• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

OFFICIAL Elder Scrolls V : Skyrim (Discussion)

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,740 (2.74/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
I dont believe so im sure its possible in some way just not yet last i checked. altho with new 12.1 drivers maybe in the future it will be possible
 
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
I dont believe so im sure its possible in some way just not yet last i checked. altho with new 12.1 drivers maybe in the future it will be possible
I hope so, it adds so much depth.

In your opinion ( if you use one) what's the based shader mod for this game?
 
Joined
Apr 16, 2011
Messages
665 (0.27/day)
Likes
268
Location
coventry UK
System Name Gwafwar
Processor i5 2500K @ 4.6Ghz
Motherboard Msi p67a gd45
Cooling EK H30 HF240
Memory 16Gb Hyper X 2400Mhz
Video Card(s) Palit GTX970
Storage 840 250Gb 6TB on 3 drives
Display(s) 3x 27" 1080p Lg's
Case Coolermaster 690 II pure black
Audio Device(s) onboard
Power Supply FSP 80+bronze 800W
Mouse Saitek X65-f HOTAS
Software Win7 ultimate 64,
popswala

Doing the quest for the luxicon (whatever its called) to septilus. He says to talk to someone. Its that blue ora in the doorway to leave. I talked to him but I can't do anything. I can't leave since hes blocking the doorway, I don't get warped anywhere or nothing. Is there something I'm missing here?
you need to finish the full dialogue with the blue swirl. It will tell you septimus is nearing the end of his usefulness and you will take over as a champion for the swirl. After the dialogue is finished the swirl will vanish and let you go on your merry way.

If it still gives you problems you can probably skip the swirl by using the no clip command in the console. "tcl". You will have to fly past the swirl and into the corridor with the ladder.
 

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,740 (2.74/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
I hope so, it adds so much depth.

In your opinion ( if you use one) what's the based shader mod for this game?
i used FXAA for awhile with custom settings but it broke my game due to other tweaks i needed for Xfire etc to work, and eventually i just stopped playing. currently waiting on the Creation Kit before i get back into the game again.
 
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
i used FXAA for awhile with custom settings but it broke my game due to other tweaks i needed for Xfire etc to work, and eventually i just stopped playing. currently waiting on the Creation Kit before i get back into the game again.
You going to be messing with stuff your self?

I seem to recall you ( think it was you) doing a lot of fun stuff with Fall out 3.
 

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,740 (2.74/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
i did some stuff for Fallout 3 yes. sadly back then all the modders i original knew from Oblivion days were long gone and had dissappeared off the radar. I can do weapons and armor among other things just never had anyone after that that could weight my content so it could be animated in game etc.

Laughingman wants me to do some Medieval Batman armor and i have a few weapons id like to get in game, just missing a few pieces of the puzzel, hopefully this time i can gain some help.
 

popswala

New Member
Joined
May 29, 2009
Messages
2,257 (0.72/day)
Likes
934
Location
Conway, AR
System Name Deep Space // Black Mystery
Processor AMD Phen II X4 945 oc'd 3.4GHz // I7 870 oc'd 4.0GHz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD7 AM3+ // MSI P55-GD80
Cooling Corsair H50 w/ x2 gelid wing blue 120mm // Tt Frio OCK
Memory G. Skill Snipers DDR3 1600 2x4GB // G.Skill Tridents DDR3 2000 2x2GB
Video Card(s) eVGA GTX 275 // eVGA GTX 460 SC 768mb oc'd (830/1620/2000
Storage Seagate 1TBx2 7200.12 /1.5TB/500GB/750GB // Mushkin Collistro 60GB
Display(s) LG 23" 2353v-pf 1920x1080p // None
Case Tt Chazer MK-1 // NZXT Phantom black modded
Audio Device(s) Logitech G51 5.1 // None
Power Supply Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w // Corsair HX1000W
Software Win 7 Ult X64 // Win 7 Ult X64
Benchmark Scores Crunching & Folding 24/7 Help Save Lives!!!
popswala

you need to finish the full dialogue with the blue swirl. It will tell you septimus is nearing the end of his usefulness and you will take over as a champion for the swirl. After the dialogue is finished the swirl will vanish and let you go on your merry way.

