sidewinder x4
Software win7 64bit sp1
Benchmark Scores irrelevant for me
#11
it will be suicide for a game developer not to support dx9
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#12
Thats good. Looks great in DX9 and would suck if it didn't support it.
it will be suicide for a game developer not to support dx9
Yes which means that were not actually moving forward STILL. DX10 made DX9 compatible would of been nice at least. But it seems that it's just Another DX9 game made compatible with DX and later DX11.
 

btarunr

Editor & Senior Moderator
Staff member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
34,322 (9.23/day)
Likes
17,423
Location
Hyderabad, India
System Name Long shelf-life potato
Processor Intel Core i7-4770K
Motherboard ASUS Z97-A
Cooling Xigmatek Aegir CPU Cooler
Memory 16GB Kingston HyperX Beast DDR3-1866
Video Card(s) 2x GeForce GTX 970 SLI
Storage ADATA SU800 512GB
Display(s) Samsung U28D590D 28-inch 4K
Case Cooler Master CM690 Window
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
Power Supply Corsair HX850W
Mouse Razer Abyssus 2014
Keyboard Microsoft Sidewinder X4
Software Windows 10 Pro Creators Update
#13

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#14
Yes which means that were not actually moving forward STILL. DX10 made DX9 compatible would of been nice at least. But it seems that it's just Another DX9 game made compatible with DX and later DX11.
Don't matter to me, thats money saved. Don't need to go out and buy a new OS just to play a game that requires DX10/11.
 
Joined
Apr 21, 2005
Messages
6,885 (1.49/day)
Likes
1,501
System Name MY PC
Processor E8400 @ 3.80Ghz > Q9650 3.60Ghz
Motherboard Maximus Formula
Cooling D5, 7/16" ID Tubing, Maze4 with Fuzion CPU WB
Memory XMS 8500C5D @ 1066MHz
Video Card(s) HD 2900 XT 858/900 to 4870 to 5870 (Keep Vreg area clean)
Storage 2
Display(s) 24"
Case P180
Audio Device(s) X-fi Plantinum
Power Supply Silencer 750
Software XP Pro SP3 to Windows 7
Benchmark Scores This varies from one driver to another.
#15
Thats good. Looks great in DX9 and would suck if it didn't support it.
it will be suicide for a game developer not to support dx9
I was never a believer as well. However, after given the opportunity to try it for myself I found that playing Crysis Warhead in XP SP3 in DX9 mode provided the same gaming experience as Crysis Warhead Win7 using DX10. Albeit I had to fix a stuttering problem in Win7 that wasn't experienced in XP SP3 and, had noticed no difference in IQ between DX9 and DX10. The frame rates were similar between the 2 OSs using the same hardware.

Now I am not going to sensationalize my experience by saying XP SP3 sucks because it doesn't. Nor do I find the need to glorify Win7 because it's by no means perfect. What I will say is this:
-if you know you will eventually own a DX11 card
-see a few game(s) that you would like to play DX11 (Dirt 2, Crysis 2, etc)
-and/or any other personal reason not mentioned

try Win7. You can always go back to XP SP3 if you are not happy.
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#16
Win 7 is going to be very expensive, when it goes down in price i shall get it.

But, is Win 7 a RAM hog like Vista?
 
Joined
Apr 21, 2005
Messages
6,885 (1.49/day)
Likes
1,501
System Name MY PC
Processor E8400 @ 3.80Ghz > Q9650 3.60Ghz
Motherboard Maximus Formula
Cooling D5, 7/16" ID Tubing, Maze4 with Fuzion CPU WB
Memory XMS 8500C5D @ 1066MHz
Video Card(s) HD 2900 XT 858/900 to 4870 to 5870 (Keep Vreg area clean)
Storage 2
Display(s) 24"
Case P180
Audio Device(s) X-fi Plantinum
Power Supply Silencer 750
Software XP Pro SP3 to Windows 7
Benchmark Scores This varies from one driver to another.
#17
Win 7 is going to be very expensive, when it goes down in price i shall get it.

But, is Win 7 a RAM hog like Vista?
Compared to XP it does use more ram. However, since Win7 I've haven't had a need to "end processes" yet. The only process I know that I want to end is the Indexing. Other then that Win7 does typically read about 1.25Gigs when XP SP3 read only 500k-650K after about 1 1/2 week of using it (using the same number of programs from XP SP3). Removing some processes can lower the amount of memory used. However, I've honestly not noticed any ill effects in games and other applications.

