• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Error with nicehash. Help!

Joined
Aug 27, 2011
Messages
731 (0.21/day)
Processor Intel core i9 10900k @5.5ghz
Motherboard Asus Maximus XII APEX
Cooling Custom loop 3*360 45mm thick+ 3 x mo-ra3 420 +Dual D5 pump and dual ddc pump
Memory 2x16gb Gskillz Trident Z 4600mhz cl16
Video Card(s) EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090
Storage 1TB Samsung 860Evo,2*2tb Samsung 970Evo Plus, 1tb Intel 660p nvme
Display(s) LG Ultragear 27" IPS 1440P 144HZ
Case Dynamic XL
Audio Device(s) Creative Omni 5.1 usb sound card
Power Supply Corsair AX1600i
Mouse Model O-
Keyboard Hyper X Alloy Origin Core
I tried to mine with nicehash but it has error while benchmark. How to fix it? I already add nicehash exception to firewall.
 
Joined
Jul 12, 2010
Messages
5 (0.00/day)
You have provided Insufficient information to even guess why........

Operating system?
Which plugin?

A wild guess might be the plugin does not work with your system or GPU. I have had this happen to me since the update to 3.0.6.5 and 3.0.6.4. Benchmarks such as GminerCuda run, use power and then at the end show an error. Excavator does not run on my OS. lolMiner was installed by default and is not compatible with nVidia GPU's so I uninstalled that.

Provide more info if you want help.
 
Joined
Feb 6, 2021
Messages
354 (3.44/day)
Location
Germany
Processor Intel Core i9 10900KF 5.1 Ghz /4.9 GHz Cache (and a LOT of other CPUs)
Motherboard ASUS Z590 STRIX-F
Cooling Noctua NH-D15 Chromax. Black
Memory G.Skill Trident Z Neo 3600 Mhz CL16 (2x16GB)
Video Card(s) 6900XT Nitro + & Merc 319, RTX 3090 Gaming X Trio + all Ampere,Turing,Pascal and some AMD Cards.
Storage Corsair MP600 1TB, Samsung 970 Evo Plus 500GB, 2x Samsung 870 QVO 4TB
Display(s) Samsung Odyssey G7 32"
Case Fractal Design Meshify S2 White TG / Noctua NF-A14 iPPC-3000RPM Fans
Audio Device(s) Bose Companion Series 2 III, Sennheiser GSP600 running through a SoundblasterX G6
Power Supply bequiet! Dark Power Pro 12 1200w Titanium
Mouse Glorious PC Gaming Race Model O, G903 Hero, G502 Hero SE, Deathadder V2, EC2-A
Keyboard ASUS ROG Strix Scope TKL DLX, Corsair K95, Logitech G815
VR HMD Oculus Rift S
is it just one of the benchmarks (~ in the middle of the list?)

if the software works as expected afterwards then that's normal (i had it every single time with tons of different hardware and it never was any problem)
 
Joined
Aug 27, 2011
Messages
731 (0.21/day)
Processor Intel core i9 10900k @5.5ghz
Motherboard Asus Maximus XII APEX
Cooling Custom loop 3*360 45mm thick+ 3 x mo-ra3 420 +Dual D5 pump and dual ddc pump
Memory 2x16gb Gskillz Trident Z 4600mhz cl16
Video Card(s) EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090
Storage 1TB Samsung 860Evo,2*2tb Samsung 970Evo Plus, 1tb Intel 660p nvme
Display(s) LG Ultragear 27" IPS 1440P 144HZ
Case Dynamic XL
Audio Device(s) Creative Omni 5.1 usb sound card
Power Supply Corsair AX1600i
Mouse Model O-
Keyboard Hyper X Alloy Origin Core
Im using win 10 and kingpin 1000w bios on my 3090.I installed all the plugin and most of them get error during benchmark. Currently its runing cuckakoo nbminer with very low speed. Mine only $0.15/day. My friend says his 3090 gets $12-$15/day and he is using daggerhashimoto phoenix.
 
Last edited:

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
49,830 (8.21/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Rainbow Sparkles
Processor Ryzen R7 5800X
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling EK 240mm RGB AIO | Custom 280mm EK loop
Memory 64GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @ 3800 C16
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB (0.8v 1.8GHz) - EK ARGB block
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 500GB 850 Evo
Display(s) Gigabyte G32QC + Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 165Hz/144Hz curved )
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Lots of RGB, so you know it's fast.
you said you whitelisted it in your firewall... did you forget to do it with your antivirus?
whitelist the folder, reinstall nicehash to re-add missing files and try again