If it still gives you problems you can probably skip the swirl by using the no clip command in the console. "tcl". You will have to fly past the swirl and into the corridor with the ladder.
Thats how I was gettin stuck. I talked to him and clicks on every dialogue I can. I even went through them over again and it just sits there blocking the corridor. I figured I coulda have used "no clip" and went through it but I thought it would have tele'd me off somewhere. I'll come back there in a bit after I get a few more q's done. Trying to work the list down. I have a lot to keep me busy for a while lol. If I get anymore problems I'll pop on here again. Thanks!

for the mods to work, do you have to launch game through the mod manager or can you just use shortcut? I'm gettin tired of all the extra clickin to get into game lol.
 

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,740 (2.74/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
mods work automatically just install them properly then run the game thats it.

for SKSE performance boost install SKSE, then create a shortcut to it after that create a Folder called SKSE in the Data Folder with another folder inside that labeled Plugin or Plugins cant recall right now pul special DLL in that folder for the performance increase.

then just launch game from the SKSE shortcut, thats it

youll get SKSE + 4gb LAA because of the 1.31 patch all your mods will work and you should get a performance bump.
 
Joined
Sep 25, 2011
Messages
1,756 (0.77/day)
Likes
479
Location
Cussing desert
System Name Ironic
Processor AMD FX8350 4.2ghz 1.32v (stock volts)
Motherboard CHVF-Z 990FX
Cooling Swiftech Maelstrom/MCP355, EK Supremacy, XT45 360mm rad
Memory 16GB Gskill Ripjaws x
Video Card(s) EVGA GTX 780 reference
Storage Hitachi 1tb HDD; 60gb OCZ SATA III ssd
Display(s) Achieva Shimian 27" 2560x1440
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Integrated
Power Supply EVGA supernova 850 G2
Mouse $20 logitech
Keyboard Possibly the cheapest you can buy
Software Windows 7
After they're installed it should work from the regular shortcut. I just open it normally, and it has the mods.
 

popswala

New Member
Joined
May 29, 2009
Messages
2,257 (0.72/day)
Likes
934
Location
Conway, AR
System Name Deep Space // Black Mystery
Processor AMD Phen II X4 945 oc'd 3.4GHz // I7 870 oc'd 4.0GHz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD7 AM3+ // MSI P55-GD80
Cooling Corsair H50 w/ x2 gelid wing blue 120mm // Tt Frio OCK
Memory G. Skill Snipers DDR3 1600 2x4GB // G.Skill Tridents DDR3 2000 2x2GB
Video Card(s) eVGA GTX 275 // eVGA GTX 460 SC 768mb oc'd (830/1620/2000
Storage Seagate 1TBx2 7200.12 /1.5TB/500GB/750GB // Mushkin Collistro 60GB
Display(s) LG 23" 2353v-pf 1920x1080p // None
Case Tt Chazer MK-1 // NZXT Phantom black modded
Audio Device(s) Logitech G51 5.1 // None
Power Supply Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w // Corsair HX1000W
Software Win 7 Ult X64 // Win 7 Ult X64
Benchmark Scores Crunching & Folding 24/7 Help Save Lives!!!
sweet. gonna do that next time i leave game.

Thanks
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.17/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
First time trying to run this in the past couple weeks (I know, wtf is wrong with me for not playing?), and I'm getting instant CTD even after uninstalling all mods, then validating files with Steam. I said fuck it and deleted the whole thing, now installing from disc and then I'll download all the updates and try again.
 
Joined
Oct 26, 2011
Messages
3,121 (1.39/day)
Likes
892
Processor Ci7 5960X
Motherboard RVE
Cooling Triple Aquacomputer AMS 840 with D5
Memory Some random DDR4
Video Card(s) GTX 1080 Ti
Storage 960 EVO
Display(s) Dell U3011 2560x1600 + Dell 2408WFP 1200x1920 (Portrait)
Case Dimastech Bench EasyXL
Audio Device(s) Essence STX
Power Supply AX 1500i
Software Win10
Have you modified the uGrids to a lower value? That could be it, if you had the setting to 7 and then you did a reset then the .ini would have it back at uGrids=5.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.17/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
Have you modified the uGrids to a lower value? That could be it, if you had the setting to 7 and then you did a reset then the .ini would have it back at uGrids=5.
No, I hadn't really messed with .ini
Either way, it wouldn't have mattered because I had re-installed Windows, so that .ini went bye be :laugh:

Also, funny quote from recent conversation with friend on Steam:

11:12 PM - wtf8269: I can't believe Skyrim only takes 4.3gb, but Arkham City takes 17gb lol.
11:13 PM - theJesus: I think it's because whoever made Arkham City doesn't rely on the mod community to make HD textures lol

edit: Clean install starts up fine now.

edit2: How can I get the nvidia control panel to recognize that Skyrim is installed?
 
