• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

dont go after 3.2ghz

Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#1
hi guys how the title tell , i have problem to oc my q9400, today i have received my new cpu cooler ,the thermalright archon rev.a, i have follow all the guide but when i set fbs much higher then 400 dont reboot without problem , i have change voltage from 1.3 to 1.4 but nothing change dont wanna reboot , my motherboard is a p45 neo f from msi , give me advice please and thank you xd
 
Joined
Mar 7, 2007
Messages
3,788 (0.91/day)
Likes
671
Location
Pompano beach, Florida
System Name HAL
Processor Core i7 4770k @ 4.6 ghz.
Motherboard Asus Maximus VII Hero
Cooling H80i Closed loop liquid cooling.
Memory 4x 4 (16) GB Corsair Vengeance ddr3 2133 @ 2200
Video Card(s) GTX 1080 FTW
Storage 256 GB Ocz V4 SSD "Thank you Kreij (Dean)" + 2x 1TB drives.
Display(s) 50" Samsung, UHD, 4k, 60hz.
Case Corsair Carbide MId tower
Audio Device(s) LG system through optical 5.1
Power Supply CORSAIR Enthusiast Series TX850M
Software Microsoft Windows 10 x64
Benchmark Scores Haven (3720), Cinebench (932)
#2
Disable thermal management, intel speed step, EIST function, C1E enhanced thermal halt state.
Trying to remember overclocking my 775 board.. XD.. There are quite a few things that need to be disabled on the bios.
That's all I have for now, GL. ^^
 
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#3
i have disable all that things xd
 
Joined
Mar 7, 2007
Messages
3,788 (0.91/day)
Likes
671
Location
Pompano beach, Florida
System Name HAL
Processor Core i7 4770k @ 4.6 ghz.
Motherboard Asus Maximus VII Hero
Cooling H80i Closed loop liquid cooling.
Memory 4x 4 (16) GB Corsair Vengeance ddr3 2133 @ 2200
Video Card(s) GTX 1080 FTW
Storage 256 GB Ocz V4 SSD "Thank you Kreij (Dean)" + 2x 1TB drives.
Display(s) 50" Samsung, UHD, 4k, 60hz.
Case Corsair Carbide MId tower
Audio Device(s) LG system through optical 5.1
Power Supply CORSAIR Enthusiast Series TX850M
Software Microsoft Windows 10 x64
Benchmark Scores Haven (3720), Cinebench (932)
#4
Joined
Dec 6, 2005
Messages
10,354 (2.25/day)
Likes
4,224
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K (Stock speeds right now)
Motherboard MSI Z97 U3 Plus
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) GIGABYTE Vega 64 (Non Reference)
Storage Samsung EVO 500GB / 8 Different WDs / QNAP TS-253 8GB NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 34" LG 34CB88-P 21:9 Curved UltraWide QHD (3440*1440)
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Keyboard Corsair Strafe RGB & G610 Orion Red
Software Win 10 upgraded from Win 7 Pro
#5
Make sure PCI bus is locked to 100

Make sure Memory divider isn't pushing memory too fast

Also try 400 FSB and drop CPU multi down so chip is running at less than 3.2. If it runs, then it is likely the chip itself, they all have a ceiling.
 
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#6
Make sure PCI bus is locked to 100

Make sure Memory divider isn't pushing memory too fast

Also try 400 FSB and drop CPU multi down so chip is running at less than 3.2. If it runs, then it is likely the chip itself, they all have a ceiling.
in the bios i have pci e settings but i have an option named block pci e change ,now i try to go down with multi and see what going on xd

, im back and dont wanna go if i set for go after 3.2 ghz with different cpu multi , is possible than dont reboot cause i have a ide hd ? , now i try to see if somme one with my same mb have oc the q9400

i dont find nothing :(
 
Last edited:
Joined
Mar 7, 2007
Messages
3,788 (0.91/day)
Likes
671
Location
Pompano beach, Florida
System Name HAL
Processor Core i7 4770k @ 4.6 ghz.
Motherboard Asus Maximus VII Hero
Cooling H80i Closed loop liquid cooling.
Memory 4x 4 (16) GB Corsair Vengeance ddr3 2133 @ 2200
Video Card(s) GTX 1080 FTW
Storage 256 GB Ocz V4 SSD "Thank you Kreij (Dean)" + 2x 1TB drives.
Display(s) 50" Samsung, UHD, 4k, 60hz.
Case Corsair Carbide MId tower
Audio Device(s) LG system through optical 5.1
Power Supply CORSAIR Enthusiast Series TX850M
Software Microsoft Windows 10 x64
Benchmark Scores Haven (3720), Cinebench (932)
#7
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#8
i have try to follow the guide but nothing xd same thing and i have noticed then the vram if is set at 960mhz work, if is lower or higher the pc dont reboot i dont know what is the problem , i think is the mobo i remain at 3.2 when i dont find a good guide for this bios thanks all
 
