1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Dragon Age Help

Discussion in 'Games' started by freakshow, Dec 17, 2009.

  1. freakshow

    freakshow

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    972 (0.25/day)
    Thanks Received:
    137
    i ok i got dragon age origians today and i installed it and as soon i try to make a character it crashes to the desktop any ideas? anybody else have this problem?

    i got the latest drivers and the game newest patch


    thx freakshow
     
    10 Year Member at TPU
  2. AltecV1

    AltecV1 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,286 (0.40/day)
    Thanks Received:
    173
    Location:
    Republic of Estonia
    try do turn off the SLI and then try again:)
     
  3. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,313 (1.24/day)
    Thanks Received:
    1,051
    Location:
    Multidimensional
    god damn ATI crossfire and Nvida's SLI suck so much!
     
  4. freakshow

    freakshow

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    972 (0.25/day)
    Thanks Received:
    137
    i wish i still had my 4850x2 :cry:
     
    10 Year Member at TPU
  5. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,979 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,754
    Location:
    PA, USA
    LOL, I want to honestly sit down and chat with the people who make multi-gpu standards. Honestly a few things need to happen.

    A) Extra GPUs need to be able to power down completely.
    B) Extra GPUs need to be automatically disabled in applications without multi-gpu support.
     
  6. freakshow

    freakshow

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    972 (0.25/day)
    Thanks Received:
    137
    ok i disable multiple sli and still a no go humm:shadedshu

    i guess i will try uninstalling it then reinstalling see that does the trick...
     
    10 Year Member at TPU
  7. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,313 (1.24/day)
    Thanks Received:
    1,051
    Location:
    Multidimensional
    Dont you just love computers:D:D:D:D:D
     
  8. erocker

    erocker Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    42,350 (10.22/day)
    Thanks Received:
    18,429
    Heh, I'm happy that they finally both clock down properly!

    I agree with B, or how make multi-gpu support work!
     
    10 Year Member at TPU
  9. AltecV1

    AltecV1 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,286 (0.40/day)
    Thanks Received:
    173
    Location:
    Republic of Estonia
  10. freakshow

    freakshow

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    972 (0.25/day)
    Thanks Received:
    137
    10 Year Member at TPU
  11. douglatins

    douglatins

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    2,863 (0.82/day)
    Thanks Received:
    272
    Location:
    Brasil
    No No! The game ran absolutely flawless in my 295, dont you ever say that again hehe
    Never had any issue with DAO, Try reinstalling the game
     
  12. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,817 (3.51/day)
    Thanks Received:
    5,629
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Worked (and still does) perfectly on first install with my x2.

    Just saying.
     
    10 Year Member at TPU
  13. freakshow

    freakshow

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    972 (0.25/day)
    Thanks Received:
    137
    yea but im a ATI fan boy lmao....only reason i have a 295 cause i got it in a trade lol
     
    10 Year Member at TPU
  14. Raovac

    Raovac

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    161 (0.04/day)
    Thanks Received:
    23
    No problem on my system using crossfire. Game runs smooth as butter. I would lower the overclock to 3.8 or stock to rule that out. Just my opinon. :)
     
    10 Year Member at TPU
  15. PP Mguire

    PP Mguire

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,941 (1.76/day)
    Thanks Received:
    1,203
    Location:
    Watauga, Texas
    I had major problems running Nvidia cards with this game. Kinda worked out that my 280 died cause i run the game flawlessly with the 4850 and it never crashes.

    The reason it goes to the desktop is cause the driver is crashing.
     
    freakshow says thanks.
  16. freakshow

    freakshow

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    972 (0.25/day)
    Thanks Received:
    137
    Grrrrr nothing is working..............:mad:
     
    10 Year Member at TPU
  17. freakshow

    freakshow

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    972 (0.25/day)
    Thanks Received:
    137
    ok i got it working woot *happy dance* i just updated my directX lol:roll:
     
    10 Year Member at TPU
  18. Raovac

    Raovac

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    161 (0.04/day)
    Thanks Received:
    23
    10 Year Member at TPU
  19. AltecV1

    AltecV1 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,286 (0.40/day)
    Thanks Received:
    173
    Location:
    Republic of Estonia
  20. PP Mguire

    PP Mguire

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,941 (1.76/day)
    Thanks Received:
    1,203
    Location:
    Watauga, Texas
    I lold at the nude mods.
     
  21. Raovac

    Raovac

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    161 (0.04/day)
    Thanks Received:
    23
    KOOL :rockout:
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)