• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Crysis and my new 9800GTX

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#1
I came from a Sapphire Radeon x1950 Pro 256MB PCI-E. Crysis auto-detected my performance and set everything to medium. I fire up my new PALiT 9800GTX, auto-detect, and it kept everything at medium.

I don't have FRAPS to verify, but when I turned everything to High, gameplay got really jerky at times.

What's going on?

(And holy cow is the GTX's enclosure hot!)
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,159 (3.89/day)
Likes
1,416
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#2
What resolution?
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#3
I think both times it was 1024x768. I'm using the latest ForceWare drivers, 174.74 I believe.

C&C 3 is maxed, but I don't remember what the settings were with my Radeon.
 
Joined
May 16, 2007
Messages
2,355 (0.61/day)
Likes
237
Location
Nova Scotia, Canada
System Name Main Rig
Processor Intel Core i7 4770K De-lidded 4.4GHz 1.24v
Motherboard MSI Z87-GD65 Gaming
Cooling NZXT Kraken X61
Memory 8GB(2x4GB) DDR3-1600 CL8 Crucial Ballistx Tracer Tactical
Video Card(s) XFX AMD Radeon Fury X
Storage 120GB Samsung 840 - 250GB 840 EVO - 640GB WD Black - 2TB Seagate
Display(s) LG 27" 4K Freesync IPS - LG 29" Ultrawide 21:9
Case Fractal Design Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard - Focusrite Scarlett 2i2
Power Supply Corsair 650TX
Software Windows 10 64Bit
#4
Im going to say that it is bottled by your 5000+, what clock speed are you running it at?
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#5
Stock. My ambient temps are too high right now to overclock. More accurately, my computer heats up the room and makes the ambient temps intolerable, both for me and my computer. :D

But I don't think CPU matters as much in this case. Even if it did bottleneck, it can't be that bad. Is Crysis all-or-nothing? As in, would it auto-detect and raise some settings to high and keep others at medium?
 
Joined
Dec 4, 2006
Messages
4,508 (1.12/day)
Likes
459
Location
Texas
#6
shouldn't be the 5000+
I played crysis smooth on my 8800GTS 512MB on all high at 1680x1050 with my e2200 at 3.0GHz
either use driver cleaner to clean up your ATI junk (and the current nvidia) and then reinstall or just do a fresh windows install

also real quick are you running it DX9 or 10?
 

echo75

New Member
Joined
Apr 11, 2008
Messages
456 (0.13/day)
Likes
46
Location
Denmark
System Name Main
Processor Q6700 @ 3.5Ghz (with 1.50 Vcore)
Motherboard P5K
Cooling Xigmatek HDT S1283 (amazing performance)
Memory Corsair 800mhz 4GB @ 864mhz
Video Card(s) Asus 8800GT@ 720/1800/2100,blue Pcb with 92cm Glaciator cooler(4870 still under testing)
Storage Seagate 250GB SATA , 500GB eSATA
Display(s) LG Flatron 19"
Case Antec Designer (modded)
Power Supply Corsair VX 550W
Software Win XP Pro SP2
Benchmark Scores 3Dmark06 = 15,253 for 8800GT, 3Dmark06 = 15,807 for HD 4870
#7
there MUST be a problem mate, Crysis auto detects my system to " HIGH " on all graphic settings even at 1280 x1020 with my 8800GT and your 9800GTX is definately better.

i agree with the suggestion that its your Athlon 5000 thats to blame man.
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#8
Then would it be clockspeed or the chip design?
 

Black Panther

Senior Moderator™
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,957 (2.32/day)
Likes
2,166
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) Zotac 670 4GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#10
Something's definitely wrong. My 8800GT also autodetects on high at 1680x1050... and the 9800GTX is definitely better than my GT.

Can you perhaps post a GPU-Z screenie?

Did you run benchmarks like 3dmark? How does your card perform?
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#11

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#12
I'm running games in XP, so DX9. As soon as I have some time to burn, I'll go into Vista, wipe drivers, install ForceWare, and benchmark both operating systems.
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,159 (3.89/day)
Likes
1,416
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#13
That game can run crappy on Ultra setups.....


I found a mod that had a custom per setups. It helped the game run better BIG TIME.
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#14
Link?
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,291 (5.51/day)
Likes
10,402
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#15
Crysis ran smooth on my 8800GTS with my processor at stock @ 1680x1050 on all high. The only time it was jerky was when I first loaded the game. However, AA was set to 2x, anything higher make it stutter from time to time.

What AA settings are you using? AA in Crysis tends to kill cards.
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#16
I don't remember, but AA was probably turned off. Games often default to no AA for me. I installed Tomb Raider: Anniversary that came with the game, and it recommended no AA.

Could it be NVIDIA Control Panel settings? I haven't used an NVIDIA card for years.
 