Last edited:
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
First time trying to run this in the past couple weeks (I know, wtf is wrong with me for not playing?), and I'm getting instant CTD even after uninstalling all mods, then validating files with Steam. I said fuck it and deleted the whole thing, now installing from disc and then I'll download all the updates and try again.
I've been getting CTD since the latest patch as well : /

Super annoying, I don't think the 4gb LLA is working properly.

Going to try using the ole 4gb skyrim file and see if I get any crashes.

*edit*

Just checking using the regular launcher I use less ram than what I'm used to seeing.
 

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,740 (2.74/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
delete ini files then reload game with normal exe to replace them then re edit as needed.

each patch tends to bork ini files at least thats what it does to me,
 
Joined
Jan 2, 2009
Messages
9,767 (2.99/day)
Likes
1,779
Location
Suffolk/Essex, England
System Name Joseph's Laptop Clevo P771ZM
Processor 4970k @4/4.4ghz
Motherboard *shrugs*
Cooling About 2 kilos of copper fins and pipes.
Memory 2x 8gb
Video Card(s) GTX 970m 6gb
Storage 500gb Msata SSD 2x 2TB storage drives
Display(s) Built in
Power Supply 300w power brick
Mouse Steam controller
Software Windows ten
delete ini files then reload game with normal exe to replace them then re edit as needed.

each patch tends to bork ini files at least thats what it does to me,
Thanks :toast:


By the way, I can get ambient occlusion to kinda work on AMD cards.

I'm still currently fiddling but if anyone wants to try here's my enbseries settings
////SKYRIM ENHANCED SHADERS -- HDR v1.8 Default -- ENBSeries.ini Preset

[PROXY]
EnableProxyLibrary=0
InitProxyFunctions=0
ProxyLibrary=
[GLOBAL]
UseEffect=1
AlternativeDepth=1
AllowAntialias=1
BugFixMode=0
SkipShaderOptimization=0
QuadVertexBuffer=0
EnableShaders_3_0=1
UseMRTRendering=0
AdditionalConfigFile=enbseries2.ini
CycleConfigReading=True
[EFFECT]
EnableBloom=0
EnableOcclusion=1
EnableReflection=1
EnableMotionBlur=0
EnableWater=1
EnableShadow=1
DepthBias=0
EnableDepthOfField=0
[INPUT]
KeyUseEffect=123
KeyBloom=120
KeyOcclusion=121
KeyReflection=122
KeyCombination=16
KeyScreenshot=44
KeyShadow=119
KeyWater=118
KeyShowFPS=100
[REFLECTION]
ReflectionPower=15
ChromePower=10
UseCurrentFrameReflection=0
ReflectionQuality=0
ReflectionSourceSpecular=50
ReflectionSourceTFactor=50
UseAdditiveReflection=0
ReflectionDepthBias=0
UseLowResReflection=0
ReflectionSinglePass=1
UseEnvBump=1
EnvBumpAmount=100
EnvBumpOffset=100
ReflectionFlip=0
[BLOOM]
BloomPowerDay=9
BloomFadeTime=2000
BloomConstantDay=6
BloomQuality=0
BloomScreenLevelDay=25
BloomCurveDay=4
BloomPowerNight=16
BloomConstantNight=2
BloomCurveNight=2
BloomScreenLevelNight=4
BloomAdaptationScreenLevel=35
BloomAdaptationMultiplier=9
BloomAllowOversaturation=0
BloomMaxLimit=90
[SSAO]
UseFilter=1
OcclusionQuality=2
FilterQuality=1
DarkeningLevel=30
BrighteningLevel=01
IlluminationLevel=01
AdditiveIlluminationLevel=30
UseAmbientOcclusion=1
UseIndirectLighting=1
FadeDistance=50
UseForAlphaTest=1
UseForAlphaBlend=1
[COLORCORRECTION]
DarkeningAmountDay=6
ScreenLevelDay=26
ScreenLevelNight=8
DarkeningAmountNight=16
GammaCurveDay=1
GammaCurveNight=1
ColorSaturationDay=0
ColorSaturationNight=1
UsePaletteTexture=0
[WATER]
UseWaterDeep=1
WaterDeepness=20
WaterQuality=0
[SHADOW]
ShadowFadeStart=40
ShadowFadeEnd=80
ShadowAmountDay=60
ShadowAmountNight=30
ShadowScreenLevelDay=60
ShadowScreenLevelNight=20
ShadowQuality=0
UseShadowFilter=0
FilterQuality=2
ShadowBlurRange=30
[ENGINE]
ForceAnisotropicFiltering=0
MaxAnisotropy=16
ForceDisplayRefreshRate=0
DisplayRefreshRateHz=60
[MOTIONBLUR]
MotionBlurQuality=1
MotionBlurVelocity=40
MotionBlurRotation=40
[PERPIXELLIGHTING]
SpecularColorMin=0
SpecularColorMax=100
SpecularColorMultiplier=100
SpecularGlossinessMin=0
SpecularGlossinessMax=100
SpecularGlossinessMultiplier=100
[DEPTHOFFIELD]
DOFQuality=0
DOFNumberOfPasses=1
DOFFocusRange=50
DOFBlurinessRange=5