Joined
May 22, 2010
Messages
2,516 (0.84/day)
Likes
680
Location
Canada
System Name m1dg3t | DeathBox | HairPi 3
Processor 3570k @ 4.0 1.15v BIOS | q9550 @ 3.77 1.325v BIOS
Motherboard Asrock z77e iTX | p5q Dlx 2301 BIOS
Cooling Custom Water | D-14 & HR-03gt | Passive HSF
Memory Samsung MV-3V4G3D 4g x 2 @ 1866 1.35v | OcZ RpR 2g x 4 @ 1067 2.2v
Video Card(s) MSi 7950 tf3 @1000 / 1350 | Asus 5870 V2 @ 900 / 1275
Storage Adata sx900 256Gb / WD 2500 HHTZ | WD 1001 FALS x 2
Display(s) BenQ gw2750hm | 46" Sharp Quatron
Case BitFenix Prodigy - m0dd3d | Antec Fusion Remote MAX
Audio Device(s) Onboard Toslink > Yamaha HTR 6290 | Xonar HDAV1.3 > Yamaha DSP z7
Power Supply Ocz mXp700w | Ocz zx850w | Cannakit 5v 2.5a
Mouse Logitech G700s | Logitech G9x - Cable Repaired
Keyboard TT Meka G1 - Black w Cherry Blacks| Logitech G11
Software Win7 Home | Xp sp3 & Vista ultimate | Raspbian
Benchmark Scores Epeen!! Who needs epeen??
#9
Up your NB volts you are running 4 x 2Gb ;)
 
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#10
Up your NB volts you are running 4 x 2Gb ;)
i have try to up the nb volts but nothing change, in the bios the safe voltage is 1.400, when i go much higher become red and after 2.000 i have to clear the cmos or dont reboot ,i have try to leave only 2 stick of ram and go with 4 gb but nothing change :(


today i have set the 400fbs with the jumpers with changing the jumpers from 333mhz to 400 ,and with setFBS the max i have reach is 420 stable , when i go to 425 crash :(
 
Last edited:
Joined
May 22, 2010
Messages
2,516 (0.84/day)
Likes
680
Location
Canada
System Name m1dg3t | DeathBox | HairPi 3
Processor 3570k @ 4.0 1.15v BIOS | q9550 @ 3.77 1.325v BIOS
Motherboard Asrock z77e iTX | p5q Dlx 2301 BIOS
Cooling Custom Water | D-14 & HR-03gt | Passive HSF
Memory Samsung MV-3V4G3D 4g x 2 @ 1866 1.35v | OcZ RpR 2g x 4 @ 1067 2.2v
Video Card(s) MSi 7950 tf3 @1000 / 1350 | Asus 5870 V2 @ 900 / 1275
Storage Adata sx900 256Gb / WD 2500 HHTZ | WD 1001 FALS x 2
Display(s) BenQ gw2750hm | 46" Sharp Quatron
Case BitFenix Prodigy - m0dd3d | Antec Fusion Remote MAX
Audio Device(s) Onboard Toslink > Yamaha HTR 6290 | Xonar HDAV1.3 > Yamaha DSP z7
Power Supply Ocz mXp700w | Ocz zx850w | Cannakit 5v 2.5a
Mouse Logitech G700s | Logitech G9x - Cable Repaired
Keyboard TT Meka G1 - Black w Cherry Blacks| Logitech G11
Software Win7 Home | Xp sp3 & Vista ultimate | Raspbian
Benchmark Scores Epeen!! Who needs epeen??
#11
I didn't notice you have 800 RAM so you are actually doing good with 4 sticks @ 960Mhz :D
 
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#12
I didn't notice you have 800 RAM so you are actually doing good with 4 sticks @ 960Mhz :D
but now the ram is at 800mhz whit the jumpers oc at 400fbs , this oc with the jumpers is good , i have noticed than if i set high fbs the ram mhz dont go higher than 960mhz but dont reboot and how i tell in another thread i have try to go up with the nb voltage but at 2.000 go in block


this is the picture of the bios setting , is not from my bios but looks the same http://www.tomshardware.com/gallery/msi_p43_neo3-f_bios2,0101-173377-0-2-3-1-png-.html
 
Last edited:
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#13
Joined
Sep 25, 2007
Messages
5,822 (1.47/day)
Likes
619
Processor Core I7 3770K@4.3Ghz
Motherboard AsRock Z77 Extreme
Cooling Cooler Master Seidon 120M
Memory 12Gb G.Skill Sniper
Video Card(s) MSI GTX 1070
Storage Sandisk SSD + 1TB Seagate Barracuda 7200
Display(s) IPS Asus 26inch
Case Antec 300
Audio Device(s) Xonar DG
Power Supply EVGA Supernova 650 G2
Software Windows 10/Windows 7
#14
you could try to loosen the timings on the ram if they can't take it.

right now im running a q8400 and the Msi P35 Diamond and it blows past 3.2Ghz
 
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#15
you could try to loosen the timings on the ram if they can't take it.

right now im running a q8400 and the Msi P35 Diamond and it blows past 3.2Ghz
thanks i try to prove different timings xd
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,247 (1.33/day)
Likes
1,291
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.7Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage Toshiba 3TB, x300 Toshiba 5TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q, 23" VZ239H IPS
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar MKII+ AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10.1
Benchmark Scores It's linux baby!
#16
My old q9450 could do 3.8ghz all day long, but I had 1066 ram to play with. I think your ram is what is holding you back.. try changing the ram divider and underclock your ram and try it again. If you can get a higher oc then, you just need faster ram.
 
