• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Enable widescreen in Splinter Cell

Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,629 (1.65/day)
Likes
1,996
Location
Redditch, Worcestershire, England
System Name RyZen Reynolds
Processor Ryzen 1600 6c/12t -3.8Ghz@1.26v
Motherboard Asrock AB350m
Cooling Wraith Spire
Memory 16GB DDR4 2800
Video Card(s) PNY GTX 780 Ti
Storage Seagate 1TB - 128GB SSD
Display(s) BenQ G2420HD
Case Corsair Carbide Series SPEC-01
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VS 550w
Mouse Zalman ZM-M401R
Keyboard Razor Lycosa
Software Windows 10 Home x64
#1
Thought I would play through SC again and want to enable widescreen, I have tried editing the .ini though this didn't work, does anyone know how I can do this?
 
Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,629 (1.65/day)
Likes
1,996
Location
Redditch, Worcestershire, England
System Name RyZen Reynolds
Processor Ryzen 1600 6c/12t -3.8Ghz@1.26v
Motherboard Asrock AB350m
Cooling Wraith Spire
Memory 16GB DDR4 2800
Video Card(s) PNY GTX 780 Ti
Storage Seagate 1TB - 128GB SSD
Display(s) BenQ G2420HD
Case Corsair Carbide Series SPEC-01
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VS 550w
Mouse Zalman ZM-M401R
Keyboard Razor Lycosa
Software Windows 10 Home x64
#2
Someone??? :eek:
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,291 (5.51/day)
Likes
10,402
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,629 (1.65/day)
Likes
1,996
Location
Redditch, Worcestershire, England
System Name RyZen Reynolds
Processor Ryzen 1600 6c/12t -3.8Ghz@1.26v
Motherboard Asrock AB350m
Cooling Wraith Spire
Memory 16GB DDR4 2800
Video Card(s) PNY GTX 780 Ti
Storage Seagate 1TB - 128GB SSD
Display(s) BenQ G2420HD
Case Corsair Carbide Series SPEC-01
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VS 550w
Mouse Zalman ZM-M401R
Keyboard Razor Lycosa
Software Windows 10 Home x64
#4
The original Splinter Cell?
yea, it's an unreal based game apparently, tried editing the splintercelluser.ini and changed the res to 2048x1152 though it made no difference, also got another niggle in that I can only choose medium shadow resolution, tried this in both Win7 and XP x86 to see if it was a compatibility thing but it is the same in both :mad:
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,291 (5.51/day)
Likes
10,402
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#5
I believe you have to change the FOV option also to get it to work.

For a 16:9 resolution the FOV should be 75, IIRC, for 16:10 it should be 85.
 
Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,629 (1.65/day)
Likes
1,996
Location
Redditch, Worcestershire, England
System Name RyZen Reynolds
Processor Ryzen 1600 6c/12t -3.8Ghz@1.26v
Motherboard Asrock AB350m
Cooling Wraith Spire
Memory 16GB DDR4 2800
Video Card(s) PNY GTX 780 Ti
Storage Seagate 1TB - 128GB SSD
Display(s) BenQ G2420HD
Case Corsair Carbide Series SPEC-01
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VS 550w
Mouse Zalman ZM-M401R
Keyboard Razor Lycosa
Software Windows 10 Home x64
#6
Seems it is something to do with permissions in Win7 as I have managed to change the res in XP though after the change I had to edcit the .ini as read only or it would edit the res again, though in Win7 even after setting permissions to allow me to read and modify and then change the res it still doesn't show up as an option in game :(
 
Joined
Mar 6, 2007
Messages
678 (0.17/day)
Likes
191
Processor i7 4790k @ 4.8 Ghz
Motherboard ASUS Z97-E/USB 3.1
Cooling Raystorm, D5 Vario, 480 x2 Rads, EK blocks
Memory 16gb G.Skill DDR3 2400mhz
Video Card(s) Nvidia GTX 1080 FE SLI @2k core 8k mem
Storage Crucial M4 256gb, Samsung EVO 250gb, Mushkin Reactor 1TB, Seagate 3TB, WD Red 6TB x2
Display(s) Acer xb270hu 144hz 2560x1440
Case Enthoo Primo
Audio Device(s) HT Omega Claro Halo --> Yamaha Vx375 --> ATHW1000x/Energy 5.1
Power Supply EVGA 1300w G2
Mouse Logitech g400
Keyboard Tesoro Ultimate
Software W7 64 bit
#7
Have you tried editing as an administrator and then setting the .ini to "read-only"?
 
Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,629 (1.65/day)
Likes
1,996
Location
Redditch, Worcestershire, England
System Name RyZen Reynolds
Processor Ryzen 1600 6c/12t -3.8Ghz@1.26v
Motherboard Asrock AB350m
Cooling Wraith Spire
Memory 16GB DDR4 2800
Video Card(s) PNY GTX 780 Ti
Storage Seagate 1TB - 128GB SSD
Display(s) BenQ G2420HD
Case Corsair Carbide Series SPEC-01
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VS 550w
Mouse Zalman ZM-M401R
Keyboard Razor Lycosa
Software Windows 10 Home x64
#8
Have you tried editing as an administrator and then setting the .ini to "read-only"?
Not as an admin though changed my user permissions to full control and edited, saved then changed to read only and still no go

I say not as admin, though my user account is admin, but am sure in Win7 even doing that doesnt give you "full" admin rights if that makes sense.
 
Joined
Mar 6, 2007
Messages
678 (0.17/day)
Likes
191
Processor i7 4790k @ 4.8 Ghz
Motherboard ASUS Z97-E/USB 3.1
Cooling Raystorm, D5 Vario, 480 x2 Rads, EK blocks
Memory 16gb G.Skill DDR3 2400mhz
Video Card(s) Nvidia GTX 1080 FE SLI @2k core 8k mem
Storage Crucial M4 256gb, Samsung EVO 250gb, Mushkin Reactor 1TB, Seagate 3TB, WD Red 6TB x2
Display(s) Acer xb270hu 144hz 2560x1440
Case Enthoo Primo
Audio Device(s) HT Omega Claro Halo --> Yamaha Vx375 --> ATHW1000x/Energy 5.1
Power Supply EVGA 1300w G2
Mouse Logitech g400
Keyboard Tesoro Ultimate
Software W7 64 bit
#9
Yeah, I've always had admin rights issues with W7 but thats probably due to my own inexperience with W7.

Have you disabled UAC?
 
Joined
Apr 21, 2010
Messages
4,629 (1.65/day)
Likes
1,996
Location
Redditch, Worcestershire, England
System Name RyZen Reynolds
Processor Ryzen 1600 6c/12t -3.8Ghz@1.26v
Motherboard Asrock AB350m
Cooling Wraith Spire
Memory 16GB DDR4 2800
Video Card(s) PNY GTX 780 Ti
Storage Seagate 1TB - 128GB SSD
Display(s) BenQ G2420HD
Case Corsair Carbide Series SPEC-01
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair VS 550w
Mouse Zalman ZM-M401R
Keyboard Razor Lycosa
Software Windows 10 Home x64
#10
Yeah, I've always had admin rights issues with W7 but thats probably due to my own inexperience with W7.

Have you disabled UAC?
Just tried that and still no change, the .ini's are all locked as read only now and still stuck on 1280x1024 and medium shadow resolutions, fucking ballache, not a biggy as I think I have it sorted in XP and have dual boot though would be nice to get it sorted in Win7 as I don't really want to use XP :banghead:
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
605 (0.20/day)
Likes
139
Processor Intel i7-940 @ 3.5Ghz
Motherboard Asus P6X58D-E
Cooling Corsair H70
Memory 12GB OCZ Platinum XTC DDR3 1600mhz CL7
Video Card(s) EVGA GTX 780ti
Storage Revodrive X2 240GB, 5TB HDD storage
Display(s) Asus PB278Q 27''
Case Antec Lanboy Air
Audio Device(s) Asus Xonar D2X
Power Supply Corsair HX850W
Software Windows 7 x64
#11