Joined
Mar 3, 2008
Messages
2,131 (0.60/day)
Likes
624
System Name ...then I became obsessed with watts
Processor AMD FX-8350 stock clocks waiting for Zen
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD3 (Sata 6gb I love you)
Cooling Cooler Master V8 (lapped) w/Thermaltake Silent Cat (on lowest speed)
Memory Patriot Viper Xtreme's 8Gb @ 1800Mhz 9-10-9 1T
Video Card(s) EVGA 1070 GTX SC
Storage 2 Samsung 128Gb 830's (one for OS+ one for Programs) & 2 Seagate SSHD 2Tb drives
Display(s) Oculus Rift!!! oh....and an LG IPS 27" monitor max resolution 1920x1080
Case Cooler Master 690...lots of fans, all of them super silent
Audio Device(s) Asus Xonar D1 (holy $uck this is good)
Power Supply EVGA SuperNOVA 750w G1
Mouse Logitech G9x (awesome!)
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 64Bit
Benchmark Scores no benches in a long time, SteamVR 10.8, maybe I'll add some more again lol
#17
I believe you're just having a driver issue is all, not a processor issue. I recently got rid of my 8800GT OC (clocked at 715/1805/2060) using Forceware drivers 169.28 (I believe that was the number but it was 169.xx) and a Phenom 9500 clocked at only 2.55Ghz and when I went to test Crysis the "Optimal Settings" that were given were VERY HIGH using that button in the options menu. Only using 2Gigs of DDR 800 ram clocked at 1020Mhz 5-5-4 2T.

The game on Very High played at just barely under 30fps (~27-30) at my default resolution of the monitor which is 1360*768 (32" LCD). Nothing was changed from my original setup and that's what Crysis said would be optimal. At High settings the game was ~45-50fps, and at Medium...well you can guess that number. I was using DX10 when playing and it ran like butter. I myself was shocked honestly.

Using my current setup the game gives me a Medium rating for Optimal settings and my cpu is leagues faster. I'm using a single HD3870 clocked very high (918/2646Mhz no hardware mods) and my Phenom 9850BE clocked at 3.0Ghz (Northbridge clocked at 2.4Ghz and HT Link also at 2.4Ghz vs. 2.0Ghz for both on Phenom 9500). The ram is clocked at 1000Mhz 5-5-4 2T still using DX10. The game does not run well on Very High (~23fps) and has stutter issues like many have reported when using certain drivers. Every other game plays just fine and at ~60fps with AA/AF on or not. Only Crysis gives me issues now, I've changed to DX9 to see if that was the issue and indeed it did run much better but there are still issues every great once in a while with a stutter. I've tried many other drivers but none of them can quite get it right and this (8.4) seems to work the best for me so far.

K
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#18
Well I think it's a sign that erocker just posted a thread on uninstalling drivers. I'm gonna wipe everything, both NVIDIA and ATI and try ForceWare again.

Is there a general consensus on the best drivers? Stock, Omega, Xtreme?
 

Braveheart

New Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
1,115 (0.31/day)
Likes
46
System Name mystie
Processor intel Q9450
Motherboard gigabyte EP45 UD3P
Cooling coolit domino ALC
Memory 4GB DDR3 1333
Video Card(s) sapphire 4870x2
Storage 250GB barracuda, 1.5TB barracuda
Display(s) 15" phillips, HannsG HD 28"
Case custom built plexiglass cube
Audio Device(s) Creative audigy SE
Power Supply Silverstone Strider 700W
Software Vista home premium 64/ Ubuntu 10.04 Beta 64
#19
there is no way his 5000+ is bottlenecking it, i have a 6000 X2 and a 512 8800 GTS and there is no bottlenecks going on.
 

GJSNeptune

New Member
Joined
Apr 24, 2007
Messages
2,570 (0.66/day)
Likes
92
Location
Ohio
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-MA770-DS3
Cooling Tuniq Tower 120 (with Scythe SFF21E)
Memory 2x1GB Corsair XMS2 DDR2-800 CAS4 DHX
Video Card(s) PALiT 9800GTX 512MB PCI-E
Storage WD2500AAKS, WD1600YS, WD1200JD, WD400EB
Display(s) LG L1920P, Viewsonic VA520
Case Lian-Li A05b (with two 120mm Yate Loon D12SM)
Power Supply Corsair HX520
Software Vista Business 32-bit/XP Pro 32-bit dual-boot
#20
I'd love to run it at 3.2GHz or higher, but I don't want to full-blast my fans to keep my temps under 50C.
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,159 (3.89/day)
Likes
1,416
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#21
Joined
May 16, 2007
Messages
2,355 (0.61/day)
Likes
237
Location
Nova Scotia, Canada
System Name Main Rig
Processor Intel Core i7 4770K De-lidded 4.4GHz 1.24v
Motherboard MSI Z87-GD65 Gaming
Cooling NZXT Kraken X61
Memory 8GB(2x4GB) DDR3-1600 CL8 Crucial Ballistx Tracer Tactical
Video Card(s) XFX AMD Radeon Fury X
Storage 120GB Samsung 840 - 250GB 840 EVO - 640GB WD Black - 2TB Seagate
Display(s) LG 27" 4K Freesync IPS - LG 29" Ultrawide 21:9
Case Fractal Design Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard - Focusrite Scarlett 2i2
Power Supply Corsair 650TX
Software Windows 10 64Bit
#22
there is no way his 5000+ is bottlenecking it, i have a 6000 X2 and a 512 8800 GTS and there is no bottlenecks going on.
Throw in a 3GHz C2D, then make that statement
 