Your GPU should be using excavator, not the others
 
Joined
Aug 27, 2011
Messages
731 (0.21/day)
Processor Intel core i9 10900k @5.5ghz
Motherboard Asus Maximus XII APEX
Cooling Custom loop 3*360 45mm thick+ 3 x mo-ra3 420 +Dual D5 pump and dual ddc pump
Memory 2x16gb Gskillz Trident Z 4600mhz cl16
Video Card(s) EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090
Storage 1TB Samsung 860Evo,2*2tb Samsung 970Evo Plus, 1tb Intel 660p nvme
Display(s) LG Ultragear 27" IPS 1440P 144HZ
Case Dynamic XL
Audio Device(s) Creative Omni 5.1 usb sound card
Power Supply Corsair AX1600i
Mouse Model O-
Keyboard Hyper X Alloy Origin Core
Im using window defender only and I already add exception for nicehash.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
49,830 (8.21/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Rainbow Sparkles
Processor Ryzen R7 5800X
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling EK 240mm RGB AIO | Custom 280mm EK loop
Memory 64GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @ 3800 C16
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB (0.8v 1.8GHz) - EK ARGB block
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 500GB 850 Evo
Display(s) Gigabyte G32QC + Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 165Hz/144Hz curved )
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Lots of RGB, so you know it's fast.
Im using window defender only and I already add exception for nicehash.
yes but you said firewall, not antivirus - those are seperate in windows defender
 
Joined
Jul 12, 2010
Messages
5 (0.00/day)
I seem to remember that Phoenix is no longer recommended because of potential security issues or something like that. It has been removed from the latest NiceHash miner.

BTW I very much doubt the profit that NiceHash states because the power usage is calculated as the power used by the GPU only and that is not the only power used by a PC. My GPU (GTX1660) is using according to NiceHash & GPU-z ,57 watts, only 20.88 MH/s, memory slightly overclocked to 4650 MHz down from 4950 with memory controller use rising from 90 to 95%, GPU limited to 1215 MHz and 0.7 volts. I use a Seasonic 550PX platinum PSU which is highly efficient and my PC is currently pulling ~ 146 to 151 watts from the wall !!! Therefore the profitability calculator is way off IMO. I did manually change the Benchmarked power to a higher value to more better represent the power that my system pulls from the wall. I put around 125 watts in many of the benchmark power boxes to closer represent my system power for a closer profit calculation. 125 watts seems low now considering the power that I am seeing with my power monitor which my PC PSU plugs into. Since it has been connected it has used 7.48 kWh of power in 81 hours. Power is expensive in the UK and that has cost me £1.10 (~$1.53). On the plus side my GPU temp is only 35C with fan @100% with GPU@100% usage. The hashrate rises to just under 22 MH/s when my GPU is running at full speed of 2010 MHz which is the default for my MSI GTX1660 Armour OC. The power usage rockets to around 190 watts! Less than 10% increase in hashrate for a 25% increase in power. My graphics card uses crap Hynix ram which is why the hashrate is fairly low.

BTW I have noticed that benchmarking at least getting the power figures fails if any other GPU monitoring is running such as Afterburner or GPU-z.

The only issue with these power monitors is that they themselves use power, 20 VA it is rated at, rather than watts.

[EDIT] power from wall is down to 124/125 Watts after restarting my browser which was using quite a bit of CPU ~25% and power. I will have to remember to keep restarting my browser to cut memory usage and power. 32 GB of memory so memory is rarely a problem unless one or more of my many running browsers, 4 ATM but 5 on occasions, gets to 10+GB.
 
Last edited:
Joined
Dec 18, 2005
Messages
7,639 (1.36/day)
System Name money pit..
Processor Intel 9900K 4.8 at 1.152 core voltage minus 0.120 offset
Motherboard Asus rog Strix Z370-F Gaming
Cooling Dark Rock TF air cooler.. Stock vga air coolers with case side fans to help cooling..
Memory 32 gb corsair vengeance 3200
Video Card(s) Palit Gaming Pro OC 2080TI
Storage 150 nvme boot drive partition.. 1T Sandisk sata.. 1T Transend sata.. 1T 970 evo nvme m 2..
Display(s) 27" Asus PG279Q ROG Swift 165Hrz Nvidia G-Sync, IPS.. 2560x1440..
Case Gigabyte mid-tower.. cheap and nothing special..
Audio Device(s) onboard sounds with stereo amp..
Power Supply EVGA 850 watt..
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech K270
Software Win 10 pro..
Benchmark Scores Firestike 29500.. timepsy 14000..
why dont you just use the quick miner.. ??

trog
 
Joined
Jun 11, 2020
Messages
182 (0.53/day)
Location
Florida
Processor 3800x
Motherboard MSI Tomahawk x570
Cooling EK
Memory Ballistix E die
Video Card(s) rx 5700
Display(s) 144hz 1080p
Case Corsair Air 540
Power Supply Corsair HX750
1) check your antivirus program to make sure its allowing the miners to open/run.
2) have you applied an OC? If so turn that off for now.

I'm all AMD at the moment, but I doubt anything is different for nvidia cards. Just set it to mine ETH, and just plug in some generic benchmark numbers in the miner you want to run and set it to run that only.
 
Top