1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

[DFI Users] RAM doesn't work in yellow slots!?!

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by Azn Tr14dZ, Sep 2, 2006.

  1. Azn Tr14dZ New Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    5,289 (1.27/day)
    Thanks Received:
    19
    For some reason, my GeIL Ultra Platinum DDR 400 2-3-3-6 won't work in the yellow slots of my DFI. It works in orange, but when I move it to yellow, it posts, but doesn't boot to Windows. This is a new board, and my previous board of the same kind (which I RMAd) had the same problem. Is this a BIOS issue?

    I know it should work in the yellow slots since I have CH-5.

    Orange Slots-Samsung TCCD/TCCC
    Yellow Slots-Winbond (UTT) BH-5/CH-5

    Anything?
     
    10 Year Member at TPU
  2. joinmeindeath417

    joinmeindeath417 New Member

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    2,007 (0.50/day)
    Thanks Received:
    219
    Location:
    New Jersey
    did you try putting one in yellow and one in orange? maybe see what happens if it only post 1 stick of ram maybe its bad slots? trust me read my thread about RAM 0.o its mind boggling whats going on with it...

    RAM these days...0.o :toast:
     
    10 Year Member at TPU
  3. stealthfighter

    stealthfighter New Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    557 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    at my pc
    Maybe the slots are different types. Like orange = ddr and yellow = ddr2 and vice versa.
     
    10 Year Member at TPU
  4. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,626 (1.87/day)
    Thanks Received:
    863
    Location:
    TX, USA
    it supports 4x 184pin DDR
     
    10 Year Member at TPU
  5. stealthfighter

    stealthfighter New Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    557 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    at my pc
    Well I don't know anything much else. If you're trying to use sdram in a slot that's not sdram, same with ddr and ddr2, it probally won't work, heh. I'm such a newb at computers.
     
    10 Year Member at TPU
  6. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,507 (2.77/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    try putting "stick 1" in "stick 2" slot and "stick 2" in "stick 1" slot. dfi boards are finicky.
     
    10 Year Member at TPU
  7. Azn Tr14dZ New Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    5,289 (1.27/day)
    Thanks Received:
    19
    Should I get a BIOS that's better for the yellow slots? There's the 704BTA BIOS at DFI-Street. I'll try what you said.
     
    10 Year Member at TPU
  8. drade

    drade

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    1,758 (0.42/day)
    Thanks Received:
    45
    I Would try what ketxxx said Azn, I really Haven't heard of this issue yet, My ram works in the yellow slots.
     
    10 Year Member at TPU
  9. Azn Tr14dZ New Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    5,289 (1.27/day)
    Thanks Received:
    19
    I'm sure it's not the board though since it happened on both of my DFI Ultra-Ds. What BIOS are you using?
     
    10 Year Member at TPU
  10. KennyT772

    KennyT772 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    3,572 (0.84/day)
    Thanks Received:
    103
    it possibly doesnt like having mem in slots 3&4 with nothing in 1&2
     
    10 Year Member at TPU
  11. Azn Tr14dZ New Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Messages:
    5,289 (1.27/day)
    Thanks Received:
    19
    Does yours work in Yellow?
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)