• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

DFI LanParty NF4 Bios & Tools

funkflix

New Member
Joined
Feb 24, 2005
Messages
104 (0.02/day)
Likes
2
Location
Germany
#51
Hello,

ur from hwluxx, right? Anyway, are all u settings, except the 2.5-x-x-x, on AUTO/SPD? If u have ICQ try to add me, and we will find a solution, i'm sure. :)

Regards

@Stonekiller

Try a different Bios, maybe the 510-3, some others have problems with USB.

@Abducted

The description of the different bios versions is correct here, imho.
 

dpadmore

New Member
Joined
Nov 2, 2005
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
Location
Birmingham UK
#53
Unregistered said:
Hi all:

I have upgraded my system to an AMD64 939 3000+ Venice E3 and a DFI Lanparty nf4 Ultra-D

After a new fresh XP Prof. SP2 + Windows Update install (due to an new HD install, but the same problem with the old HD), i have activated the Hibernate mode. I can Power off and Suspend the computer perfectly, but when i try to hibernate, it does the hibernate process and instead of powering off, it reboots, and de-hibernate perfectly (but REBOOTS) (>-|).

Any suggestion?

Nforce 6.66 and Nvidia 77.77 drivers.

Thanks.
It is not Windows Hibernate that is junk it is the IDE drivers that came with 6.66. Ditch 6.66 and go either back to 6.53 or forward to 6.67 beta. If no joy then just use the Microsoft IDE drivers like many others.
 
Joined
Nov 14, 2005
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#55
DFI Lanparty NF4 SLI-DR issues...? (NEED HELP)

Lo folks,

Dig the forum, I'm quite keen on not spending too much time looking for stuff, so this is great. I recently got myself the above mentioned board, with two Gainward 7800GTX cards. The board installed perfectly, and I managed to run all the necessary installations and becnhmarks. Then I decided to load the latest non-modified bios on the site, and all of a sudden my machine doesn't want to boot Windows. It passes post, and hardware detection, but as soon as any OS starts loading, it just reboots...?

I attempted a re-install of windows, which didn't work, cause as soon as the installation says "Starting windows" it reboots. I can't boot any kind of DOS stiffy, as it just seemingly fails, and I've tried booting off a CD, which doesn't work either...?

Any ideas guys...?

Oh, furthermore, watch out when using stiffy drives, it seems they have a custom cable config on their board, as I myself burned two stiff drives attempting to reload the bios, and the guy at the tech shop burnt another two...???(this happened both times regardless of the way we plugged the cable into the thing)

Spec:
AMD 939 3500 @ Stock speed
DFI Lanparty NF4 SLI-DR mobo
1 Gig Samsung DDR400 @ Stock speed
2x Gainward Geforce 7800GTX @ Stock speed
Creative Audigy II
300 Gig Sata (Seagate)
 

OBR

New Member
Joined
Apr 4, 2005
Messages
39 (0.01/day)
Likes
3
Location
Czechia
Processor Many High-end CPUs
Motherboard Many best mobos
Cooling Ultimate watercooling
Memory Many Dominators GT
Video Card(s) Lo of VGAs
Storage Lot od disks
Display(s) 3x LCD 30" HP
Case Lian Li
Audio Device(s) X-fi Fatality
Power Supply Lot of ..
Software Win 7 Ultimate
#56
BigToe BIOS for SLI-Expert!

Hi, on my old Ultra-D with 704BT Bios, i was able to overclock my 4000+ up to 2800Mhz@1.55V and on new SLI-Expert with the same CPU and 704BT Bios for Expert MoBo is my OC same, but voltage is higher: 2800Mhz@1.63V ! Where is problem?
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,070 (3.44/day)
Likes
17,984
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#57
the ultra-d overvolted the cpu a bit afaik .. also you may want to check if your cooling mounting might not have the best contact. the rest of your setup is the same? only mobo changed?
 

OBR

New Member
Joined
Apr 4, 2005
Messages
39 (0.01/day)
Likes
3
Location
Czechia
Processor Many High-end CPUs
Motherboard Many best mobos
Cooling Ultimate watercooling
Memory Many Dominators GT
Video Card(s) Lo of VGAs
Storage Lot od disks
Display(s) 3x LCD 30" HP
Case Lian Li
Audio Device(s) X-fi Fatality
Power Supply Lot of ..
Software Win 7 Ultimate
#58
Yes, only MoBo changed, settings are the same.
 

