• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Driver not working!!?!?!?!?

Ehstii

New Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
607 (0.16/day)
Likes
33
Location
The Shore, New Jersey
System Name Betty
Processor AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz @ 3.16(weak i know, waiting on better HSF)
Motherboard GIGABYTE GA-MA69G-S3H AM2 690G HDMI
Cooling Standard heatsink
Memory A-DATA 2GB(2x1GB dual channel) DDR2 800
Video Card(s) EVGA GeForce 7900GS 256MB
Storage 2x250GB Seagate SataII, 2x250GB Maxtor SataII, 1x120GB Maxtor SataII
Display(s) 22" Widescreen Acer LCD Flat Panel Monitor
Case AMS CF-6129BKS Black w/Silver bezel Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) OB
Power Supply Rosewill RP550-2-S ATX12V v2.01 550W Power Supply
Software Windows XP SP2, Adobe Master Collection CS3, WoW, COD4, Cubase LE, Office 2007, Bit Comet, & more...
Benchmark Scores 3DMark06 - 4710
#1
alright, i have a hp dv6707us laptop...i tried to upgrade from vista to XP but it didnt work tooo well. so im putting vista back on. now my only problem is that i cant get the HP quick touch buttons to work correctly and my wireless card had a problem installing itself. ive tried numerous diferent things to fix this but i am totally tapped.

the wireless card is an atheros ar5006x






p.s. yes i already went to HP's website and tried what they had listed and nothing worked.
 

bruins004

New Member
Joined
Sep 27, 2005
Messages
2,479 (0.56/day)
Likes
74
Processor AMD Athlon 64 3200+ (939)
Motherboard MSI Neo K8n Neo4-F with Nforce 4
Cooling ThermalTake Venus12 + 3 case fans + PCI slot cooler for GPU
Memory 2x 512mb Kingston PC-3200
Video Card(s) XFX GeForce 7800GT
Storage Western Digital 160GB
Display(s) ViewSonic VX2025WM
Case Logisys Dracula Case (Black)
Audio Device(s) Onboard Sound, Logitech X-530 Surround Sound Speakers
Power Supply OCZ PowerStream 520W
Software Window XP Pro, Office Suite, Tons of Games
#2
alright, i have a hp dv6707us laptop...i tried to upgrade from vista to XP but it didnt work tooo well. so im putting vista back on. now my only problem is that i cant get the HP quick touch buttons to work correctly and my wireless card had a problem installing itself. ive tried numerous diferent things to fix this but i am totally tapped.

the wireless card is an atheros ar5006x






p.s. yes i already went to HP's website and tried what they had listed and nothing worked.

I am confused about something.
How did you try to upgrade from Vista to XP?
Isnt it the other way around....XP to Vista.
Either way 2 OSs cannot exist on the same partition of a HD.
If it does you have to delete one, that could be causing your issue.
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#3
Hopefully you didn't nuke your recovery partition. All you need to do to get back a proper/full functioning vista is to restore the machine.
 

Ehstii

New Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
607 (0.16/day)
Likes
33
Location
The Shore, New Jersey
System Name Betty
Processor AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz @ 3.16(weak i know, waiting on better HSF)
Motherboard GIGABYTE GA-MA69G-S3H AM2 690G HDMI
Cooling Standard heatsink
Memory A-DATA 2GB(2x1GB dual channel) DDR2 800
Video Card(s) EVGA GeForce 7900GS 256MB
Storage 2x250GB Seagate SataII, 2x250GB Maxtor SataII, 1x120GB Maxtor SataII
Display(s) 22" Widescreen Acer LCD Flat Panel Monitor
Case AMS CF-6129BKS Black w/Silver bezel Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) OB
Power Supply Rosewill RP550-2-S ATX12V v2.01 550W Power Supply
Software Windows XP SP2, Adobe Master Collection CS3, WoW, COD4, Cubase LE, Office 2007, Bit Comet, & more...
Benchmark Scores 3DMark06 - 4710
#4
I am confused about something.
How did you try to upgrade from Vista to XP?
Isnt it the other way around....XP to Vista.
Either way 2 OSs cannot exist on the same partition of a HD.
If it does you have to delete one, that could be causing your issue.
yes, upgrade FROM vista TO XP =]]

