• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Extremely Slow Transfer Speeds Over Network

OrbitzXT

New Member
Joined
Mar 22, 2007
Messages
1,969 (0.50/day)
Likes
59
Location
New York City
System Name AX-01
Processor Intel Core i5-2500K @3.7 GHz
Motherboard ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Zalman 9700
Memory Kingston HyperX T1 Series 8GB DDR3 1600 MHZ
Video Card(s) GTX 590
Storage Intel X25-M
Display(s) 42" Samsung LED HDTV
Case Antec Twelve Hundred
Audio Device(s) HT | OMEGA STRIKER 7.1
Power Supply Kingwin 1000W
Software Windows 7 64-Bit
#1
I had an old PC in my office that I had put 2 SSDs in a RAID 0 array in. We ended up buying new parts, sans the SSDs and reusing those. I did not want to reinstall Windows 7 and tried to see if the PC would work without a clean installation. It did, I uninstalled all the drivers and installed the new ones. Everything seemed fine, except the transfer speeds over the network are extremely slow. It's a 100 MBPS switch we use, which should be about 11 MB/s, but this PC is getting about 17 KB/s. The SSD's transfer rate is fine when copying to itself. The speedtest results are fine too, it's only over the network that I have issue. What could be causing this?
 

OrbitzXT

New Member
Joined
Mar 22, 2007
Messages
1,969 (0.50/day)
Likes
59
Location
New York City
System Name AX-01
Processor Intel Core i5-2500K @3.7 GHz
Motherboard ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Zalman 9700
Memory Kingston HyperX T1 Series 8GB DDR3 1600 MHZ
Video Card(s) GTX 590
Storage Intel X25-M
Display(s) 42" Samsung LED HDTV
Case Antec Twelve Hundred
Audio Device(s) HT | OMEGA STRIKER 7.1
Power Supply Kingwin 1000W
Software Windows 7 64-Bit
#2
It was a driver issue, I found a different ethernet driver and now everything is working as it should.