Joined
Jul 21, 2010
Messages
386 (0.13/day)
Likes
116
Location
Romania
Processor Intel Core i5 4570
Motherboard Gigabyte GA-Z87-HD3
Cooling Stock
Memory 8GB Kingston ValueRAM CL9 1333MHz DDR3
Video Card(s) Gigabyte GeForce GTS450OC-1GL
Storage 1TB WD Black + 1.5TB WD Black + Kingston V300 120GB
Display(s) T200HD
Case Delux MZ401
Audio Device(s) onboard
Power Supply Enermax NAXN 500W
Software Windows 8 Pro x64
#17
You will need to set the memory dividers to have 800 MHz and then it will almost surely work. As with fsb memory clock increases and you might get over that sweet spot at 960MHz. Having the same CPU i'm running at 3.2 since a year or so, completely stable as far as i can tell at only 1.185 volts, a step higher than stock. You shouldn't need such a high voltage to get 3.2. Maybe one step on the NB helps the overall stability.
 
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#18
you could try to loosen the timings on the ram if they can't take it.

right now im running a q8400 and the Msi P35 Diamond and it blows past 3.2Ghz
i have trying but nothing if is possible please tell me your settings if the bios is the same xd

My old q9450 could do 3.8ghz all day long, but I had 1066 ram to play with. I think your ram is what is holding you back.. try changing the ram divider and underclock your ram and try it again. If you can get a higher oc then, you just need faster ram.
i have try go change the divider more times but nothing change , i think is possible the ram but kain have 800mhz ram

You will need to set the memory dividers to have 800 MHz and then it will almost surely work. As with fsb memory clock increases and you might get over that sweet spot at 960MHz. Having the same CPU i'm running at 3.2 since a year or so, completely stable as far as i can tell at only 1.185 volts, a step higher than stock. You shouldn't need such a high voltage to get 3.2. Maybe one step on the NB helps the overall stability.
when i have 960mhz on the ram with clock higher than 400 dont reboot and its all the same , the only thing i change from normal is go up a littlw with voltages of vcore
 
Joined
Oct 2, 2004
Messages
13,275 (2.63/day)
Likes
6,515
Location
Slovenia/Europe
System Name Dark Silence 2
Processor Intel Core i7 5820K @ 4.5 GHz (1.15V)
Motherboard MSI X99A Gaming 7
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory 32 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2400 MHz @ 2666 MHz
Video Card(s) AORUS GeForce GTX 1080Ti 11GB
Storage Samsung 850 Pro 2TB SSD (3D V-NAND)
Display(s) ASUS VG248QE 144Hz 1ms (DisplayPort)
Case Corsair Carbide 330R Titanium
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 + Altec Lansing MX5021 (HiFi capacitors and OPAMP upgrade)
Power Supply BeQuiet! Dark Power Pro 11 750W
Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard Cherry Stream XT Black
Software Windows 10 Pro 64-bit
#19
Sometimes less is more. In my case it turned out my Core i7 920 is more comfortable and goes faster with lower voltage than higher. In fact i now almost run it at stock voltage, yet i'm getting 3,8GHz out of it. Not exactly a magical 4GHz but still...
 
Joined
Jan 15, 2012
Messages
1,035 (0.44/day)
Likes
558
Location
Arcadia
System Name Xeon build /Main Rig
Processor Intel Xeon w3520 @ 4Ghz with HT /i7 4820k @4.5 Ghz previos 4.6 (too much voltage for 100mhz)
Motherboard Asus P6T Deluxe v2 socket 1366 / Asus P9X79 socket 2011
Cooling Thermalright Archon +Ty 140mm|Fans : 2 front-1top-1rear-1bottom/ Swiftech H140x
Memory 16gb DDR3 1600mhz Kingstone Hyper x Quad Channel / 16gb DDR3 2133MHZ Gskill RipjawsZ
Video Card(s) Sapphire hd 7950 3gb Boost edition dual fan X / XFX R9 Fury X
Storage Kingstone AV400ssd 120gb + Seagate B 2Tb + WD green 1tb + WD green 3tb + WD red 3tb + Seagate B 4tb
Display(s) Wasabi Mango UHD430 43" 4K @60hz with Freesync
Case Fractal Design Arc midi
Audio Device(s) SoundMaxHD+5.1 BHT1100 BLUESKY,Corsair Vengeance 1500 v2,Fiio E10 Olympus+SuperluxHD668b
Power Supply Thermaltake toughpower xt 775watt modular
Mouse Corsair M90
Keyboard Microsoft WK600
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#20
Sometimes less is more. In my case it turned out my Core i7 920 is more comfortable and goes faster with lower voltage than higher. In fact i now almost run it at stock voltage, yet i'm getting 3,8GHz out of it. Not exactly a magical 4GHz but still...
yes is true but my problem is how set all the thing in this bios , i have see more settings are for asus or gigagbite modo but for msi nothing xd
 
Top