OBR

New Member
Joined
Apr 4, 2005
Messages
39 (0.01/day)
Likes
3
Location
Czechia
Processor Many High-end CPUs
Motherboard Many best mobos
Cooling Ultimate watercooling
Memory Many Dominators GT
Video Card(s) Lo of VGAs
Storage Lot od disks
Display(s) 3x LCD 30" HP
Case Lian Li
Audio Device(s) X-fi Fatality
Power Supply Lot of ..
Software Win 7 Ultimate
#60
GravediggA said:
Where did u get the Voltages from both Mobos from? Bios/Calculated/Windows Tools?
On Ultra-D my CPU was on 1.55V in BIOS(rock stable), but on Expert i have to set 1.55V+104% for rock stability.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,070 (3.44/day)
Likes
17,984
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#61
what you set in the bios is often not close to what's appearing on the board .. you still have that ultra-d ? try using a dmm to measure your cpu voltage .. i bet it's overvolting
 

funkflix

New Member
Joined
Feb 24, 2005
Messages
104 (0.02/day)
Likes
2
Location
Germany
#62
Afaik the Expert is reading the real Vcore, on the Ultra-D u can add about 0,05-0,07V in to the Vcore u see in windows tools.
 

sephi

New Member
Joined
Dec 9, 2005
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#63
Hi.
When the Sempron 3000+ (s939) will be supported by Dfi LanParty UT nF4-D?
 

funkflix

New Member
Joined
Feb 24, 2005
Messages
104 (0.02/day)
Likes
2
Location
Germany
#64
Hmm, i think he is already integrated, or not? It should be an E3 Venice Core, with halved L2 Cache, or do i have the wrong informations? :)
 

sephi

New Member
Joined
Dec 9, 2005
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#65
I have Sempron with E6 Venice Core, and it doens't work on Dfi LanParty UT nF4-D, other peoples also have this problem. With Athlon 64 this problem not exist.
 

funkflix

New Member
Joined
Feb 24, 2005
Messages
104 (0.02/day)
Likes
2
Location
Germany
#66
Hmm strange.. They should work, if they are E6 or E3 Cores only with halved L2, but i'm not a professional in this bios thing. ;)

Try to send an email to dfi directly or go to www.dfi-street.com, maybe there tehy can help u! Good luck! :)
 

sephi

New Member
Joined
Dec 9, 2005
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#67
They can't help me, guy named Niemiec have this problem too and wrote it on dfistreet and they haven't any ideas. :(
 

sephi

New Member
Joined
Dec 9, 2005
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#69
I wrote two e-mails to they, but they don't answer.

Edit: they wrote mi this "Latest bios for that board is available at DFI webstite> download> your model of board. There you will find the latest official bios for the motherboard. You should also be able to see from the 'readme' for each bios file what the bios is intended to fix or update. Thank you."
 
Last edited:

freelan

New Member
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#70
where is cpc settings???

Dippyskoodlez said:
unknown, rare ram.... we need stock timings, and we cant really reccomend any tight timings, because i doubt many people have ever even heard of it.. start with stock and see how the stuff reacts...

where is cpc settings???( 1T /2T COMMAND)
 

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.18/day)
Likes
0
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
#74
sup :)

im in too much of a rush to do a search right now on this site but i did google it the other day

im wandering if anyone can enlighten me as to this thing i heard about the sli-dr expert i heard that some of them are frying cpus cause of some kind of overvoltage isue is this true? and under what curcumstances has this happened?

another thing: about the cut trace (on the first revision i asume) what is that for? and what would one of you more dfi enlightened guys say my chances are if getting that revision if i where to order it from newegg right now :)

thx :)
 

//mAr

New Member
Joined
Jun 4, 2004
Messages
188 (0.04/day)
Likes
2
Location
near Stuttgart, Germany
Processor AMD Athlon64 X2 3800+
Motherboard DFI Lanparty nF4 SLI-DR Expert
Cooling watercooling
Memory 2x1024mb Mushkin Redlines XP4000
Video Card(s) PoV 7900GT
Storage 2x74GB Raptor; 2x160GB 7k250 Hitachi
Display(s) Viewsonic VX912
Case LianLi PC70
Audio Device(s) Creative X-FI XtremeMusic
Power Supply OCZ520W
Software Windows XP Pro SP2
#75
SPHERE said:
sup :)

im in too much of a rush to do a search right now on this site but i did google it the other day

im wandering if anyone can enlighten me as to this thing i heard about the sli-dr expert i heard that some of them are frying cpus cause of some kind of overvoltage isue is this true? and under what curcumstances has this happened?

another thing: about the cut trace (on the first revision i asume) what is that for? and what would one of you more dfi enlightened guys say my chances are if getting that revision if i where to order it from newegg right now :)

thx :)
there's a rumour that cpu get killed if you use low vcore (ex. 1.35) and high percent overvoltage (128%).... you should use always high vcore with lowest overvoltage possible... than nothing should happen to your cpu.


my board also have cut trace. but everything workin' fine...