• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

OFFICIAL Elder Scrolls V : Skyrim (Discussion)

Joined
Oct 19, 2008
Messages
3,046 (0.86/day)
Likes
684
System Name Has and is well
Processor i7 4770K
Motherboard ASUS B85
Cooling Corsair H100
Memory TEAM 1866mhz 8GBx2 16GB
Video Card(s) MSI 980ti Gold Edition
Storage Intel 520 120GB + Seagate 2TB 7200RPM
Display(s) DELL U2713HM 2560x1440 Monitor
Case Corsair 350D
Power Supply EVGA 850W Gold
Software Win 10
#26
Using a 360 controller here, finding gameplay alot smoother with it. They really stepped up this game despite some minor issues.
 
Joined
Oct 28, 2007
Messages
674 (0.17/day)
Likes
172
System Name Pegasus
Processor AMD Ryzen R7 1800X
Motherboard ASUS ROG Crosshair VI Hero
Cooling Custom 480mm EK Loop
Memory 4 x 8GB G.Skill TridentZ RGB 3000MHz
Video Card(s) 2 x Sapphire R9 290 Tri-X OC
Storage Samsung 960 EVO M.2 500GB / Samsung 840 EVO 250GB
Display(s) 2 x 23" LG IPS234V
Case Corsair 900D
Power Supply EVGA SuperNova G3 1000W
Mouse Logitech G700s
Keyboard Corsair K95 RGB
Software Windows 10 Professional 64-Bit
#27
Cool man.



Yeah I am not surprised; there is no specific driver support yet like we had with BF3 going back to the alpha even. Crossfire and SLI don't even work yet as far as I can determine.

Less than 2 hours!
I feared Crossfire wouldn't be supported, but it's working for me.

On a side note, this game was so demanding on my GPUs that I had to downclock the memory twice. It messed at 1170 so I went to 1150, then it artifacted at 1150. I checked my temps and sure enough it was probably related to the MemIO going to 99 Celsius.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,830 (3.44/day)
Likes
19,407
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#28
Yes the first 10min or so of the game pretty much moves itself, but it does give you the option of looking around at people.
that's what i'm looking for. keep an eye out for more such scenes please, possibly with demanding graphics.

can i save and load any time in-game?
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,647 (3.87/day)
Likes
5,016
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 390X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Yamaha CX-830+Yamaha MX630 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#29
I usually don't mind if a game uses Steam but this sucks. I wanted to install my game on my SSD which Steam isn't installed on. At the GameStop I went to they were giving PC customers Lego Universe and the big strategy guide for it for free. I don't think the map is canvas. Seems to be textured paper to me.
What i do is install steam to a HDD and copy Steam to my SSD and just use to icon to run either one i want :). Much easier than f ing around with a program i think.

However with you already having games installed to steam might make it a little more tricky but you might be able to just copy all but the common folder and your account.
 
Joined
Mar 16, 2009
Messages
597 (0.18/day)
Likes
101
Location
Ireland.
#30
Got my copy on the way to work this morning! :D
Got two Novels with it - The Infernal City and Lord Of Souls. Also got the Canvas map too, for preordering. Can't wait to get home to play it!
 
Joined
Feb 27, 2008
Messages
4,535 (1.20/day)
Likes
3,932
System Name Ironic
Processor Intel 2500k 4.4Ghz
Motherboard ASROCK|Z68 PROFESSIONAL Gen 3
Cooling Corsair H60
Memory 32GB GSkill Ripjaw X 1866
Video Card(s) Sapphire R9 290 Vapor-X 4Gb
Storage Western Digital Caviar Black 2TB SATA 3 (6G/s)
Display(s) 22" Dell Wide/ 22" Acer wide/24" Asus
Case Antec Lanboy Air Black & Blue
Audio Device(s) SB Audigy 7.1
Power Supply Corsair Enthusiast TX750
Mouse Logitech G9x, custom frame
Keyboard Roccat Ryos MK
Software Win 7 Ult 64 bit (with a side of XP64)
#31

Black Panther

Senior Moderator™
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,976 (2.21/day)
Likes
2,178
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4.0Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) EVGA 1070Ti SC Black Edition 8GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#32
Fix shadows

What do you guys think about the shadows? For me they flickered too much, whether I put them on ultra or on low or anything in between.

Anyway, I found this fix on the net, and it really worked and fixed my shadows for me!

