• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Dual 30 inch monitors 2560x1600

Joined
Sep 7, 2008
Messages
197 (0.06/day)
Likes
89
System Name cube mc cube face
Processor 6700k @4.4
Motherboard MSI Z170A Gaming Pro Carbon Motherboard
Cooling Corsair Hydro Series H115i 280mm Liquid CPU Cooler
Memory Corsair Vengeance LED CMU32GX4M4C3466C16 32GB (4x8GB) DDR4
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X 8GB
Storage Intel 600P Series 1TB M.2 SSD
Display(s) Acer Predator X34 Curved 34in G-Sync IPS Gaming Monitor
Case Corsair Carbide Air 540 High Airflow ATX Cube Case Arctic White
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Zx 5.1 Channel PCI-E Sound Card
Power Supply Corsair HX750i 750W 80 Plus Platinum Power Supply
Mouse Razer Naga Chroma Multi Colour MMO Gaming Mouse
Keyboard Corsair Gaming K95 RGB Mechanical Gaming Keyboard Cherry Brown
Software Microsoft Windows 10 Pro 64bit OEM DVD
Benchmark Scores nil
#1
is it possible to run dual 30,s at 2560x1600 ?


I was fortunate enough to borrow another 30 inch monitor to pair up with my other 30 inch monitor to run dual monitors, unfortunately i can only get them to 1280x800 when paired up, am i missing something?

i was hoping for 2560x1600 per screen "(
 

cadaveca

My name is Dave
Staff member
Joined
Apr 10, 2006
Messages
16,576 (3.85/day)
Likes
10,943
Location
Parkland County, Alberta
#2
Problem is that your card need dual-link DVI to push 2560x1600, which, if i remember correctly, your card only supports via ONE of the DVI outputs...


And DP or HDMI won't push 2560x1600 with good quality...
 
Joined
Aug 10, 2007
Messages
4,064 (1.07/day)
Likes
1,130
Location
Geneva, FL, USA
Processor Intel i5-6600
Motherboard ASRock H170M-ITX
Cooling Cooler Master Geminii S524
Memory G.Skill DDR4-2133 16GB (8GB x 2)
Video Card(s) Gigabyte R9-380X 4GB
Storage Samsung 950 EVO 250GB (mSATA)
Display(s) LG 29UM69G-B 2560x1080 IPS
Case Lian Li PC-Q25
Audio Device(s) Realtek ALC892
Power Supply Seasonic SS-460FL2
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro
#3
Really? DP was supposedly the savior of connection standards, allowing for 3840 × 2160 × 30 bpp @ 60 Hz (or higher bpp at the cost of resolution).

Don't tell me that I've been hyping a shitty standard :)
 

cadaveca

My name is Dave
Staff member
Joined
Apr 10, 2006
Messages
16,576 (3.85/day)
Likes
10,943
Location
Parkland County, Alberta
#4
DP works, but with my Dell 3008WFP, the image is very crappy, and HDMI is the same. the only thing that works well is 2560x1600.

However, that may be due to my monitor in particular not supporting HDCP @ 2560x1600. Regardless, I'm not aware of any current AMD card that has both DVI outputs as dual-link DVI. I did try an LG and i think it was a samsung, each had the same image quality problems @ 2560x1600.
 
Joined
Jan 27, 2010
Messages
4,034 (1.38/day)
Likes
1,258
Location
USA
Processor I7 920 @ 4.1
Motherboard ASUS Rampage III Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 3x2GB Mushkin
Video Card(s) 580
Storage 320GB
Display(s) BenQ V2400W
Case Custom
Audio Device(s) on board
Power Supply Antec TPQ 1200w
#5
what card are you running Cad?
 
Joined
Sep 7, 2008
Messages
197 (0.06/day)
Likes
89
System Name cube mc cube face
Processor 6700k @4.4
Motherboard MSI Z170A Gaming Pro Carbon Motherboard
Cooling Corsair Hydro Series H115i 280mm Liquid CPU Cooler
Memory Corsair Vengeance LED CMU32GX4M4C3466C16 32GB (4x8GB) DDR4
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X 8GB
Storage Intel 600P Series 1TB M.2 SSD
Display(s) Acer Predator X34 Curved 34in G-Sync IPS Gaming Monitor
Case Corsair Carbide Air 540 High Airflow ATX Cube Case Arctic White
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Zx 5.1 Channel PCI-E Sound Card
Power Supply Corsair HX750i 750W 80 Plus Platinum Power Supply
Mouse Razer Naga Chroma Multi Colour MMO Gaming Mouse
Keyboard Corsair Gaming K95 RGB Mechanical Gaming Keyboard Cherry Brown
Software Microsoft Windows 10 Pro 64bit OEM DVD
Benchmark Scores nil
#7
Problem is that your card need dual-link DVI to push 2560x1600, which, if i remember correctly, your card only supports via ONE of the DVI outputs...


