• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

DFI Lanparty LT p35 wont boot

eotizzle

New Member
Joined
Mar 29, 2007
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
#1
got my new motherboard today hooked everything up and i get the fans to light up and spin and thats about it.
Im using 2x1gb sticks of ram a q6600 and a 9600GT
ive tried using just one stick of ram, putting the ram in diffrent spots, tried using an older socket 775 3.2 celeron and no matter what i do it wont even post. it turns on, the fans light up and spin and then it shuts off. and it repeats the loop.
power supply isnt dead, and its not that the bios doesnt support my processor as ive switched it to an older proc and still no luck.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,341
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#3
OK, I have a few for ya to try.

First what CPU other than the celery are you trying to boot....also some older celery's wont boot on the P35 due to a lack of older 800FSB CPU codes. Any FSB less than 800 is a no go too.

First I reccomend the other (?) CPU, and 1 stick or ram and a graphics card.

Move the CMOS jumper to pins 2-3 and remove the battery for ten minutes, then replace battery , and replace CMOS jumper to pins 1-2.

You say there is the fans and then a shutdown....this is normal. I have 1 Blood Iron that shuts off once and then boots straight away. The other I have does the loop 4 times and then eventually boots.

I hope this helps...The CPU could be an issue if its too new , and possibly requires a BIOS flash. Lets cross that bridge if we have to though!
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#4
About the Celeron, what's it's S spec number? 351? Are you attempting to run this out of the case?
 

eotizzle

New Member
Joined
Mar 29, 2007
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
#5
im not sure on the celeron but i know ive had it for quite some time (at least a year)
ive tried resetting the cmos but ill try moving it and removing the battry now.

also ive tried using diffrent pci-e slots for my video card and nothing still, im about to go try just an old pci 5500
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#6
Yup the celeron is incompatible, I guarantee it. So, if you need to bios flash to support new procs (which I highly doubt) you will probably need to purchase like a Celeron 430.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,341
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#7
I think the one I had ( was naked ) is /was a 352(?), AthlonX2 sent it to me to try in another mobo, never did boot that CPU...lol

@ Eotizzle...do you have a case speaker or mobo speaker attatched?

Also that Q6600 should have no need for a BIOS flash to opperate!
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#8
Yeah, but I can guarantee him that the board will support q6600 out of the box. Are you postitive you have everything connected in their proper places? And what power supply is it?
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,341
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#9
I still say build it as I suggested...even out of the case....just the mobo/CPU/1 stick of ram/GPU.

See if you can get it to BIOS at all without HDD or DVD interfearance. Less load on the PSU as well.
 

eotizzle

New Member
Joined
Mar 29, 2007
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
#10
okay so good news and bad news

i threw in that pci card and removed my 9600 and it boots and posts with the q6600

(note: i did try it with the celeron and it still wouldnt post but i put the q6600 in and it did, so celeron was not compatable is my assumption)

I have both sticks of ram in and everything hooked up, posts and whatnot (no OS installed yet but..)

now my concern is why isnt my 9600 working with my board?
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#11
My most common guess is that it's the power supply does not have enough amperage on it's 12v rail. You need to give us the specs off the label or the make/model to confirm.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,341
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#12
It should...you were sure to hook up the power to the card...maybe it wasnt seated correctly?

I cant say there is a compatability issue, unless as Jr was asking the PSU ?

The card could have issues, but at least now you can rule out alot of other things with a booted system!
 

Paulieg

The Mad Moderator
Joined
Feb 19, 2007
Messages
11,960 (3.03/day)
Likes
2,846
Location
Wherever I can find the iron.
Processor Haswell i7 4770K
Motherboard Gigabyte z79 UD5H Black Edition
Cooling Cryorig R1 Ultimate
Memory Gskill Trident DDR3 2400
Video Card(s) Asus 7970 Direct CU II
Storage Kingston Hyper Fury 240 SSD/ WD Black 640GB
Case Fractal Design R5
Power Supply XFX 650w
Software Win 7/Win 10 Tech preview
#13
eotizzle, could you please fill out your system specs? What kind of psu are you using? If you're using something generic with a p35/Q6600/9600gt, you're just asking for issues.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#15
Did you remember to connect the 6 pin PCIe 12v power to the vid card? Kind of obvious I know but asking . . .
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,262 (4.28/day)
Likes
6,071
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#16
put pci car back into rig

set default video out put to pci-e

plug 9600GT in you mave to make sure its secire i had this prob once or twice the cards or kinda heavy so if you dont put it in just right they wont have a good connection

plug the 6pin into the back of the card on some of the cards you need to do this firmly.

if you dont have a dedicated 6pin line and are using a 6 pin to dual molex converter make sure that each molex connector is connected to a diffirent 12v rail.

try switching pci-e slots if you have more than 1