• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

EEK Strange BSOD on boot

Joined
Aug 12, 2006
Messages
3,252 (0.78/day)
Likes
146
Location
UK-small Village in a Valley Near Newcastle
Processor I7 7700k De-lid @ 5GHz
Motherboard Asus Maximus Hero IX
Cooling Custom dual 360 rad loops. Cpu monoblock, 295x2 full cover waterblock. Custom R9290x waterblock.
Memory 16Gb Team Xtream DDR4 3600MHz
Video Card(s) 295X2 + R9290X
Storage SSD RAID array, dozen TB HDD's in RAID
Display(s) 27" BENQ XL2730Z 144hz 1440p, Samsung 27" 3D 1440p, QNIX 144p @ 100Hz overclocked
Case Thermaltake Core series
Power Supply 1.5Kw
Mouse RAT 7
Keyboard Ryos II MK Pro Mechanical
Software Windows 10 LTSB
#1
Hi all, damn im not having much luck lately. A couple of times, now and then i got a bsod when booting into vista,

"The cryptographic subsystem has failed a mandatory self diagnosis" (or similar to that)

Now im a bit worried... I havent really done anything to my pc, apart from installing the latest battlefield 2 full patch. (4got my soddin password for my account so had to make a new one grrr....)I bleedin hope that damn game hasnt somehow borked my computer.

Has any1 had this b4 or does any1 know how serious this is?

Oh, and everything appears to be A ok in vista, apart from Galactiv Civ II Dark Avatar locking up my pc upon exit
Thnx for any help guys.
 
Joined
Jan 27, 2007
Messages
3,962 (1.00/day)
Likes
184
Location
Severn, MD, USA.
Processor C2D T7200@2 ghz vcore: .9875
Motherboard generic laptop board
Cooling fan control and antec notebook cooler
Memory 2 GBs@ 533 mhz ddr2
Video Card(s) x1400 mobile, overclocked: 526mhz core/ 882mhz ddr
Storage 120 GB@ 5400 rpm fujitsu
Display(s) 15.4" 1440x900
Audio Device(s) integrated
Software vista 32 bit home premium
#2
Hi all, damn im not having much luck lately. A couple of times, now and then i got a bsod when booting into vista,

"The cryptographic subsystem has failed a mandatory self diagnosis" (or similar to that)

Now im a bit worried... I havent really done anything to my pc, apart from installing the latest battlefield 2 full patch. (4got my soddin password for my account so had to make a new one grrr....)I bleedin hope that damn game hasnt somehow borked my computer.

Has any1 had this b4 or does any1 know how serious this is?

Oh, and everything appears to be A ok in vista, apart from Galactiv Civ II Dark Avatar locking up my pc upon exit
Thnx for any help guys.
my comp crashed on shut down this morning, and just randomly rebooted today. try system restore, to before the latest update, im going to try them and see if they were my problem.
 
Joined
Aug 12, 2006
Messages
3,252 (0.78/day)
Likes
146
Location
UK-small Village in a Valley Near Newcastle
Processor I7 7700k De-lid @ 5GHz
Motherboard Asus Maximus Hero IX
Cooling Custom dual 360 rad loops. Cpu monoblock, 295x2 full cover waterblock. Custom R9290x waterblock.
Memory 16Gb Team Xtream DDR4 3600MHz
Video Card(s) 295X2 + R9290X
Storage SSD RAID array, dozen TB HDD's in RAID
Display(s) 27" BENQ XL2730Z 144hz 1440p, Samsung 27" 3D 1440p, QNIX 144p @ 100Hz overclocked
Case Thermaltake Core series
Power Supply 1.5Kw
Mouse RAT 7
Keyboard Ryos II MK Pro Mechanical
Software Windows 10 LTSB
#3
ill giv it a go, but since its a bit hitty missy when i get the bsod i wont know if its worked. Really just want to know if the bsod mentioned above is something to be worried about..
 
Joined
Jan 27, 2007
Messages
3,962 (1.00/day)
Likes
184
Location
Severn, MD, USA.
Processor C2D T7200@2 ghz vcore: .9875
Motherboard generic laptop board
Cooling fan control and antec notebook cooler
Memory 2 GBs@ 533 mhz ddr2
Video Card(s) x1400 mobile, overclocked: 526mhz core/ 882mhz ddr
Storage 120 GB@ 5400 rpm fujitsu
Display(s) 15.4" 1440x900
Audio Device(s) integrated
Software vista 32 bit home premium
#4
ill giv it a go, but since its a bit hitty missy when i get the bsod i wont know if its worked. Really just want to know if the bsod mentioned above is something to be worried about..
well, with vista one never knows :laugh: just remember to load up safe mode instead of regular.
 
Joined
Aug 12, 2006
Messages
3,252 (0.78/day)
Likes
146
Location
UK-small Village in a Valley Near Newcastle
Processor I7 7700k De-lid @ 5GHz
Motherboard Asus Maximus Hero IX
Cooling Custom dual 360 rad loops. Cpu monoblock, 295x2 full cover waterblock. Custom R9290x waterblock.
Memory 16Gb Team Xtream DDR4 3600MHz
Video Card(s) 295X2 + R9290X
Storage SSD RAID array, dozen TB HDD's in RAID
Display(s) 27" BENQ XL2730Z 144hz 1440p, Samsung 27" 3D 1440p, QNIX 144p @ 100Hz overclocked
Case Thermaltake Core series
Power Supply 1.5Kw
Mouse RAT 7
Keyboard Ryos II MK Pro Mechanical
Software Windows 10 LTSB
#5
haha :laugh: true, but being fair Vista has behaved very well, well, actually it hasnt.. i cant install any catalyst software, just the driver itself.. hmm 4got about that, oh well, apart from that major thing its behaving marvelously :roll:
 
Joined
Jan 27, 2007
Messages
3,962 (1.00/day)
Likes
184
Location
Severn, MD, USA.
Processor C2D T7200@2 ghz vcore: .9875
Motherboard generic laptop board
Cooling fan control and antec notebook cooler
Memory 2 GBs@ 533 mhz ddr2
Video Card(s) x1400 mobile, overclocked: 526mhz core/ 882mhz ddr
Storage 120 GB@ 5400 rpm fujitsu
Display(s) 15.4" 1440x900
Audio Device(s) integrated
Software vista 32 bit home premium
#6
haha :laugh: true, but being fair Vista has behaved very well, well, actually it hasnt.. i cant install any catalyst software, just the driver itself.. hmm 4got about that, oh well, apart from that major thing its behaving marvelously :roll:
yeah, that and my random crash, vista has been good, but a random crash....