My shadows used to flicker like this before
(not my own video)
But not anymore now.


Go to Documents/My Games/Skyrim and open the SkyrimPref.ini file. Change the following settings.

iShadowMapResolution=4096
fShadowBiasScale=0.1500
iShadowMaskQuarter=0
iBlurDeferredShadowMask=5
bFloatPointRenderTarget=1
iShadowFilter=1
iShadowMode=3
bTreesReceiveShadows=1
bDrawLandShadows=1
bDrawShadows=1
bShadowMaskZPrepass=0
bMainZPrepass=0


____________________________

Oh and AMD are working to improve Skyrim's performance as well.

From twitter:


CatalystCreator Andrew D
We're working on a CAP update for Skyrim; as soon as an ETA is known I'll let you guys know
15 hours ago
 
Last edited by a moderator:
Joined
Jul 21, 2008
Messages
4,474 (1.23/day)
Likes
1,097
Location
Clifton Park, NY
System Name [Uber Noober Setup]
Processor [i7 3770K]
Motherboard [MSI P67A-G45(B3)]
Memory [32GB Corsair Vengeance (8GBx4)]
Video Card(s) [EVGA GTX 1080]
Storage [128GB OCZ VTX4 SSD, 2TB Internal HDD]
Display(s) [2x 27" ASUS at 1920x1080p - 1x 34" Samsung at 1440p]
Case [Coolermaster CM 690]
Audio Device(s) [X-Fi XtremeGamer]
Power Supply [CORSAIR 850W]
Software [Windows 10 64-Bit]
#33
Am I the only one who unless when looting you select take all, that you get stuck in the looting screen and cant back out
 
Joined
Nov 10, 2008
Messages
1,897 (0.54/day)
Likes
676
System Name Star Citizen Enabler
Processor Intel Core i7 4770K @ 4.2GHz
Motherboard MSI Z87-GD65
Cooling Triple 120 rad WC with EK-Supreme LTX CSQ waterblock
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro 1866MHz C9
Video Card(s) MSI Gaming 6G GTX 980Ti
Storage Corsair Force 3 120GB, Kingstone V300 240GB, Seagate Barracuda 1.5tb, Samsung Spinpoint F1 1tb
Display(s) Oculus Rift DK2 + 24" 1920x1200 HP LP2475w(H-IPS panel)
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Asus Xonar D2X (pci-e) with optical into logitech z-5500 speakers
Power Supply Corsair HX850i
Software Windows 7 Professional 64-bit [full retail]
#34
Joined
Jul 21, 2008
Messages
4,474 (1.23/day)
Likes
1,097
Location
Clifton Park, NY
System Name [Uber Noober Setup]
Processor [i7 3770K]
Motherboard [MSI P67A-G45(B3)]
Memory [32GB Corsair Vengeance (8GBx4)]
Video Card(s) [EVGA GTX 1080]
Storage [128GB OCZ VTX4 SSD, 2TB Internal HDD]
Display(s) [2x 27" ASUS at 1920x1080p - 1x 34" Samsung at 1440p]
Case [Coolermaster CM 690]
Audio Device(s) [X-Fi XtremeGamer]
Power Supply [CORSAIR 850W]
Software [Windows 10 64-Bit]
#35
Am I the only one who unless when looting you select take all, that you get stuck in the looting screen and cant back out
NVM just press tab... didnt see it tell me that anywhere
 
Joined
Nov 10, 2008
Messages
1,897 (0.54/day)
Likes
676
System Name Star Citizen Enabler
Processor Intel Core i7 4770K @ 4.2GHz
Motherboard MSI Z87-GD65
Cooling Triple 120 rad WC with EK-Supreme LTX CSQ waterblock
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro 1866MHz C9
Video Card(s) MSI Gaming 6G GTX 980Ti
Storage Corsair Force 3 120GB, Kingstone V300 240GB, Seagate Barracuda 1.5tb, Samsung Spinpoint F1 1tb
Display(s) Oculus Rift DK2 + 24" 1920x1200 HP LP2475w(H-IPS panel)
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Asus Xonar D2X (pci-e) with optical into logitech z-5500 speakers
Power Supply Corsair HX850i
Software Windows 7 Professional 64-bit [full retail]
#36
NVM just press tab... didnt see it tell me that anywhere
I remember on a review I read that there are some instances where instead of using enter or escape you must use TAB to go between screens, and that there is inconsistency between needing to use esc/enter and tab. Hopefully bethesda will fix it very shortly, and if not we will see mods doing it within a couple of weeks.
 
