• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Dell RX 580 8GB Blower Hynix H5GQ4H24AJR

JOEYOUNAN55

New Member
Joined
Dec 4, 2021
Messages
3 (0.05/day)
I’m unable to find my correct bios. By mistake i forgot to backup my original bios which was the 8GB bios and at the moment I can only find the 4GB version which seems to give me an error 43. I’ve tried using amd bios instead of dell and I just get display but it’s odd the left side of the screen is copied to the right side of the screen. I basically get a duplicate of everything and it overlaps. I’m looking for the H5GQ4H24AJR version of the bios.
image.jpg
image.jpg
image.jpg


That’s as far as I got
image.jpg
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    5.1 MB · Views: 18
Last edited:
Joined
Apr 22, 2021
Messages
573 (2.04/day)
Location
Romania
System Name Office
Processor Intel i7 7700k
Motherboard Gygabyte H110M
Cooling Zalman
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX
Video Card(s) MSI Armor OC RX 580 8GB
Storage Main: 1x SSD Samsung 870 Evo 1Tb ; Secondary: 4x SAS HDD in RAID Array
Display(s) 2x Dell 3008 WFP
Case CoolerMaster HAF 932
Audio Device(s) Soundblaster
Power Supply Thermaltake Smart RGB 700W
Mouse Logitech G5
Keyboard Dell SmartCard Reader SK 3205
Software Win 10 Pro X64 / Win 7 X86 / Ubuntu
Hello
Here is your BIOS that match your card ID.
Good luck mate.
And never ever forget to back-up everything before you start playing.
It looks like AJR chips are for 4GB cards so i pointed you to 8GB BIOS-es which have MJR chips
Why in GPU-z appear that you have 4gb?
Anyway - before flashing anything else, be so kind and use the following procedure:
Restart computer in safe mode
Run DDU and uninstall the video drivers.
Restart computer in normal mode and take off the network cable.
Do that to stop windows to install generic drivers (if it is on the network)
Clean install the video drivers
Run Atikmdagpatcher to fix the pixel rate.
Restart computer.
Check now in Device manager.

Good Luck
 
Last edited:
Joined
Oct 22, 2014
Messages
13,189 (4.97/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel Xeon E3-1260L v5
Motherboard MSI E3 KRAIT Gaming v5
Cooling Tt tower + 120mm Tt fan
Memory G.Skill 16GB 3600 C18
Video Card(s) Asus GTX 970 Mini
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Are you sure it is an 8GB card as that memory is only used on 4GB cards according to the Vbios's I find in the database.

4GB Bios:
 
Joined
Apr 22, 2021
Messages
573 (2.04/day)
Location
Romania
System Name Office
Processor Intel i7 7700k
Motherboard Gygabyte H110M
Cooling Zalman
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX
Video Card(s) MSI Armor OC RX 580 8GB
Storage Main: 1x SSD Samsung 870 Evo 1Tb ; Secondary: 4x SAS HDD in RAID Array
Display(s) 2x Dell 3008 WFP
Case CoolerMaster HAF 932
Audio Device(s) Soundblaster
Power Supply Thermaltake Smart RGB 700W
Mouse Logitech G5
Keyboard Dell SmartCard Reader SK 3205
Software Win 10 Pro X64 / Win 7 X86 / Ubuntu
Are you sure it is an 8GB card as that memory is only used on 4GB cards according to the Vbios's I find in the database.

4GB Bios:
This was also my question. Why in the world should have AJR chips if he have a 8GB card?
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
13,189 (4.97/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel Xeon E3-1260L v5
Motherboard MSI E3 KRAIT Gaming v5
Cooling Tt tower + 120mm Tt fan
Memory G.Skill 16GB 3600 C18
Video Card(s) Asus GTX 970 Mini
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
It looks like AJR chips are for 4GB cards so i pointed you to 8GB BIOS-es which have MJR chips
Exactly why I pointed him to a 4GB bios with the exact number of the memory chip.
H5GQ4H24AJR
8GB cards will show 8H in the middle, and 4GB shows 4H.
Also most show H5GC, not H5GQ as I found.
 

JOEYOUNAN55

New Member
Joined
Dec 4, 2021
Messages
3 (0.05/day)
What do you recommend I do

Which bios should I install

And I assumed it has 8GB because it was sold to me as an 8GB card and when I looked up the card using gpuz it took me the the 8GB 580
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
13,189 (4.97/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel Xeon E3-1260L v5
Motherboard MSI E3 KRAIT Gaming v5
Cooling Tt tower + 120mm Tt fan
Memory G.Skill 16GB 3600 C18
Video Card(s) Asus GTX 970 Mini
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
If you are comfortable with flashing a GPU, try the Vbios I linked above.
 

JOEYOUNAN55

New Member
Joined
Dec 4, 2021
Messages
3 (0.05/day)
Bios

This is my original bios, I managed to get my hands on a copy but I cant seem to find it online

Bios

This is my original bios, I managed to get my hands on a copy but I cant seem to find it online
I did actually find it on techpowerup Here
And I opened the .rom file in notepad and there is mention of 8gb (not sure if that means anything).

anyways thanks for everyone’s help
 
Last edited:
Top