Take a look at the Win7 club. It will provide you with a lot if useful information that should help acclimate you into Win7 when you believe the price for it is something you find reasonable. I will certainly update that thread if I find out any news on discounts. You should still be able to download Win 7 from MS for a trail bases. But that's not the final version though. So keep that in mind.
 
Last edited:

AltecV1

New Member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
1,286 (0.39/day)
Likes
169
Location
Republic of Estonia
Processor C2D E8400@3.6 ghz
Motherboard ASUS P5KPL-AM
Cooling Freezer 7 pro
Memory Kingston 4GB 800Mhz cl6
Video Card(s) Sapphire HD4850 700/1000 + Accelero S1 Rev. 2
Storage WD 250 GB AAKS
Display(s) 22" Samsung SyncMaster 226BW
Audio Device(s) int.
Power Supply Forton Blue Storm II 500W
Software Windows 7 64bit Ultimate
#18
Win 7 is going to be very expensive, when it goes down in price i shall get it.

But, is Win 7 a RAM hog like Vista?
when i used the RC version it only used 700-800 megs of ram but it felt FAST like xp(IT IS NOT LIKE VISTA,IT IS A HYBRYD OF XP AND VISTA)
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
10,941 (2.68/day)
Likes
5,048
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#19
Thats good. Looks great in DX9 and would suck if it didn't support it.
+1

They'd lose a HUGE marketshare to those that might be interested in the game that didn't necessarily have HD res monitors and e-peen vid cards, SLI or CF. I remember running the original on my x1950xtx @ 1440x900, it didn't run great, but medium was ok. The 9600GT pepped it up a lot...but I lost interest in it shortly after that.

I hope that add more polish to the gameplay (though I haven't played Warhead), something to keep you wanting to come back for more beyond the eyecandy and ability for your machine to play it on hi or uber or medium. I think they'll do a better job this time around, I still think Far Cry was an amazing game for it's day, and back then it was stressful on rigs but it was very much worth coming back to...imo they just haven't been able to capture that again, at least like they did. But that could all change...we'll just have to wait and see.

:toast:
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#20
Win 7 is going to be very expensive, when it goes down in price i shall get it.

But, is Win 7 a RAM hog like Vista?
Compared to XP it does use more ram. However, since Win7 I've haven't had a need to "end processes" yet. The only process I know that I want to end is the Indexing. Other then that Win7 does typically read about 1.25Gigs when XP SP3 read only 500k-650K after about 1 1/2 week of using it (using the same number of programs from XP SP3). Removing some processes can lower the amount of memory used. However, I've honestly not noticed any ill effects in games and other applications.

Take a look at the Win7 club. It will provide you with a lot if useful information that should help acclimate you into Win7 when you believe the price for it is something you find reasonable. I will certainly update that thread if I find out any news on discounts. You should still be able to download Win 7 from MS for a trail bases. But that's not the final version though. So keep that in mind.
Not only that, but Vista and Win7 using ram is done by design. It's not "hogging" it, it's making use of it by making it a cache that's much faster to access than a disk. They both release the memory when a program needs it.

"Vista hogging ram" is the argument of those that have been duped by naysayers.
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,398 (5.82/day)
Likes
8,921
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#21
This will be a console port. It should run on an abacus unless poorly optimized.
 

Binge

Overclocking Surrealism
Joined
Sep 15, 2008
Messages
6,979 (2.07/day)
Likes
1,734
Location
PA, USA
System Name Molly
Processor i5 3570K
Motherboard Z77 ASRock
Cooling CooliT Eco
Memory 2x4GB Mushkin Redline Ridgebacks
Video Card(s) Gigabyte GTX 680
Case Coolermaster CM690 II Advanced
Power Supply Corsair HX-1000
#22
It's called "Cry" engine for a reason. The 3 after it means it will take the computing power of "3" NASA systems to play it @ 30fps :laugh:
the meme is dead... :shadedshu
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#23
This will be a console port. It should run on an abacus unless poorly optimized.
The majority of PC games these days are Consoles ports.:shadedshu
 

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (2.07/day)
Likes
799
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg
#24
What I find interesting is that the consoles start on crysis 2. How will they know whats going on if they've never heard of crysis.
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#25
What I find interesting is that the consoles start on crysis 2. How will they know whats going on if they've never heard of crysis.
Im pretty sure most Consoles gamers have heard of Crysis. But Crysis 2 will probably start with a different storyline, so the Console gamers can get in on the action without getting confused to whats going on in that game.

If Crysis 2 is continuing the story from the first then ya its probably going to be hard for the Console gamers to follow along if they realy want to know what the games about.

Shouldn't be to bad for them.