• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

ECS P67H2-A where to find ADD Debug list?

Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#1
i need to know where i can find the debug list for ECS' ADD Indicator (Advanced Dual Display Indicator) bcs for the moment the display shows AA and i dunno what that means so a little help here, and fast thx.
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#2
Joined
Mar 10, 2010
Messages
4,982 (1.76/day)
Likes
1,551
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.8ghz1.525c NB2.64ghz Ht2.84ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 32Gb @1333 cas9
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Rx580 waterblockedEK
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, samsung 40" 1080p
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1000Rmx
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far
#3
looking at that list it looks like AA is a checkpoint dude , ie its got to be checked and cleared on boot(in the post checks) so if its stopping on that it may be psu related ie its trying to setup an apic mode your psu or some component dosnt support , thats my guess , sorry no deff advice but id try a bios default boot, check the psu's APIC capabillities and mobos for compatabillity then unplug stuff from usbs etc as imho it could be something plugged in though ive not had that happen as you have
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#4
I reset my BIOS, tried to take out my audio card and my controller card but only got me BSOD at startup for windows 7 ._.

So what to do? Is it my psu dieing or something wrong with my motherboard?

And yes I have checked my BIOS is set to run AHCI as I installed windows 7 with.
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#5
Is this safe to run with, or what can i do?

bcs i have tried unplugging everything and it still says AA plus that now my Intel SSD don't wanna boot with windows 7 on anymore, it just says "Reboot and Select proper Boot device" so i guess either i need to reinstall windows or check for a newer firmware.
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,801 (1.07/day)
Likes
1,575
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#6
i got my Windows 7 on my SSD to work, it wasn't active o_O

so i marked it as active fixed bootmgr and now it's running again but i still got debug code AA on my board, but still no BSOD of dead when stress testing so is it motherboard or psu?