XP is better than vista, but thats not what this thread is about....

and its only one OS on one partition
 

Ehstii

New Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
607 (0.16/day)
Likes
33
Location
The Shore, New Jersey
System Name Betty
Processor AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz @ 3.16(weak i know, waiting on better HSF)
Motherboard GIGABYTE GA-MA69G-S3H AM2 690G HDMI
Cooling Standard heatsink
Memory A-DATA 2GB(2x1GB dual channel) DDR2 800
Video Card(s) EVGA GeForce 7900GS 256MB
Storage 2x250GB Seagate SataII, 2x250GB Maxtor SataII, 1x120GB Maxtor SataII
Display(s) 22" Widescreen Acer LCD Flat Panel Monitor
Case AMS CF-6129BKS Black w/Silver bezel Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) OB
Power Supply Rosewill RP550-2-S ATX12V v2.01 550W Power Supply
Software Windows XP SP2, Adobe Master Collection CS3, WoW, COD4, Cubase LE, Office 2007, Bit Comet, & more...
Benchmark Scores 3DMark06 - 4710
#5
Hopefully you didn't nuke your recovery partition. All you need to do to get back a proper/full functioning vista is to restore the machine.
well, unfortunatley i deleted the HP_recovery partition only to obtain that space for other stuff. but yea...i cant seem to find a fix. there must be some other way to get this to work...




Edit: I've done it before with a different customers laptop, i just cant remember exactly what i did or anything...
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#6
well, unfortunatley i deleted the HP_recovery partition only to obtain that space for other stuff. but yea...i cant seem to find a fix. there must be some other way to get this to work...




Edit: I've done it before with a different customers laptop, i just cant remember exactly what i did or anything...
Well, thats a stupid move...you know thats like 30 bucks down the drain. Hopefully you made those recovery cd's (the first the machine, and HP, tells you to do).
 

Ehstii

New Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
607 (0.16/day)
Likes
33
Location
The Shore, New Jersey
System Name Betty
Processor AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz @ 3.16(weak i know, waiting on better HSF)
Motherboard GIGABYTE GA-MA69G-S3H AM2 690G HDMI
Cooling Standard heatsink
Memory A-DATA 2GB(2x1GB dual channel) DDR2 800
Video Card(s) EVGA GeForce 7900GS 256MB
Storage 2x250GB Seagate SataII, 2x250GB Maxtor SataII, 1x120GB Maxtor SataII
Display(s) 22" Widescreen Acer LCD Flat Panel Monitor
Case AMS CF-6129BKS Black w/Silver bezel Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) OB
Power Supply Rosewill RP550-2-S ATX12V v2.01 550W Power Supply
Software Windows XP SP2, Adobe Master Collection CS3, WoW, COD4, Cubase LE, Office 2007, Bit Comet, & more...
Benchmark Scores 3DMark06 - 4710
#7
yea, i know...but theres a way too do it, i just cant figure it out.
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#8
Well if you nuked the recovery partition, then that is gone. It find the drivers, i guess you have to google the web and see if other peeps had the problem and the solution (the links to working drivers).
 