Joined
Oct 1, 2010
Messages
331 (0.12/day)
Likes
25
Location
UK
System Name Main Rig
Processor AMD X6 1055T 2.8GHZ @ 3.8Ghz
Motherboard Sabertooth 990FX
Cooling Coolermaster 212+
Memory Kinston Hyper X RED DDr3 1600Mhz 2x4Gb
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 660 FTW w/ EVGA ACX Cooler
Storage Sandisk 240GB SSD /WD Black 32MB Cache 500GB (STEAM) / Samsung Spinpoint F3 500GB (Storage)
Display(s) Samsung S24D390HL PLS 23.6 X2 Dual Monitor
Case CoolerMaster Scout
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair CX600W
Software Windows 10 Pro 64BIT
#37
Game seem to run fine on my 6870 on ultra, Havn't played it for to long at the moment decided to wait for it to be released last night on steam which was about 12:20am then had to install some other bits so got on it about 12:30 i said to myself ill only play for 30mins then i should go to sleep anyway 30 mins later it was 3:00am........LOL
 
Joined
May 21, 2009
Messages
4,966 (1.49/day)
Likes
1,511
System Name i7-PC / HTPC / iMac
Processor i7 3820 / Phenom II 940
Motherboard GIGABYTE G1.ASSASSIN2 / M3A79-T Deluxe
Cooling Corsair Hydro H100i / Scythe II (HS only)
Memory G.SKILL Trident X Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600mhz / 4GB DDR2 1066 (@800) Corsair Dominator
Video Card(s) GB Radeon HD 7950s 3GB / GB Radeon HD 7950s 3GB
Storage 2x 80GB Intel X-25, 2x600gb SATA, 1x1tb 5400RPM storage /1x600GB, 3x500GB,1x160,1x120 SATA
Display(s) 1x 27" Yamakasi / Vizio 42" HDTV
Case Lian Li Lancool PC-K58 / Antec 900
Audio Device(s) HT Omega Striker 7.1 / Onboard and HDMI from ATi Card
Power Supply PC Power & Cooling 750W / 610W
Software Ubuntu / Windows 8.1 Pro / OS X / PHPStorm / Gaming
#38
i said to myself ill only play for 30mins then i should go to sleep anyway 30 mins later it was 3:00am........LOL
lol same. had it install by 12:45. before i knew it it was 2:45. i am really glad i didn't hype myself up for this game, as it really is going to be awesome and now i get to be pleasantly surprised.

really in the first 5 minutes i know it would rock. without even controlling your character, just seeing the world and nps told me all i needed to be excited :) can't wait to put more hours in today.

stupid JOB!!....
 
Joined
Nov 27, 2006
Messages
2,106 (0.50/day)
Likes
372
System Name Norfree
Processor i5 3570k @4.4
Motherboard Gigabyte UD5H
Cooling 212 Evo
Memory 4x4GB Kingston 1600 @ 1833 9cl
Video Card(s) Sapphire Nitro Fury
Storage Corsair SSD, WD Black
Display(s) 1080p TV
Case Corsair 300-R
Audio Device(s) Auzentech Prelude > Fidelio X2s and AD-700s
Power Supply PCP&C Silent 950w
Software Win 10 Pro 64
#39
I'm wondering if dual core proc is enough to run this thing on ultra. Is it more vid-card demanding or processor demanding?
 
Joined
Jul 21, 2008
Messages
4,474 (1.23/day)
Likes
1,097
Location
Clifton Park, NY
System Name [Uber Noober Setup]
Processor [i7 3770K]
Motherboard [MSI P67A-G45(B3)]
Memory [32GB Corsair Vengeance (8GBx4)]
Video Card(s) [EVGA GTX 1080]
Storage [128GB OCZ VTX4 SSD, 2TB Internal HDD]
Display(s) [2x 27" ASUS at 1920x1080p - 1x 34" Samsung at 1440p]
Case [Coolermaster CM 690]
Audio Device(s) [X-Fi XtremeGamer]
Power Supply [CORSAIR 850W]
Software [Windows 10 64-Bit]
#40
I'm wondering if dual core proc is enough to run this thing on ultra. Is it more vid-card demanding or processor demanding?
I run it fine on ultra, and im not a high end system
 
Joined
Dec 4, 2010
Messages
430 (0.15/day)
Likes
216
Processor X5650 @3,7 Ghz
Motherboard Gigabyte Ga-EX58-UD5
Cooling Cogage True Spirit
Memory 2x8 GB Kingston HyperX Fury 1866 CL10
Video Card(s) Gigabyte G1 Gaming GTX 1070
Storage 250Gb MX100 SSD+1TB WD Green
Display(s) QNIX QX2710 2560x1440 27" PLS 96Hz
Case NZXT Tempest
Power Supply Corsair RM750 750w 80 Plus Gold Modular
Keyboard Logitech K120
Software Win 10 Home 64 bits
#41
Just got mine with a day of delay,I'm installing now.
 

Attachments

Joined
Jan 17, 2009
Messages
2,143 (0.62/day)
Likes
312
System Name THE MAD BEAST!!!
Processor Tinfoil rapper with some coathangers
Motherboard Graham cracker with with frosting
Cooling A shovel full of snow
Memory Grey matter out of a corpse
Video Card(s) Cat eyes
Storage A whales brain
Display(s) Cyclops eyeball
Case Inside a yetis hollowed out corpse
Audio Device(s) howling banchee
Power Supply 32 hamster on a massive wheel
Software WHo needs software when you have a box of kittens
Benchmark Scores IS gatrillions a number?
#42
i was reading on another forum that you can use radeon pro tool to force crossfire threw a oblivion profile
 
Joined
Feb 27, 2008
Messages
4,535 (1.20/day)
Likes
3,932
System Name Ironic
Processor Intel 2500k 4.4Ghz
Motherboard ASROCK|Z68 PROFESSIONAL Gen 3
Cooling Corsair H60
Memory 32GB GSkill Ripjaw X 1866
Video Card(s) Sapphire R9 290 Vapor-X 4Gb
Storage Western Digital Caviar Black 2TB SATA 3 (6G/s)
Display(s) 22" Dell Wide/ 22" Acer wide/24" Asus
Case Antec Lanboy Air Black & Blue
Audio Device(s) SB Audigy 7.1
Power Supply Corsair Enthusiast TX750
Mouse Logitech G9x, custom frame
Keyboard Roccat Ryos MK
Software Win 7 Ult 64 bit (with a side of XP64)
#43
Joined
Jan 17, 2009
Messages
2,143 (0.62/day)
Likes
312
System Name THE MAD BEAST!!!
Processor Tinfoil rapper with some coathangers
Motherboard Graham cracker with with frosting
Cooling A shovel full of snow
Memory Grey matter out of a corpse
Video Card(s) Cat eyes
Storage A whales brain
Display(s) Cyclops eyeball
Case Inside a yetis hollowed out corpse
Audio Device(s) howling banchee
Power Supply 32 hamster on a massive wheel
Software WHo needs software when you have a box of kittens
Benchmark Scores IS gatrillions a number?
#44
http://www.radeonpro.info/en-US/

i couldnt find the original thread i was reading, but thats the link for the tool, give it a shot.

your on your own with it, i havent tried it, goodluck
 
Joined
Oct 13, 2007
Messages
7,693 (1.96/day)
Likes
1,772
Location
Chicago
System Name DarkStar
Processor i5 3570K 4.4Ghz
Motherboard Asrock Z77 Extreme 3
Cooling Apogee HD White/XSPC Razer blocks
Memory 8GB Samsung Green 1600
Video Card(s) 2 x GTX 670 4GB
Storage 2 x 120GB Samsung 830
Display(s) 27" QNIX
Case Enthoo Pro
Power Supply Seasonic Platinum 760
Mouse Steelseries Sensei
Keyboard Ducky Pro MX Black
Software Windows 8.1 x64
#45
I feared Crossfire wouldn't be supported, but it's working for me.
It is? How did you test this? It was too late last night for me to bother and even if I was getting negative scaling it was perfectly playable so...
What do you guys think about the shadows? For me they flickered too much, whether I put them on ultra or on low or anything in between.

Anyway, I found this fix on the net, and it really worked and fixed my shadows for me!
Yeah thanks shadows are one of the largest graphical complaints as yet it seems. Thanks for the CAP update too.

Am I the only one who unless when looting you select take all, that you get stuck in the looting screen and cant back out
I see you figured it out. I ran into my first apparent bug though. Changed Activate to side mouse but would not work to "take" books. Had to switch back to E temporarily to grab it instead of just reading it.

