• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Crysis custom cfg:

J

Jeno

Guest
#76
i sat there for half an hour typing those ^ commands into the console, most of them dont make a difference but the sum of them equals some amazing grafix, only lost one frame too :rockout:
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#77
i sat there for half an hour typing those ^ commands into the console, most of them dont make a difference but the sum of them equals some amazing grafix, only lost one frame too :rockout:
They do make a diff, you just not seeing it because of the spot your faceing. I can assure you lost more than 2 fps, that also depends where your player is viewing. ie; go enter the cmds while viewing the mountains on first lvl.
 

sneekypeet

Super Moderator
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,719 (5.75/day)
Likes
9,476
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony Receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#78
@Jrob...I did a bit of googling to find out that windowed mode can be corrected by starting the game, and hitting Alt+Enter. This will make it go fullscreen, and if you save and exit then it should stay in full screen mode!
 
J

Jeno

Guest
#79
They do make a diff, you just not seeing it because of the spot your faceing. I can assure you lost more than 2 fps, that also depends where your player is viewing. ie; go enter the cmds while viewing the mountains on first lvl.
i was looking over the valley in relic, next to the waterfall... where the sun is setting. and yes i only lost one frame
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#80
@jrob...I did a bit of googling to find out that windowed mode can be corrected by starting the game, and hitting Alt+Enter. This will make it go fullscreen, and if you save and exit then it should stay in full screen mode!
Thanks for the info man.
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#81
I've updated the first page with some very good tweaks for the autoexec for peeps with slower systems..

I will upload my final version of the config today on crymod, it will have a lite version included in the .rar for slower systems.

Thanks for all the feedback...
 
Joined
May 16, 2007
Messages
2,355 (0.60/day)
Likes
237
Location
Nova Scotia, Canada
System Name Main Rig
Processor Intel Core i7 4770K De-lidded 4.4GHz 1.24v
Motherboard MSI Z87-GD65 Gaming
Cooling NZXT Kraken X61
Memory 8GB(2x4GB) DDR3-1600 CL8 Crucial Ballistx Tracer Tactical
Video Card(s) XFX AMD Radeon Fury X
Storage 120GB Samsung 840 - 250GB 840 EVO - 640GB WD Black - 2TB Seagate
Display(s) LG 27" 4K Freesync IPS - LG 29" Ultrawide 21:9
Case Fractal Design Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard - Focusrite Scarlett 2i2
Power Supply Corsair 650TX
Software Windows 10 64Bit
#82
I just finished playing 1.2, and it looks super!...better than 1.02. It takes a performance hit thou, this cfg runs at 28FPS for me, and 31FPS for 1.02(with object motionblur...r_MotionBlur=5)
 
Joined
May 16, 2007
Messages
2,355 (0.60/day)
Likes
237
Location
Nova Scotia, Canada
System Name Main Rig
Processor Intel Core i7 4770K De-lidded 4.4GHz 1.24v
Motherboard MSI Z87-GD65 Gaming
Cooling NZXT Kraken X61
Memory 8GB(2x4GB) DDR3-1600 CL8 Crucial Ballistx Tracer Tactical
Video Card(s) XFX AMD Radeon Fury X
Storage 120GB Samsung 840 - 250GB 840 EVO - 640GB WD Black - 2TB Seagate
Display(s) LG 27" 4K Freesync IPS - LG 29" Ultrawide 21:9
Case Fractal Design Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard - Focusrite Scarlett 2i2
Power Supply Corsair 650TX
Software Windows 10 64Bit
#83
1.2
Run #1- DX9 1280x1024 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Overall Average FPS: 32.81



1.2 Lite
Run #1- DX9 1280x1024 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Overall Average FPS: 35.94



There is not much visual difference between the two, great job Jrob!
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#84
The difference is mainly in the water and view distances. The lite_version has the default water settings and lower view distances.

Still waiting for crymod to activate the files :)

here is a comparison; notice the water reflections of the mountains.

lite_vesion:


EQ:
 
Last edited:

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#85
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#86
Cant wait to try it out when I get my 4850 back from RMA! Think the lite version would work well with my 3650?
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#87
Cant wait to try it out when I get my 4850 back from RMA! Think the lite version would work well with my 3650?
It should as its toned down with hardly any visual quality loss.
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#88
So do I set up the advanced options graphics or do they adjust automatically like the extreme one?
 
Joined
Aug 16, 2007
Messages
7,180 (1.88/day)
Likes
720
#89
that is why i liked crysis because it looked so great

i tried out some of the other fixes and mods but there was too much choice

i will try this one tho
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#90
So do I set up the advanced options graphics or do they adjust automatically like the extreme one?
If using vista it will automatically set your graphics to very high and then all the cmds below sys_spec_full cmd will get activated to bring the quality even higher.

Xp is diff, you see veryhigh is *locked in xp so thats why you have to use the cvar folder. The cvar folder is modified tricking the game to use high when infact the cmds have been altered to veryhigh...

I don't have xp installed, but I dont think you even need to go into the graphic menu, as I have the cmd "sys_spec_Full=3" in the xp version, which is really very high.

1=low spec
2=medium
3=high (modified with cvar folder for xp)
4=veryhigh


lite version will do the same as well.
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#91
Yea it plays like crap if I dont change the options :ohwell: im on Vista
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#92
did you try the lite version?
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#93
Thats what im using
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate
#94
Its the same config as before, make sure your in full screen.

Might need your 4850:ohwell:
 

IcrushitI

New Member
Joined
Aug 1, 2007
Messages
106 (0.03/day)
Likes
14
Location
Canada
System Name Crushits Computer
Processor Opteron 165 O/C to 2.9
Motherboard DFI Lanparty Ultra D Expert
Cooling air
Memory 4 gig OCZ Platinum
Video Card(s) xfx 6950 flashed to xfx 6970
Storage 3x 200 seagates, 2x 250 segates 1x 320 segate 1x640 WD
Display(s) Acer 24 inch
Case Thermaltake Armor 8000
Audio Device(s) Audigy gamer
Power Supply Mushkin Joule 1000
Software Win7 Ultimate
#95
@jrob...I did a bit of googling to find out that windowed mode can be corrected by starting the game, and hitting Alt+Enter. This will make it go fullscreen, and if you save and exit then it should stay in full screen mode!
Alt enter works, still can't save my setting tho. I have an idea of why but I have to take some time to try it out .Thanks for your help, at least now I don't have to wait and change the screen in game.
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,651 (2.64/day)
Likes
3,435
Processor I7-7700K
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water plus another cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit
Video Card(s) 2 x MSI RX Vega 56 and a single MSI RX Vega 64 in test rig
Storage 960 EVO/960 Pro M.2 nvme 250/1TB, Samsumg 850 evo 256/ WD 1TB blue
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR
Case Corsair Obsidion 650D/ cardboard box
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Home
#96
I'd love to install the new patch but im affraid that it will mess with my pc again....any new ideas why my O/S mucked up with the update from ya?:cool:
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#97
You didn't install it in the registry or win32 did you?
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,053 (2.69/day)
Likes
5,148
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#98
Hmm..never really been interested in the game, but I was told just relying on the Demo isn't justice...a buddy tossed me his copy...I will install it and give it a run! I've been playing Far Cry lately, so might as well give this a try. I'm interested in this mod, my rig runs the demo at around only 25-30FPS at 1440x900 everything Very Hi in DX10, no AA...but that's the most I've ever seen at that level too! My 9600GT would do most on High no AA at about the same frames iirc.

This mod seems interesting though. :toast:
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,651 (2.64/day)
Likes
3,435
Processor I7-7700K
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water plus another cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit
Video Card(s) 2 x MSI RX Vega 56 and a single MSI RX Vega 64 in test rig
Storage 960 EVO/960 Pro M.2 nvme 250/1TB, Samsumg 850 evo 256/ WD 1TB blue
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR
Case Corsair Obsidion 650D/ cardboard box
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Home
#99
You didn't install it in the registry or win32 did you?
yeah i installed in the game folder like i was suposta do and it caused my rig to crash and nothing was the same until i re-installed the o/s again
 

Jrob

New Member
Joined
Jul 15, 2008
Messages
85 (0.02/day)
Likes
48
System Name Cooler Master
Processor Q6700
Motherboard Asus Extreme striker
Cooling zalman
Memory Corsair Dominator pc-8500
Video Card(s) XFX 8800 GTX 768, sli
Storage WD Raptor 2-150gb, array-0
Display(s) dell
Case cooler master cosmos
Software Vista ultimate