And DP or HDMI won't push 2560x1600 with good quality...
but my card is "dual link" :confused:
 
Joined
Sep 7, 2008
Messages
197 (0.06/day)
Likes
89
System Name cube mc cube face
Processor 6700k @4.4
Motherboard MSI Z170A Gaming Pro Carbon Motherboard
Cooling Corsair Hydro Series H115i 280mm Liquid CPU Cooler
Memory Corsair Vengeance LED CMU32GX4M4C3466C16 32GB (4x8GB) DDR4
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X 8GB
Storage Intel 600P Series 1TB M.2 SSD
Display(s) Acer Predator X34 Curved 34in G-Sync IPS Gaming Monitor
Case Corsair Carbide Air 540 High Airflow ATX Cube Case Arctic White
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Zx 5.1 Channel PCI-E Sound Card
Power Supply Corsair HX750i 750W 80 Plus Platinum Power Supply
Mouse Razer Naga Chroma Multi Colour MMO Gaming Mouse
Keyboard Corsair Gaming K95 RGB Mechanical Gaming Keyboard Cherry Brown
Software Microsoft Windows 10 Pro 64bit OEM DVD
Benchmark Scores nil
#9
Joined
Sep 7, 2008
Messages
197 (0.06/day)
Likes
89
System Name cube mc cube face
Processor 6700k @4.4
Motherboard MSI Z170A Gaming Pro Carbon Motherboard
Cooling Corsair Hydro Series H115i 280mm Liquid CPU Cooler
Memory Corsair Vengeance LED CMU32GX4M4C3466C16 32GB (4x8GB) DDR4
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X 8GB
Storage Intel 600P Series 1TB M.2 SSD
Display(s) Acer Predator X34 Curved 34in G-Sync IPS Gaming Monitor
Case Corsair Carbide Air 540 High Airflow ATX Cube Case Arctic White
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Zx 5.1 Channel PCI-E Sound Card
Power Supply Corsair HX750i 750W 80 Plus Platinum Power Supply
Mouse Razer Naga Chroma Multi Colour MMO Gaming Mouse
Keyboard Corsair Gaming K95 RGB Mechanical Gaming Keyboard Cherry Brown
Software Microsoft Windows 10 Pro 64bit OEM DVD
Benchmark Scores nil
#11
connect both to the same card? then try adjusting resolution. make sure to isntall the driver for your screen.

i have 4 dvi,s inputs...2 per card, am i connecting both screens to 1 graph card, or am i connecting 1 screen per card?

ok, update so far, now i have 1 screen "my main" at 2560 and the other is 1280...
 
Joined
Sep 7, 2008
Messages
197 (0.06/day)
Likes
89
System Name cube mc cube face
Processor 6700k @4.4
Motherboard MSI Z170A Gaming Pro Carbon Motherboard
Cooling Corsair Hydro Series H115i 280mm Liquid CPU Cooler
Memory Corsair Vengeance LED CMU32GX4M4C3466C16 32GB (4x8GB) DDR4
Video Card(s) MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X 8GB
Storage Intel 600P Series 1TB M.2 SSD
Display(s) Acer Predator X34 Curved 34in G-Sync IPS Gaming Monitor
Case Corsair Carbide Air 540 High Airflow ATX Cube Case Arctic White
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Zx 5.1 Channel PCI-E Sound Card
Power Supply Corsair HX750i 750W 80 Plus Platinum Power Supply
Mouse Razer Naga Chroma Multi Colour MMO Gaming Mouse
Keyboard Corsair Gaming K95 RGB Mechanical Gaming Keyboard Cherry Brown
Software Microsoft Windows 10 Pro 64bit OEM DVD
Benchmark Scores nil
#13
Hhmm... Still stuck at 1 at 2560..... Anyone here on the forums have a successful setup of 30,s..??
 
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,506 (2.31/day)
Likes
2,072
Location
Kansas City
System Name The Dove Box Rev 2.0
Processor I7 5930k
Motherboard Asus X99
Cooling Custom water loop
Memory 4 x 4GB 3000 MHz DDR4
Video Card(s) 2x MSI 780 Ti's in SLI
Storage 500GB Samsung 850 PCIe SSD, 2x1TB WD Blacks, 1.2TB NAS
Display(s) 27" Asus 144Hz
Case Enermax Fulmo GT
Audio Device(s) ON BOARD FTW
Power Supply Thermaltake Toughpower 850W
Keyboard Logitech G510
Software Win 10 64x
#15
Cadave, more like Cadavedowner.

Just kidding :)

Hope you get it figured out, that setup sounds awesome. Pics if you get it to work.