Joined
Feb 18, 2006
Messages
5,103 (1.18/day)
Likes
1,258
Location
AZ
System Name Thought I'd be done with this by now
Processor i7 4790K 4.4GHZ turbo currently at 4.6GHZ at 1.16v
Motherboard MSI Z97-G55 SLI
Cooling Scythe Mugen 2 rev B (SCMG-2100), stock on gpu's.
Memory 8GB G.SKILL Ripjaws Z Series DDR3 2400MHZ 10-12-12-31
Video Card(s) EVGA GTX 760 Superclocked replaced HIS R9 290 that was artifacting
Storage 1TB MX300 M.2 OS + Games, 4x ST31000524NS in Raid 10 Storage and Backup, external 2tb backup,
Display(s) BenQ GW2255 surprisingly good screen for the price.
Case Raidmax Scorpio 668
Audio Device(s) onboard HD
Power Supply EVGA 750 GQ
Software Windows 10
Benchmark Scores no one cares anymore lols
#23
Throw in a 3GHz C2D, then make that statement
typical fanboy statement, I went from an fx-62 to a q6700 and there was no differece in frames on highend games. Only on games I was already havign high frames in. The cpu DOES NOT bottleneck the card in crysis, it's the other way around. A 5000 is plenty capable of 120 frames in that game, but I seriously dobt his 9800gtx can run at that. Now if you;re talking HL2 then you're right the cpu is bottlnecking the card, but really at 200+ frames who cares? I'm really tired of hering the typicall intel fanboy comeout into every post and saying "your AMD is bottlenecking your card" because unless you're planning to run at super high frames it isn't true. AMD's are not that slow. IF he had a P4 he'd still be able to play crysis at reasonable frames (albeit with long load times) Why? because it's the gpu that matters in games NOT THE CPU.

The intel fanboys come out and go "wow look at my 3dmark06 score!" and expect every game to be the same as 3dmark. If that were true, his 9800gtx would look at crysis and laugh going "is that all you got?"

I've run nmy quad at 4GHZ and still not seen an increase from my fx-62 at stock when I game at 1680x1050 with 8x(16x some games)aa and 16xaf. Why? because at that point it's the gpu that is bottlnecking, NOT THE CPU. do me a favor and fire up crysis with your cpu at 3GHZ while runnign fraps and record the frames(leave your gpu settings as they are), then clock your cpu back to stock and do the same thing. your frames won't change.
 
Joined
Apr 14, 2008
Messages
3,338 (0.94/day)
Likes
500
Location
Brooklyn, New York 11223
System Name Mine | Dad + Mom
Processor E8500 E0 Wolfdale @ 4.6GHz 1.5V | E2180 M0 Allendale @ 3.0GHz 1.3V
Motherboard Asus Maximus Formula (X48) w/ Rampage BIOS | Asus P5Q Pro (P45)
Cooling Xigmatek Rifle HDT-S1283 w/ SFF21F Fan | Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory G.Skill Pi Black 2x2GB 1.02GHz CL5 | OCZ Reaper 2x2GB 1.05GHz CL5
Video Card(s) Sapphire 4870X2 2GB 820/1020MHz | Sapphire 4850 1GB 700/1100MHz
Storage WD VR 150GB 10K RPM + WD 500GB 7.2K RPM | WD 200GB 7.2K RPM
Display(s) Acer P243WAID 24" 1920x1200 LCD | Acer V193W 19" 1440x900 LCD
Case Cooler Master HAF 932 Full-Tower | Antec Twelve Hundred Mid-Tower
Audio Device(s) Fatal1ty Xtreme Gamer w/ Z-5500 5.1 | On-Board Audio w/ S-220 2.1
Power Supply PC Power and Cooling 750W Non-Modular | Corsair HX-520W Modular
Software Windows Vista Home Premium X64 | Windows Vista Home Premium X64
Benchmark Scores Not Wasting Time!
#24
What the heck? 1024 x 786 on a 9800 GTX? Possibly drivers?
 
Joined
Mar 29, 2007
Messages
4,829 (1.23/day)
Likes
635
System Name The Cube
Processor Ryzen 5 1600
Motherboard Asus Prime B350M-A/CSM AM4 mATX
Cooling Stock Wraith Spire
Memory 2x8gb Crucial Ballistix Sport LT DDR4-2400
Video Card(s) EVGA GTX 760
Storage 256 GB Samsung Evo 850, 1TB WD Blue
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440p LED
Case Thermaltake Core V21
Power Supply EVGA Supernova 550W
Software Win 10 Education
#25
Are you forcing anything w/ nvidia's control panel? I usually force 16xaf but I can't w/ crysis. If not, its most likely a driver issue. Make sure your fan is turned up high when playing the game also.