Ehstii

New Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
607 (0.16/day)
Likes
33
Location
The Shore, New Jersey
System Name Betty
Processor AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz @ 3.16(weak i know, waiting on better HSF)
Motherboard GIGABYTE GA-MA69G-S3H AM2 690G HDMI
Cooling Standard heatsink
Memory A-DATA 2GB(2x1GB dual channel) DDR2 800
Video Card(s) EVGA GeForce 7900GS 256MB
Storage 2x250GB Seagate SataII, 2x250GB Maxtor SataII, 1x120GB Maxtor SataII
Display(s) 22" Widescreen Acer LCD Flat Panel Monitor
Case AMS CF-6129BKS Black w/Silver bezel Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) OB
Power Supply Rosewill RP550-2-S ATX12V v2.01 550W Power Supply
Software Windows XP SP2, Adobe Master Collection CS3, WoW, COD4, Cubase LE, Office 2007, Bit Comet, & more...
Benchmark Scores 3DMark06 - 4710
#9
yea...ive been doing that for the past 2 days...lol

im about to just run a recovery on the drive to get that HP_recovery partition backk
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#10
If there is data/clusters written in the recovery partition area, then recovery will not work. The last choice is to order the disks from hp.
 
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,050 (0.27/day)
Likes
114
Location
indiana
Processor c2d e8400@ 3.8ghz 24/7
Motherboard Abit IP-35e 80$ lol
Cooling zalman cnps9700 led
Memory 2 x 2 gig patriot viper
Video Card(s) evga Gtx 285 oc
Storage 2 x 300gig sata seagate 7200.10 in raid 0/ 1.5TB for backup
Display(s) acer 24" TFT LCD AL2416WBSD
Case Antec 902
Audio Device(s) XtremeGamer Fatal1ty Pro series
Power Supply ocz gamextreme 700w
Software windows 7 ultimate
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,050 (0.27/day)
Likes
114
Location
indiana
Processor c2d e8400@ 3.8ghz 24/7
Motherboard Abit IP-35e 80$ lol
Cooling zalman cnps9700 led
Memory 2 x 2 gig patriot viper
Video Card(s) evga Gtx 285 oc
Storage 2 x 300gig sata seagate 7200.10 in raid 0/ 1.5TB for backup
Display(s) acer 24" TFT LCD AL2416WBSD
Case Antec 902
Audio Device(s) XtremeGamer Fatal1ty Pro series
Power Supply ocz gamextreme 700w
Software windows 7 ultimate
#13
:roll: :roll: :roll: Not me :D
 

Ehstii

New Member
Joined
Jun 19, 2007
Messages
607 (0.16/day)
Likes
33
Location
The Shore, New Jersey
System Name Betty
Processor AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz @ 3.16(weak i know, waiting on better HSF)
Motherboard GIGABYTE GA-MA69G-S3H AM2 690G HDMI
Cooling Standard heatsink
Memory A-DATA 2GB(2x1GB dual channel) DDR2 800
Video Card(s) EVGA GeForce 7900GS 256MB
Storage 2x250GB Seagate SataII, 2x250GB Maxtor SataII, 1x120GB Maxtor SataII
Display(s) 22" Widescreen Acer LCD Flat Panel Monitor
Case AMS CF-6129BKS Black w/Silver bezel Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) OB
Power Supply Rosewill RP550-2-S ATX12V v2.01 550W Power Supply
Software Windows XP SP2, Adobe Master Collection CS3, WoW, COD4, Cubase LE, Office 2007, Bit Comet, & more...
Benchmark Scores 3DMark06 - 4710
#14
yea, i still cant figure it out.

basically it installs the drivers for the wireless card but it says, "This device cannot start (code 10)
 
Joined
Jan 4, 2008
Messages
1,818 (0.50/day)
Likes
241
Location
Just South of Mars
System Name Decent Lappy
#15
alright, i have a hp dv6707us laptop...i tried to upgrade from vista to XP but it didnt work tooo well. so im putting vista back on. now my only problem is that i cant get the HP quick touch buttons to work correctly and my wireless card had a problem installing itself. ive tried numerous diferent things to fix this but i am totally tapped.

the wireless card is an atheros ar5006x






p.s. yes i already went to HP's website and tried what they had listed and nothing worked.
Have you thought about installing the original driver and THEN going to Atheros to update? Might work!

Maybe worth a try!

1st download this!

Then go HERE for support......

Might work, never know till ya try!:cool: