• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Crysis Athlon 64 x2 Question

Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,321 (0.90/day)
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor FX 6300
Motherboard Gigabyte 970A DS3P FX
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 16 GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Corsair 550 watt Modular
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 Home 64-bit
#1
Hello,
I want to get Crysis and I was wondering how well your
systems plays it and at what settings?

I am getting a Athlon 64x2 with 2.8 processors.
Three gigs of 5300 Ram.
I have a 512mb Nvidia
9600 GT and 600 watt Ultra PS.
19 inch Monitor widescreen, but wanting a 22".
I'll keep Resolution at 1440x900 with either.
Do you think I'll be able to run Crysis with decent eye candy and good frame rate?
I really would like to stay away from OC ing. I just ordered the CPU. Maybe oc the card a little.

Thanks
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#2
My Athlon x2 4200+ with a HD 3850 ran most medium with high shaders :) I would sugest you wait tho, the AMD triple cores are coming out soon and should be around 100$
 
Joined
Nov 28, 2006
Messages
2,266 (0.56/day)
Likes
192
Location
Houston
System Name mult1kill
Processor Ryzen 7 1700X
Motherboard GA-AX370-GAMING 5
Cooling Cryorig H7
Memory G.Skill DDR4 16GB 3000mhz
Video Card(s) XFX R9 390 DD XXX OC
Storage Seagate 3TB+ Corsair 120GB SSD+120 ssd smansung
Display(s) Samsung SyncMaster 220WM/ Benq 144hz
Case NZXT S340
Audio Device(s) Q701 + Schiit Vali+ Modi 2
Power Supply Corsair 650w (one of the originals!)
Mouse WMO
Keyboard Ducky Shine 3
Software Windows 8.1
#3
I know I did pretty good running it without overclocking so I assume you'd be pretty ok too, I ran it at high settings
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,374 (4.27/day)
Likes
6,277
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EKWB L360 R2.0
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x SG 3TB HDDs (RAID 0) | 1x ADATA 128 SSD (Cache) | 1x Drevo 256 SSD | 1x 1TB Samsung 850 EVO (OS)
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
#4
my 3600+ is at 2.6ghz..i run vista x64 i have a 9600GT 512 and i have a 19" lcd at 1440x900 so id say your in luck because our rigs are almost exaclty the same...and i can play on all high (shadows on low post processing off) and i play at 25+fps the game is beautiful and extremely playable :) hope that helps
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,321 (0.90/day)
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor FX 6300
Motherboard Gigabyte 970A DS3P FX
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 16 GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Corsair 550 watt Modular
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 Home 64-bit
#5
my 3600+ is at 2.6ghz..i run vista x64 i have a 9600GT 512 and i have a 19" lcd at 1440x900 so id say your in luck because our rigs are almost exaclty the same...and i can play on all high (shadows on low post processing off) and i play at 25+fps the game is beautiful and extremely playable :) hope that helps
That is what I wanted to hear. Thanks
 
Joined
Jan 29, 2008
Messages
14 (0.00/day)
Likes
0
#6
Hello,
I want to get Crysis and I was wondering how well your
systems plays it and at what settings?

I am getting a Athlon 64x2 with 2.8 processors.
Three gigs of 5300 Ram.
I have a 512mb Nvidia
9600 GT and 600 watt Ultra PS.
19 inch Monitor widescreen, but wanting a 22".
I'll keep Resolution at 1440x900 with either.
Do you think I'll be able to run Crysis with decent eye candy and good frame rate?
I really would like to stay away from OC ing. I just ordered the CPU. Maybe oc the card a little.

Thanks
Yes you can run it and make it look good with a respectable frame rate. I am using a similar system except I only have 2GB of RAM. I am playing at 1280x1024 @ 40+ FPS on a mix of med - very high settings. The volumetric effects and water quality are the two options that bring my 8800GT to its knees. I don't own a 9600GT so I can't really say that you will be able to put it all on High settings at that rez but it should run pretty good on at least medium-high.
 
Joined
Dec 26, 2007
Messages
3,321 (0.90/day)
Likes
407
Location
Idaho
System Name War Machine
Processor FX 6300
Motherboard Gigabyte 970A DS3P FX
Cooling Thermaltake Frio
Memory G.SKILL Ripjaws DDR3 16 GB 1600
Video Card(s) Asus Strix RX 470 8 GB
Storage Corsair F180 SSD 180GB-WD 1 TB Caviar Black
Display(s) 3 / 24" Dell or 1080p Projector
Case Coolermaster Elite 430
Audio Device(s) Realtek HD: 5.1 Technics DD / Plantronic Gamecom 7.1 headset
Power Supply Corsair 550 watt Modular
Mouse Utech Smart
Keyboard Steel Series
Software Windows 10 Home 64-bit
#7
Athlon 64

My processor is 64 bit not OS. Will that make a difference. Does a 64 bit
OS boost performance for gaming ?
 

Ryethe

New Member
Joined
Jan 12, 2006
Messages
33 (0.01/day)
Likes
1
Processor AMD 5600+ X2 3.05GHz
Motherboard ECS KA3 MVP
Cooling Air
Memory 2x2GB OCZ Reaper 4-4-4-16
Video Card(s) 2x HIS 3870 ICE3 512MB GDDR4
Storage 250GB WDC 16MB Cache
Display(s) ACER AL2616W
Case XION II
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 750Watt PC Power and Cooling
Benchmark Scores Crysis DX9 All High 1920x1200 ============================================================== TimeD
#8
Your milage may vary.

Some poeple say that 64 bit makes no difference, personally, I've actually loaded up XP64 and Vista32 to compare to Vista64 and I get about 3 FPS higher in 64bit DX9 mode in Vista (but not in XP64). 64bit DX10 is just a complete disaster for me. it's about 6 or 7FPS slower than 32bit DX10 running in Vista64.

So for me: Vista32 to play DX10 (which I don't play) and Vista64 for DX9 (which I play). Other people are the opposite though so you really just have to try it out.