I'm wondering if dual core proc is enough to run this thing on ultra. Is it more vid-card demanding or processor demanding?
Yesterday I would have said likely no way but this game really doesn't seem to use my CPU much. I had some activity on all 4 cores it appeared but not that much on each and my CPU was running at 29C playing this game. Thats like idle temp, dude. BC2 and BF3 show a lot more activity and it gets up to an average of 47C. Every BF3 performance review claims that game too is "all GPU" but I really am not finding that to be the case.

Black Panther has an e8400 as well. She has a quad too but didn't mention she needed to use it.
 
Joined
Jan 17, 2009
Messages
2,143 (0.62/day)
Likes
312
System Name THE MAD BEAST!!!
Processor Tinfoil rapper with some coathangers
Motherboard Graham cracker with with frosting
Cooling A shovel full of snow
Memory Grey matter out of a corpse
Video Card(s) Cat eyes
Storage A whales brain
Display(s) Cyclops eyeball
Case Inside a yetis hollowed out corpse
Audio Device(s) howling banchee
Power Supply 32 hamster on a massive wheel
Software WHo needs software when you have a box of kittens
Benchmark Scores IS gatrillions a number?
#46
a way to make sure you getting crossfire support if you have moire then 1 monitor is open 2 gpuz screen pick sensors, and set each screen for one of the cards and watch if the cards ramp up and see how much gpu usage is being used on each card

and until the 11.11cap fix comes out i think youll have to force crossfire support threw tools such as radeon pro tools
 
Joined
Oct 13, 2007
Messages
7,693 (1.96/day)
Likes
1,772
Location
Chicago
System Name DarkStar
Processor i5 3570K 4.4Ghz
Motherboard Asrock Z77 Extreme 3
Cooling Apogee HD White/XSPC Razer blocks
Memory 8GB Samsung Green 1600
Video Card(s) 2 x GTX 670 4GB
Storage 2 x 120GB Samsung 830
Display(s) 27" QNIX
Case Enthoo Pro
Power Supply Seasonic Platinum 760
Mouse Steelseries Sensei
Keyboard Ducky Pro MX Black
Software Windows 8.1 x64
#47
Yeah I know how to test I just didn't do it yet. I don't have two monitors but I use GPU-Z.
 
Joined
May 21, 2009
Messages
4,966 (1.49/day)
Likes
1,511
System Name i7-PC / HTPC / iMac
Processor i7 3820 / Phenom II 940
Motherboard GIGABYTE G1.ASSASSIN2 / M3A79-T Deluxe
Cooling Corsair Hydro H100i / Scythe II (HS only)
Memory G.SKILL Trident X Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600mhz / 4GB DDR2 1066 (@800) Corsair Dominator
Video Card(s) GB Radeon HD 7950s 3GB / GB Radeon HD 7950s 3GB
Storage 2x 80GB Intel X-25, 2x600gb SATA, 1x1tb 5400RPM storage /1x600GB, 3x500GB,1x160,1x120 SATA
Display(s) 1x 27" Yamakasi / Vizio 42" HDTV
Case Lian Li Lancool PC-K58 / Antec 900
Audio Device(s) HT Omega Striker 7.1 / Onboard and HDMI from ATi Card
Power Supply PC Power & Cooling 750W / 610W
Software Ubuntu / Windows 8.1 Pro / OS X / PHPStorm / Gaming
#48
yeah it runs awesome on 2x5850s @ ultra, so i'm happy :)
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.33/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#49
I checked on mine and it was using all 4 cores, over 50% it looked like to me.
 
Joined
Dec 4, 2010
Messages
430 (0.15/day)
Likes
216
Processor X5650 @3,7 Ghz
Motherboard Gigabyte Ga-EX58-UD5
Cooling Cogage True Spirit
Memory 2x8 GB Kingston HyperX Fury 1866 CL10
Video Card(s) Gigabyte G1 Gaming GTX 1070
Storage 250Gb MX100 SSD+1TB WD Green
Display(s) QNIX QX2710 2560x1440 27" PLS 96Hz
Case NZXT Tempest
Power Supply Corsair RM750 750w 80 Plus Gold Modular
Keyboard Logitech K120
Software Win 10 Home 64 bits
#50
I tried the graphical tweaks that PC Gamer showed on their web page but the game was slow and unplayable,maybe i did something wrong...
 
Top