1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Eyefinity Display Port problems

Discussion in 'AMD / ATI' started by Th0rn0, Jan 13, 2010.

  1. Th0rn0

    Th0rn0 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    422 (0.15/day)
    Thanks Received:
    50
    Location:
    Yorkshire, UK
    Hey all,

    I FINALLY got my eyefinity setup working but found out that the monitor on the displayport flickers on and off from time to time. Seems to be around 5 min intervals. I'm using VGA monitors so I got a VGA to Displayport adaptor which I've read works.

    I've also read that it can be the firmware on the GFX card that can be a problem. Anyone had experiences with this?

    Spec is in Sig
     
  2. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,527 (0.56/day)
    Thanks Received:
    331
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    You need an active adapter
    http://www.techpowerup.com/110927/S...ty_Issue_with_Active_DisplayPort_Adapter.html

    All monitor the same?
    what resolutions?
     
  3. Th0rn0

    Th0rn0 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    422 (0.15/day)
    Thanks Received:
    50
    Location:
    Yorkshire, UK
    Is there a active adaptor for vga though? As I've seen 15 pound adaptors work providing they are VGA-displayport.

    And its 2 19" cibox monitors and 1 samsung 19" monitor. All widescreen.
     
  4. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,474 (10.22/day)
    Thanks Received:
    12,758
    Location:
    Australalalalalaia.
    my guess is its a problem with the adaptor.

    Not a general problem, a specific one - like its loose, or its cheap + crap, or its a powered adaptor getting fed dirty power, etc
     
    10 Year Member at TPU
  5. Th0rn0

    Th0rn0 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    422 (0.15/day)
    Thanks Received:
    50
    Location:
    Yorkshire, UK
    meh I might as well just get my second 5770 back for a extra 40 quid then fork out for a 80 quid active DP adapter.
     
  6. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,527 (0.56/day)
    Thanks Received:
    331
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
    Doesn't matter that much you buy the active Displayport to DVI adapter & then put an DVI to VGA adapter on top of it it should work just fine.

    BTW:If all monitors are widescreen (LCD?) they should have all DVI's ports...:confused:
     
  7. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,474 (10.22/day)
    Thanks Received:
    12,758
    Location:
    Australalalalalaia.
    the active adaptor wont allow VGA. you need a specific displayport to VGA adaptor.

    its the same as the whole HDMI to VGA thing - unlike DVI, they removed to backwards compatibility with VGA
     
    10 Year Member at TPU
  8. Th0rn0

    Th0rn0 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    422 (0.15/day)
    Thanks Received:
    50
    Location:
    Yorkshire, UK
    hmmm... I'll mess around with this a little more then.

    @ Goodman: Nope they are VGA. All 3 of them D;
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)