Main things to note, I disabled bloom for now.

I lowered the brightening SSAO because it ruined the sky boxes ( set both types of brightening to 01) and well lots of other things too :laugh:


These settings make indoors look AMAZING.

Darkness levels are nearly just right, you can see still everything in dark areas but it's very dark, not not OTT dark I see with other settings.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.17/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
delete ini files then reload game with normal exe to replace them then re edit as needed.

each patch tends to bork ini files at least thats what it does to me,
My problem turned out to be that I removed a few too many files when I was uninstalling mods :laugh:

I figured since all of Skyrim's data files were packed BSA's, that I could just delete all the folders under "data". After a clean install, I noticed that it actually still puts Interface, Strings, and Video. Although, the file in Video is safe to get rid of (or at least rename) because that's just the opening vid, so I borked that as per W1z's instructions early on in the thread.

My guess is that the files under Strings not being there anymore were what fucked me up.
 
Joined
Oct 26, 2011
Messages
3,121 (1.39/day)
Likes
892
Processor Ci7 5960X
Motherboard RVE
Cooling Triple Aquacomputer AMS 840 with D5
Memory Some random DDR4
Video Card(s) GTX 1080 Ti
Storage 960 EVO
Display(s) Dell U3011 2560x1600 + Dell 2408WFP 1200x1920 (Portrait)
Case Dimastech Bench EasyXL
Audio Device(s) Essence STX
Power Supply AX 1500i
Software Win10
That's why you should manage your mods with Wrye Bash, there is no way to erroneously delete something with it :toast:
 

popswala

New Member
Joined
May 29, 2009
Messages
2,257 (0.72/day)
Likes
934
Location
Conway, AR
System Name Deep Space // Black Mystery
Processor AMD Phen II X4 945 oc'd 3.4GHz // I7 870 oc'd 4.0GHz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD7 AM3+ // MSI P55-GD80
Cooling Corsair H50 w/ x2 gelid wing blue 120mm // Tt Frio OCK
Memory G. Skill Snipers DDR3 1600 2x4GB // G.Skill Tridents DDR3 2000 2x2GB
Video Card(s) eVGA GTX 275 // eVGA GTX 460 SC 768mb oc'd (830/1620/2000
Storage Seagate 1TBx2 7200.12 /1.5TB/500GB/750GB // Mushkin Collistro 60GB
Display(s) LG 23" 2353v-pf 1920x1080p // None
Case Tt Chazer MK-1 // NZXT Phantom black modded
Audio Device(s) Logitech G51 5.1 // None
Power Supply Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w // Corsair HX1000W
Software Win 7 Ult X64 // Win 7 Ult X64
Benchmark Scores Crunching & Folding 24/7 Help Save Lives!!!
I love games like this where you can rome the whole world just about instead of a set path. I'm finding new things all the time even in areas i've been through already. Just not sure if some things I come across is quest related tho.
 

Kwod

New Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
548 (0.16/day)
Likes
45
Location
Australia
System Name Crysis 3
Processor i3570+CM 212
Motherboard ASUS P8Z77 V
Cooling Antec 1100+3 fans
Memory 2x8gig 1600 Corsair
Video Card(s) Saphire 7950 Vapour X
Storage Samsung 250g 840
Display(s) 26in LCD 1920x1200 8 bit+37in 1080p HDTV
Case Antec 1100
Audio Device(s) Xonar DG+Z5500D
Power Supply Antec 650 Hi current
Software W7 64
I found a two handed weapon in Bleak Falls with a value of 40, I sold it to the trader at Riverwood and his resale price was 1200.....I then reloaded an earlier save and used this weapon and discovered it was very powerful.......is this a glitch or do I lack some Skyrim knowledge that allows me to know the true value of items/weapons?
 

crazyeyesreaper

Chief Broken Rig
Joined
Mar 25, 2009
Messages
8,740 (2.74/day)
Likes
3,634
Location
04578
System Name Black Box
Processor 4770K @ Stock
Motherboard MSI Z87 GD65 Gaming
Cooling Swiftech H2O 220X@ Prestige
Memory Avexir 2133 4x4GB (16GB)
Video Card(s) MSI GTX980Ti Gaming
Storage 1TB + 512GB SSD + 5 TB Storage
Display(s) Dell U2412M + Samsung TA350
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) onboard
Power Supply Zalman ZM1000-EBT
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard CM Quickfire TK
Software Windows 10 Pro 64bit
if its Ancient Nord anything its worthless value wise but usually can be pretty strong

exampes would be Honed Ancient Battle Axes, or Red Eagles Sword, among others.

just certain weapon and armor times cost more depending on materials

Ancient nord stuff is Iron based so your resale value = utter shit

find something glass or Orcish and it sells for more. its rather stupid honestly weapon strength means less then upgrades or materials its made from.
 
Joined
Jun 17, 2007
Messages
7,325 (1.91/day)
Likes
995
Location
C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
System Name Unknown
Processor AMD Bulldozer FX8320 @ 4.4Ghz
Motherboard Asus Crosshair V
Cooling XSPC Raystorm 750 EX240 for CPU
Memory 8 GB CORSAIR Vengeance Red DDR3 RAM 1922mhz (10-11-9-27)
Video Card(s) XFX R9 290
Storage Samsung SSD 254GB and Western Digital Caviar Black 1TB 64MB Cache SATA 6.0Gb/s
Display(s) AOC 23" @ 1920x1080 + Asus 27" 1440p
Case HAF X
Audio Device(s) X Fi Titanium 5.1 Surround Sound
Power Supply 750 Watt PP&C Silencer Black
Software Windows 8.1 Pro 64-bit
I think telling the game to use 6 threads via iNumThreads=6 has improved my performance significantly.

I don't have much time to test it but will when I do.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.17/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
That's why you should manage your mods with Wrye Bash, there is no way to erroneously delete something with it :toast:
I never really liked Wrye Bash for some reason. It's powerful, but OBMM was a lot easier to use. Is there something like OBMM for Skyrim?
I think telling the game to use 6 threads via iNumThreads=6 has improved my performance significantly.

I don't have much time to test it but will when I do.
Where did you add that at? And which file?

Edit: Posted this on GN earlier, but forgot to post it here . . .

"Just had some fun messing with the console in Skyrim and creating epic battles. Too bad all the AI processing slowed me down to like <5 FPS at times. Still, it was worth it to see 40 Dremora Lords wipe out 50 guards and then fight some dragons. Then I spawned 50 more guards and cast a fireball in the middle of them just to see if they'd all shoot arrows at me at once. I took 50 arrows in the knee."
 

Kwod

New Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
548 (0.16/day)
Likes
45
Location
Australia
System Name Crysis 3
Processor i3570+CM 212
Motherboard ASUS P8Z77 V
Cooling Antec 1100+3 fans
Memory 2x8gig 1600 Corsair
Video Card(s) Saphire 7950 Vapour X
Storage Samsung 250g 840
Display(s) 26in LCD 1920x1200 8 bit+37in 1080p HDTV
Case Antec 1100
Audio Device(s) Xonar DG+Z5500D
Power Supply Antec 650 Hi current
Software W7 64
exampes would be Honed Ancient Battle Axes, or Red Eagles Sword, among others.
It's a two hander that partly freezes people when u strike.....it also got me out of deep trouble when 3 hired thugs came to rough me up, lol.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.17/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
I really hate those hired thugs. I don't understand how somebody managed to hire thugs when I was killing them. Seriously, I discovered some random bitch out in a hut was a witch or something and then immediately killed her. Days later some hired thugs come after me and they had a contract from her :confused: